Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 117

• 45 906
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Скрит текст:
Здравейте,ще сложа на стената едно писмо,което Мерием Аксой,админ на Universal Fans e написала до сценаристите,ще се погрижат да стигне,там където трябва.Поради това,че го преведох много бързо,може да има грешки,за което предварително се извинявам!

Драги сценаристи на „Каква е вината на Фатмагюл?”

Ние сме зрителите на „Каква е вината на Фатмагюл?”Започнахме да гледаме сериалът с голям интерес,защото има завладяваща история.След няколко епизода,забелязахме непоследователност и повтарящи се действия в сценария,загубихме интерес към сериала.Само заради,това че вярвахме в сериалът,а също и заради завладяващото присъствие,на невероятно добрия талант,Енгин Акюрек,продължихме на инат да го гледаме.

Не сме от тези,които с приключването на епизода,се задоволяваме само с това.Ние сме група,която след всеки епизод,говори,обсъжда,критикува,абсолютно всичко,декори,костюми,сценарий,игра на актьорите.Ние сме зрители с всичкия си.Вие сте се взели твърде на сериозно,че работата ви е успешна и смислена, че много се харесва,приемате и коментирате само похвалите към вас.
Драги сценаристи,твърдението че това е социално послание излезе от пътя си.Само че може с това да се попречи,точно там където трябва да помогне,Взряхте се само в рейтинга,само че се захванахте с грешните герои и въпроси..Запознахте ни с болката и безпомощността на Фатмагюл,с преживяната трагедия,но я превърнахте в антипатичен герой,а от новините които идват,разбираме,че вие настоявате,това да е така.Искаме да ви попитаме,това в чия полза е?Зрителят хареса Керим,одобрява и поведението му,това е много хубаво.Само,че до сега ни накарахте да мислим,че за Керим няма щастие,че ако не избяга няма да бъде щастлив.И малкото щастие,което изпита,направихте така че да му приседне на гърлото.Разбра се,че вие изобщо не четете писмата,които ви се пишат.не приемате критика.Да, вие дадохте много социални послания,само че зад сцената,това остана само като реклама на билборд,за сериала.Посланията се оказват лъжливи.Най-малкото на нас,зрителя така ни изглежда.
Основният проблем е непоследователността на сценария.Не достатъчно обсъждан от вас,с грешки след грешки.Нито един характер,не стъпи здраво на краката си,ако един профил,в един епизод е добре,след два,три,тотално се променя.Хората са или много глупави,или много лоши.Керим се превърна в безпомощен и нещастен герой.Жените са глупави и непоследователни.С изключение на Мустафа,всички лоши характери,се подобриха,дори изнасилвачите станаха симпатични.Мустафа е най-ирационалният характер.От невеж младеж рибар го превърнахте във всемогъщ,човек,който върти на пръста си абсолютно всички.Той беше най-лошият във сериал,като лош съдия,който съди..Превърнахте го в доминираща фигура,с него нямаше нито един хубав момент.
Убеждавахте ни,с обещанието за надежда.Отидохте към безнадежността.Любовта е в основата на оригиналния сценарий,но вие прекалено много вулгарно се отнесохте към Любовта.
Молим Ви,вземете се в ръце,приемете критиката.Отнесете се и към нашето мнение с разбиране и,а не само към тези,които харесват работата ви.Остана много малко,достатъчно го орезилихте,поне от сега се поправете.
Молим ви махнете ръцете си от любовта и надеждата...

Това писмо е от Фейсбук страницата на българските фенове на Енгин. И още малко бих добавила към него, но съм напълно съгласна. Просто аман  Twisted Evil

Аз не мога напълно да се съглася със съдържанието  на това писмо,но.....щом така мислят...
От друга страна ,писмото е неиздържано граматически ,има синтактични грешки.
Не е за изпращане, според мен .

+ 1  Peace

# 661
Ма и аз не искам да измират, а да си страдат, ама остава една бройка незапълнена.

Може Селим да се хвърли от прозореца на съда като си чуе присъдата..Той най-лабилен ми изглежда..Хем ще е наказан,хем умрял..И всичко си идва на място..

