Юнските проходили крачета, за Първи ден Рожден се готвят вече!

• 35 659
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
Хилоуу банда Hug

Аз вчера не стигнах до компа, та да почерпя днес, пък и кафе нямаме:

Шуши, мерси Hug
Честито и астралните близначета: сна'ата ( Mr. Green) Евелин - изчезнахте нещо вие, Мони, Борко и Стефко Tada
Нещо тази последна месечинка хич не ми е интересна вече, искам РД Sunglasses.
Относно многото гости, не си правете веднага извод, че заради хората го правим. Първо този рожден ден си е баш мой празник Mr. Green, нали аз огласях родилно (че май и цяла Окръжна Blush) преди година. Това е и причината да не искам празник вкъщи, какъв би бил ако се разтичвам да обслужвам гостите Rolling Eyes. Следващите предполагам ще ги правим само с деца в двора, но този си е за мен Mr. Green. А за бройката, смятайте - малчо, аз, баща ми, трима братя, три снахи, три деца, две баби, дядо, чичо и стринка + още две деца, братовчедка/най-добра приятелка + кандидат-зет (всичките са ми много близки, няма кого да изключа, освен че бабите и дядото може да откажат); продължавам - ММ, свеки, бабка му, вуйчо му, двама девери, зълва + зет и дете; и вече нероднини - 2-ма комшии + кака и бебе (заедно се разхождаме) и кумците + бебе - всичко общо 34 броя + 3 бебета smile3555. Ако ми кажете кого да изключа, при това безболезнено Mr. Green, ще съм ви много благодарна Praynig.
Торта мисля от тук да поръчам, харесала съм си зелената по-долу, а украси гледах във Всичко по лев, но тези неща след като уточним бройката. За заведения тук нямам избор, има едно прилично - то ще е.

Дидолинка Hug Милото малко човече Sad. Пробвай също с картофи на стъпалата, на мен така си ми сваляли като малка, ефективно е.

Мая, Елдра, честит празник на вас и момчетата ви!

# 331
  • гр. Козлодуй
Ех, Ире, как ме изпревари с почерпката. Тъкмо се чудех къде сте били и вие вчера, че не сте се отчели Simple Smile. То РД си наближава, лягаме и без да разберем вече ще го празнуваме, така лети времето Simple Smile.
Честито и на празнуващите днес, да са живи и здрави дечицата и да растат щастливи за радост на мама и татко Simple Smile.

Ани, ти поръча ли покани? Видях, че са ти писали, специално тази мацка прави страхотни картички и покани.
А за гърнето може и да има истина, но не е задължително да се случи на всички. Цецко така беше стресиран и ревеше само като види гърне, но той няколко пъти пишкаше навън и явно от това (мъжка му работа Simple Smile. Аз не съм го карала насила, след като плачеше, памперса го махна на 2,5 години като тръгна в детска градина, където гърнета няма и се ходи в тоалетна Simple Smile. Той си казваше, но все пак като излизахме навън слагах, защото не се знае.

Ние РД си ги празнуваме с бабите и дядовците, но по 2 дена, защото на ММ родителите са разведени, така че по-малко от 300 лв никога. Последния РД на Цеци го правихме в сладкарница (като последен в детската градина), че тук клубове няма, е, всичко общо с моя РД, които е предния ден, излезе като една малка сватба, без украсите даже, в сладкарницата си имат тяхна Simple Smile.

Ех, да оздравяват вече болничките  Praynig
Цецко днес е за последно в ДГ и довечера сме на тържество, така ми домъчнява.
Ще ме пуснете ли в Фейсбук, аз съм подала молба.

# 332
Честит рожден ден на Косьо. Да расте здрав и усмихнат!
Мая хареса ми тортичката с една свещичка в твой стил!  Laughing Peace

Честит рожден ден и на Нико! Дано майка му да се разпише днес и да разкаже как протичат дните им.

Ваче, изчетох те. На мен ми беше полезен коментара, защото Додсън го чета и попивам, но за някои неща ми е по добре да чуя и друго мнение, от колкото веднага да го приема за чиста монета. Ми сега реших до година и половина да не бързам. След това ще взема гърне и ще започнем лека полека. Сега като се замисля Иван точно след втората си година правеше тези неща осъзнато. Преди това си беше на късмет.

Ири, писаха ми на лични две момичета. Едната ми направи два модела дори, без да ги лепи, но още не съм поръчала. Днес ще ходя до едно фото, да питам дали могат да ми направят покани със снимка. Някак си ми се искаше да е със снимка, но момичето, каза че няма нужната техника да я направи така. Ако във фотото ми откажат, днес мога да й ги поръчам, но тя казва че вече е късно и няма да успее да ги изработи. Може да се наложи да взема готови. Общо взето късно ми хрумна тази идея.

# 333
Ани, имаш ли цветен принтер?

Ваче и Бътърфлай, честити ходещи крачета  bouquet

За гърнето - моят няма никакво желание и не го насилвам, сложих го няколко пъти за макс 1 минута, седи и се оглежда, хич не му идва на ум да направи нещо. Веднъж му прекъснах ак@нето, видях го, че започва, събух го експресно, а той ме гледа ей така  Shocked и забрави да си свърши работата hahaha

Последна редакция: пн, 28 май 2012, 12:19 от Ирето

# 334
Честит първи рожден ден на Нико и Йосиф!Да сте живи и здрави мили дечица и да радвате много мама и тати! Hug
Честити последни месечинки на сладурите днес!  bouquet
Честито прохождане на Ралка! newsm68

# 335
 newsm59  Честитити Рожденици на Мая и Елдра!Да са ви живи и здрави порасналите момченца! bigdance2

Ваче-Честито проходило малко Ралииии! Hug Heart Eyes
Дидолинка-дано да спада тази температура вече Praynig уффффффф

За слагането на гърне-ние купихме още като направи 6,7 месеца от пеещите.Слагала съм я точно 2 пъти и реших ,че е много рано за тази работа,а и се оказа доста неудобно самото гърне -цялото Й дупе ставаше на кръгла червена черта Rolling Eyes Сега си прашасва  вкъщи Laughing Може би ще опитам пак по към 2 годинки...
За всички Hug

# 336
Хехе, Ани мерси ама Йосиф има рожден ден днес  Mr. Green
Благодаря за поздравите момичета  Hug
Много ме е яд, че е лошо времето и не можем да отидем на разходка.
За капак са му излязни някакви дребни обриви по крачетата и май го сърбят. Утре може да отидем до педиатърката...
Весел ден на всички  Hug

# 337
Ваче недей така за август съм планирала моренце, на наше си море от години не съм била. И доктора каза същото, но аз си мислех докато минат и после може. Но ако има и най малък риск няма да ходим, още повече за Софи. Thinking На мен почти минаха, само една точно до носа много гадна остана и май белег ще остане - чесох я много. Embarassed На Софи са станали много гадни - лилави с коричка и вида и е... Sick Но поне завяхват, дано не остане нищо. За РД още белези ще си имаме де, но ще мине.
За гърнето преди година и половина, та и две не мисля изобщо да пробвам. За мен няма смисъл, напълно излишен тормоз без никаква полза. Виж като почне да разбира веднага. На мен ми е интересно и за тези, които слагат бебчетата, които дори още не ходят.  newsm78 Не критикувам де, всеки си знае най добре, но ми е било жал като съм гледала приятелки да слагат 8,9 месечни душичките и ги карат да седят на това гърне по 10,20 мин. ooooh!
Честитити Рожден Ден на Мая и Елдра!  bouquet
За РД преписвам от другите... Embarassed Наистина като няма на 1 стр. хиЧ не знам кой кога е. Embarassed
Времето е гадно, но аз съм доволна, така или иначе не можем да излизаме. Laughing Криси и на дъжд иска да излиза. Милото пощуря у дома. Нямам търпение да ходим към Пловдив вече, че там повече забавления си имаме.
Надето бързо да оздравява, а на малка Ралка честито прохождане. Hug Heart Eyes

Последна редакция: пн, 28 май 2012, 14:34 от nakri88

# 338
  • гр.В.Търново при моя любим
Здравейте Hug

Честит рожден ден на Йосиф на Ма@ и на Нико на Eldra  bouquet Честит рожден ден на патерици на Виктор на Майденли и на Самуела .Да са живи,здрави ,много щастливи и палави дечицата  bouquet

Честити последни месечинки на  Камен,Евелин,Борко, Стефко.Много щастливо и безгрижно детство да имат дечицата Hug

Хеленче,честит рожден ден на патерици и честито християнче.Да сте живи и здрави Hug

Дидолинка,бързо да оздравява Надето.Намъчи се детенцето,дано бързо да спада тази температура Hug

Ваче,честити проходили крачета на Ралка.

