Юнските проходили крачета, за Първи ден Рожден се готвят вече!

• 35 668
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Здравейте  Simple Smile
Благодаря ви за поздравленията за Виктор   bouquet

Аз да разкажа накратко как минаха събитията при нас.
Ден преди сватбата пътувахме за Бургас, звъняхме през няколко часа да видим как е  детето. Добре се беше държал и двата дни, т.е. бабите и дядовците не ни притесняваха с някакви техни притеснения  Simple Smile Но факт е, че като се прибрахме беше недоспал и превъзбуден. Не ни е търсил, казаха, каквото и да означава това, но понеже той си е свикнал на наши си ритуали по приспиване и къпане, предполагам, че все пак си  е било стрес за него.
В Бургас вечерта преди сватбата бяха пристигнали много от приятелите и се събрахме в едно заведение и изкарахме много приятно. Дето се вика, запразнихме още от предишната вечер  Laughing На сутринта явно като не съм виждала от една година 6 часа непрекъснат сън, се събудих още преди алармата и се почна подготовката, посрещахме гости в апартамента в хотела. Много е вълнуващо се оказа да си кум и кума. Главни действащи лица, в центъра на събитията, няма почивка, но пък е готино много. За съжаление същия ден не спря да вали и фотосесията на брега на морето се състоя, но не точно така, както искаха младоженците. Ама аз съм сигурна, че ще станат хубави снимки. Самата сватба беше традиционна, с всичките му мурафети, много се бях притеснила за мъжът ми и речта му, но добре се справи  Grinning По този край се оказа, че подаръците за кумовете (които се дават с ръченица), трябвало и да се откупват, демек пари да даваме, ама аз идея си нямах, за първи път такова нещо чувам, и бургаската общност сигурно е останала с впечатление, че сме много стиснати кумове, ама здраве да е  Laughing Не легнахме изобщо преди полета, с полета пък всичко беше наред, аха да задремя като излетяхме и се събудих в София, чак шок преживях от бързата смяна на обстановката  Laughing
Виктор тъкмо заспиваше и ние го събудихме, съответно той не поиска повече да заспи и от там нататък целия ден, т.е. рождения му ден и денят на кръщенето му, беше крив и недоспал. Огласи цялата църква, голям рев му удари, после в нас също беше много превъзбуден и крив. Най-хубавия момент ми беше когато кръстникът ми го даде с думите - взех ти го езичник, връщам ти го християнин  Simple Smile И той един хубавичък с белите дрешки...  Heart Eyes Плановете за РД бяха други, трябваше да бъдем в едно заведение, в градината, освен с бабите, дядовците и кумовете, трябваше да дойдат още две приятелки с децата им, но заради времето отложихме празнуването с тях. Добре, че са ми супер близки и нямаше проблеми да ме разберат. Защото вътре в това заведение не става, то си е за възрастни, а се оказа, че има и бал и лудницата беше пълна. А в нас нямаше как да се съберем всички. Само взехме храна (различни видове хапки, сиренца, кашкавалчета и гарнитура - направихме плата) и вкъщи.
Тортата е от Чочко, страхотна е, 24 парчета, с надпис, с Туити, за 44 лв. Гледам Накри е показала някакви безумно скъпи торти. Препоръчвам Чочко на 100 %, освен, че не са скъпи и са много вкусни, имат и много голям избор.

Пао
, честито ви отбиване, радвам се, че не сте имали проблеми  Simple Smile

Чин, надявам се Нико да е добре и лек път. Чудя се как пътува малко дете в самолет, на отделно място ли, с цял билет ли...

Хелън, честито християнче   bouquet

Честит рожден ден и на Самуела, на патерички  Simple Smile

Шуши, честита последна месечинка, радвам се, че сте изкарали добре.

Зверче, дано да си се забавлявала Hug

Ани2, честити първи крачки на Явор  Hug И ти да не се разболяваш.

# 301
  • Sofia
Чин, ти направо си се изхвърлила с украсата или аз не съм в час вече.  Crazy

Аз колкото повече мисля, толкова повече се отчайвам, че няма какво да му подаря на това дете за РД. Много пък били сложни момчетата...

