Каква е вината на Фатмагюл? (Fatmagül'ün Suçu Ne ?) - Тема 117

• 45 905
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте,къзларки! Hug Само на мен ли не ми подейства подтискащо трейлъра newsm78
Гледах го ...айсе пъти и не мога да кажа,че съм учудена-всичко беше изговорено и разчоплено предварително от вас Peace
Само не ми е ясно защо очаквате,че няма да има сътресения между Ф и К newsm78 Не всичко е изказано,между тях има доста премълчани истини,които трябва да се изкажат на глас,да се споделят насаме!И не се учудвам,че Керим прави първите стъпки към разговора-та нали в предната нощ той разголи душата си пред нея!Освен това не я виждам точно Ф да говори за този проблем-с този свян и задръжки Naughty Пак на нашия сладур се падна честта-няма друг изход,ако иска да преодолее студенината и отчуждението.
Не съм си и мислила,че всичко ще е рози и кебапчета Peace Давам им още една серия за оправяне на отношенията,но 76 я искам на ниво! Heart EyesКамиона с доматите чака в съседния сокак-за всеки случай!
И през ум да не ви минават мрачни мисли-ще ги видим ухилени още другия четвъртък!А на бас! Peace

# 676
Добра вечер момичета и момче !
Използвам възможността да поздравя Dobro_mir със смелостта да се включи в нашата разнолика дамска компания - / Къде попадна Добри, къде - но отговорността си е твоя или както обичам да казвам "Ти си знаеш" / Шегата настрана - добре дошъл и от мен!

Подсказки чета - не ми допадат, трейлър гледам - не ми харесва, четох вас - добре, че са оптимистките в темата, че иначе - трябва и аз като Мукадеса да "цапна" няколко "малки" и да се отнеса.

Цял следобяд се мъчих да направя / за съжаление обаче не успях / няколко гифчета с прословутата първобрачна целувка. Докладвам нещо - понеже дълго  разглеждах кадрите на 0,04 сек. фрейм / с цел да премахна някои / и какво установих.

Скрит текст:
Всичко започва от двамата  нежно и лежерно,след това в  един момент става доста горещо / активно участие и от двамата /  и в последвалия вече кадър имаме   един активен  и един "уплашен  от себе си" участник . Поне аз така видях нещата. Прилагам и снимков материал.

Скрит текст:

Относно трейлъра - съм без коментар. Т.е имам - писмото което чете Фатмагюл / както се предполага е от Мустафа /.
Това писмо ще играе аналогична роля  на писмото което "получи"  Керим от майка си.
Керим се почувства доста зле от прочитането на своето - Фатмагюл по всяка вероятност ще се почувства и тя  по същия начин.

П.П. Мариянка, Sofi_q.  - за трейлъра

# 677
Engin Akyurek Bulgarian Fans
Резюме на 75 епизод:
След първата си нощ заедно,и Керим,и Фатмагюл разбират,че съвместният живот заедно,е по-труден,отколкото са очаквали.Раната от миналото може да бъде излекувана само от времето.Новината за смъртта на Мустафа,напълно премахва радостта от сватбата.Рахми и Мукаддес,включително всички останали са ужасени от положението.От друга страна,Кадир и Фахреттин,трябва да кажат за смъртта на... Мустафа,на Асу.В същото време Мукаддес се възползва от ситуацията,за да съобщи на Фатмагюл.След Сърдечната криза,Решат Яшаран,успява да прескочи опасността за живота си.Но това спасение,не е без последици.Яшаран са на път да се свържат със Селим,идва краят на Яшаран.Фатмагюл и Керим,за пръв път прекарват време като истинска двойка,в къщата си.Тишината и вината,заради „първата нощ”продължава,Керим разбира че това ще ги отдалечи един от друг,за това предприема първа стъпка.Мустафа,без никого,поема към последния си път.Дори да е извън живота на Фатмагюл и Керим,Мустафа все още продължава да ,оставя тъмна сянка след себе си.

Незнам за вас, ма аз след тоя трей и тва резюме ми иде да си пригризя гракляна, па незнам ако недай си Боже съм жертва на изнасилване. Толкова мрачно и депресарско ми стана, чак немам желания в четвъртък да си давам зор да гледам. Просто се лигавят с нас!  ooooh!

# 678
Скрит текст:
Здравейте,ще сложа на стената едно писмо,което Мерием Аксой,админ на Universal Fans e написала до сценаристите,ще се погрижат да стигне,там където трябва.Поради това,че го преведох много бързо,може да има грешки,за което предварително се извинявам!

Драги сценаристи на „Каква е вината на Фатмагюл?”

Ние сме зрителите на „Каква е вината на Фатмагюл?”Започнахме да гледаме сериалът с голям интерес,защото има завладяваща история.След няколко епизода,забелязахме непоследователност и повтарящи се действия в сценария,загубихме интерес към сериала.Само заради,това че вярвахме в сериалът,а също и заради завладяващото присъствие,на невероятно добрия талант,Енгин Акюрек,продължихме на инат да го гледаме.

