Юнските проходили крачета, за Първи ден Рожден се готвят вече!

• 35 604
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Сами, честито прохождане на Сами!
Маслини аз давам понякога, но той не ги яде много. Ако дам само парченце маслина я плюе, но ако в съм сложила в нещо, което съм му готвила, си я хапва.

Ваче, аз пак за питката  Embarassed като втасва на 40 градуса, да загрея фурната на 40 градуса и през цялото време да е пусната, или да я загрея на повече и да оставя тестото да втаса на изключена фурна? Ох, много искам да ми се получи!

# 106
Честити първи крачки на Анди, Мона и Сами...   bouquet

Честита последна месечинка на Лорчето.  Hug  Heart Eyes

При нас нищо ново, стягаме рожден ден и кръщене. Вчера оставих едно горнище на шивачка и днес трябваше да отида да го меря, но забравих, дано утре не ме гледа лошо, че е малко своенравна.  Embarassed

Нещо не ми се пише...  Rolling Eyes

# 107
  • София
Майденли, Нико също изследва всичко с устата си. Хола го минавам минимум един път на ден с прахосмукачка, понякога и повече, но той винаги намира какво да пъхне в устата си.

Ти си герой! Аз изобщо никога не съм минавала хола всеки ден с прахосмукачка, а сега още повече. И как се справяш с всичко като няма кой да ти помага...  Confused Ти си като многоръкия Шива направо. Аз изобщо не смогвам да се оправям с тия неща, с бебето, Саша, готвене, извънучилищни занимания, работа  Confused
Маята може да е и на прах. Аз, обаче предпочитам живата мая на кубче. Нали знаеш, че трябва преди да я замесиш да я сложиш в една купичка с малко хладко мляко, захар 1 лъжица примерно супена без връх и брашно. Това го сложи в една по-голяма купа, че доста се надига. Като шупне се слага в брашното. Така се задействат дрождите.
Фурната я оставяш на 40 градуса постоянна Т да втасва. Абе около 20 минути втасва тестото. Може да го посипеш с малко брашно да не хваща коричка. После като е втасало пак се размесва и се нарежда в тавата както искаш, ако ще правиш моята пита го нареждаш като слънце. После както е наредена пак я оставяш да втасва на 40 градуса (без да посиваш с брашно) и чак като се надигне (пак около 20 мин) се засилва фурната и се пече. Аз не знам в рецептата каква мазнина съм писала... Rolling Eyes Ти я направи с разтопено масло!!! Отгоре се маже с жълтъче с малко водичка на кашичка.
Питай, няма проблеми!
И после да ми я покажеш на снимки как е станала  Wink

Гъби... гъбите са ужаасно тежка храна и за възрастни хора даже. Саша не обича изобщо, а мисля, че съм й давала чак след 5 г. възраст. Освен това гъбите попиват всичко в почвата и в днешно време са страшно замърсени химически. Понеже се обработва мицела тя поемат всичко. Принципно е добре и ние да не ги ядем, а какво остава за децата. Да не говорим, че изобщо нямат вкуса на гъби. Аз много добре си спомням гъби брани от гъбарниците в Копривщица навремето. Ми нищо общо няма със сегашните гъби като вкус.

Пеперудката нямаше ли да е в БГ по това време... нали дъщеричката й има бал  Grinning

Добре я казахте таз Коризалия.. бях забравила, че съществува.

За роклите.. аз искам на Ралка да ушия роклАта за първия РД, ама да видим.. плат имам, ама не знам кога ще имам време да седна. А много ми се искаше да я направя аз.

Сашето днес вече събра учебниците за предаване. Идва дългоочакваната ваканция. Заминава на зелено училище в неделя за 4 дни.

Честито на проходилите дечица!  Hug
Ралка още не се пуска сама. Т.е. един път се пусна за 3 крачки.. аз скочих да я видя и тя се пльосна по очи Twisted Evil След това не щя да пробва пак. Wink

# 108
  • Sofia
Моето голямо дечко днес завърши първи клас. Страхотен концерт ни бяха приготвили, думи нямам!
Малчо гледа в захлас и почти не гъкна, само веднъж изпищя от кеф.  Mr. Green Но си мяташе биберона в чантите на хората.

Кити, пиши къде ходи на лекар за тендовагинита и в крайна сметка мина ли? Мен последната седмица ме наболяваше ръката, но от снощи е непоносимо, за момента само мажа с разни мазила и съм я увила по-ячко да не мърда в китката.

Шуши, не ви е поставен добре паркетът, сърди  се на майстора, не на самия паркет. Wink Плочки в хола според мен създават ужасно студена и неуютна атмосфера, това беше модно в началото на 90те.

