Юнските проходили крачета, за Първи ден Рожден се готвят вече!

• 35 669
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
Пао, чак схеми нямам, но можеш да си проготвиш точното количество вода в шишето и го оставяш задно с кутията АМ до МВ. А може и да си отмериш нужното АМ в малка кутийка/дозаторче. Все пак не мисля че вече ще се буди за нощно хранене, АМ се преработва по-дълго в стомаха, нали е по-тежко от кърмата Thinking. Иво прави около 9 часа пауза между последното и първото мляко.

Дес, да се оправяш Hug

Накри, мина ли ти шарката? А куклата как се справя?

# 286
Ммм Ире,Мартин се буди,вероятно още е в преходен период,но от 6 дена 2 е пил мляко и през нощта към 2-3ч,а другите най-късно в 6ч.По пирнцип като се събуди първо гушкам,давам биба,всичко пробвам и ако не стане тогава давам мляко.Засега не се буди по-малко от преди.Затова мисля схеми : ))) . Аз си отмервам и вода,която слагам гореща в термос,и мляко.Даже си ги слагам на нощното шкафче.Вече ако се наложи да правя за сутринта,през нощта ставам да заредя наново всичко.

# 287
  • София
Еее, честит рожден ден на Сами и Виктор, както и на Хелън. Пожелавам много здраве, щастие и късмет Hug Hug Hug

Аз съм сдухана, много ме дразни времето...не знам какво да правим, в нас по цял ден откачаме...от моловете ми писна #2gunfire

Тази вечер имаме събиране с класа, 10 години от абитуриентския бал, ама нещо яко ме мързи тепърва да излизам, отвикнала съм, но ще отида де Rolling Eyes

това е от мен, нямам какво друго да пиша, лека вечер Hug

# 288
Здравейте...

Пао, аз си стоплям вода и си слагам в термос. Млякото си държа в плика, но не ставам нощем, а само сутринта към 7-8.

Деси, бързо оздравяване.  Hug

Ние се прибрахме. Сега пък на Нико акото си беше направо черно.  Rolling Eyes Мен яко ме стегна шапката. В понеделник имам изпит, прибирам се до София и с Нико ще пътуваме със самолет до Варна, а там баща ми ще дойде да ни вземе. Мислех много..дали да не взема Нико с мен на изпит и някоя приятелка да го гледа там, а после да си продължа към Нови пазар... но реших, че ще се убием от път и ще спестя само 60лв... Така и на Слав ще му е по-спокойно, така и ние за 1 час ще сме стигнали. Мама и тате са купили столче за кола, така че ще си щъкам с на баща ми колата ако се наложи.

Зверче, весело прекарване.

Ставам, че имам да уча, простирам,  прибирам и какво ли още не...

# 289
Честит  Първи Рожден Ден  на Сами и Вики!Да са много здравички и послушни Heart Eyes!  newsm59  Tada Tada[/size]
Майденли,Самиимами!  bouquet

Хелънче-Честит Рожден Ден и на теб!Бъди жива ,здрава и много щастлива! Hug  bouquet

Пао-то не е голяма философия приготвянето на Ам Wink Hug Аз го приготвям с водичка бутилирана за бебета-не преварявам ,затоплям я в МВ непосредствено преди хапване и слагам  количеството лъжички.Вечерта си глася шишетата с  вода ,така ,че сутрин само бутвам шишето в МВ Crazy Flutter
Ани -чудесна идея за дървените къщички Peace
Ваче,Чин- как са мъничета?
Кити- Hug
Накри88- ooooh! уфффффф тази варицела!И малката я изкара на скоро.Много неприятно,но поне ще мине и край Simple Smile Аз използвах цинкова паста ,много бързо загарят пъпчиците с нея и облекчава сърбежа. Скорошно оздравяване на теб и малката кукла! Hug  bouquet

На всички спокойна нощ! Hug

П.С.  Rolling Eyes Чинче ,сега прочетох за Нико ама така като пиша от обяд този пост... дано вече му минава,много време ,горкото детенце се намъчи. Hug Heart Eyes Аман от болести!

Последна редакция: сб, 26 май 2012, 23:59 от @ALEKS@

# 290
НАКРИ, и аз исках да празнувам в парк- даже избрахме, но за 08. го дават дъждовно, пък и без друго с 2 партита- с роднини и с приятели - ще ми е по-трудно- затова всички накуп, разликата при мен чисто финансово е около 150-на лева, но при условие, че в петък си взема отпуска, което не ми се иска, затова всички в клуба от 18.30 до 20.30 и това е, но сумата е около 500 лв. Честно казано, продадох количката и затова мога да си го позволя в момента.

ШУНЧИ, в "Ново поколение" бях, никак не съм очарована, другата седмица ще видя и "Абракадабра"- трябва ми нещо около Мария Луиза, посока Витошка, за да водя спокойно Дара и после да ходя на работа, също така ако закъснявам да я вземам при мен...... Междувременно обаче една съседка остана без работа и много се надявам да приеме офертата ми (друг е въпросът как ще заделям тези пари.......май ще трябва здравата да заработвам допълнително....., което ще рече до късно).

