Интересно ми е ... Моля споделете мнение

• 2 560
  • 17
  •   1
Отговори
След много ровичкане по този раздел се питам следното: само така изглежда или е истина , че БНД е човекът който прави всичко възможно да ни съсипва и след развода( раздялата). Никъде не срещнах тема " Бившата ме тормози след раздялата... Иска да ми вземе децата ... или Прави ми мизерии".
Само ние ли искаме всичко да е по човешки начин , да няма простотии и номера... Защо не разбират , че след като са БНД означава че поне могат да се държат на положение ? Какво като не сме съумели да намерим път един към друг? Та нали той винаги ще е БНД? Тепърва ни предстоят много срещи дори и да не искаме? Защо е тази злоба ? Природа или комплексарщина е да тормозиш човека на който вчера си се кълнял в любов и вечно щастие?
Ще съм благодарна да чуя мненията ви Simple Smile

# 1
Както  всеки човек си е различен, така и БНД-тата. В първият момент част от тях реагират бурно, искат да отмъщават и такива подобни, но във времето проумяват, че всичко това няма смисъл и си заживяват своя живот. Дори забравят за децата си.
 Повечето хора приемат всичко около тях за даденост(семейството си) и забравят да полагат грижи. И в момента в който на другият му кипва и взема решение за промяна трудно изоставеният родител проумява вината си и я прехвърлят върху всичко и всички, но не и върху себе си.
 Във времето всичко се нарежда и всеки започва живота си далече от другият, а този който е поел грижа за децата си я поема изцяло, а другият е свободен за нов живот без грижи.

# 2
Във времето всичко се нарежда и всеки започва живота си далече от другият, а този който е поел грижа за децата си я поема изцяло, а другият е свободен за нов живот без грижи.

Интересното е че аз не искам детето ми да е лишено напълно от баща си , даже напротив , но той отсега е на мнение че в даден момент ще се получи така както ти казваш... Това ме  води на мисълта, че явно май с нетърпение чака този момент да дойде  ...

# 3
Идва момент в който всеки си поема своя живот. Особено ако има и ново семейство и никой не иска да се връща към миналото.

# 4
  • София
Повечето от нас искат децата да запазят връзка с БНД, но не всички БНД-та правят това.
Започва се с "ще се обадя кога ще дойда" до тотално изчезване за месеци. Но не при всички е така. Някои запазват някаква връзка с децата си, но не разчитай, че това ще е 100% ако живееха заедно.
Но не го мисли чак толкова отсега. Оправи си нещата и времето ще покаже кое как ще се случи.

# 5
След много ровичкане по този раздел се питам следното: само така изглежда или е истина , че БНД е човекът който прави всичко възможно да ни съсипва и след развода( раздялата). Никъде не срещнах тема " Бившата ме тормози след раздялата... Иска да ми вземе децата ... или Прави ми мизерии".
Само ние ли искаме всичко да е по човешки начин , да няма простотии и номера... Защо не разбират , че след като са БНД означава че поне могат да се държат на положение ? Какво като не сме съумели да намерим път един към друг? Та нали той винаги ще е БНД? Тепърва ни предстоят много срещи дори и да не искаме? Защо е тази злоба ? Природа или комплексарщина е да тормозиш човека на който вчера си се кълнял в любов и вечно щастие?
Ще съм благодарна да чуя мненията ви Simple Smile

Ти какво питаш всъщност ?
Дали само бащите правят мизерии или има и такива майки ?
Има , даже и по-безотговорни от някои бащи могат да бъдат !
За беда имам 2-3 примера около себе си на тотално безхаберни майки ! Sad

# 6
Не знам дали само мъжете правят мизерии,но знам със сигурност вече, че стане ли дума за развод,развалят ли се отношенията м/у съпрузите нормални отношения няма,
всеки мисли ,че е по прав и повече е направил или дал от др ,кой е неблагодарен и куп глупости,но най ме е яд ,че освен работата която работим и всичко онова което вършим никога не е достатъчно!

# 7
  • Бургас
Чисто логически и на база факти: В този форум пишат предимно жени. Та отговора идва от там. Според мен в реалния живот картинката е съвсем друга.
Ако тук сме стотина, то навън сме много повече. Едни си крият децата, други ровят в живота на вече бившите си, трети мразят настоящите им, четвърти са на позиция "Ако обичаш мама, ще мразиш тати"...не е нужно да е написано. Факт, който аз не разбирам е защо възрастните злоупотребяваме най - вече с децата си. 

# 8
Да, наистина, тук извадката не е представителна. Тук като че ли пишат по-просветлени жени. Шокът от развода ни е направил по-гъвкави, по-способни да се справяме със ситуации, без да ги приемаме лично. С други думи- пораснали сме.

От другата страна доста често липсва това израстване и човекът срещу нас работи от позицията на собственото си его, застинало в момента на нараняването. За една година се самонаблюдавам и мога да кажа, че съм много различна, докато той си остава един и същ. Този един и същ човек, вместо да промени себе си, се опитва да разреши ситуацията с действия, заплахи, говорене, все на езика на нараненото его.

Просто живеем в различни светове.

Снощи му направих забележка, че целта на посещенията не е да изтощи детето, нито да му развали режима с маниакални игри и гоненици. Казах, че на три години има някои чисто биологични стандарти, които трябва да спазва.

Да, ама детето било много древна душа, аз нищо не съм знаела как трябва да се развие, той знаел. Детето било много по-духовно извисено от мен. Казах да му пращат енергия, ако е така, но и да се грижат за телесното му съществуване, както подобава.

Да, всеки е прав за себе си, но когато с действията си изнервяш и изтощаваш малкия тригодишен махатма, си оставаш идиот.

Интересно ако е толкова висша душа, аз като негова майка дали ще имам някой ден собствен култ към личността ми...

# 9

Да, ама детето било много древна душа, аз нищо не съм знаела как трябва да се развие, той знаел. Детето било много по-духовно извисено от мен. Казах да му пращат енергия, ако е така, но и да се грижат за телесното му съществуване, както подобава.

Да, всеки е прав за себе си, но когато с действията си изнервяш и изтощаваш малкия тригодишен махатма, си оставаш идиот.

Интересно ако е толкова висша душа, аз като негова майка дали ще имам някой ден собствен култ към личността ми...
хаха, този култ към малките принцове не е нов, от време оно е, но пък тогава принцове са били раждани основно от робини /това в източната история/. Та според мен култ към теб в скоро време не чакай, по-скоро потъпкване  Thinking

# 10
  • На черешата
 Жените могат да бъдат не по-отмъстителни от БНД-тата. Имам няколко примери на такива майка,които не дават децата на бащите си,а пред другите казват, че той не ги взема. Тормозят ги постоянно за всичко,говорят какви ли не глупости,разиграват ги ... Просто мъжете се срамуват да си признаят.  Peace

# 11
Абе не знам за отмъстителните, но аз тия дни настръхнах, като прочетох статията за мъжа, убил детето си и себе си, щото бил още сърдит за развода.

Има някакво животинско чувство, което кара жената да мисли не само социално и отмъстително, че бащата е опасен за детето си.

И аз го мисля и настръхвам. Всички ми казват, че човекът си е нормален, но вярванията в магии и ходенето по врачки и гурута какво е?

Трябва ли да заглушавам гласа на инстинкта си в името на някакви обществени правила, че "бащата има равни права"? След като с костите си знам какво ми е коствало да имам дете, чисто биологично. Не помня бащата да е претърпявал болка и кръвозагуба, за да има дете. За него то не е толкова скъпо, на чисто телесно ниво. За него детето е почти абстракция, нещо, което се научава да обича вторично, никога инстинктивно така, както майката.

Хората не са надарени с обективен разум и една универсална и правилна гледна точка. Напротив, преживяванията им изграждат начина, по който виждат света. Това е доказано и от науката, така че не мога да приема, че бащата вижда детето по същия начин, както и аз. На повърхностно, псевдо-обективно социално ниво, да. На много дълбоко ниво, свързано с тялото и възприятието за света, детето е по-скоро мое, много по-свързано с мен. Да го убия би било буквално като да отрежа ръката си, докато за бащата детето е нещо отделно.

Наистина настръхнах след тази новина. Бих била отмъстителна и извън закона, ако страховете ми бяха малко по-основателни. Но не съм сигурна, че са напълно неоснователни.

Сигурна съм, че този баща е вреден за детето си и не изпитвам сантименталната нужда "да има връзка с баща си". Никой не знае как ще се изгради личността на човека и какви елементи трябва да има, за да определя какво да е поведението ми.

# 12
Зависи от човека.
Известни са случаи и с майки / особено при следващ брак/ и с бащи.
Има и начин на използване на бившия съпруг чрез детето има и такива които забравят за него заедно с бившия си вече брак.

Разумно е след раз дяла хората да запазят човешките си отношения при случай, че имат дете/ деца. Това трудно се постига. Понякога причината е в майката, понякога в бащата, а има и случаи в двамата.
Не отричам, че има и причини и то твърде основателни да не желае една майка детето й да се среща с баща си.

# 13
До голяма степен съм убедена, че имам основателни причини, които обаче обществото по-скоро е готово да изтълкува като злоба, отмъстителност.

Просто искам да виждам детето си щастливо, а не да му се разваля режима, да е изнервено, обезводнено и гладно, само и само да се среща с биологичния си родител.

Биологичен родител, който си "играе" на татко, който искаше да има "някакви деца", който ми каза- сигурна ли си, че не искаш аборт вместо "честито" и който претендира за равни права, въпреки че аз поех трудната част по създаването на детето, а той- забавната.

Не можеш да си представиш колко е трудно да убедя друг човек, особено онези претръпнали бездушници от административните организации, че имам притеснения, че имам чисто човешки причини и че не действам от его и нараняване, а наистина съм загрижена за детето си и никакви псевдо-фройдистки модни теории не могат да ме убедят в обратното.

# 14
Няма ден в който да не си задавам въпроса, кому е нужно тази злоба и това съревнование. Нашия татко пък е някакъв модел, който се е обсебил от идеята да направи детето хипер разлигавено-позволява му всичко ,обяснява му как не е нужно да учи, важен е купона и да му купува все що малкия си поиска. Понеже моя син  обича да получава, а от тати получава всичко безпрекословно аз почти съм в безсилие. Онзи ден говорих с малкия, който беше изпаднал в 3- дневна депресия, поради  факта, че аз го карам да учи а при тати има последен модел игра, на която не може да играе.Детето спря да яде и спи! Как да обясня на татко му тези неща! Sick

Общи условия

Активация на акаунт