Юнските проходили крачета, за Първи ден Рожден се готвят вече!

• 35 660
  • 736
  •   1
Отговори
# 315
Хехе, браво на Малка Ралка.

Ваче, Ани, списък има във фейсбук групата.

Ани, и аз се чудя на това твърдение за гърнето. Ние сме учени от много малки и нищо ни няма. Тези, които практикват ЕБХ също почват от рано да ползват гърне. Йоана я слага на гърне гледачката от седмица две най-много. Понеже имат почти всеки ден успех гледам да спазвам режима, който бабата й е изградила. Отделно на няколко пъти тя почва да си дърпа памперса и като я сложа на гърнето пиша или ака. Та така де чудя си се .......

Шуши, ние празнувахме у дома, но не бих казала, че съм се превърнала в слугиня. За детското парти нямаше много храна, защото децата бяха малки. За вечерята по-късно, където бяхме само възрастни храната беше готова. Салатата я направи кумата ни, аз след като преспах Йоана просто седнах на готово да хапна и пийна с тях. Та според  мен всичко е въпрос  на нагласа. Като се включат всички да помагат домакинята не се лудва  Peace

# 316
Здравейте Simple Smile

Благодаря на всички за пожеланията - страхотни сте  Hug

Кръщенето мина много добре - скромно, много весело и забавно. Първо бяхме в църквата, попът ми направи впечатление, много смирен и усмихнат беше, малкия изобщо не плака когато го заведе вътре. Съблякох Алекс да го изкъпем целия, не се разплака, само после когато му рязаха косичката не беше много доволен, но като цяло всичко премина в усмивки и майтапи. Бяхме 13 човека, само най най близките роднини (мои). После бях запазила места в едно малко заведение с разкошна външна градина, но за мой късмет валя, та бяхме вътре, но не съжалявам. Кухнята беше на ниво, обстановката и хората също. Хапнахме, пийнахме за здравето на малкия и моето и... това беше.
Разходите бяха следните:
75 лв. за запазване на църквата, свещта, кутийката за косата и поканите.
240 лв. за заведението.

Дрехите и обувките купиха кръстниците, както и кръстчето.

За РД мисля да сме 5-6 майки с дечицата, които са връстничета на Алекс. Ще сме някъде навън, за да има къде да тичат дечицата на воля. Мисля да има торта, напитки за майките и солетки и бисквитки за гризкане за децата. Това мисля да е, даже вече съм набелязала едно заведение с лятна градина и детски кът. Не искат пари за децата, само консумацията ще си платя. Е, и малко украса, но тя не е скъпа.

Дидолинка, милата Надя  Confused. Пробвай с оцет на китките и глезените, както и да намажеш същите места с белтък...

Ани, 50 човека  Crazy... Аз ако направя сватба няма да мога да събера толкова  Laughing. Шегувам се, разбира се, да не се обидиш  Hug. Просто не обичам много хора накуп, смятам, че колкото повече, толкова по-голяма лудница.

Деска, оздравявай бързо  Hug

Ани2, дано не  нещо сериозно. Бързо да минава.

ПаО, честито отбиване. Завид, завид  Hug Искам и аз, но не би за момента  Rolling Eyes

Ваче, честито проходило малко Ралче. Все по-стабилна да става и с по-малко "тротоарни екземи" Simple Smile

# 317
Здравейте.

Мейдънли, билета на Никола е 7евро в двете посоки, не е безплатно както си мислех. Общо двата билета 134евро. Знам, че детето пътува в майката до 2г., както Мая е казала.

Мая, идейно с бебешката торта, Нико си нямаше такава.

Шунче, всъщност се прецаках с едни чашки и чинийки по 4.50 за 5бр. и 20-тина балона с хелий, които баща му искаше.

Дидолинка, бързо оздравяване, много болести, аман.

Цвети, мерси миличка  Hug Тя свекърва ми ще отиде. Аз се чудя дали да не прескоча този месец, че сега 10 дни няма да ни има, после 1 седмица на море... но нищо. Ако някоя твоя позната иска от 1-07 и от 16-24, мога да и подаря купончета.

Ваче, честити крачета на малка Ралка.

