Юнските проходили крачета, за Първи ден Рожден се готвят вече!

• 35 656
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Ох, Майче, точно Йосиф имах в предвид, но съм объркала името. Ако не беше писала дори нямаше да забележа!  Wink

Накри, Иван също изкара шарката точно в началото на лятото. Ходихме на море август. Просто не мога да се лиша, пък и него. Мазах го с повече със слънцезащитни кремове. Не е имал проблеми.

Цвети, аз не съм се засегнала за 50-душния рожден ден дето го стягаме!  Laughing То наистина си е личен празник, но на мен ми харесва да организирам по големи компании и първия РД си е достатъчно добър повод (поне за мен). Пък и то няма как всички тук да организираме едни и същи празненства, така че всеки си изказва мнението.  Peace  Hug

# 346
  • София
Да се включа набързо  Simple Smile

Честит рожден ден на Йосиф на Мая! Да расте здрав и щастлив и да бъде радост за мама и татко   bouquet

Честит рожден ден и на Нико на Елдра!

Ваче, честито прохождане на Ралка!

Дидолинке, пожелавам бързо оздравяване на Надя  Praynig Hug

# 347
Та да продължа вече след преспиването на диваненцето...

За РД на Краси имам идеята да е на едно новооткрито заведение,което е навън,има място за шетане на малчуганите,има къде майките да пият кафета и като цяло ще сме 12-13 майки с около 18 деца.Проблема е,че с това време не знам как ще е на 14  ooooh!
Иначе днес му взех дрешки за РД,но предвидени за топло време,ще видя като наближи може да взема и резервен кат с дълъг ръкав.Кръщенето както казах преди време решихме да не е тази година.Със семейството и близките приятели ще е вечерта след бебешкия РД.
За тортата на РД-не съм решила още каква ще е,но мисля,че имам време за нея.

Окрасата ще я вземам тази седмица от една книжарница,а балони на деня ще поръчам в цветарски магазин.

За гърнето-искам да кажа,че го купих преди 3 месеца някъде,но Краси го ползва за игра и както пълзи го тика по паркета,така,че не знам как ще стане.Слагах го няколко пъти,но той пищи и иска да излезе,като го махна от него го дърпа и пак почва да го търка и бие по пода  #Crazy

Дидолинка надявам се Надето да е по-добре вече и да няма Т   Hug

# 348

Честит рожден ден на Йосиф и Нико!!! Да растат здрави и весели и да радват и слушат мама и тати newsm59 newsm38  bigdance2

Дидолинка, дано вече да сте свалили Т!!!

Пао, дано всичко се оправи до 15ти както си го планирала! Hug
 А за АМ не те съветвам да сменяш често, защото ние така прецакахме стомахчето на Камен - сменихме 3 млека всяко за по 1-2 седмици. Никак не са безопасни, макар че уж са специално за бебета, ама... Едни приятели също пострадаха така. newsm78

Ваче, кой е Додсън и кога е живял то е ясно, но и ти самата казваш, че при него става дума за тормоза на децата, а не за самото гърне. В този цитат спокойно можем да сменим "слагане на гърне" с "миене на зъби", а вместо контролиране на свинктера да сложим кооринация на ръцете и смисълът няма да се промени просто защото основното не е коя ежедневна дейност ще вършим, а дали я вършим с насилие.
Относно заиграването на гърнето или стола за хранене, аз не съм против, когато е с мярка, защото децата винаги търсят интересното. В началото го слагах на абсолютно всяко ядене за малко и не играехме, но започна понякога да се забавя до 20тина мин  и включихме малки занимавки. Понякога сме се унасяли на гърнето и съм усещала, че е забравил за какво е седнал и като му кажа няколко пъти "аки-аки-аки" той се сеща и свършва работа, така че си права, че игрите разсейват, де. Не казвам, че се контролира колкото възрастен, но е факт, че като яде навън не ака, а ако сме си в нас мрънка и нервничи, за да го сложа и там да ака. Факт е също, че има и възрастни, които не акат на чуждо място, така че това не е само до контрол, но и до психическа нагласа.
Така или иначе мисълта ми беше, че гърнето само по себе си не може да увреди никого, а уврежданията идват от тормоз и насилие. Но по тази тема мисля, че сме на едно мнение, де. Казах го понеже Ани се беше притеснила да не би гърнето да навреди на Никола и исках да я успокоя, че няма страшно.
Ани, виждам че си взела вече решение да чакаш до година и половина Simple Smile Ти си знаеш най-добре кое е подходящо за малчо!  Hug Най-важното е да не се тревожиш, пък той така или иначе ще се научи като му дойде времето  Heart Eyes За изпускането на Иван консултирала ли си се с някой или то не се случва много често, че да хванеш някаква зависимост за причините?