Не сме от тези,които с приключването на епизода,се задоволяваме само с това.Ние сме група,която след всеки епизод,говори,обсъжда,критикува,абсолютно всичко,декори,костюми,сценарий,игра на актьорите.Ние сме зрители с всичкия си.Вие сте се взели твърде на сериозно,че работата ви е успешна и смислена, че много се харесва,приемате и коментирате само похвалите към вас.
Драги сценаристи,твърдението че това е социално послание излезе от пътя си.Само че може с това да се попречи,точно там където трябва да помогне,Взряхте се само в рейтинга,само че се захванахте с грешните герои и въпроси..Запознахте ни с болката и безпомощността на Фатмагюл,с преживяната трагедия,но я превърнахте в антипатичен герой,а от новините които идват,разбираме,че вие настоявате,това да е така.Искаме да ви попитаме,това в чия полза е?Зрителят хареса Керим,одобрява и поведението му,това е много хубаво.Само,че до сега ни накарахте да мислим,че за Керим няма щастие,че ако не избяга няма да бъде щастлив.И малкото щастие,което изпита,направихте така че да му приседне на гърлото.Разбра се,че вие изобщо не четете писмата,които ви се пишат.не приемате критика.Да, вие дадохте много социални послания,само че зад сцената,това остана само като реклама на билборд,за сериала.Посланията се оказват лъжливи.Най-малкото на нас,зрителя така ни изглежда.
Основният проблем е непоследователността на сценария.Не достатъчно обсъждан от вас,с грешки след грешки.Нито един характер,не стъпи здраво на краката си,ако един профил,в един епизод е добре,след два,три,тотално се променя.Хората са или много глупави,или много лоши.Керим се превърна в безпомощен и нещастен герой.Жените са глупави и непоследователни.С изключение на Мустафа,всички лоши характери,се подобриха,дори изнасилвачите станаха симпатични.Мустафа е най-ирационалният характер.От невеж младеж рибар го превърнахте във всемогъщ,човек,който върти на пръста си абсолютно всички.Той беше най-лошият във сериал,като лош съдия,който съди..Превърнахте го в доминираща фигура,с него нямаше нито един хубав момент.
Убеждавахте ни,с обещанието за надежда.Отидохте към безнадежността.Любовта е в основата на оригиналния сценарий,но вие прекалено много вулгарно се отнесохте към Любовта.
Молим Ви,вземете се в ръце,приемете критиката.Отнесете се и към нашето мнение с разбиране и,а не само към тези,които харесват работата ви.Остана много малко,достатъчно го орезилихте,поне от сега се поправете.
Молим ви махнете ръцете си от любовта и надеждата...

Това писмо е от Фейсбук страницата на българските фенове на Енгин. И още малко бих добавила към него, но съм напълно съгласна. Просто аман  Twisted Evil

Аз не мога напълно да се съглася със съдържанието  на това писмо,но.....щом така мислят...
От друга страна ,писмото е неиздържано граматически ,има синтактични грешки.
Не е за изпращане, според мен .

+ 1  Peace
Това е превод на писмото, не оригинал. Писмото е писано от модератора на Engin Akyurek universal fans

# 679

Кой за какво си мисли...

# 680
  • софия
Незнам за вас, ма аз след тоя трей и тва резюме ми иде да си пригризя гракляна, па незнам ако недай си Боже съм жертва на изнасилване. Толкова мрачно и депресарско ми стана, чак немам желания в четвъртък да си давам зор да гледам. Просто се лигавят с нас!  ooooh!

Герчо - не се ядосвай, джанъм- рейтинга е на макс......

само ме е яд, че пак го няма пинчерчето-нинджа....

п.п.
това пък какво означава...каква тишина, каква вина?????
"Тишината и вината,заради „първата нощ”продължава,Керим разбира че това ще ги отдалечи ..."

# 681
Добромир,още миналата вечер забравих да те приветствам с добре дошъл! Hug
Направи ми впечатление много точния ти и изпълнен със свежарски хумор коментар! LaughingЯвно вие мъжете си усещате тънкостите помежду си PeaceИнтересно ми е да те чета! Laughing

# 682
  • Разград
Engin akyurek with beren saat clip - 26

# 683

.п.
"Тишината и вината,заради „първата нощ”продължава,Керим разбира че това ще ги отдалечи ..."
Фатма беше 100 пъти по-стоиностна и смислена когато беше пинчер-нинджа. Сега когато сама пожела тази сватба, сама пожела да има семейство и мъж и то Керим - това поведение е недопостимо за мен. Тя знаеше за последиците от решението си. Тя каза Евет. Може да са ми дошли много хинди филмите, но там има един израз, който много ми харесва - Да видиш Бог в мъжът си. Фатма не ми изглежда като такава жена, въпреки че твърди, че иска това. Наистина се надявам да е подвеждащ трея, но тово поведение след дмъртта на Мустафа за мен е повече от излишно. За мен и това и лично мое мнение - съгласието на Фатма да стане жена на Керим трябваше да бъде или по-късно след пълното и излекуване или сега след като е вече факт - тя трябваше да притъпи максимално спомена за миналото и да създава нови спомени, както сама тя казваше, че иска. В момента те не правят нищо, дори се връщат назад. Това е пълно неуважение към собствения и съпруг.

