Боя за коса - Вlondе 28 - Клуб на блондинките

• 94 196
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Момичета да ви попитам някоя от вас ползвала ли е новата боя за коса на syoss и по специално цвят 8.15, хареса ми много как изглежда на каталога, но незнам покрива ли добре и цвета хубав ли се получава? http://www.syoss.de/index.php?id=279 за този цвят говоря.
Този Сайъс продава ли се в БГ? newsm78 На моя монитор изглежда много добре цвета, също и 9ката.

Елфичка, защо не пробвай с натурален тон, с 1-ца има опастност да станеш сива, все пак косата ти е вече изсветлена и в студен тон.

Някой по-назад питаше за розовеещо русо, боите Мастър имат (професионалната на Роза Импекс), днес ще се боядисам с виолетовата 9-ка, дано съм доволна от резултата. Като консистенция боята е много добра, с добавени серамици и е много щадяща (нищо общо с горящата масова Престиж). Имат и много, и хубави руси нюанси в каталога - виолетово, розово, медно...

# 346
  • в 1001-та нощ
Успех ти желая  Heart Eyes и непременно да споделиш резултата  Simple Smile

# 347
# 348
Момичета, вчера се боядисвах с garnier nutriss 100 и за малко щях да се натровя - боята миришеше ужасно силно, насълзиха ми се очите и почнах да кашлям  Sick Цялата баня смърдеше с часове, въпреки опитите ми да проветря, а скалпа започна да ми щипе и след 10 мин влязах да си измия косата. Боята беше хванала и сега косата ми е много светло руса, а на упътването пишеше да се седи 30 мин. До сега такова нещо не ми се беше случвало, до пред една година използвах същия номер много дълго време. Явно са сменили съставките, защото не мога да си обясня как може за 10 мин да ми изсветли корените и да ми дращи гърлото цял ден. Боядисвала съм се с какви ли не бои- професионални, непрофесионални, агресвни, но не съм имала такава случка до сега.

elfi4ka, и аз като теб установих, че много светло русият цвят не ми отива -  аз съм със светла кожа и изглеждам бледа без грим. Замислям се за друг цвят, постоянно ровя из каталози за бои и се чудя какво да избера. Моят естествен цвят е пепелива седмица и обмислям да се опитам да го възстановя или поне наподобя  newsm78

# 349
  • Once there was a Hushpuppy...
RadoLin4eto_Mac!, ако имаш два бели косъма, която и да вземеш ще е добре, но ако побелелите ти косми са повече и искаш да ги прикриеш, трудно ще стане с непрофесионална боя.
Русите цветове не покриват побелели коси защото те издърпват пигмента и не вкарват пигмент в побелелите косми. За наистина добро покритие се използва основен цвят в който има повече пигмент и се използва 6% оксидант, но ако косата трябва да се изруси, то доста често 6% е прекалено недостатъчно. 9 покрива побелели коси, но не много добре, а 8 ги покрива но на мен този цвят ми е прекалено тъмен. 10,11,12 изобщо не се препоръчват да се използват при побелели коси. Това което аз правя с моята коса е да я боядисвам с 9.0 като я разделям на две части и едната част смесвам с 6% оксидант, а другата с 9% и ако не ме мързи си правя препигментация, но тези неща се правят само с професионални бои.

Ооо, да знаеш - много ти благодаря за толкова изчерпателния отговор Hug
Аз, като начинаеща в изрусяването сама, в къщи смених няколко марки бои за 3 месеца.
А, професионалните от къде другада може да се купят, освен от фризьорката/както моята ми предложи да ми продаде/, има ли ги и някъде другаде?
А, белита коси са ми от двете страни на главата/като кичури- но, не големи, другаде са единични косми, на рядко.
Бях се засилила да си купувам 10 изрусители, на Сайъс или Гарние, но сега вече се разколебах.....
Ако може, кажете и за други бои - марки, по-точно от които сте доволни Praynig

# 350
Здравейте искам да ви задам един въпрос 
Аз съм със тъмно кестенява коса.Боядисах се с Гарниер Натуралс мисля че беше 8.0 цвета и ми стана малко по светла косата.Сега корените започват пак да тъмнеят и аз имам желание да се боядисам нещо като тъмно рус или меден цвят.Тъй като много ми харесва цвета на Дженифър Анистън се стремя да се направя така ...
Между другото за да изсветля толкова косата предполагам че трябва да си купя рус пепеляв цвят или греша дайте ми съвет ))))) :pray