Последна редакция: пн, 28 май 2012, 23:27 от Шуши-

# 349
  • София
За гърнето ще кажа само едно... преди 8 г. се вихреха епически войни в клуба в дир-а и после в бг-мамма  Crazy От тия бойни действия възникнаха много здрави приятелства. Крайния резултат беше независимо от мненията, които участниците заехме... а именно.. махнахме памперсите на децата на приблизително една и съща възраст след 2 г.  Wink А иначе бяхме на най-разнообразни мнения по въпроса  Wink

Шуши, не може да се замени акане с миене на зъби. Първото е физиологичен процес, който понякога дори не може да се контролира, а миенето на зъбите е съзнателен процес и може и без него. Без акането не може, обаче  Laughing
Факт е, че съзнателното ходене по голяма нужда и възможността да се задържа е след 2 г. Ако не е така, моля те да ми покажеш обратното. А слагането на гърне за пестене на памперси е друга работа. Всичко го правим с тази цел, волно или неволно. Но не можем да надскочим възможностите на децата  Wink То и някои майки си мислят, че децата им се усмихват на 1 месечна възраст, ама вече всички знаем, че това са неволни мимики и нямат нищо общо с усмихването. Така и случайно хванатото изакване в гърне на 8 месечно бебе изобщо не е съзнателно действие. Това ще го разберете когато твърде рано решите да сложите гащите вместо памперса  Wink И да, детето ще може да говори вече елементарни неща и не, няма да казва, че му се ака докато не започне да задържа голямата нужда. Ще ти казва постфактум докато не е готово физологично.

Абе кой ме би да ви казвам, че Ралка е проходила... Сега като взимах Саша от театър се извъртя и се пльосна на асфалта и сега едната й бузка е доста одрана  Confused А я държах за ръката... Embarassed

# 350
Ех, това акане...
Vache не мога да съм сигурна, но си мисля, че имат някакъв контрол. Йосиф си показва - тоест има позиви и устисква няколко минути докато го събуя /не часове де/. По принцип го слагам след спане, но понякога само пишка. Случва се да ми се лепне за крака и да почне да нервничи и мрънка. Слагам го пак и върши каквото има да върши. Също е факт, че навън не ака. Освен за пестене на памперси - на мен ми е гадно да си стои в акото, било само няколко минути /а има деца, които ги оставят за повечко/. Спомням си след като родих, че ползвах памперси за лохиите и не ми беше много приятно
При нас празника мина добре. Баща им се забави на работа  ooooh!, но пък след вечеря извадихме тортите  Mr. Green Бебешката беше блат от натрошени бисквити с масло /като за чийзкейк/ и млечно пюре с шоколад и банани   chef Запалихме свещичка за снимки и Йосиф си я изгаси с пръстче. Не знам как не се опари или поне не мрънкаше.
Честит рожден ден на Георги! Да е жив и здрав и да радва мама, татко и кака   bouquet

# 351
Здравейте!

Честит рожден ден с малко закъснение на Нико на Елдра и Йосиф на Мая!Да са живи и здрави и много лъчезарни!

За гърнето ми е болна тема в момента.Батко му на Краси на годинка сядаше и акаше,по едно време отказа и сега на 2,5 не иска и да чуе за него - бяга и крещи.Когато му дам един пъзел да реди сяда но го ползва за стол а не по предназначение.мисля да изчакам две три седмици и пак да пробвам.Оставях го по гащи,стои си опикан и наакан и хич не му е неприятно и за сега спрях да опитвам.На тоалетната с приставка също отказва да сяда.Надявам се да го приемат на ясла и там да пожънат успех,но ме притеснява, че там ще е насила сядането  Confused

За РД и ние мислим в тесен семеен кръг.Ще сме при майка ми в Шумен.Ще поканя една приятелка с детенце на 2,5 и най-добрата ми приятелка.Другите баба и дядо са далеч,а и те до оня ден бяха при нас,та така.

Хубав ден,дано днес вече е слънчево,че изгнихме направо то тия дъждове....