# 109
Честито на проходилите!

ДЕСКА,  Heart Eyes

АНИ2, ако оставя Дара на кърма само сутрин и вечер дали ще стане да се кърмим още малко поне, толкова ми се иска?

Моето диване е ужасно злоядо- 9.500 кг и е 76 см, не ходи, но ни растат кътници.....

ШУНЧИ- в Горна баня, но вече имам тендовагенит и на другата ръка, не знам как ще пиша на компютъра от 01.юни......

ДИДОЛИНКА, Майорал е любимата марка за деца, а в Бургас е даже малко по-евтина от тук, защото има истински сезонни разпродажби- виж в Синди срещу Механотехникума

Искам още, ама няма време..........

# 110
                                                      Добро утро.
Чета ви редовно, ама не ми се пише.
ХелънчеHug Hug.
Ваче, на 22 пътуваме, на 24 е бала.Лудна ме моето дете с приготовления, и колко е трудно от разстояние...
Честито на завършили Саша и Радост на Шунка.Моята щерка добре се представи, 5,33 успех, да видим сега матурите...
Покрай Даниела нищо кой знае какво.Опитва се да върви, ама е много страхлива и не се пуска сама, а само ми търси пръстите на ръцете, да се държи за тях. Mr. GreenГърба вече сериозно ме боли. ConfusedА как не спира да бърбори по цял ден... GrinningИ лапа абсолютно всичко, което докопа.Дори и някакви миниатюрни боклучета, нещо ужасно е.Не мога да отделя поглед, че веднага е с нещо в устата.Вчера камъни прояде... Mr. Green
За рождения ден при нас стана малко сложно, защото трябва да ходим до Лондон, и се връщаме на 8 юни късно вечерта, което прави организацията малко трудна.Общо взето следващите две-три седмици ще го ударим на скитане. Mr. GreenСега заминаваме за Бг, като се върнем, на следващия ден отиваме в Кан, после Лондон и така...Може да го отпразнуваме в Женева с мама в тесен кръг...
Днес отиваме на среща с българската общност тук, срещата е по случай 24 май.Малко е далеч, но си струва емоцията.
Реших на есен да ходя на училище.И аз като Чин ще сменям професията, ама ще ви разкажа повече друг път.
За сега толкова от мен, отивам да се приготвям.
Прегръдки на всички, живота е хубав. Hug Hug Hug

# 111
Добро утро!

Ваче, аз си купих специална прахосмукачка за целта и сега минаването с нея ми е дори удоволствие. Понякога дори ми се чисти, а не намирам какво.  Laughing Да не си мислиш че вадя голямата прахосмукачка по два пъти на ден.  Crazy Чистя с една мъничка, безжична. Има ток за около 15 мин , но е супер мощна. Иван също много я хареса и той си минава стаята с нея. Дори си чистя терасата с нея   Mr. Green , че Никола само на терасата стои.
А за помагането, понякога майка идва у нас за 2-3 часа и тогава си свършвам някаква работа.  Peace

Питката съм планувала да направя утре, че днес е работен ден, а Иван не отиде на градина и съм с двете деца. Много подробно ми я обясни, ще се пробвам, дано ми се получи. Утре ще е пробен вариант.  Simple Smile

За обувките - Никола вече се разхожда сам из нас, но по чорапи. Като му обуя обувки по трудно се справя. Направо се чудя с обувки ли да го държа в нас или по чорапи. Доскоро почти не вървеше, а сега сам се изправя и си тръгва нанякъде.

Пеперудке, успех в новото начинание.

# 112
  • София
Моето голямо дечко днес завърши първи клас. Страхотен концерт ни бяха приготвили, думи нямам!
Малчо гледа в захлас и почти не гъкна, само веднъж изпищя от кеф.  Mr. Green Но си мяташе биберона в чантите на хората.

Честито на Ради! Стягай бала, че така като завърши първи клас гле'й какво става.. времето препуска и докато се обърнем ще гледаме внуци и ще пишем в www.bg-babba.com  Crazy Crazy Mr. Green Mr. Green

Ралица също обича да гледа концерти, театър. Непрекъснато е по мероприятия на какичка и оня ден виках на мъжа ми, че тя има стаж в театралните салони повече отколкото някои за цял живот нямат  Wink

Кити, то точно срещу Механото е нашия блок бе. Детския магазин е хубав. На мен ми се видя скъпичък, ама аз щото Ралито е заринато в дрехи и много, много...  Rolling Eyes Но момичетата са много любезни. По Великден купих от там некачествена стока и бях хвърлила даже касовата бележка. Слязох само да им кажа да знаят, че пантофките не са качествени и те ми ги смениха. Много любезен персонал!

Пеперудке, като идваш до БГ за по-дълго гледай да се обадиш и да те видим  Hug Hug Hug Много ти е натоварена програмата.. ама така е по-интересно.

