Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 117

• 46 021
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
  • Пловдив

Подсказка от 75 еп..
Фатмагюл и Керим остават един ден сами, далеч от всички.. В къщата си..
Може би ще изгледат запис от сватбата..
Кадир се чуди как да каже на Хаджер за Мустафа..
Емре и Дениз се надяват да изкарат един ден сами, само че и Мехмет се присъединява..
Решат Яшаран идва на себе си, само че...
Керим и Фатмагюл говорят за онази нощ.. По-точно Керим..
След Мустафа остава нещо...Какво може да е според вас? Съществен епизод...
Бисена

Инфото от: Engin Akyurek Bulgarian Fans

# 391
djoleva Напълно споделям мнението ти. HugАман от Мустафа!Както писаха повчето от вас и аз мисля ,че писмото е писано в затвора .Най -вероятно й обяснява ,защо е убил Керим.И може би тук вече ще дойде мястото на предишните подсказки относно писмата под леглото.Като започнат да говорят Керим да й каже ,че ги е чел и знае какво й е писал .
Като гледах преведения епизод ,за който от сърце БЛАГОДАРЯ НА МЕРИАМ,МОРГАНА И АЛЕКСАНДРА ми направи впечатление ,че Мустафа замисляше опита си за бягство още когато разбра ,че убиеца не е успял .Така ,че аз не виждам никакво разкаяние ,а чисто и просто искаше сам да убие Керим.И може би ,защото живея в България и съм живяла малко и навън ,но не разбирам за каква чест ревеше Мустафа?Та те бяха сгодени ,а не женени.Годежа можеше и да се развали по една или друга причина.Избора как да продължи живота си го направи сам. Той не успя да се зарадва на щастието на Фатма ,а напротив по всякакъв начин опитваше да й се бърка в живота.Толкова му е била значи и любовта към нея.За мен той е един егоист ,който не успя да си подреди живота и затова искаше да обърка живота и на останалите.
Извинете ме ,но при нас времето е мрачно и потискащо и мислите ми "вървят"объркано! Embarassed

# 392
Тичам....Викове...Аз пак тичам...Изстрел...Болка....Светлина-бяла,студена светлина...И тишина,токова е тихо...Вече съм никой,вече съм нищо...Един спомен,от един миг...Част от вечността...Толкова е пусто и самотно...Аз съм душата,душата на един престъпник...А дали наистина е бил такъв?Престъпление ли е да искаш да отмъстиш за честа си? Обичаше ли ме Фатмагюл?Защо станах убиец? Къде е смисълът на всичко това?...Въпроси,въпроси...имам цялото безвремие на света,за да си отговоря...Глас ...бебешки плач...Синът ми се е родил...Все пак след мен оставям частица от себе си...Един  живот си отива за да се роди нов...Сине,бъди по-силен от мен и знай ,че винаги ще бъда с теб,защото ти си част от мен и аз съм част от теб....Сега ви казвам сбогом,светлината ме зове,поглъща ме...връщам се оттам,откъдето тръгва живота....

автор Slawena

Пак ми стана тъжно за Мусти  Confused  Cry

# 393
Подсказка 75 еп.:
Преди да умре, Мустафа пише писмо за Фатмагюл, Керим със собствените си ръце дава писмото на Фатмагюл...Меджхул...

Много прекалиха с този Мустафа.Освен това в последния епизод не ми хареса Фърат как игра,изобщо нямаше вид на отчаян до самоубийство.Обаче вече не ми се и мисли за него...