# 684
  • софия
Незнам за вас, ма аз след тоя трей и тва резюме ми иде да си пригризя гракляна, па незнам ако недай си Боже съм жертва на изнасилване. Толкова мрачно и депресарско ми стана, чак немам желания в четвъртък да си давам зор да гледам. Просто се лигавят с нас!  ooooh!

.п.
Фатма беше 100 пъти по-стоиностна и смислена когато беше пинчер-нинджа. Сега когато сама пожела тази сватба, сама пожела да има семейство и мъж и то Керим - това поведение е недопостимо за мен. Тя знаеше за последиците от решението си. Тя каза Евет. Може да са ми дошли много хинди филмите, но там има един израз, който много ми харесва - Да видиш Бог в мъжът си. Фатма не ми изглежда като такава жена, въпреки че твърди, че иска това. Наистина се надявам да е подвеждащ трея, но тово поведение след дмъртта на Мустафа за мен е повече от излишно. За мен и това и лично мое мнение - съгласието на Фатма да стане жена на Керим трябваше да бъде или по-късно след пълното и излекуване или сега след като е вече факт - тя трябваше да притъпи максимално спомена за миналото и да създава нови спомени, както сама тя казваше, че иска. В момента те не правят нищо, дори се връщат назад. Това е пълно неуважение към собствения и съпруг.

за това, и заради няколко други неща- белите птици от Босфора ще има да почакат да им сваля шапка Crossing Arms

за разлика от белите птици тук- дет' ги обичам до една Hug Hug Hug

# 685

И аз съм на същото мнение, дори не изгледах преведената серия, просто тук толкова много се коментира, че просто не ми се отвори желание да я гледам пак.
Относно третия, който следва да умре - sasas и аз си мисля, че Ердоан от страх, че ще остане за дълго в затвора след смъртта на чичо си, а и Мюнир съвсем открито му показа, че няма да се бори за него, ще напише признание и ще се самоубие, но с признанията си ще докаже вината на Селим и оня ще лежи дълго в затвора.
И отново се надявам, че няма да разделят Ф и К, защото наистина - всичко, което до тоя момент се приемаше като послание и пример за това, как може да се преодолее и такава травма - отива по дяволите.  Sad

# 686
  • В Града на Липите
Като изпих една бира и прочетох Детелинка и KStew  и се успокоих, и си спомних, че трейлъра е подвеждащ и разбъркан както винаги. Нарочно ни дават намусената физиономия на Керим, което ме навежда на мисълта, че накрая на епизода вероятно всичко ще е ок.
Спомних си също и че е нормално след три захаросани, серии да ни пуснат една кисела и направих една статистика 75-мрачна, 76-хубава, 77-мрачна, 78-ма хубава, 79-мрачна, 80-хубава.  Grinning

Зори, не разбрах точно кой какво залага, но аз съм 99.9% убедена, че писмото е от Мустафа.

п.п. Никога не бих си сложила подписа под онова писмо. Все още за мен сценаристките са велики. Щом ме държат на нокти и не ме заливат с клишета, поне аз не съм го усетила така, значи са си супер.

# 687

п.п. Никога не бих си сложила подписа под онова писмо. Все още за мен сценаристките са велики. Щом ме държат на нокти и не ме заливат с клишета, поне аз не съм го усетила така, значи са си супер.
  newsm10

# 688
Като изпих една бира и прочетох Детелинка и KStew  и се успокоих, и си спомних, че трейлъра е подвеждащ и разбъркан както винаги. Нарочно ни дават намусената физиономия на Керим, което ме навежда на мисълта, че накрая на епизода вероятно всичко ще е ок.
Спомних си също и че е нормално след три захаросани, серии да ни пуснат една кисела и направих една статистика 75-мрачна, 76-хубава, 77-мрачна, 78-ма хубава, 79-мрачна, 80-хубава.  Grinning

Зори, не разбрах точно кой какво залага, но аз съм 99.9% убедена, че писмото е от Мустафа.

+1  love001

# 689
Раздяла между Фатмагюл и Керим няма да има, каквото и да става, убедена съм! Проблеми има, нима не е така при всяка нормална двойка, какво остава за тяхната.

Сценаристките са номер едно и за мен - никой сериал не ме е карал да го гледам по сто пъти, нито се е загнездвал така дълбоко в сърцето и ума ми, както този.

Общи условия

Активация на акаунт