На Нико подарихме конструктор, а след това от гостите получи още 2  Crazy

Ставам да подреждам багаж, съжалявам ако забравям нещо...

Съжалявам ако забравям нещо.

# 318
Деси, за какъв списък става въпрос?  newsm78

Деси, може би не при всички се проявява, но някои от проблемите които описва Додсън ги наблюдавам и при Иван и при мен като малка. Може и други да са паричните, но аз Иван започнах да го слагам след 6я месец. Ей сега ще препиша какво четох вчера в книгата:

Не слагайте бебето си на гърне:
От време на време срещам майки,които са се опитвали да слагат бебето си на гърне още през първата му година. Това е грешка. Една майка , извършила тази грешка. веднъж ми доведе 7 годишното си момиченце да го лекувам.
Детето имаше някои психологически проблеми, между които ужасен страх от училището, трудности в сприятеляването, крайна привързаност към майка си и неспособност да осъществява отношения с другите деца. Към всичко това се прибавяше и редовното напикаване.
Когато едно дете на повече от 5 години се напишква, можем да се обзаложим почти със сигурност , че то по някакъв начин е било неправилно гледано. Най често детето си отмъщава на родителите за тормоза, на който са го подлагали, опитвайки се да го приучат към чистота, като това става подсъзнателно, т.е. не  нито съзнателно, нито нарочно.
Майката започнала да приучава бебето си когато било на 8 месеца......... Бе ужасена , когато й казах, че всъщност е приучила себе си, а не детето, което съвсем не е регулирало собствените си нужди. То просто е откликвало на майка си, а тя си бе създала навик да се занимава с нуждите на дъщеря си. Попитах я какво е станало с "обучението й", откакто детето й отново се напишква. ..............
За да се научи да не се изпуска, детето трябва да е овладяло известен брой сложни дейности, включително нервно-мускулния контрол върху сфинктерите си. Този нервно-мускулен контрол е абсолютно непостижим за дете, навършило две години. Това е момента да се започне привикването, а не докато е бебе. Не че не можете да обучите и дете което няма годинка, но преждевременното обучение ще бъде скъпо заплатено от психологическа гледна точка. Аз лично не мисля че си струва.

Хеленче, няма да се обидя!  Laughing  Ми така се получава при мен. Или правя с родата или нищо не правя. Компанията приятели гледаме да се събираме всеки месец. А когато някой има се събираме на неговия повод, та това си е повод да се видим. Но сега вече всеки има по едно две деца. Някои от компанията са бременни с трето, та ще се увеличава бройката.  Mr. Green Първия РД при нас минава шумно, после правя детски партита само с децата и с по един родител.
Пък лудница, като у не е у нас не ми пречи. Правим две маси - една за родата и една за приятелите. Ние сме при приятелите и всеки се весели както му харесва.

# 319
Цитат
Най често детето си отмъщава на родителите за тормоза, на който са го подлагали,  

Ани, това важи за всеки тормоз, а не само за гърнето - включително и за яденето насила или миенето на зъбите насила. Естествено, че ако едно дете е тормозено, това ще му се отрази. Просто си го слагай на гърнето без тормоз - ако иска, а не насила и недей да се тревожиш Simple Smile Убедена съм, че няма да се травмира от самия факт, че седи на гърне, а не на столче. Въпросът е да бъде забавно, а не това за което говори този автор. За способностите да стиска преди 2г. не мога да съм сигурна, но специално за голямата нужда съм свидетел, че се овладява преди 1г. Този цитат, който си дала е за пишкането, а то си е по-трудно за овладяване. Аз смятам, че на този етап всички, които си слагаме децата на гърне говорим за акане, а не за пишкане. Вероятно от там идва и разминаването кога да се почне да се слага. Скоро се чудех като дойде ред за пишкането какво ще правя, но смятам поне още половин година да не го мисля  Peace

ПП: само да добавя, че съм 1000% сигурна, че гърнето няма нищо общо с описаните симптоми - страх от училище, трудности при сприятеляване и др. Виж ако си биеш детето при всяка двойка или при всеки провал в ежедневните дейности (гърнето е една от тях, но е капка в морето) - това би било по-вероятна причина.