# 302
И на мен ми е странно защо правите такива събирания на 1вия РД. Малките се изнервят и не мисля, че им е особено весело. Ако имахме баби наблизо бихме поканили тях, но тъй като няма ще сме си само ние. За Косьо дори и торта не сме вземали, защото той не ядеше още. Бях му направила нещо мъничко с банани и бебешко пюре и бисквитки колкото да има свещичка. Сега за Йосиф ще вземем торта заради баткото. Рожденника обаче няма да я опита  Rolling Eyes Иначе цяла седмица ще се черпим с който се видим, но не и да събирам много хора на едно място. То като се изнерви малкото няма и да успея да си поговоря с някого.
Maidenly - в самолета толкова малки бебета стоят в майките си, вързани с допълнителен колан. Седалка има за деца над 2г.
chin - лек път и успех на изпита  Peace
Искам вече да се спре да вали! Имам нови летни дрешки и почвам да се чудя ще успея ли да ги облека  ooooh!
Шунка - татко му се върна вчера с конче люлка. Много е хубаво, но аз го гледам лошо, защото само това ми липсваше да прескачам. Аз му харесах по-скъпи обувки и ги нарекох за празника. Май това ще му е...
Лек ден на всички, въпреки лошото време  Hug

# 303
Цвети,аз също си мисля ,че за първи РД няма смисъл от заведение и затова ще събера точно 6 бебочета и майките им и ММ ,а и още 2 близки мои приятелки най-вероятно!Ще сложа на масата някакви сладки ,соленки за нас  и тортата и украсата ,която вече съм си купила -по-точно представям си го като следобедно дамско кафе и сладки ,еее разбира се и бяло винце,защото аз го обожавам! Бабите няма да присъстват на бебешкия купон , а вечерта ще си се почерпим !
Но за кръщенето аз исках да е в доста по-тесен кръг,но ММ държи да си покани неговите роднини,защото те наистина на техните деца са го канили на кръщене и той все пак иска да върне жеста! Аз нямам проблеми с това-да си ги покани ,разбира се сметката ще е сериозна,но той каза ,че ще поемем разхода , а и сега в чужбина за 2 седмици тъкмо ще ги изкара тези парички! Hug
Maidenly,понеже това е работата ,на която най-вероятно няма да се върне -издавах самолетни билети да ти кажа -дете до 2г. не ползва място в самолет и обикновено плаща 10% от стойността на билета + летищните такси,така че ще можеш лесно да си изчислиш цената на билета! Радвам се ,че сте си изкарали добре! Hug
Ани2,оффф да минават тези болести при вас!!! Hug
Чинче,все ще се гледат като се налага,нали знаеш волята ни учи! А за украсата ми се струва ,че доста парички си дала! Лично аз си купих нещицата от магазинче за 1лв. и излезнаха доста по-евтино!
А за подаръка аз ще й подаря книжка ,която говори на български там стандартните неща куче ,коте ,но определено видях в Джъмбо ,че ги има по 20лв. и няма да е от 40лв на Fisher Price просто не виждам кой знае каква разлика ,а не ми се плаща само надписа и марката!
Спря да вали и смятам да излезнем на двора!

# 304
Здравейте момичета!Благодаря ви за поздравите за нашата кукла! Hug
Гледам,че обсъждате рождените дни,та да кажа аз за нашия.Тъй като и аз съм на мнение,че малките някак не разбират какво точно се случва избрах да празнуваме в къщи.Поканих мои приятелки с дечица,които са на две годинки.Мъжете бяха отделно в друга стая и от време на време помагаха за децата,за да можем ние да вземем въздух Laughing.Имаше сандвичи и кифлички(домашни) за малките и мезета за големите.Украсата беше балони,парти чинийки и надпис.Беше много весело,Сами се държа перфектно и много се забавлява Peace.А нашата торта беше такава http://ekzotika85.snimka.bg/baby/samuela.608747.27350175
Пао:Аз също си мисля,че ще спре да пие АМ през нощта,все пак наистина е по-засищащо.А аз със схема не мога да помогна откакто Сами пие АМ през нощта не става за храна Peace
Честита последна месечинка на Камен!
Ана2:Честити първи крачки на Явор!
nakri88:Бързо да ви минава тази шарка! HugДобре,че Софи ще я изкара сега като малка.
Ами това е от мен... Grinning
Хубав ден!