Ани, бе що не си вземеш роботче за чистене. Аз съм им хвърлила око. Баща ми има и е много готино. Децата много го магеркат и не знам кога ще довършат буболечката  Crazy Ралица оня ден се опитваше да се качи на нея отгоре и тя се бъгваше  Wink
Мен, ако ще да е безжичка прахосмукачката не мож' ме накара да чистя всеки ден. А моята е новичка, с паркинг система даже  Crazy Трябва вече да почвам да ползвам Саша по предназначение иначе ще чувам още дълго "Мамо, като порасна искам да стана като теб... добра... СЛУГИНЯ" Shocked Rolling Eyes Mr. Green

# 113
Ваче, за тез роботи много слушам, но все не ми вдъхват доверие как ще му осмуче ъглите. А с тая ръчната и стола на Никола чистя, трохи по масата, по бюрото на Иван боклучета, изобщо на всякъде.

# 114
  • София
Ваче, за тез роботи много слушам, но все не ми вдъхват доверие как ще му осмуче ъглите. А с тая ръчната и стола на Никола чистя, трохи по масата, по бюрото на Иван боклучета, изобщо на всякъде.

E, тя има едни такива въртящи се дълги четчици. Освен всичко все пак си чистиш и ти, ама мног по-рядко. Тя си минава един път в деня, а ти си чисти ъглите един път седмично. Абе много е готино. На баща ми е самсунг.. аз ненавиждам марката, ама това изглежда готино  Rolling Eyes
Ето да я видиш
http://www.youtube.com/watch?v=rqWsPYzv0a8
http://www.youtube.com/watch?v=7tSToXpTdI8&feature=relmfu

Много е смешна, особено като тръгне да се зарежда. Скачва се с базата като космически апарат. Беше от порядъка на 800 лв по спомени.

# 115
  • Sofia

E, тя има едни такива въртящи се дълги четчици. Освен всичко все пак си чистиш и ти, ама мног по-рядко. Тя си минава един път в деня, а ти си чисти ъглите един път седмично. Абе много е готино. На баща ми е самсунг.. аз ненавиждам марката, ама това изглежда готино  Rolling Eyes
Ето да я видиш
http://www.youtube.com/watch?v=rqWsPYzv0a8
http://www.youtube.com/watch?v=7tSToXpTdI8&feature=relmfu

Много е смешна, особено като тръгне да се зарежда. Скачва се с базата като космически апарат. Беше от порядъка на 800 лв по спомени.
Супер е, определено ако нямаше роднини, които да ме съдят за избора, дори бих я взела за подарък за детски рожден ден.  Mr. Green В крайна сметка, това ще му е най-полезно на детето, поне у нас подът е вечно покрит с бисквити, трохи и подобни малки боклучета, които са много по-вкусни от прясно отрязана филия!

# 116
ММ ще ме изсели ако си купя 5та прахосмукачка!  Mr. Green
Като си купувах 3та се бях загледала по тоя робот, но се притеснявах да дам толкова пари, а да не би после да установя, че не ми върши кой знае каква работа, макар че досега само добри отзиви съм срещала.

# 117
Привет в този мрачен ден.Уж днес трябваше да е слънчево и топло ама уви при нас не се случи и съответно пак сме затворници вътре.За капак Пламен онзи ден беше с температура не кои знае каква 37,6 ама пак, педи каза на другият ден че бяхме на консултация че е с леко зачервено гурло и толкова.Каза че е вдигнал заради зъбите дето го мъчат.Да ама ето днес се сабудихме с кашлица та ходихме при частната педиатърка и ни даде сироп еуреспал да пие.аман вече с тея болести.Наоплаквах ви се и ми олекна

# 118
  • софия
Здравейте,
Честито на проходилите сладури  bouquet
Красче, този еурспал е ужасен на вкус как го пие не знам, Мона от него повръща.
Шунче много готино за концерта. Simple Smile
Аз като стисна имам още кърма вече 4, не цедя, нормално ли е newsm78
 Hug

# 119
Здравейте!

Честито за проходилите човечета!  Hug

Момичета имам сериозен проблем със дневния сън на Краси.Сутрин се събужда между 8:30 и 9ч,вечер заспива около 21ч,а денем спи максимум 1 час.Като беше болен само се събраха малко повече часове.Нощем пак си се буди да суче,но по-рядко,но защо не спи денем?Като се насучи все едно му давам още повече енергия и полудява.Само беснее из нас и няма спирка,а все си мисля,че трябва да спи повечко денем.Днес на обяд спа само 40мин  Tired  Трябва да уча за изпит в понеделник,а не мога да го оставя без надзор.

Общи условия

Активация на акаунт