Последна редакция: нд, 27 май 2012, 22:50 от Шуши-

# 320
Да се разпиша преди лягане и аз.

Ани,чувала съм това твърдение,ще питам в коя ккнига е прочетено и ще пиша.Да видим дали е същата  Thinking ,че ми стана интересно.
Силве,наложи ми се няколко пъти и от чудене,подобно и аз смесих студена с топла вода,за да няма олелия. Peace
Деси,аз няма как да се разочаровам,защото съм се настроила,че ще ми е по-трудно от преди и наистина има моменти вечер,в които се чудя какво да го правя.За сън цяла нощ не съм си и помислила.В най-смелите ми мечти си представям едно хранене посред нощ,което да отпадне с времето,но не и сега.Сега като отработя и джуркането посред нощ,нищо не може да ме уплаши обаче  Mr. Green
Ани2,ами то така май сериозно прозвуча,но всъщност е безобидно,но е нещо,което отлагам откакто разбрах,че съм бременна. Благодаря ти все пак  Hug
И аз присъствах на парти и с бебешка торта-кис.мл. с много банани и сметана беше крема,а блатовете от бисквити,украсата ябълки.Много красива и вкусна,става направо за следобедната закуска на малчовците ако е по това време партито.Направо с пръстите ядяха малчуганите  Crazy
Чин,успех много много. Peace
Дидолинка, Confused дано да мине бързо,наистина май е вирус и моята кръщелница го изкара,но не с чак толкова висока Т.
Ваче,честито прохождане на Рали.

Лека дами  Wink

П.П. Шуши като дойде време за пишкането,махаш окончателно памперса,ще се напикава известно време,ще му е кофти,мокро и щипещо на дупето и се надяваме,,че бързо ще схване.Ще го мислим наистин акато му дойде времето,ще го нищим и този въпрос.Simple Smile

# 321
Ани, списъка с рождениците - кой кога е родил  Peace

А за гърнето - това съм го чела и аз някъде. Просто сега, като го прочетох отново, се сетих. Ами има логика май. Тези, които практикуват ЕБХ наблягат на това, че не детето се научава да сигнализира, а родителя се научава кога малкото върши естествените си нужди. Има някаква последователност и е лесно да се хване. Може би наистина докато децата не се научат да си казват, ние просто следваме техния режим и ги слагаме на гърне. Вече насилственото и дълго седяне на гърне водят до такива травми - аз така го разбирам в този късен час  Grinning Абе не знам, то и за това има хиляда теории, важното е всичко да става лесно и без да се насилва детето.

Пао, и аз си мечтая вече само за едно нощно хранене  Praynig Имаше период, в който като легне в 8 ставаше в 6 сутринта, но бързо отмина за жалост.

Шуши, не го мисли пишкането в гърне, ще дойде от самосебе си.  Peace

# 322
Деси, не ги бях видяла!
А за гърнето купих гърне на Иван още на 6 месеца. Като се научи да сяда го слагах. Не съм го насилвала в ниакакъв случай. Но до годинтака гледах почти да не го слагам дори, общо взето никаква система. След годинка започнах. А сега все още се случва понякога да се изпусне нощем, а вече си е доста голям. Постоянно търся къде сгреших и ми се иска с Никола да не допусна грешка.

Пао, книгата е Изкуството да бъдеш родител; на Д-р Фицхю Додсън.

# 323
  • София
Деска, това ваксината на 13 месеца ли е? Тримовакс ли бият сега или е някаква друга? Сашата не е имала никакъв проблем с Тримовакс  Rolling Eyes

Хелън, честито ти христянче!! Hug Hug Честит Рожден Ден на теб!!! Бъди много щастлив аи обичана!:love: Heart Eyes Heart Eyes

Сами, Честит Рожден Ден на Самуела! Много радост да ви носи. Да има безоблачно и щастливо детство!!!  newsm59

Кити, милата... ти хубаво обикаляш за ясли, ами с Пл. какво стана?

Деска, дано да ви по-добре вече! Hug

Говорите за АМ.. Понеже чакам да ми дойде и нещо кърмата намалява в момента реших да дам на Ралка тази вечер АМ. Леле, няма такива физиономии. Изобщо не й харесва  Rolling Eyes А 3 вечери ми скъса нервите в Копривщица. Зъб ли пробива, що ли, ама непрекъснато на гърда спеше и рееев ако я изтърве. По цели нощи ми беше ужасно неприятно  Confused

Рождения ден ние решихме да го празнуваме в много тесен кръг. Само семейството. Понеже на Саша беше мноооого грандиозен ще се реваншираме на Ралито  Wink Аз ще направя тортата й и ще й ушия рокля за празника. Тортите на Саша съм купувала предимно от Гаврош, които обожавам  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, но сега ще я направя аз, защото ще бъде специална, както първата Сашина торта беше. Ще направим прощапулника също. Ще бъдем у дома на датата. По отношение на това дали да се празнува на датата има голямо значение кои са поканени. Ана също е права за времето. На Саша РД винаги е празнуван през уикенда. Но за нея винаги каним деца и смятам, че е доста трудно да накарам хората да търчат след работа на рожден ден. През уикенд е по-добре според мен. Обаче първият РД си е хубаво според мен да е на датата. А на Саша нищо, че празнуваме с деца през уикенда на самата дата винаги е имало празненство у дома. И става лудница и сериозно изваждане от джобовете  Crazy

Накри за шарката... не слагай нищо на пъпките, освен ако не е супер много належащо... Също така да знаеш, че никак не е добре тази година да се излагаш на слънце. Когато не остане и помен от пъпките може.. Гадно е за море, ама.. това е! Не знам защо е така, но не е хубаво да се пекат. Може би се пигментират и вместо да се заличат става по-гадно. Аз белези си имам от пусти пъпки.. мъжа ми също, ама викаме, нали сме се взели вече, какво има да се гледаме.. Joy Joy

Ана, стискам палци да не се разболееш... и децата да се оправят бързо!!
Дидолинке... много е страшна таз температура. Саша е вдигата 2 пъти такава. Първият път беше много страшно. Вторият беше сега януари месец и вече бях по-спокойна. Ама Надя е мъничка шушулка... точно вирусно е това чудо. Ще си иде ей така изневиделица както се е появило. Praynig

Ани, за гърнето... не помня нещо да има проблем със слагането на гърне преди 2 г. Т.е. не помня текста от книгата. Ти Изкуството да бъдеш родител ли четеш? Ама ако ме питаш мен няма смисъл да се слага детето на гърне преди тази възраст  Wink  Аз, обаче слагам Ралка, защото ще я слагат и в яслата. Правя го от дъжд на вятър и смисълът е ако успееш да уцелиш времето. Аз знам кога тя ака. Слагам я и нормално като свие коленца и притисне коремче да се изака. За съзнателно изхождане преди 2 г. възраст изобщо аз не мисля, че може да става дума. Там Додсън е обяснил чудесно точно физиологично как стават нещата. Свинктера не може да се контролира преди определена възраст и затова няма как да очакваме 1 г. дете да стиска акото. Едно време са го правели това с гърнето заради пелените. Аз сега ще почвам по-усилено да го правя пак заради това да спестя памперс. На Саша махнах памперса към 2,5 г. Нощния на 3 г. С Рали смятам да процедирам така също.
Ох, трябва да прочета пак книгата.. ще ми е много полезна вече да осмисля разни неща по друг начин.
П.С. Сега видях цитата... но няма да се редактирам, а ще поразсъждавам, че поста ми е малък...  Crazy. Мисля, че малко е преувеличено това дето е написал, като начин на изразяване имам предвид. Но пък е много прав. В случая визира това, че много майки насилват децата с гърнето. Имай предвид, че Додсън е живял в едни години дето са много различни от сегашните. Това трябва да се отчита. Всъщност идеята е, че ако детето не иска да сяда на гърне да не го насилваш, просто защото няма смисъл, ако желанието ти е да го приучиш непременно да ака в гърнето и да го прави съзнателно. Искам да кажа нещо, което е в тази връзка и си мислех да напиша, като не визирам теб Hug, просто ми хрумва сега във връзка с гърнето. Родителите трябва да имат реалистични очаквания към децата си. Когато в стремежа си да видят очакванията си реализирани пресират децата се получава това, за което Додсън пише  Wink
Шуши, не е вярно, че изхождането по голяма нужда е съзнателно преди 1 г.   Naughty В цитата, който е дала Ани се визира точно голямата нужда.  И още нещо.. ти като ходиш по нужда забавно ли ти е? В смисъл ходенето по нужда разнообразяваш ли го по някакъв начин? Сядането на гърне, на тоалетна или където и да е не е забавление и не бива децата да го свързват с това. Изобщо такива дейности трябва да се опростяват. те са естествени нужди и нямат нужда от допълнителни "украси". Нещата за децата трябва да се опростяват и да имат недвусмислени значения. Седянето на столче не бива да се бърка със седянето на гърне или тоалетна чиния. Няма нужда от объркване на понятия в детската главица. На стола за хранене се храним, на гърнето акаме, пишкаме..  И само да допълня, че д-р Фицхю Додцън е доста известен и уважаван американски психолог, практикуващ психиатър, със сигурност е прал пелени 6 г., щото има 3 деца и самият той е роден 1923 г. като е станал баща не е имало Памперс  Wink