# 305
  • софия
Чинче утре ще ходя за купоните, ако искаш да ти взема и твоите, ако искаш и на свеки ще ги занеса или ще се разберем да си ги вземеш.Ще се оправят къде ще ходят, само дето ще ти излезе през носа на теб. Outta Joint
Анн2, дано не се разболееш Praynigискрено ти съчувствам дано му мине на Румбата, той май е тежък с кашлиците като Дани. Sad
Ичка, жалко е мъжа ти да работи 2 седмици за да направите кръщенето, но ако ще му достави радост, защо не. Hug
Пао аз имам същата система вода и Ам отмерени и само топля в МВ, зимата водата ми стоеше на парното и беше идеално със затворени очи го правех. Laughing
Ако имам голяма рода и са ми много близки и имам излишни пари, бих правила големи събирания, ама дето вика Чин да го правя за хората, не мисля........
Ама гадно време Twisted Evil

# 306
Здравейте.
Аз днес уж съм по-добре. Благодря, че сте ме мислили. Имам-нямам сили, наготвих на Йоана за 2-3-4 дни и запечатах в буркани. И за нас сготвих, че и сладкиш направих.
Тя е добре. Т беше само единия ден и от вчера е фурия.

Хелън, честито християнче. Гледах снимките - страхотни сте всички. Сестра ти е много сладка бременна.

Пао, с риск да те разочаровам, Йоана има 2 нощни хранения въпреки АМ-то.

За рд - Йоана супер се забавлява с бебетата у дома. Това с бабите и другите познати си беше за нас.

# 307
  • София
Ох, за нощното хранене аз все се надявах Виктор да спре да се буди през нощта за ядене след като го отбия, но не би. Поне 2-3 хранения има, примерно 1 път пие цяло шише, към 1-2 часа, след това се буди за съвсем малко мляко и заспива. Ако един път яде само не ме притеснява, искам да ги махна тези малките, ама не знам как. Аз му давам през нощта разредено АМ, някой може ли да каже дали е безобидно, да не му докарам разстройство или нещо такова  newsm78

Шунче, ми ние нищо специално не сме подарили на Виктор за РД, като се замисля. Гостите да подаряват  Simple Smile

# 308
Момичета, абсолютно вярно, че децата нищо не разбират на 1 РД, но по същата логика и от кръщенето и прощапулника. Peace Тоест и на кръщенето може да се приберем вкъщи след църквата, защото празника след това е за нас големите не за децата. За мен е точно обратното ако празнуваме вкъщи е за да се почерпим ние големите, а не за мъниците, пък детския център е за тяхно забавление. Поне аз досега не съм била на РД в детски център и децата (както при Пао) да трябва да седят седнали, още повече ако има аниматори да се занимават с тях. 1 РД е за радост на родители и роднини, снимки за спомен и т.н. За мен лично е много важен, точно колкото едно кръщене и много повече от прощапулник (който дори не знам и дали ще правя). Да определено е за мен 1 РД на Софи, но с такъв кеф си го организирам, че все едно моята сватба си приготвям. Laughing Това за мен е страшно важен ден, моето зверче става на 1 год. Разбирам и който казва че няма смисъл, но това си е до мнение, аз лично много държа на тези неща. Виж много съм против за тези които прануват с ракийката до 1, 2 а детето спи от 5 часа и това било РД на детето. Аз големи изобщо не съм канила, само ние роднините, но за децата съм помислила - игри, пързалка, забавления според възрастта им и т.н. Не мисля че ще и е скучно и ще се изнервя, напротив точно обратното.
Да ви кажа че на Крис 1 РД като загаси свещичката се спуках да рева, но и аз съм малко странна де  давам много значение на тези неща.
За парите всеки според възможностите си, но с желание и фантазия и чудеса се правят с малко пари. Wink
Maidenly Софи беше в  мен в самолета като имаше колан прикачен към моя. Peace
Ана2: Честити първи крачки на Явор!
Самимами много е интересна тортата.

