Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 117

• 46 182
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
  • София

Кой си направи труда да прочете написаното от Дива - за всички вас без изключение , от мен , с много обич , от душица и сърце !!!

http://www.youtube.com/watch?v=p5eyE1wZXjI

Дива "запали" лулата на мира отдавна,   вчера беше много ясна ,след като "разкри душата си, но кой я разбра...!?

Малчева , стихотворението ти е много хубаво...

Морско бризче , удоволствие е да чета постовете ти.., дори не трябва да се скриват в спойлер, толкова са стойностни и образователни...Имам една молба към теб - моля те , огласи никовете на тези , които си  ти писали  на лични  , че Корана насажда сепаратизъм и агресия...!?  Много опознавателно ще бъде за нас , кои са тези момичета...

Тук в този форум не се делим на ветерани и новодошли... Единственото ни желание е да четем стойностни постове , като не изключвам и тези с премереното чувство за хумор и закачки.., защото в днешния "забързан и натоварен" ден имаме нужда точно от него...

Появиха се много нови момичета с изключителни постове и спряха да пишат...Призовавам ги отново да се включат... Повярвайте оценяваме невероятния ви усет и "майсторското ви перо" , но вече не можем след всеки хубав пост да слагаме оценка , за да разберете наистина колко е приятно да се четат подобни такива , защото вече сме много и темата ще се изписва само с благодарствени постове...

A не , личните за това са лични , аз не съм писала на никой лични от тази тема  и слава Богу , щото не е ясно кога ще има подобен призив.
Да се вадят досиета  Joy Joy Joy
Аз съм първата която направи забележка на Малчева  Hugза постовете , и после милата се извинява не знам колко пъти ама на всички Hugза което и свалям шапка.
Последното стихотворение Малчева е разкош   bouquet

И не са новодошли и стари , ами който дръзне да напише нещо по така е сочен с пръст. Това е  HugЗа филма говоря и за разбирането на поведението на героите.

# 121
  • София
Фантазия,много много се смях,развесели ме,че се бях оклюмала Hug Hug Hug
А Хриси къде се губи???Да не е тръгнала да прави ремонти и на комшиите Peace Hug Hug Hug
Айде да идва,че да пусне трейлър....нещо имаме нужда от нейните трейлъри..... Peace Laughing

# 122
  • Разград

# 123
Здравейте!Аз отново съм на противоположното мнение на повечето от вас.За мен не беше важно да има след сватбата п.б.н.За мен беше по-важно Керим да успее да убеди и покаже на Фатма ,че секса не е болка и унижение.Ако сутринта не смее да го погледне ,защото  й е неудобно от чувствата ,които изпитва -добре.Но ако не го поглежда ,за да не види разочарованието в очите й хич не ми ги хвалете сценаристките.Според мене те са "длъжни"да доставят удоволствие на Фатма и да покажат Керим като опитен любовник ,които в никакъв случай няма да нарани любимата си , а ще я люби с цялата си любов.В противен случай имали разочарование в нея ,че любенето с любимия не е това ,което е очаквала не само ще ги отдалечат ,а направо ще си живеят още много дълго като брат и сестра.

Бризче  newsm51 smile3525 newsm51 благодаря ти !Сега и на мене ми "светнаха" някой питанки в главата защо аджеба се случва така!

# 124
По ред причини не съм от тези, които пишат ежедневно, но ви чета внимателно и оценявам по достойнство всички постове.

Ако позволите, ще отбележа че съм регистрирана във форума от няколко години, следих и други форуми и теми, но почти не съм се обаждала там. Тук дойдох, видях и останах. Заковахте интереса ми. Темата тече приятно, елегантно, с тънко чувство за хумор и не на последно място задълбочено и  интелигентно.  Хубаво ми е с вас момичета.

Ние всички тук сме мислещи хора. Всеки има какво да каже, защото всеки има свое мнение. Нас ни е събрала магията на този филм, който – поне у мене – извади на повърхността невероятни чувства и емоции, вероятно дълго таени.   Силен е, обсебващ, като наркотик.   И истински!!!  Толкова истински, че потъваш в него, страдаш, радваш се с героите, вярваш им.  И точно затова сме толкова емоционални. И ставаме чувствителни. Според мен най-хубавото е това, че всички ние сме поставили високата оценка на работата на целия екип на филма, имаме обща основна тема и като цяло се чувстваме добре в нея.  Без фалове не може, но важно е да се коригират своевременно. По добре да ги няма, но ако възникнат недоразумения струва ми се по-правилно да се изглаждат в лични.  А не от единия двор – в другия, през оградата, пред всички.

Това е лично мнение. Дано не е прозвучало остро, но аз наистина оценявам високо темата и не искам в никакъв случай нивото да пада.

# 125
  • Разград
Kerim & Fatmagul ( You And Me )

# 126
Beti01 много хубав и ясен пост !   bouquet Около това сега ще се въртят сценаристките. Защо ? Защото трябва да ги запълнят тези 6 епизода до края. И това, разбира се, ще стане с допълнително вкарване на драматични елементи. Все пак аз не искам да прибързвам - да видим какво ще стане в четвъртък и след това ще се изкажа по въпроса.
Vihor  Hug

# 127
Момичета,аз имам едни терзания-не мога да определя от кои съм аджеба,от новите или от старите съфорумки,и да попитам до кой месец се водят стари и от кой месец/в който си се включил тук/,се водиш нов,примерно аз май се включих някъде м.Януари или м.Февруари,та към кои да се числя newsm78 newsm78 newsm78

Ох,много ми стана нещо смешно,сори!!!Ама това с нови и стари си е направо все едно сме в детскта градина newsm78 #Crazy Joy
Брей и аз съм от тогава и се считам за нова, но теб те възприемах като стара  Joy Joy Joy
Ей луда работа!

# 128
  • София
Здравейте, момичета!От доста време ви чета и" вися на балкона",но едва смогвам
да изчитам-толкова бързо изписвате темите!
Вече няколко момичета се питат какво ще гледат като свърши филма.
Аз горещо им препоръчвам 1001 нощ.С риск да ме замерите с домати, ще споделя
че за мен това е ФИЛМЪТ!!!Гледала съм няколко турски сериала,но 1001 нощ си остана
ненадминат във всяко отношение.Виждам колко много се възхищавате на играта на ЕНГИН,
но тези дни Халит Ергенч(Онур от 1001 нощ ) получи награда за най-добър актьор от Турски културен университет.Той изпълнява и ролята на Сюлейман Великолепни в излъчвания в Турция"Великолепния
век".От фенките на 1001 нощ в ,тази тема виждам LILIMS,MIMATA 67,може би пропускам някого?

# 129
Здравейте ,момичета!Чета ви,смея се,радвам ви се,а понякога се чувствам провокирана да пиша,но нямам време напоследък.Бях написала един пост,но ми изчезна и изгубих желание да пиша всичко това отново.Едно нещо обаче искам задължително да повторя от непубликувания ми пост.Нямам точна представа каква е точно бройката на зрителите на този сериал,но знам със сигурност,че е голяма.Тук първо искам да благодаря на Бризчето за тълкуванията в Корана,защото на първо място този филм е правен за хора изповядващи тази религия и е хубаво да понаучим нещо повече за тях.Обаче съм сигурна,че масата зрители,които гледат „КВФ“ ,нито са чели книгите на Алгафари,нито се допитват до психолог,за да разберат отношенията между героите,нито мислят за женското и мъжкото начало у човека,нито за отделните етапи от сексуалния акт.Всеки зрител възприема героите пречупвайки тези възприятия през призмата на собствените си представи и житейски опит.Хората са толкова различни,колкото е и броят им.Психолозите ги разпределят в отделни групи,които са обединени само по някои отделни елементи на поведение и реакции.
Аз като зрител независимо дали нещо ми харесва или не съм длъжна да следвам сценария на филма и да го оценявам според него.Затова приемам решението на сценаристките да наблегнат на чувството за вина на Керим ,което от сцената на плажа се превръща в сериозен психически проблем.Иначе Керим никога не е имал проблем да изкаже на глас чувствата си.Той винаги е бил силен в изказа си,поради което с развитието на сериала привлича все повече фенове.Това е и причината да се пише и говори повече за него,отколкото за Фатмагюл.И аз като зрител съм малко изненадана,че това се случи,защото от 1 до 71 серия състоянието на Керим не остави у мен такова впечатление.В същото време обаче сценаристките успяха да ме убедят за състоянието на Вурал.За чувството си за вина Керим говори почти от самото начало и с Фатмагюл,и с други персонажи.То в началото бе засилено най-вече от Мерием.По същество в 74еп. Керим не каза нищо ново по въпроса,само го изигра много по-силно и трогателно.Ще посоча само малко примери,а те са много повече на брой.
В 10еп. Керим отвлича Ф. с лотката да и каже,че той не я е докосвал,но е виновен че не се е намесил и че е бил с онези глупаци,които са му провалили живота.И тогава плачеше,но по друг начин.
В 13 еп.той уж щеше да заминава и остави писмо за Ф.,в което  споменава,че Би умрял да върне времето назад,да не се повторят онези дни.Ще живее винаги с мисълта за прошка и с мисълта за ония сини очи,които никога не гледат неговите.Ще мисли винаги за нея,където и да е по света.
В 19еп.,когато Ердоан и мутрите му го пребиват,той говори пак за вината си с Фатмагюл
В 20еп.разговаря с Мерием,като и говори за това как мразел баща си,защото майка му се е самоубила заради него.Затова  егоистично не искал Ф. да умира по същия начин заради него.Говори пак за вината си и ,че наистина не я е докосвал,че Вурал е потвърдил това,но той е виновен,защото не я е спасил и вината му тежи като камък.Ф. е единствената,която страда.
В 28еп.в момента преди да се предаде в полицията,той се обажда по телефона на Фатмагюл и и казва ,че не я е лъгал,не се е оженил за нея по задължение,а за да не пострада повече,той не я е докосвал,но е виновен,колкото другите,за него най-голямото наказание е да гледа как тя страда,не е могъл да спечели доверието и и след като не му вярва и си мисли,че той играе една игра с останалите мръсници,ще отиде в полицията и ще предаде себе си и другите.Всички да си изтърпят наказанието.Нямало друг начин да докаже любовта си.Знам,че нямам право,знам,че се отвращаваш от мен,но въпреки всичко те обичам,обичам те заради самата теб.Не лъжа.Това е моята единствена истина.В 29еп. вечерта в беседката К. и казва да не плаче ,трябвало да го направи,защото с този тежък товар  не могат да започнат отначало и тя, и той.„Трябва да ми повярваш,защото никога няма да спра да те обичам.“Щял да отиде в затвора,всичко щял да понесе,ако знае,че тя му вярва.
Посочвам само една малка частица от примери,в които Керим говори за това какво чувства и как му тежи тази вина.Те са много,много повече.Избрах тези,за да подчертая,че Керим още от самото начало говори и споделя чувствата си открито.Защо припомням това-защото знам,че когато човек може да говори за проблемите си,когато не ги таи дълбоко в себе си,той се облекчава.В нашия филм очевидно това не действа по същия начин.Има нещо,което в последствие му е повлияло по-силно и се чудя дали това не е Мустафа с онова писмо,в което пише за това,че К. и Ф. не са били заедно.
Ще продължа размислите си след малко,защото трябва първо да свърша малко работа.

Всички ви прегръщам  Hug Hug Hug
Поклон пред паметта на Катя Филипова.

# 130
  • Стара Загора
Здравейте момичета.Наканих се и аз да пиша най-после...ама днес обръщам внимание на семейството и домакинските задължения newsm28 newsm75 newsm79 wash hang 1ironing newsm71  food002 ,...
  Първо да ви поздравя:
Морски Бриз Hug,с голям интерес изчетох всичко за връзката между Корана и възмездието на героите,както и за семейството.Твоите постове/спойлери са много ценни за мен и винаги научавам нови неща,за което БЛАГОДАРЯ.В предната тема беше писала и за танците на сватбата,тогава пропуснах да те поздравя,затова сега го правя   bouquet! Ако знаеш още нещо по тази тема,моля те сподели с нас baby_neutral!
Марта Hug,твоите постове са винаги много цветни и позитивни със снимки от любими моменти  и сега искам и теб да поздравя за  тях и за споделените мисли в спойлера  newsm51!
Малчева Hug,мерси за доставките   bouquet!Прекрасно си вникнала в мислите на Керим,чак ме разплака да си призная,мн.чувстено беше...също и стихотворението ,с което ме изненада,не знаех,че си и поетеса    bouquet!
Фантазия Hug,така се смях с твоя репортаж от снимачната площадка,че и милото дойде да прочете за какво се смея и той се посмя.Между другото аз още си чакам знаеш какво Grinning нали не си забравила?
 И последно да ви кажа,че ми е много хубаво сред вас,радвам ви се от сърце на всички за споделените песни,клипове,стихове,полезна информация,"репортажи","сценарии" и коментари и мисли и ми става много тъжно,когато започне една размяна на думи и напрежението се обостря.Защо е нужно това?Тук всички сме се включили по различно време,всяка когато е почувствала нужда и не виждам защо трябва да се делим на стари и нови.Та нали сме тук в темата,за да споделим емоциите и вълненията,мислите и чувствата,които поражда в нас този изключителен сериал.Включих се във форума на 17.01.2012г/тема 69 и досега не съм прочела един нестойностен пост.Вярно е,че има доста коментари с шеги и майтапи, примерни сценарии и репортажи,но какво лошо има в това?Аз им се радвам и смея от сърце.Не е ли това начин да се разсеем,да отпуснем след натовареното и напрегнато ежедневие,може ли все да сме сериозни?!
Вярно е,КВФ е един стойностен и сериозен  филм -кауза,но не съм съгласна ,че с  шеги и закачки в темата  засягаме по някакъв начин ,който и да е от артистите или създателите му.
Не искам никого да обидя с тоя мой пост,но не мога да остана и безразлична към случващото се.
Много сме,различни сме,но нека да се уважаваме и да запазим ведрото настроение и позитивните отношения между нас!!!
Обичам ви Hug Hug Hug!!!