# 352
Здравейте.

Честити изминали рождени дни на малките пораснали дечица. Wink Сега като се почне, всеки ден ще има празник Simple Smile

Ние сме добре. Вчера се убих от път, но имам две 6-тици на изпитите Simple Smile Пътувахме 40мин. със самолет, а до Нови пазар час и половина след това, защото имаше порой.... и магистралата е в ремонт.  Rolling Eyes

Нико е добре, вече се радва на животинките, а те не са много ентусиазирани от неговите ласки.

# 353
Добро утро,
ама наистина е добро-тук пече и е прекрасно! Изпих си кафенцето ,а мама ми беше набрала сутринта купичка ягодки и черешки ! Друго си е на двора! Hug
Криси ,дано пък да поиска да стои на гърнето , а и да ти кажа аз мисля,че в яслата ще успеят да го научат ,така че не се тревожи! Hug
Мая,браво за тортата -супер звучи!  bouquet
Ваче,дано не се е ударила много Ралка! Hug
Дидолинка ,как сте ? Как е малката ?
Тина Т,радвам се че се разписа Hug Хубави планове имаш за РД! Hug
Чинчеее,браво за 6-ките! И браво за бързото свикване на Нико !Доста път сте минали ! Hug
Аз се моля само да сме здрави и затова май спирам да си правя каквито и да е планове!!! Praynig
Хубав ден засега!

# 354
Добро утро!

Шуши, консултирала съм се. Традиционните лекари казват че ще го израсте, и аз това се надявам, а хомеопата положи огромни усилия , но не се справи. А зависимостта съм я хванала - заспива дълбоко и не се събужда цяла нощ. Ако аз го събудя да отиде до тоалетна, тогава няма проблем, ако пропусна - има проблем. Сега Никола играе ролята на будилник  Laughing

Ние днес ще пътуваме към Варна на РД на едно приятелче.

# 355
  • Sofia
Пао, отбихме се края на февруари, до средата на април му давах мляко през нощта (и той само в просъница го пиеше от началото с чай и студено). Някъде месец и половина след въвеждането на АМ започна да го пие и вечер преди да заспи, спрях да му давам през нощта и давах само водичка като се събуди. Да чукна на дърво от май месец спим цяла нощ и водичка не иска (два месеца след отбиването), е има инцидентни събуждания ако е сънувал нещо но те са 1-2 на седмица и заспива с малко гушкане или малко водичка. Мисля че беше случайност да спре да се буди, бяхме на почивка и там през деня от емоции почти не спеше и вечер като се тръшнеше спеше цяла нощ, от тогава сме така. Направо чист късмет, а зъби от декември месец нови нямаме.

Чин, браво за 6- ците.

Ичка, браво за почивката, заслужаваш да си починеш добре.

Дидолинка оправяте ли се?

Ваче, дано да не се е ударила Ралка много и бързо да забрави.

Моя малчуган вече се пуска с една ръка и сериозно си надценява възможностите, почва да бяга и да прави едни огромни крачки а хич го няма в равновесието. Започва едно кривене, едно люлеене изобщо само бърза без да внимава.

Ех, най накрая слънчице пекна тук и се почваме пак с разходките.

# 356
Мая, браво за хубавото изкарване! Тортата звучи доста добре даже и не само за бебета Simple Smile
Чинче, поздравления за 6-тиците.  smile3501Радвам се, че Нико е по-добре, а животните със сигурност ще му се отразят още по-добре... а той на тях как ще се отрази не е много ясно  smile3508
Ани, еми той човекът просто спи много здраво Simple Smile сигурно са прави хората, че просто ще го израсте! Много весело да си изкарате във Варна!!!

Ние се възползвахме от слънцето, че Камен и без това тези дни го тресат нервите и е ужасен.  tantrumСигурно доста зъбки ще излизат и горкия не е на кеф никак.

Все се каня да питам има ли някаква специална причина да се прави попарата със сухари, защото аз си я правя с пресен хляб и той повече така си я харесва  newsm78

# 357
  • софия
Здравейте,
Аз вчера как се уплаших, приготвям вечерята на Дани и Мона си ходи до мен, по едно време се набра на плота и разсипа супата на Даниу върху лицето си, добре че беше поизстинала, не ми се мисли иначе Sad. Отделно вече от седмица ходи самичка досега ходих все по нея но това е невъзможно почнах да я оставям и днес си бутна стола върху себе си, захлупи се с него ooooh!, отделно пада и нацели вратата. Не знам това ли ме чака, не мога все по нея да ходя Sad
Чинче браво за изпита.
Ичка завидях ти за домашните плодчета, тези който купувам нямат вкус. Да сложите някое компотче за Даричка Hug
Шуши единствената причина за която се сещам е че сухара е по диетичен, в смисъл не е глетав/ не намерих  по подходяща дума/ Можеш да препичаш хляба.
Аз нещо много смело го давам с храната, днес и дадох Данонино Embarassed, иначе и квася мляко, вчера изяде една ягода, а онзи ден кашкавал, ми какво да я направя като Дани си е вкъщи и тя иска каквото той яде.