Той е лабилен ,ама е страхлив.Винаги съм си мислела хората ,които слагат край на живота си, дали не притежават голяма доза смелост?Според мен ако не си изпаднал в някакво умствено разстройство,да вземеш такова решение изисква смелост или нещо,което не мога да назова с точна дума.

Това вече не е актуално защото Яшаран бил жив..Връщаме се на изходна позиция с един умрал..Чакаме другите двама..

А така, Миленче, обещаха ни трима, искаме си ги и тримата. Ей луди ни направиха тия две птици.

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 19:47 от fantasya

# 662
Скрит текст:
Здравейте,ще сложа на стената едно писмо,което Мерием Аксой,админ на Universal Fans e написала до сценаристите,ще се погрижат да стигне,там където трябва.Поради това,че го преведох много бързо,може да има грешки,за което предварително се извинявам!

Драги сценаристи на „Каква е вината на Фатмагюл?”

Ние сме зрителите на „Каква е вината на Фатмагюл?”Започнахме да гледаме сериалът с голям интерес,защото има завладяваща история.След няколко епизода,забелязахме непоследователност и повтарящи се действия в сценария,загубихме интерес към сериала.Само заради,това че вярвахме в сериалът,а също и заради завладяващото присъствие,на невероятно добрия талант,Енгин Акюрек,продължихме на инат да го гледаме.

Не сме от тези,които с приключването на епизода,се задоволяваме само с това.Ние сме група,която след всеки епизод,говори,обсъжда,критикува,абсолютно всичко,декори,костюми,сценарий,игра на актьорите.Ние сме зрители с всичкия си.Вие сте се взели твърде на сериозно,че работата ви е успешна и смислена, че много се харесва,приемате и коментирате само похвалите към вас.
Драги сценаристи,твърдението че това е социално послание излезе от пътя си.Само че може с това да се попречи,точно там където трябва да помогне,Взряхте се само в рейтинга,само че се захванахте с грешните герои и въпроси..Запознахте ни с болката и безпомощността на Фатмагюл,с преживяната трагедия,но я превърнахте в антипатичен герой,а от новините които идват,разбираме,че вие настоявате,това да е така.Искаме да ви попитаме,това в чия полза е?Зрителят хареса Керим,одобрява и поведението му,това е много хубаво.Само,че до сега ни накарахте да мислим,че за Керим няма щастие,че ако не избяга няма да бъде щастлив.И малкото щастие,което изпита,направихте така че да му приседне на гърлото.Разбра се,че вие изобщо не четете писмата,които ви се пишат.не приемате критика.Да, вие дадохте много социални послания,само че зад сцената,това остана само като реклама на билборд,за сериала.Посланията се оказват лъжливи.Най-малкото на нас,зрителя така ни изглежда.
Основният проблем е непоследователността на сценария.Не достатъчно обсъждан от вас,с грешки след грешки.Нито един характер,не стъпи здраво на краката си,ако един профил,в един епизод е добре,след два,три,тотално се променя.Хората са или много глупави,или много лоши.Керим се превърна в безпомощен и нещастен герой.Жените са глупави и непоследователни.С изключение на Мустафа,всички лоши характери,се подобриха,дори изнасилвачите станаха симпатични.Мустафа е най-ирационалният характер.От невеж младеж рибар го превърнахте във всемогъщ,човек,който върти на пръста си абсолютно всички.Той беше най-лошият във сериал,като лош съдия,който съди..Превърнахте го в доминираща фигура,с него нямаше нито един хубав момент.
Убеждавахте ни,с обещанието за надежда.Отидохте към безнадежността.Любовта е в основата на оригиналния сценарий,но вие прекалено много вулгарно се отнесохте към Любовта.
Молим Ви,вземете се в ръце,приемете критиката.Отнесете се и към нашето мнение с разбиране и,а не само към тези,които харесват работата ви.Остана много малко,достатъчно го орезилихте,поне от сега се поправете.
Молим ви махнете ръцете си от любовта и надеждата...

Това писмо е от Фейсбук страницата на българските фенове на Енгин. И още малко бих добавила към него, но съм напълно съгласна. Просто аман  Twisted Evil

Аз не мога напълно да се съглася със съдържанието  на това писмо,но.....щом така мислят...
От друга страна ,писмото е неиздържано граматически ,има синтактични грешки.
Не е за изпращане, според мен .