Спирам, че ще ме биете... Rolling Eyes Mr. Green и няма да ме прочетете  ooooh!

Последна редакция: нд, 27 май 2012, 23:55 от Vache

# 324
Добро утро,
Да почерпя за здравето на Йосиф.

Също да честитя на Нико на eldra. Дано се появи да пише как са.

# 325
Добро утро,
Честито на малките големи вече момчета на Мая и Елдра!!! Hug
Ани,Ваче,много полезни неща сте писали за гърнето ,по този повод аз да кажа ,че не насилвам в никакъв случай Дара -слагам я сутрин и главно  след хранене -и тя всеки път си върши по нещо! Разбира се понякога я изпускам ,но и аз я слагам просто за идеята ,въпреки че си мечтая рано да махнем памперса ,защото ненавиждам запарването ,което й причиняват тези памперси!
Аз също ще направя сладкиш за бебешкото парти! Имам си идея! Simple Smile
Ваче,честито за проходилите крачета на Ралка! А за храненето нощем аз не мога да си представя ,защото просто Дара не иска да яде през нощта ,и тя като Ралка отказа категорично АМ!
Хубав ден ви желая! Hug

# 326
Честит РД на Йосиф.Да е жив и здрав! Hug

Ваче,Били,честити проходили крачета на Ралка и Явор. Heart Eyes

Аз на гърне съм пробвала веднъж,дваж и не пожънах успех и като прибави явното й недоволство се отказах засега. Wink Иначе аз съм се напикавала до 1-2 лкас.Какви са причините мога само да гадая.И сестра ми по същия начин.Може и да има връзка някаква с обсъжданото тук.Мен свекървището само ме тормози как още не съм научила детето на гърне,като че ли това е най-важното нещо.

А ние като нямаме семейства с деца,а роднините са повечето или в Плевен или по чужбина,значи ли че не трябва да празнуваме с други близки хора?Всеки си знае как да го направи РД и как усеща нещата.

Да се оплача.Матея е станала много крива.Трудно заспива,сънува кошмари,върти се ,стене нещо.Съвсем си развали режима.Например последните два дни заспива към 23 часа и вместо да си отспи до 9 поне,тя пак цъвфа в 7. ooooh!Щяхме да ходим скоро във Велинград ,но при това положение не мисля,че е удачно,защото ще подлуди почиващите.... Confused

# 327
Добро утро Simple Smile
Ние се завърнахме в Интернет средата. Дядо ни ни метна, че в Бургас има връзка и сме изпуснали ужасно много, та имам да четааааа Simple Smile

Да са живи и здрави всички пораснали, проходили, именници и рожденици  Hug
Честит Първи рожден ден на Йосиф!

Да се отчетем: на морето беше супер, хванахме все пак и няколко слънчеви дни, относително си починахме. Преди това минахме през педи, така че след 3 месеца неходене имаме и мерки - 77 см и 9,500. Сега ще се видим след годинката.