Искам да се извиня,защото не съм чела много много мнения, но изгледах серията и ми се иска да споделя някои,макар и не особено интересни усещания.
Тази серия е първата серия от втори сезон,която така дълбоко ме развълнува.Направо изпитах желание сериалът да има трети сезон.За мен винаги е било особено интересно,когато има някаква спънка в любовта на двама силно обичащи се. Отношенията между Керим и Фг като че са в самото начало и стъпват на някаква съвсем различна основа-много вълнуваща и емоционална основа...
Също като Боровинка и някои други момичета,сцената с Мелтем и Перихан много ме трогна.Силна сцена беше.
Не ми хареса решението на Хаджер да кръсти бебенцето си Мурат.Но предполагам,идеята е,че въпреки всичко Хаджер в сърцето си много обича бащата на това бебенце...
Мисля си, че първа брачна нощ е имало и ще има ретроспекция, но силно се надявам все пак да не е имало,защото всичко в Керим и Фг показва,че те не са готови за нея.А и много по-вълнуващо ще бъде, ако всичко се случи спонтанно,желано и естествено...
И не на последно място:Никога нито в Облака,нито в досегашните серии на КВФ, не съм виждала Енгин да се целува така открито, откровено и толкова страстно.Тази целувка ми е фаворит от всички негови "еротични" и интимни изяви,които съм виждала досега.Мога да я гледам милион пъти.
Извинявам се за обърканато ми съобщение,имам много да ви чета!Досега не ми се е случвало така да изоставам,нямам идея как ще наваксам!
А не знам,как ще мине времето до четвъртък,просто този път нямам никакво ама никакво търпение!
 Hug Hug Hug

И аз бях споделила същото, много истинска беше тази целувка. Все едно забрави, че играе, че е в образ,  и целуваше жената до себе си, а не героинята. Идеална се получи целувката, и аз вече съм я гледала сто пъти и не ми омръзва.  Simple Smile

# 394
И само да допълня към предишния си пост, защото когато го писах не ви бях изчела докрай и съм пропуснала подсказката за писмото на Мустафа. Аз и преди съм си мислела за това, че Керим изпитва вина както за онази нощ, така и за неизживените мечти на Фатма със Мустафа, за техния откраднат живот. Той и в п.бр.н. й го каза, не т позволих да минеш покрай нас, промених живота ти. Той и заради това подскачаше като петел и ревнуваше, представял си е Мустафа на негово място, близо до любимата жена, защото всъщност те щяха да се оженят, ако нищо от това не се беше случило. Той и в болницата й го каза, че това между тях с Мустафа ще продължи докато са живи и че тя винаги ще мисли за нейният откраднат живот.  Мисля си, че той наистина ще постъпи мъдро и благородно ако й даде това писмо, защото им го дължи по някакъв начин, защото може би и Мустафа има нужда от прошка дори в отвъдното, за да намери покой душата му.

# 395
.....Убедена съм , че смъртта на Мустафа ще му помогне да прости и на майка си и съм убедена, че за да получи така чаканата прошка от Фатма, той първо трябва да прости на майка си и на баща си също.

Франи, все едно си ми прочела мислите. Не може да получиш прошка без да си простил. През целия филм има изпуснати реплики:
Мерием към Керим  с укор: - А ти продължавай да не прощаваш. Никога не прощавай.
Фахретин към Керим: - И ти ще се научиш да прощаваш. Животът ще те научи.

# 396
Черна Котка Бял Котарак ,в последните епизодо го гледах с известна тъга и съжаление...стана жертва на собствените си амбиции и криворазбрано чувство за чест,насадено му от традициите и семейството,а и колко съдби покрай него се промениха,колко хора платиха с живота си за това...и въпреки всичко,той си имаше своята болка ...

По същия начин и с Мукадес,зад своята привидна веселост или завист,дали не се крие и нейната болка и собствена трагедия,колкото и да е добър Рахми,колкото и да обича за той не е мъж за такава темпераментна жена

# 397
Сега с риск да ме замерите с домати и други зеленчуци според сезонаще кажа:мен лично ще ме издразни и ядоса Фатма ако ревне за Мустафа. В крайна сметка самата тя в началото на сериала го сравни с изнасилвачите , обвини го че той пръв е пуснал ръката и. После той им нанесе достатъчно удари- то не бе постоянене тормоз от негова страна , убииството но Вурал, опита за убииство на Керим, отвличането на Фатма.През цялото време той им тровеше живота,по един или друг начин винаги успяваше да застане между тях.Той по нищо не се различава от Селим ,Вурал и Ердоан ,да не кажа ,че е по лош и от тях.Та затова ще се ядосам на Фатма ако ревне за него.  