Незнам какво обсъждате в момента,може и да не е на място поста,за което се извинявам,но има 14  нови отговора ,докато пиша!!!

п.п.Светла и памет на Катя Филипова!

# 131
  • Разград

# 132
...
Има нещо,което в последствие му е повлияло по-силно и се чудя дали това не е Мустафа с онова писмо,в което пише за това,че К. и Ф. не са били заедно.
Ще продължа размислите си след малко,защото трябва първо да свърша малко работа.
Всички ви прегръщам  Hug Hug Hug
Поклон пред паметта на Катя Филипова.
Винаги с удоволствие чета твоите постове и сега чакам с нетърпение продължението.

Само да вметна нещо и аз.
Още когато  отвлече Фатмагюл, Мустафа му каза същото и по телефона и доколкото си спомням / ако бъркам ме поправете / но добави и една своя лъжа - "тя стана моя"
След това Керим се опита да повдигне този въпрос пред Ф. - но тя упорито отказваше да говори по тази тема / отвличането като цяло /. Спомнете си разговорът на Фатмагюл с терапевтката и съвета и - да сподели всичко с Керим / Фатмагюл не го направи / и последвалият в кухнята вече разговор Керим - Фатмагюл. Следват "скритите писма" и отново същото в тях "ти не си негова "

Димони моля те свършвай си задължението по-бързичко, чакам с нетърпение следващия ти пост.

# 133
Във връзка с моето пътешествие из света на романтичните филми, слагам в спойлер няколко филма, които съм гледала и харесала и, разбира се, актьорът, който развълнува тогава сърцето ми (мисля, че още може да го прави  Simple Smile)

Скрит текст:
 http://www.youtube.com/watch?v=eROKDrdUdhw

И списъкът (някои от филмите ги има в YouTube:
The Girl (1996) with Jonathan Cake and Siobhan Flynn;
The Moth (1997) with Jack Davenport, Juliet Aubrey and Justine Waddell;
The Rag Nymph (1997) with Honeysuckle Weeks, Alec Newman and Val McLane;
The Wingless Bird (1997) with Claire Skinner, Anne Reid and Julian Wadham;
Colour Blind (1997) with Niamh Cusack, Tony Armatrading, Art Malik, and Carmen Ejogo;
The Round Tower (1997) with Emilia Fox, Ben Miles and Denis Lawson;
Tilly Trotter (1998) with Carli Norris and Simon Shepherd;
Забравих The Glass Virgin (1995)

Последна редакция: нд, 13 май 2012, 16:49 от Мушмулка

# 134
Така като гледам ще съм от най-новите и понеже приемам всичко от към веселата му страна,явно не съм за този форум.Да,аз гледам филма и се вълнувам,плача,смея се заедно с героите му.Аз не правя задълбочени анализи,но чета всичко което сте написали.Възпитана съм да не говоря открито за интимни неща,но с удоволствие чета Малчва и другите..Най-важното в живота е да се научиш да приемаш,а щом можеш да приемаш значи можеш и да даваш.Да приемаш и да даваш е основния духовен закон.Аз ви приемам такива каквито сте и ви да давам цялата си обич.

Сега отивам при Шекр ага обаче няма да си и помисля да го вземам защото е любимец на mamata48, апък тя ми е приятелка..  Hug  Hug

Общи условия

Активация на акаунт