За рождените дни имам още да чета как са минали. Аз мисля да вземем една тортичка, балони и шапчета, че малчо много им се радва и да съберем на деня компанията с хлапетиите да се видим - сутрешно... следобедно както дойде. За роднините предполагам свеки ще си организира нещо, че тя е на предния ден и ще го съчетаем дружно, а морските баба и дядо ще ни видят около 10 дни по-късно. Там изкарахме именния ден, така че поне малко са компенсирани. За подарък мисля да му купим с татко му количка за бутане, май така се казваха.

Ваче, Накри
точно заради пигментацията не трябва да се излага човек след шарка на слънце. Защото се засилва контраста на петната и може да останат. Аз имам от бременността пигментация на мустаците Sad Все се мажа, но ми вади очите като... постоянно със слънцезащитен трябва.

За гърнето и аз не знам. Слагам го, той тръгва да пълзи и съм го пробвала 2-3 пъти без резултат. Мислех сега да почна, вие ме отказахте май Simple Smile

Дидолинка, за температурата пробвай и с меда да намажеш петичките, с найлонче и в чорапче, при Косьо помогна. Дано да сте я свалили вече  Hug

Целувки на всички, връщам се да наваксвам   bouquet

# 328
Мая, честит рожден ден на Йосиф! Желая му най-вече здраве и щастливо детство  bouquet

Честит рожден ден и на Нико на Елдра  bouquet! Да е жив и здрав, и много щастлив!

С малко закъснение да честитя и на другите рожденици. Извинявам се, но през почивните дни не ми остана време за форума.

Честит рожден ден на Виктор и Самуела!

Мейдънли, да ти е жив и здрав Виктор  bouquet!

Сами, да ти е жива и здрава Самуела  bouquet!

Хелънче, и на теб желая много здраве, да си обичана и щастлива с хората около теб Hug. И честито ти християнче  bouquet!

Виждам, че и много дечица са проходили Hug. Теди още върви само ако се държи за стабилна опора. Въобще не се пуска, защото тупва на земята. Важното е, че най-често на дупе Grinning.

Има и много болни. Бързо оздравяване на всички Hug. Дидолинка, как е Надя? Дано да сте свалили температурата Praynig.

Аз ще ходя днес да търся някакви рокли за Теди и Стефи. И на двете съм приготвила рокли с презрамки за РД и за завършването на Стефи на ДГ, но с това студено време, искам да имам някакъв резервен вариант. На Стефи "абитуриентската" е в четвъртък Laughing. Всички в ДГ така казват, че ще са абитуриенти.
А за РД съм запазила едно детско заведение точно за бебета. Има основно бебешки играчки и съоръжения, а и сме ходили вече на РД там. Много е удобно за малки деца, има какички, които си играят с тях и ги гледат, а майките, ако искат могат да са при тях, а ако не - на кафе Simple Smile. Поканила съм 11 дечица - на възрастта на Теди с майките си. И тъй като е неделя и РД ще бъде следобед, с роднините ще празнуваме някоя вечер през седмицата след РД. Надявам се да се получи весело. Само ме е яд за лошото време. Аз затова не рискувах да организирам партито на открито. А щеше да е толкова по-хубаво. Както и да е, друга година.

Надявам се да имам повече време да се включвам. Много ми е интересно да разказвате за РД на децата Grinning.

Лек ден  bouquet 

# 329
Благодаря ви на всички!
Надя е все така с температура  Cry ,чакам я да се наспи и ще я водя пак на лекар и ще искам да пуснем кръв и урина.Отделно е толкова крива,ревлива и нещастна,че направо.....
Рексдалия,тъкмо четох за мед на петичките.И това ще пробвам.Засега най-голям ефект има като й напълня един дълбок леген с вода за къпане,слагам я и тя си плиска вътре,постоява 10-15мин и се поохлажда... Лошото е с лекарствата,вече като ме види с лъжица и стиска уста.Нищо не поема.При това и разтройство получи от толкова лек.Да му се невиди...
Извинявам се за негативния пост.

Честити рождени дни на Нико на Елдра и Йосиф на Мая   bouquet Здрави и безгрижни дечица!

Общи условия

Активация на акаунт