# 309
Майденли- нищо неможе да му стане като разреждаш АМ с повече вода ,единственото е ,че дефакто няма да се е нахранил ,а напълнил коремчето с водичка-няма смисъл Wink  и пак ще се събуди гладен!Проблема е ако се слагат повече лъжички от нормалното ,тогава може да се запече ,ама това кой ли го прави... Hug
Шуши-Честита последна месечинка на Камен! Heart Eyes
Ани2-скоршно оздравяване на Руменчо!Дано поне на теб ти се размине... Praynig
Самиимами-много хубава торта!...между другото и ние сме със същата количка Wink  Hug

За РД на Алекс ,ние няма да правим големи празненства по разбираеми причини-всички са в БГ Simple Smile.Ще се съберем семейно и ще поръчаме тортичка и така Peace А вече за кръщенето като се приберем искаме- не искаме купона ще е голям Simple Smile НО и аз по принцип държа на подобаващото отбелязване на празниците Simple Smile

Последна редакция: нд, 27 май 2012, 17:31 от @ALEKS@

# 310
Цвети,в никакъв случай няма да отидат всичките изкарани пари за кръщене Grinning  Нали и за морето трябва да има!Но аз казвам ,че е за здравето на Дара ,а и родата му е мнооого голяма и най-най -близките са 30човека Laughing За мен приказката ,че парите ,когато са за здраве са си за харчене е много вярна!
Накри,съгласна съм с теб ,аз така мисля за кръщенето -заведението ,в което ще го правим има детски и бебешки център и за възрастните е много добре направено ! Но просто 2 сериозни разхода един след друг ще са ни в повечко и затова само кръщенето ще е в заведение ,а и мисля,че вкъщи добре ще се забавляват!
Но тази тема общо взето си е като избора на количка и до другите неща-съвсем личен избор! Hug
Деска ,радвам се ,че си по-добре! Hug

# 311
  • София
Момичета, Малка Ралка проходи  Grinning
Бяхме 4 дни в Копривщица. Там не сядах на нета.. малко съм ви чела само. Сега ще ви чета и
Поздрави на всички празнували през тези дни!

Честит Рожден Ден на Виктор на Мейдънли! Голям да порасте, много радост да носи на мама и тате! Много да се гордеете с него!!!

А сега като няма на 1 стр. рожденните дни как се ориентирате?  Rolling Eyes

Ще пиша пак по-късно след като наваксам.

П.С. Ани, ако ме сънуваш в кофти сън да не ми казваш, ей!  Wink

Последна редакция: нд, 27 май 2012, 23:14 от Vache

# 312
Здравейте, ние се завърнахме от Слънчев бряг, който не беше много слънчев.  Simple Smile Вчера времето беше що годе добре, но днес само вали. Ходихме в Несебър, в любим наш ресторант на брега на морето. Хапнахме прясна рибка, миди, винце. Вечерта се срещнахме с приятели. Много скъпо в тоя Слънчев бряг бе. Заведохме децата на клуб - 12лв на час. И то още не е почнал сезона усилено. И понеже нямаше никой, аниматорката добре се занимава и с двамата. Не знам, може и нормални цени да са това, но аз поне тук на такива не съм свикнала.  Wink
Днес минахме през Варна, за да заведем Никола при хомеопата, че вчера засили кашлицата.

Искам да закъсня с малко закъснение рожденните дни на Самуела и Хелен! Хелен, на теб да ти честити и християнчето. Живо и здраво да ти е!

Ана2, скорошно оздравяване на Румен и да опазиш Явор ти пожелавам.

Ире, ние ще празнуваме на датата (пада се в събота  Sunglasses) , но и да не беше първия РД пак щеше да е на датата. Дори си мисля в поканите да напиша часа на тържеството 18.35ч - това е часа в който се роди Никола.

Ани2, честити първи крачки на Явор.
Това ме подсети да напиша, че вчера като бяхме на среща с приятели почти не седнах. Никола вече не само върви , а бяга. Направих набързо едно клипче, че се притеснявах да не тупне на плочките. Все по бърз става и на прощапълника ще е като стрела. Вече не иска да пълзи. Ако падне, изправя се и продължава.

Деси и на теб скорошно оздравяване ти пожелавам. Дано да си по добре днес.

Бътърфлай, щом крачи, може да направиш прощапулник. Аз реших да направя на РД на Никола и направо изтървах момента.  Crazy

Чин, успех на изпита утре.