Ани 2,бързо да оздравяваш и честити проходили крачета на Явор Hug

Деска,радвам се че си по-добре.Браво на бабата,случила си на гледачка Hug

Кити,намери ли градина за Дара.Пламен ,помага ли ти ?

Ичка,ще е хубаво женско детско парти Hug

Чин,как мина изпита.Лек път ти пожелавам и като стигнеш да пишеш.Колко време ще си на гости на мама ?

Накри,радвам се че шарката отминава Hug

Ако пропуснах някои от вас,да ме извинят.Толкова запомних,а и малкия вече нервничи.Така,че ще ставам.Дано утре времето е по-хубаво,че направо голяма скука Hug

Хубав ден на всички от мен Hug Hug Hug

Последна редакция: вт, 29 май 2012, 09:11 от issi_82

# 339
Честит рожден ден на Йосиф и Нико! Много щастливи да растат!
Идеята за неслагането на гърне е с фройдистки корен и Фр. Долто например доста набляга на нея - обяснява го с аналната фаза на бебето, евентуалният риск от неврози, ако не се съобразим с нея и т.н. Аз не съм много съгласна с тази работа (значи сме цели поколения неврозни) и съм слагала и Румен, слагам сега и Явор. Разбира се, не го оставям да стои там с часове - сутрин като стане, го слагам, той пишка, след това при смяна на памперса също го слагам и така. Създава си се навик, няма нищо лошо в това. Румен например не ми се е напикавал, след като махнахме памперса, така че не смятам, че ненасилственото пробване на гърнето има негативен ефект.

# 340
  • софия
ЧРД НА НИКО И ЙОСИВ
Дидолинке,от къде намираш и ти сили, милото Наде Hugдано е по добре днес.
Майче дано не е нещо сериозно.
Силве, Матейка бързо да си оправя режима.
Ире ама и вие голяма рода, сигурно сте си много близки с всички щом не можеш да изключиш  някои.
Тук се показа слънчицето, дребните спят, но щом се събудят хайде на разходка. Simple Smile
Момичета просто си изразих мнението че 50-60 човека за рождения ден на детето ми ми се струва повече, та нашата сватба беше с толкова хора, това за мен е много личен празник, но всеки си знае и си преценява, надявам се да не се е засегнал някой Peace

# 341
  • София
Честит Рожден Ден на Йосиф, и на Нико!!! Да са живи и здрави големите момчета!!! Hug Hug

Мая, нали ти беше раждала при д-р Киров? Моя приятелка сега я чакам да роди при него едно юнче  Wink

Дидолинке, какво стана с Надя? Ходихте ли на доктор. То това да ти кажа е най-добрия начин да се свали Т. Вана с водичка. Аз на Саша един път слагах чашаф и никога повече няма да го направя на когото и да било  Naughty само вана...

Накри, август е далеееча, далееече, ще се оправите дотогава  Hug

Иси  Hug

# 342
  • Sofia
Хайде и аз да се отчета докато съм хванала нета.

Честит рожден ден на Виктор и Самуела!Макар и на патерички да са живи и здрави и много щастливи дечица!Само радост и щастие да носят на мама и тати!

Хелен:Честит рожден ден!Да си жива,здрава и много обичана и щастлива!
Честито ти христянче!!

Ваче, честито прохождане на малка Ралка, да тича само напред без произшествия.

Мая, честит рожден ден на малкия Йосиф, да е жив и здрав и много да ви радва.
Честит рожден ден и на Нико на Елдра.Да е жив и здрав, и много щастлив!

Чин, успех на изпита!

Много болнички пак, да се оправяте бързо.

За рожденните дни пак подхванахме темата. Ми и за мен е много важен и много варианти прехвърлях от рано за да реша кое ще е най доброто и подходящо за Дани и удобно за гостите.
За сега го мисля да сме в ресторант само най близки десетина човека, ще има едно две дечица и ще има възможност да си играят (детски кът), но ако вали май ще се наложи или да сменя ресторанта.  Украси и детски менюта не виждам никакъв смисъл единственото за което ще дам повечко пари е тортата, задължително детска  и консумацията. За мен е важно да се отбележи празника, и ще бъде на датата което се пада вторник но за първи рожден ден задължително на датата. Не мисля че Дани ще помни нещо но съм убедена че ще усети че има нещо специално и аз ще се постарая да е така. При нас ще е вечерно събиране по разбираеми причини - всички са на работа но се надявам да се получи добре и Дани да се радва много.
Ире, и аз мисля като теб и точно това казах на ММ, не искам РД у дома и да търча насам натам, искам да отпразнувам този ден, миналата година всички празнуваха докато аз събирах сили в родилното. Обещали са ми пури и н годишно уиски така че да видим.