Hug

# 358
Здравейте момичета

Завръщам се! Имам много да разказвам и да чета - да видим кога, че утре Белата ми е рожданничка. дано малкия поспи още малко та поне да се върна 2-3 странички назад.

Честит рожден ден на Йосиф и Нико!
[/color]

Ваче - честито ти ходещо момиченце!
Оги вече обикаля с походка на Чарли Чаплин стаите, а аз още не мога да свикна с обикалящото човече. А очите ми трябва да са на 16, че пипа къде ли не...

Хелън, Мейденли - Честито кръстени християнчета! дано вече си имат ангелче да ги пази...аз уж не съм от най-вярващите, но след няколко случки на мен самата вече вярвам че не всичко е случайно... С мъж атеист обаче може и да спазя семейната традиция да си кръстя децата тайно  Wink (ние с брат ми сме тайно кръстени....)

Да се изкажа и аз за гърнето: Тази теория с травмите от слагането на гърне странно защо се появи с памперсите  Wink....някоя от нас има ли травми? Може би съвременните деца са по-чувствителни знам ли...Така де, аз не съм психолог, но съм съгласна с думите на Шуши...Всяко едно нещо направено насилственно води до психични травми. Но да ви кажа не мога и не мога да приема деца по на 3-4 годинки с памперс... За мен точно това може да доведе да истински сериозни последствия и не само психични. Сещам се и за поизтърканият д-р Фройд.  WinkОпасността от сериозни уринални инфекции е доста реална. Белата започнах да я слагам на гърне на 6 месеца и последният ми наакан памперс беше на 11 месеца. Просто си имаше точно определено време за тези неща - пишкане след ставане и акане след закуска. И после пак на гърненце след приемане на повече течности. Не сме играли не сме имали и сериозни проблеми. Пък и скоро човек се научава да различава кога му е време на детенце. Нали е пролетно бебе лятото просто я оставях без памперс и не се шашках ако имаше отвреме на време и напишкани гащи, че и няколко пъти и миризливи неща. Но не се карах, просто я преобличах и в края на лятото вече почти нямахме никакви проблеми. Много ми помогна и даването на личен пример  Wink Нали иска да прави нещата като мама...  Simple Smile Нощния памперс махнах 1-2 месеца преди да навърши 2 годинки, че нощем си цоцаше и на мен хич не ми се сменяха по нощите гащи.  Няма никакви травми, нито проблеми... Оги си признавам го изпуснах - нали сутрин се улисвам с кака му. А и той ми ака по 2-3 пъти на ден. Ако го усетя - свършваме тази работа в гърнето или по често просто го държа на тоалетната чиния. Мисля че е важно детето да разбере, че тези неща по принцип не са вършат в гащите и тогава прехода е по лесен.

Последна редакция: вт, 29 май 2012, 16:59 от heberlea

# 359
Благодаря ви за подкрепата  Hug
Надя днес е по-добре,имаше 37,3 сутринта,но сега няма Т. Не искам да ви разправям как минах през 9-те кръга на ада,след като излязоха вчерашните кръвни изследвания с много лоши резултати. Левкоцитите са много много ниски,което се среща рядко при разните му там тежки болести на кръвта,опазил Господ.Лекарката се усъмни в резултата и ни прати на друга лаборатория,включи и кръвна захар,и още няколко неща. - стойностите - същите... По късните нощи правихме консултации с разни хематолози,според тях всичко е срив от тази вирусна инфекция и от многото температуропонижаващи...... В петък пак ще пускаме кръв.Моля се и това е  Praynig

За гърнето нямам особено мнение,каката ми късно се отучи към 2г и половина( за пишането говоря)... Няма ненаучен голям човек с памперс,така че.... детето само си показва, зависи  и от настояването на родителя.

Цвети,няма как да я опазиш,вярно.Много ще има да падат.Аничка тъкмо на година и нещо си сцепи веждата на масата,че я шиха.

Шуши, нещо беше в изпичането на хляба и разкъсване на някакви влакна... майка ми ми обясняваше.Едва ли е съществено,щом си го обича с пресен хляб,прави я така..

Общи условия

Активация на акаунт