# 351
 Аня ,тази боя  "Мастър" къде се продава,до сега не съм чувала за нея  Blush

# 352
RadoLin4eto_Mac!, моят съвет е да не прекрачваш границата 9. С 10 нищо няма да прикриеш. Професионална боя можеш да си купиш освен от фризьорката, също така и от едно магазинче в София, но за точния адрес е по-добре да се включат дамите, които го знаят и са пазарували от него. Другата възможност е Интернет. В момента има поне 2 български сайта, които предлагат професионални бои и хубавото при тях е, че човек дори и да няма кредитна карта, пак може да пазарува от тях.  Simple Smile
Ако не ти се занимава с професионални бои, тогава поне гледай да си вземеш основен цвят от непрофесионалните бои, но трябва да имаш предвид, че основните цветове покриват много по-добре побелели коси но цветът, който се получава не е студен. Според мен е много важно първо да се покрият побелелите косми и ако те дразни топлият оттенък, тогава можеш да си купиш балсам на Престиж и да го неутрализираш.
Аз лично се боядисвам с професионални бои защото ги намирам за много по-щадящи, изрусяват по-добре, а и мога да избирам оксиданта в зависимост от нуждите ми.
Аз се боядисвам с Koleston, други се боядисват с Majirel, трети използват някаква друга боя и е нормално всеки да хвали неговата си. Моето мнение относно Majirel\Majiblond и Koleston e, че при много светлите цветове Koleston се справя по-добре с изрусяването, но при по-тъмните цветове Majirel се справя по-добре.
Сега се сетих за още един вариант за прикриване на побелели коси  - кичури  Simple Smile Аз много харесвам когато косата не е един цвят, а има кичури, но за съжаление аз сама не съм в състояние да си направя и се налага посещение на фризьор  Rolling Eyes

mariq djeneva, трябва да си направиш кичури   Rolling Eyes Laughing
Само с Garnier няма да се получи това, което искаш за съжаление

# 353
  • София
Аня ,тази боя  "Мастър" къде се продава,до сега не съм чувала за нея  Blush
ето от тук може да се свали и види каталога на Мастър. http://www.rosaimpex.com/?step=module_action&modname=priceli … =2&order[]=real

За цвета ми днес - не се получи това, което очаквах; стана по-светло (пак съм 10-ка) и розово-виолетовият оттенък се отми. Цветът е хубав и равномерен, бих го определила като перлено русо, нито пепеливо, нито пък жълтее; или като много светло пшенично русо. Може би с наслагвания ще се получи желания от мен цвят (докато бях с боята на главата беше страхотен цветът!).

# 354
Аня♥♥,имаш ли снимка на боядисаната ти коса?
И още въпрос,по интернет ли си поръча тази боя?(Много ми допадат цветовете от палитрата)

Последна редакция: вт, 26 юни 2012, 08:47 от Селма

# 355
И на мен много ми харесаха цветовете, дали може да се вземе от някъде?

# 356
  • Бургас
И аз се заинтригувах от тази нова Престиж. Най-вече, че има зелен коректор, рядко се намира  и крем-активатор 1.5% за тониране.
Елфичка, защо като си се навила за кичури не пробваш 2 цвята кичури. Много хубаво се смесват и преливат.  Heart Eyes

# 357
  • Once there was a Hushpuppy...
B & C bouquet много ти благодаря за отговорите, за сега не ми се занимава с професионална боя... newsm78
Ще се боядисам,както ме посъветва Hug

# 358

Елфичка, защо като си се навила за кичури не пробваш 2 цвята кичури. Много хубаво се смесват и преливат.  Heart Eyes

Какви цветове предлагаш  Thinking

# 359
  • Бургас
Ами мисля, че 7 на светлата ти основа ще ти се стори като много тъмно. Може би 2 съседни трябва да бъдат , а отенъците зависи какви си ги представяш.
При кичурите (от опит знам) гадното е корекциите са невъзможни

Общи условия

Активация на акаунт