+ 1  Peace

+ 1

# 663
Даниела, и според мен.
KStew  Hug отивай да ги просветиш с твоите страхотни мисли.  Sunglasses

# 664
В трейлъра пазача казва на Ердоан - Когато Решат Яшаран умре...
Може би е в клинична смърт и го поддържат евентуално за донорство.  Thinking
В големи филми се вкарахме.  ooooh!
В четвъртък е истината.  Peace
Я да си намеря по-приятни занимания!  Wink
Приятна вечер и на вас!  Hug

# 665
  • Разград
Fatmagül ღ Kerim - İkimiz Bir Fidanın

# 666
След няколко епизода забелязали непоследователност и загубили интерес... Joy Joy Joy
Чудно тогава защо продължават да гледат, че и възмутени писма пращат.  Joy Joy Joy

# 667
  • Пловдив

(75 еп - трейлър)

Ето трейлърът към 75 еп. на български. Превод от английски: Sofi_q. Приятно гледане.

# 668
  • Враца
KStew,
Цитат
Твърдо съм убедена и вярвам в положителното развитие на този филм, той носи със себе си много наболели проблеми и послания към хората. Негативното развитие би хвърлило петно не само на екипа (най - вече Е и М), а и на цялата им държава, която се опитва да се впише в ЕС и да става социална, в която започва да се говори за правата на жените и т.н. Видяхме каква критика отнесоха за една не показана брачна  нощ и странна сутрин, представете си какво би станало, ако опитат да ги отдалечат, не дай Боже разделят. Звучи ми немислимо  Wink А и какво послание ще има тогава?! За Керим, който се бори истински за нея, подкрепяше я във всеки момент изтърпя всичко от нея от омраза до любов, стреляха го, лежа в затвора, без да е виновен... Какво биха казали на мъжете в сходна ситуация ?!" Няма смисъл, ще свършите като Керим" ... или трябва да им кажат "Бъдете като  него, виждате ли? Той успя! Пребори се за любовта си и сега е щастлив с Фатмагюл!" За Фатмагюл да не говорим... След всичко, което  преживя това момиче, без да е виновна, какво биха си казали момичетата в нейното положение : " Няма смисъл ще свършиш като Фатмагюл" или " Бори се! Има надежда! Той те обича заради теб самата! Пребори се за теб по всички начини, винаги беше до теб и наистина не те остави! Ето получи своята награда, сега си щастлива с Керим"  Всички знаем как трябва да бъде и вярваме, че ще бъде.   Peace

newsm10
Аз също съм вярвам  във хубавия завършек на филма. Иначе наистина всичко се обесмисля.

Въпреки, че след този трейлър и това резюме на серията се чуствам все едно на мен ще ми се случи нещо лошо. Но ще извървим трънливия път заедно с К и ФГ, няма как

# 669
мн кофти трейлър потре се ме

# 670
Трейлъра направо е врЪхтЪ Whistling Crazy....но ще си чакам търпеливо четвъртъка,че да ми се изясни картинката Wink

# 671
За мен трейлърът изглежда загадъчно и нелогично.Ще ми е интересно,може ли двете бели птици в признанието на Ердоан да напишат,че и Керим е сред изнасилвачите,а след това да му инсценират самоубийството,като го обесят в килията му! Тогава ще видим,дали любовта на К и Ф ще победи въпреки всеки и всичко?!? newsm78

# 672
  • софия
ама този с писмото в ръка на Мусти ми прилича......
и защо Ердо да пише???? не ми се виждаше досега затвора да го пречупи....по-скоро - обратното....
с тази дума "признание" ни будалкат май.....

залагам, че Мусти пише.....

а и нали имаше подсказки за нЕкви сълзи по писма....
то с такова "заглавие" на плика....- нищо чудно....

# 673
  • Пловдив
Марианка  Hug и аз така схванах, че Решат е умрял  Peace Зори, ще мисля  Wink   love001

# 674
  • София
за малко отделяне от мрачните мисли за 75 серия - гледам пак сериите от първия сезон, и забелязвам, че подовите плочки в новата къща на Ф и К силно приличат на плочките от старата им къща край реката....

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 20:36 от Dilemi

Общи условия

Активация на акаунт