Вчера имах малко свободно време (понеже не си взех компа) и четох книга. Четох от книгата на Додсън. Според него детето трябва да се слага след втората година на гърне. В противен случай е обяснил какви психологични увреждания са възможни да настъпят. Аз мислех че е правилно след първата година да се слага на гърне (това мисля беше според Спок). Но на Додсън повече му вярвам. Ваче, ти понеже също го харесваш, как мислиш да процедираш? Някои мами от темата започнахте със слагането на гърне и аз също се бях замислила за това, но след като прочетох вчера пак започнах да се чудя.

Шуши, дано да има развитие идеята с къщичките. Вече се свързах с една фирма. Утре съм си набелязала още няколко за разговор. Дано да се събера в бюджета и да получа разрешение.

Цвети, аз също ще каня много хора за РД на Никола (около 50души). Това е така понеже се старая да правя за Никола това което съм правила за Иван. А Иван като първо дете му организирахме по пищни тържества. То каним само най близките роднини и приятели, но се събират пак бройка. Организираме го в ресторант с жива музика, да стане купон, ще има камера и после ще гледа колко щастливи сме били всички, че си имаме Никола. А за парите си права. Обикновено всяка година май месец фалираме (изобщо не ни стигат заплатите и си вадим и спестяванията) и сега и юни се очертава да е такъв.  Crazy

Много ми беше интересно да изчета как са минали празненствата по случай РД на мъниците. Разказвайте!  Hug

Ваче, честито прохождане на Ралка. Аз кофти сънища не обичам да разказвам и мноооооооооого рядко ги споделям, като така се надявам да не се сбъднат. Хубавите обикновено ги казвам, за да се сбъднат, а форума май ги сънувам в неутрални!  Wink
А като ги няма на 1 стр рожденните дни, аз изобщо не мога да се ориентирам.  Crazy Чакам някой да напише, че има РД!  Hug

# 313
Момичета,изобщо не съм чела нищо.Надя от петък през нощта е с 39 - 40градуса температура,такова нещо не ми се е случвало никога,с нищо не спада.Лекарите казаха - вирусна инфекция,масово била такава в момента.Така че се пазете...  Praynig
Мейдънли - честито!
Ваче - на проходила Ралка също - честито!
На всички рожденичета,които не съм поздравила - да са живи,здрави и много много послушни!
 Hug на всички!
Ще се включа по-адекватно по-нататък.
А,по повод 1вия РД на детето - за мен е най-важен и много скъп,все пак е 1ви,нали така.Дай Боже,живи и здрави,пък сме планували да го отпразнуваме с много други деца и родители,приятели и роднини.

# 314
Ваче, честито прохождане на Ралка!
Дидолинка, искрено ти съчувствам, но за жалост не мога да ти дам идея как да я свалиш Sad Представям си колко си притеснена и стискам палци скоро да спадне тази температура!!! Praynig
Ани, чудя се да се смея ли или да се заинтригувам от тази теория с гърнето Wink Какво точно ще му се увреди на едно дете от слагане на гърнето...особено пък на психиката? Вероятно ако го връзваш с вериги и го биеш докато се изака ще получи увреждане, но ако го сложиш като на столче и си играете с играчки, то си е много щастливо дори. Камен беше на 7м като почна да си го ползва и много си го обича гърнето, защото там си играем заедно, а иначе на пода го оставям сам Wink
По-скоро проблемът е при лазещите дечица, че трудно се задържат на едно място, но ако може да се заиграе там за няколко минути не виждам проблем. Я кажи накратко какво пише в тази книга? (Додсън явно не е прал наакани пелени на ръка 2г  hahaha не че ние перем, де но все пак)

За РД - явно зависи на кой колко му е голяма родата, а също и апартамента, а и както казва Чин - като се празнува у дома майката става слугиня и нищо не празнува. Но най-вече зависи от убеждението и усещането на майката - ако смята, че моментът е като за грандиозно парти - така ще е, ако усеща, че за детето е по-добре да си е у дома, тогава няма къде да го влачи по детски центрове. Много са факторите. Не е само до парите цялата работа.

Последна редакция: нд, 27 май 2012, 19:09 от Шуши-

Общи условия

Активация на акаунт