Ваче, Ани, списък има във фейсбук групата.
Ани, и аз се чудя на това твърдение за гърнето. Ние сме учени от много малки и нищо ни няма. Тези, които практикват ЕБХ също почват от рано да ползват гърне. Йоана я слага на гърне гледачката от седмица две най-много. Понеже имат почти всеки ден успех гледам да спазвам режима, който бабата й е изградила. Отделно на няколко пъти тя почва да си дърпа памперса и като я сложа на гърнето пиша или ака. Та така де чудя си се .......
Шуши, ние празнувахме у дома, но не бих казала, че съм се превърнала в слугиня. За детското парти нямаше много храна, защото децата бяха малки. За вечерята по-късно, където бяхме само възрастни храната беше готова. Салатата я направи кумата ни, аз след като преспах Йоана просто седнах на готово да хапна и пийна с тях. Та според мен всичко е въпрос на нагласа. Като се включат всички да помагат домакинята не се лудва

... Аз ако направя сватба няма да мога да събера толкова

,че ми стана интересно.
Абе не знам, то и за това има хиляда теории, важното е всичко да става лесно и без да се насилва детето.
Имаше период, в който като легне в 8 ставаше в 6 сутринта, но бързо отмина за жалост.

В цитата, който е дала Ани се визира точно голямата нужда. И още нещо.. ти като ходиш по нужда забавно ли ти е? В смисъл ходенето по нужда разнообразяваш ли го по някакъв начин? Сядането на гърне, на тоалетна или където и да е не е забавление и не бива децата да го свързват с това. Изобщо такива дейности трябва да се опростяват. те са естествени нужди и нямат нужда от допълнителни "украси". Нещата за децата трябва да се опростяват и да имат недвусмислени значения. Седянето на столче не бива да се бърка със седянето на гърне или тоалетна чиния. Няма нужда от объркване на понятия в детската главица. На стола за хранене се храним, на гърнето акаме, пишкаме.. И само да допълня, че д-р Фицхю Додцън е доста известен и уважаван американски психолог, практикуващ психиатър, със сигурност е прал пелени 6 г., щото има 3 деца и самият той е роден 1923 г. като е станал баща не е имало Памперс
Все се мажа, но ми вади очите като... постоянно със слънцезащитен трябва.
,чакам я да се наспи и ще я водя пак на лекар и ще искам да пуснем кръв и урина.Отделно е толкова крива,ревлива и нещастна,че направо.....