# 398
  • В Града на Липите
Май сценаристките наистина са замислили съдбата на Решат да повтори тази на съпруга на г-жа Ляле. Но да видим.
Това, че Ф и К, ще прекарат цял един ден без родата ме обнадеждава. А и ще говорят. Те наистина имат нужда от време за да свикнат един с друг. В началото ще е неловко, но постепенно ще свикнат. На кой не му е било трудно да се нагоди?
Мехмет никакъв шанс няма с Дениз, ама нали трябва да създадат интрига. Тя кака му Мука ще му даде още някой друг съвет или чалъм от сорта на, как се играе ролята на нощтна лампа, как да досаждаме с финес и др. подобни.
След Мустафа остава нещо... ядно какво - писмото му. Щом се налага ще го изслушаме. Не че имаме друг избор.

п.п. Славенка, успя да ме накараш да го съжаля  Peace

п.п. djoleva, аз пък няма да се учудя, ако писмото му я разплаче. Мен би ме разплакало. Каквито и да ги надроби, Мустафа беше част от живота й. Израснали са заедно, бил е първата й любов, макар и детска. Както и останалите и той беше жертва на ситуацията, но не постъпи адекватно нито разумно за да излезе с дойстойнство от нея. Направи един куп грешки, вярно е, но вече е мъртъв. Нормално е да й стане мъчно, поне за мен. Но аз съм прекалено чувствителна, така или иначе, не знам колко съм обективна.
п.п. Пък и не знаем какво пише в писмото?

Последна редакция: пн, 14 май 2012, 12:09 от hrissi_sz

# 399
  • Бургас

Аз виждам че засмуква предимно горната устна.

Поправям се, така беше Embarassed,преди малко видях снимка от събитието Rolling EyesНе че е толкова важно

Вчера се загледах в Двама за винаги,и там имаше един израз "за какво живеем,нали за едната чест..."Е Мустафата не можа да спаси "опетнената " си чест и хайде,при горния за справка в кой казан ще бъде

Какво съвпадение,и аз вчера се загледах и ми се наби тази мисъл  ThinkingСигурно е много трудно да живееш заради хората и това ,което ще кажат ooooh!

# 400

Цитат
п.п. djoleva, аз пък няма да се учудя, ако писмото му я разплаче. Мен би ме разплакало. Каквито и да ги надроби, Мустафа беше част от живота й. Израснали са заедно, бил е първата й любов, макар и детска. Както и останалите и той беше жертва на ситуацията, но не постъпи адекватно нито разумно за да излезе с дойстойнство от нея. Направи един куп грешки, вярно е, но вече е мъртъв. Нормално е да й стане мъчно, поне за мен. Но аз съм прекалено чувствителна, така или иначе, не знам колко съм обективна.
Така е наистина не знаем какво пише в писмото.  Но по тази логика би трябвало да  и стане мъчно и за Вурал и за Селим и Ердоан .  Да права си израсли са заедно ,имали са някакво общо минало.но пък най много боли когато те нарани или се разочароваш от близък човек, от човек когото си мислиш че познаваш

# 401
  • софия

разбира се , че писмото на Мусти ще ни разплаче,...
Скрит текст:
как иначе....рейтинг гониме моля...
за четвъртък, за най- чувствителните  - добавка  към мерките на Марта
...
Скрит текст:

# 402
Хриси, стига с тая твоя добра душа. Остави го да си отиде с мир Мустафа, че вече на повечето тук, ни е до калпака от него.

Спиритче, мисля да ползвам кърпичките, ама ща плача ,че Керим не е до мен.

# 403
  • В Града на Липите
Така е наистина не знаем какво пише в писмото.  Но по тази логика би трябвало да  и стане мъчно и за Вурал и за Селим и Ердоан .  Да права си израсли са заедно ,имали са някакво общо минало.но пък най много боли когато те нарани или се разочароваш от близък човек, от човек когото си мислиш че познаваш

Точно, най-много боли от ударите на близки до нас хора, на които сме се доверявали безрезервно. Може и за това да й е станало толкова тъжно. Да си е спомнила, какво невинно дете и мледеж е бил и в какво психясало животно се превърна. То си е тъжно. Поне за мен  Hug

Фантазия  Joy  Joy  Joy, хич не ми пука за Мустафа. Аллах да го прости, но добре че ни отърва от присъствието си. Просто в момента се опитвам да оправдая евентуалните сълзи на Фатмагюл. Сега на нея адвокатствам.

# 404
Мамарис,я бързо трии спойлера! какви са тия горещи страсти през работно време! Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт