Юнските проходили крачета, за Първи ден Рожден се готвят вече!

• 35 621
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Хеберлеа, може да е опасно, но на времето така се вадеха.. и за щастие последствия няма. Сега не съм се сблъсквала с това, но и да се със сигурност ще отида в болница да го извадят.

Не мисля, че Аутана помага срещу кърлежи. Въобще съм толкова против аутана, такива пъпки ми излизат на мен от него и продължавам да си ходя нахапана, че никога не бих си го  сложила на детето. Че разяжда пластмаса няма да говорим... и няма общо тук с кока колата,   Winkкоято пък разграждала ръжда, ръждата се разгражда не от колата щото е кола, а от вод.диок. така че  и лимонада може да разгради ръжда.. евентуално.
Цитронела още не съм пробвала, но трябва да се замисля.

Кити, те Дара и Нико ще се съревновават кой последен да проходи Simple Smile

Криси, ти попитай пак, но според мен всичките още са си така.

Мейдънли, всички разбираме как се чувстваш. Наскоро Нико беше с такава температура, човек си се шашка. Ако се опиташ да погледнеш отстрани, със сигурност ще реагираш адекватно, но паниката, че това е детенце и си е твоето оказва огромно влияние.

Момичета с какви слънцезащитни кремове мажете? Аз взех Uriage, ама той такива бели петна прави, чак лилави...  Rolling Eyes

Ние днес се прибираме.. (Цвети) :* И сме на линия за срещи...

# 601
Chin, аз ползвам този и съм много доволна.
Лесно се нанася, не оставя бели петна, мири6е добре, био е.
http://www.dm.de/cms/servlet/segment/de_homepage/alverde_home/al … creme_lsf_30.html

Сега виждам 4е имат специално и за бебета:

# 602
Здравейте и от нас Simple Smile
Честит празник на всички,които съм пропуснала до сега  newsm59
Миналата седмица и ние отпразнувахме нашите РД,благодаря за пожеланията  Hug
Изкарахме си добре,въпреки че валеше доста силно,заведението имаше поне вътрешен и външен детски кът...получи всякакви подаръци и парички и се чудя какво още да му купувам.Исках да попитам какви обувки купувате на мъниците? Казаха ми за някаква фирма от Добрич,някой да знае нещо за техните обувки?
Чин : аз имам Neutrogena и съм доволна.
Честито на проходилите Лори и Краси!
Накри :как сте,мина ли ви вече шарката?
Maidenly:как е адаша,мина ли му температурата?
Vache: Каката ти е много красиво и талантливо дете Simple Smile
Ох,аз исках да попитам за хемоглобина...излязоха ни резултатите и е 104...освен месо и жълтък какво друго да давам?
Ана2:И към теб да се обърна..понеже кърмя Калчо,мога ли аз да пия желязо и така да му го предавам чрез кърмата?
Ние отиваме на площадката да поиграем и да си взимаме манджата Simple Smile  Лек ден на всички !

# 603
Чин, ползвам на ДМ - Sun danze ако така се пише де 50+ фактор.

Съжалявам, ама нямам време за повече писане, довечера ще се включа  Hug

# 604
Мейдънли, дано вече не качва температура Вик  Hug Миналата седмица Явор ми качи 39.8, свалихме я бързо само с Панадол и леко по-хладка баня. Интересното беше, че ако го гледаш, никога няма да кажеш, че е с темп., беше си жизнен, само като го пипнеш и пАри...
Криси, на всички дечица походката сега е една кривичка такава. А дали има признаци на рахит само док наистина може да каже.
Бътерфлай, 104 не е притеснително ниска стойност, така че с месо, зелении, елда и жълтък би трябвало да се оправи, стига да ги яде. Хубаво е да даваш богатите на желязо храни заедно с плодове (вит. Ц подобрява усвояемостта) и да не ги даваш с млечни (че калцият и желязото са антагонисти). През кърмата няма да може да му предаваш желязо повече, отколкото по принцип си се съдържа (но то е малко вече за нуждите на тази възраст). Докторът какво ти предложи?
Чинче, чакаме новини  Hug
Явор изкара и втори зъб отдолу и вече прави и по пет-шест крачки, без да седне на дупе. Продължава обаче леко да сополяви и днес заспа отново още към 9.30, та сега ще излизаме на разходка по никое време.
От кърлежи много ме е страх и мен - знам, че моите познати  ги носят в РИОКОЗ за изследване, за да се види дали е заразен... Хеберлеа, дано всичко е наред  Hug
Кити, много се радвам, че се разписа!
Хубав ден!

# 605
Ох, най-сетне Оги заспа. Тази сутрин се събуди много рано и към 8.30 заспа сутрешно, но след 30 мин се събуди и беше голям киселяк цял предиобед.

Не знам как са вашите бебоци, но в чудо съм се видяла с Огънчо: едва едва си поглежда играчките (а има цял куп какво ли не) - иска да играе с разклонителите и изобщо с всичко с което мама работи...сутринта ми натопи GSMa в чаша с вода като бисквитка и сега съм без телефон Thinking Вчера едва му измъкнах от ръцета прахосмукачката (само чакаше да спра да чистя) и метлата, че ми е с една удобна дръжчица като тия търкалца дето ги тикат. Ей сега успя да измъкне кофата с парцала и поне 10 минути "чистеше" пък аз се опитвам да го подмамя с играчки...тц ooooh!

Още веднъж  Hug на всички за подкрепата...друг път ще си знам аз (дано няма скоро де) ..ама Ваче и ти си права за предпазването. В линка дето го пуснах гледам отдолу има реклами на разни препарати против бълхи, кърлежи и прочие.  Днес ми попадна и брошурка на Бочко в която рекламират Бебешки зашитен лосион, именно с такава цел. Ще взема да си купя. Ако някой знае нещо изпитано - да пише.
И все пак мисля, че трябва да не се ходи на очевидно опасни места като поляни рай селата, край които щъкат кучета и други домашни животни. Кърлежите са доста слабо подвижни и ако човек просто се рахожда по алеите вероятността да се сдобие с такова животно е много малка. И ние обичаме да ходим на пикник, но високо в планината и поне засега не съм хващала.

Ани2 - еха още едни крачета проходили! Браво на малкия Явчо  Peace

Чин - вчера купих слънцезащитен крем на Бубхен - избрах го защото пише, че започва да действа веднага, а аз все се сещам да намажа когато вече сме навън. Днес го пробвах но нещо мазничко ми се вижда...пък и пише да се избягва контакт с дрехи. Май ще го сменям - гледам, че и Бочко предлагат доста неща. Аз напоследък май станах фин на Бочковите неща  Wink

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 13:34 от heberlea

# 606

Чин, аз му взех Нивеа за деца, фактор 50+. Не е лоша, но и нямам база за сравнение. Аз съм доволна, защото Камен не изгоря като бяхме на плажа, така че ако това е критерия кой крем е добър и кой лош, то този си е ОК.
На състезанието за последен проходил ще се включи и Камен Simple Smile

Хиберлеа, "аналогичен случай в наше село" - и нашият не признава добре познатите играчки. Омръзнаха му. Само излизане в парка може да му оправи настроението, защото там гони колелата и скейтовете на другите деца.
Хм, това за Бочкото за кърлежи добре, че го каза. Ще погледна и аз.

Кити, браво на МТ и на малката Simple Smile Както казах и преди все пак той й е баща - няма начин да не се справи, въпреки опасенията си. Тя неволята най-добре учи Simple Smile

# 607
Ето статия за кърлежите. Явно са зачестили случаите..

# 608
Привет в този хубав ден!

Ние излизахме на разходка до парка и Красчо си повървя,но има още да се учи да стои по-дълго.Като цяло прави около 10-12 крачки и почва да залита.

Ани2  честито проходило Яворче!   Hug

За бочкото за насекоми-взех му за след ухапване и го пробвах върху себе си и върху едно комшийче на 11год.-ефект никакъв.Добре,че не взех и "предпазващия лосион".  Crossing Arms

Днес взех украси и парти неща за РД-стъпаха ми на 20лв+поканите 2лв.Днес ще ходя да се разбирам със сладкарката от една фирма за тортата,защото я искам по-различна от каталога им.Като се разберем ще пиша до какво сме стигнали и ще покажа като я приготвят другата седмица.

Момичета имам да пиша есе на тема:"Аз и моето свободно време"-как да го напиша като нямам свободно време?!   #Crazy

Писах поканите-значи за 20деца и 15 майки-това са майките и децата,с които сме доста близки и май това ще е повода да се сберем на едно  Flutter

# 609
  • софия
Здравейте,
Мона също е с температура , без нищо друго Sad, като я прибирах от вън ми се видя топла и сложих бибата термометър и 38,5 Shocked разсъблякох я измих я мера 37.2 Shocked и така 5 пъти 5 различни стойности, но мерих в дупето и беше 38.5 Sad.Какви термометри ползвате, писна ми вече да не мога да разчитам. Иначе и няма нищо даже не е кисела, само заспа. Избива и зъбче от долу дано е това Praynig
Имам чувството че си урочасвам децата, седяхме си на една площадка от която се виждаше детската на Дани и той си играеше в двора, седяхме си с Мона и тя ми се смееше, помислих си колко ми е хубаво и ето прибираме се и тя с темп.

# 610
Здравейте.

Слънцезащитен крем купих на Ла рош 50+ . Не е изгарял,но почерня  Confused Чорапите са отбелязани,къси ръкави... аз ако се намажа с такъв фактор никога няма да почернея,а той вече е с доста тен.Мажа обилно преди излизане и обновявам по някое време навън.Него свикнах да го цапотя,но виж себе си въобще нямам навик и вчера толкова грозно изгорях на потник  #Cussing out , заради вятъра не съм усетила въобще.

Ани2,Тина честити ходещи крачета. Heart Eyes
Цвети,на зъб ми прилича!Дано!
Тина...разсмя ме : )))))))) Сега четох статията на сем.Тодорови : ))).Те казват,че си имат деца да им го запълват,та и ти така.  Laughing
Ани2,много сте сладки и 4мата. Hug
Хаберлеа,едно към едно е при нас.Онзи ден се навря в легена с разтвора за миене на пода. ooooh! Играе с играчките,когато аз я взема да я човъркам(уж ми е интересна),предимно бърка по кошовете за пране,взима си друг леген и го бута,големи туби от вода,взима обувки от шкафа и ми ги носи в хола и подобни интересни неща. Grinning Аз се отказах да домакниствам,докато е около мен,защото повече работа ми се отваря накрая.Само неща,които не може да стигне или да ми пречи си действам,другото като заспи.Точно вчера казвах,че съм станала едно голямо НЕ  ooooh! ... пък друго го мислех.Затова гледам да сме навън,там има по-голяма свобода и освен да се изцапа много,за което не се втилясвам ама въобще,горе долу друго няма какво да стане.
Кити,да го похвалим Пл.Заслужава!Много се радвам. Hug

Какво прави Алексче????Майка му да се разпише,че ми е залипсвала. Heart Eyes

Миналата седмица на Сф срещата мрънках на Силвето,че много ме е страх да пускам Мартин да ходи по асфалт.От няколко дена го преживях... и отново съм много доволна,не мога да повярвам колко е самостоятелен,спрях да му вися на главата,аз си седя,той обикаля.Пък иначе аз давах акъл на Силвето,когато тя се беше ошашкала  ooooh!  Joy Явно всеки трябва да претръпне и страха в началото е неизбежен.

П.П. Имаме предложение за уикенда за палатки,не мога да реша дали да се пробваме или не.Не мога да си представя как ще се случи нощния сън.Чин,вие щяхте да ходите,остава ли такъв плана?Мен ме е страх и от буболечки,не знам.... малък ли е,не е ли ... По принцип обожаваме планините и язовири и езера,преди често ходихме по подобни трипове,искам пак.. лека полека подновихме,но само за през деня.ММ вика вече да влизаме в релси,детето не е оправдание да не ходим според него,а дори причина.