За гърнето, и аз го четох този откъс и ми се наби в главата и за това отлагах, донякъде съм съгласна, но чак пък 2 години. Смятам че зависи от детето. Племенницата ми малко преди да навърши 2 години остана само на нощния памперс и проблеми нямаше определено си казваше като имаше нещо, но почнаха с гърнето много по късно от годинката, може би към годинка и половина. Така че има известна логика в твърдението.
Аз реших да пробвам и се изненадах колко бързо Дани схвана какво да прави, но взех музикално гърне, научи се за няма и седмица, като седнеше и веднага напъваше да разсвири гърнето. Но гърнето се повреди и спря да свири и постепенно Дани тотално отказа да ходи и даже да седи на него, сега си почиваме от тези процедури че вървеше към пълен тормоз на двете страни.

Пао, моята схема за нощното АМ беше много лесна . Премерено мляко и премерена вода на нощното шкафче и само смесвам и давам. Не ми се налагаше да топля защото Дани го приучих към АМ смесено с чай, всичко студено, топлото го отказваше. Вече пием и топло мляко но и махнахме нощното хранене.

Хайде лек ден от мен и слънчево време  Hug

# 343
Има надежда за слънце,момичета,има! : )))

Честир рожден ден на Йосиф,да е много здрав и умерено палав  Heart Eyes

Сега ми изплува в главата,че в книжката на японеца,която Аурора беше дала тук, същото пишеше за гърнето,но той мисля говореше,че до година и половина няма смисъл.Аурора,ти помниш ли какво казваше той по въпроса,че ММ изтри файла и не мога да цитирам.

Покрай темите тук за рд,хванах ММ да говорим серизно,че за него все има време.И понеже малко се забави тъпата шпахловка горе,където исках да е рд,сега излзиа,че не е ясно дали ще сме готови до 15ти. Crossing Arms .... досега като го питах все ми вика да не се притеснявам,та изведнъж.... Но ще давам аз зор,но трябва да си измисля и резервен вариянт.
Отдавна бях питала в един детски център.Става дума за бебешка стая,всичките ни гостенчета са до 2г,искат 100лв за 2 часа,което не включва тортата и консумацията на родителите.
А,Накри,щях да ти пиша и сега се сещам... ти искаш да има аниматори ли?На нас ни казаха,че за толкова малки деца няма аниматори,а само какички,надзирателки  Simple Smile,защото са малки и не разбират въобще.Но то пък зависи колко ще са ви големи гостите.

Благодаря ви,за споделените схеми за правене на АМ.Да ви кажа,май аз съм най-мързеливата,че съм я измислила само да се надигна от леглото,буквално за 30сек правя. : ))) Имам две големи шишета,в едното отмервам мляко,в другото водата.Това с мялкото слагам капачката отгоре,без да завивам,през нощта само да я махна(да не губя време с отвиване  Mr. Green).Другото с водата,махам от термоса и изсипвам водата при мялкото.Понякога малякото е хладно обаче,но той и така го пие.

Ваче,и Марто така реагира в началото.Аз смених няколко марки,докато пропие,не знам дали има значение,де.И другото е,че той май го пропи по-скоро в просъница.Преди да излезна се опитах да му дам,вместо вечерното сучене,но не поиска,30мин след като заспа нещо се размърдал и баща му тогава му го дал и го е  изпил.

Въпросната вечер ММ е правил мляко на всеки час,докато се прибрах  ooooh! ,защото не можел да си представи как детето ще се събуди и той тепърва ще смесва и джюрка.Няма такава картинка,как му е дошло на акъла не знам  Laughing

П.П. Даги,колко време след като го отби спря да се буди?Помня,че той много се будеше...

Последна редакция: пн, 28 май 2012, 17:17 от PaO

# 344
Добър ден!

РаО къде го видя това слънце? Тук само дъжда спря,но и това е нещо...

Честит рожден ден на Виктор,Йосиф и Нико!
Честит рожден ден и на Сами!

Честити месечинки на порасналите сладури!
Честито проходило Ралче на Ваче!
  Hug   bouquet

Ние сме пред избиване на №8 ама докато не избие явно мира няма да има...Отиваме да видим кученцето на съседите,че ще вземе пак да завали...до после

Последна редакция: пн, 28 май 2012, 22:07 от TinaT

Общи условия

Активация на акаунт