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 16:58 от PaO

# 611
Здравейте! Днес като излязохме в 10ч и се прибрахме чак в 18ч. Децата малко погостуваха следобед на баба си, че аз да си посвърша някои задачи.

Криси, на нас не са ни искали никакви пари за ваденето на кърлежа на Иван.  newsm78
А за походката на Краси и на мен ми направи впечатление, защото и Никола така върви. И аз имах същите притеснения, но сега като чели започна да свива повече коленете и да има по нормална походка. Предполагам че наистина е от ранното прохождане.

Кити, звучиш по спокойна!  Peace

Чин, аз си смесих малиновото масло с детски крем и мажа само лица, ръце и крака с него. Но от доста време не съм мазала. То нали пак се върна зимата. Май пак е време!  Wink

Тина, честити първи стъпки на Краси!

Цвети, дано да е от зъбче Т на Мона! От положителни мисли страшно няма!

# 612
  • София
Дидолинке, ще си ги мерим значи тортите... Mr. Green Mr. Green
Аз правя втората такава в живота си, с фондан имам предвид. Досега съм ръснала 60 лв за таз торта и реално имам само фондан и боички  Sunglasses Накупих резци за декорации, всякакви неща. Та тортата ще излезе доста скъпичка, ама си заслужава детенце  Heart Eyes

Хеберелеа, да, кърлежите не са много подвижни, ама достатъчно. Знаеш ли, че птиците също могат да пренасят кърлежи  Rolling Eyes Абе факт е, че се хващат и по софийските паркове.
Днес взехме Цитронела (Шунче  Hug) На лепенки. Отзад пише, че става за комари,  кърлежи и жилещи насекоми. На тази фирма са
http://geonutrition.eu/
Не мога да извадя линк само на продукта..

Крем против слънце аз почти не ползвам. На Саша не съм ползвала и сега на Рали купих на Бочко 30 фактор, ама съм го ползвала 3-4 пъти. Сега й мажа мястото дето се пльосна на асфалта, за да не остане петно там. Иначе Малка Ралка отдавна си има тен.  Sunglasses

Цвети, аз ползвам живачен термометър. Досега няма електронен, който да се е доближил дори по показания до живачния, а всички знаем, че те са най-точни.

# 613
Ваче,аз имам 2 направени - за майка ми и за брат ми  Twisted Evil Не ми се казва колко пари съм дала,че ме е срам  Embarassed но наистина излиза ужасно скъпо.

За термометрите, май веднъж казах... който няма живачен стар,от няколко години се продават термометри с Галий( Галистан). Те са идентични с живачните,с тази разлика,че са направени от еко сплав,т.е ако се счупи си го събирате - и в кофата.И са също толкова точни,както другите.
Имам и електронен,който мери точно,засичам ги винаги с обикновения,но сега ме мързи да видя каква марка беше...

Цвети,дано Мона да е без Т тази вечер...според мен има вирус,който върлува.

Слънцезащитен,и аз като Ваче мажа чат пат,на Бочко,мда...  Laughing

ПаО,мисля си,че е рано за толкова малко дете да ходи на палатка...аз не бих рискувала.  Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 07 юни 2012, 23:23 от didolinkata

# 614
  • София
Дидолинке, и аз имам 2 торти бре... Mr. Green Такива с фондан имам предвид. Направих ги за една нощ. Две, защото тръгнах да правя на свекърва ми за рожден ден торта, купих за всеки случай 2 блата, после направих крем като за целия китайски народ и накрая направих 2 торти. Руската мастика стигна за двете  Twisted Evil

За първи път чувам за такъв термометър, отивам да го търся. Аз децата ги усещам и без термометър като имат Т. Ралито наскоро понастина и си беше вдигнала, но не знам колко, защото спеше и ми беше жал да я меря, а гореше. Но беше спокойна и я оставих да не я будя  Wink

Общи условия

Активация на акаунт