ДЕСКА, оздравявай!

ХЕЛЪН, много сте хубави и шестимата Simple Smile

АНИ2, дано Румен бързичко оздравява, а русият ангел скоро да проходи!

ЧИН, ще се справиш!

АНИ, засега поне не планирам смяна на работното място, но то не се знае........

Хайде, милички, до скоро

# 291
Добро утро! Simple Smile

Искам да честитя РД на Вик и Сами(макар и на патеричка).Да са здрави и умни за радост на родителите си!

Хеленче,и на теб честито с малко закъснение.Да си винаги здрава,усмихната и успешна във всичко!
Честито ти и християнче!(много сладки сте всички)

Пао,аз приготвям млякото по следният начин:(всъщност е по-различен от споменатите до сега)Та...слагаш количеството лъжици АМ в шишето.Стопляш вода в микровелето,като гледаш да не е по-студена от 50 градуса.Сипваш от тази водичка малко в шишвто с АМ колкото да разтвори добре сместа и доливаш след това студена вода до достигане на желаният грамаж и температура(тя трябва да е 38 градуса).Така написано изглежда сложно,но ще се убедиш ,че е добре особено за нощно непредвидено ядене,защото ако трябва да чакаш 50те градуса да се охладят до 38 може Марто да изпосъбуди комшийте WinkА 50те градуса са необходими за доброто разтваряне на млякото.При по-малко остават едни огромни буци и като цяло не става хубава консистенцията. Peace

Кити,за два часа 500 лв? ShockedПоне ядене,пиене ще има ли?

На Мати РД се пада в събота,така че тогава ще я кръщаваме и празнуваме и двата повода. Sunglasses

# 292
Честит рожден ден на Самуела и Виктор - да са здрави, весели и послушни дечица.  newsm59
Хелън, честит рожден ден. Желая ти да си здрава и радостна от живота
Simple Smile
 nbirthday
Минавам да почерпя и аз за вчера - последната месечинка на Камен Simple Smile

и да го похваля, че вече повече от месец не се е изпускал в памперса, а винаги си чака гърнето... само за голямата нужда разбира се. Вчера цял ден пътувахме от Гърция за БГ и той си чакаше да го сложим на гърнето вечерта, за да свърши работа.

В Гърция прекарахме страхотно. Качих малко снимки във фейса, а днес мисля да пусна и клипче на първите срещи с морето. Успешно спахме 3мата в една стая и то при положение, че имаше доста шумове от другите гости на хотела. newsm44 През деня го оставяхме пак след всяко хранене да спи по 1-2 часа и се излежавахме край басейна с бебефона до нас Simple Smile имахме късмет, че стаята беше близо до басейна и имахме обхват. Също в ресторанта имаше обхват, така че успявахме и да ядем докато спи  1dating Абе супер беше. С тоя бебефон няма нужда да водим някоя баба да гледа детето. Само до плажа дето не хващаше, ама да не ставаме нахални...
Всичкото това е още по-чудесно на фона на това, че докато бяхме там му пробиха горните 2 зъбчета  tooth tooth- сега вече има общо 4. Долните венци също са подути, така че очакваме още зъбчета скоро.

А сега се връщам да прочета последните 2 страници, че вчера не съм влизала...

# 293
Добро утро,
Хелънчеее,прекрасни сте всички на снимките ,а Алексче просто е уникално детенце,винаги усмихнато и толкова чаровно,пу-пу! Направо искам да го нагушкам! Hug
Кити,и на мен 500лв.ми се виждат много за 2ч.  newsm78  Дано тази съседка се навие да я гледа ! Hug
На Дара рождения ден се пада четвъртък ,но ние неделята преди рождения ден ще направим кръщенето и ще почерпим роднините , а на самия ден ще съберем няколко бебочета и майките и вечерта сигурно ще почерпим и бабите!
Шуши,браво за суперската почивчица ! Hug
Оффф писна ми от този дъжд и на двора не можем да излезнем! #2gunfire

# 294
Ире, харесват ми розовите ти очила на аватарчето Simple Smile ЧЕСТИТА ПОСЛЕДНА МЕСЕЧИНКА И НА ВАС.  Hug Heart Eyes
Действително много малко остана Simple Smile На Камен нали е пък вторник и изобщо не смятам да го правя на датата - събота мисля детско парти, а неделя за роднините. Поне сега така мисля, но още не съм обсъдила с ММ. Но и нашите гости не работят на графици, де - уикенда почиват.

Деси, много се надявам, че днес си вече по-добре!!!

Пао, браво за безпроблемното отбиване. И аз от доста време се каня, ама...нали ми е удобно като се наложи да го успокоявам нещо и все не предприемам тази крачка. А хапченцата, които ще пиеш дано не са за нещо сеиозно!
АМ аз го разбърквам на температурата за пиене - не го бъркам на 50 градуса, защото се притеснявам, че ако е прекалено горещо ще избие полезните неща в млякото, а пък и по-бързо става. Дори не варя водата, ами с едно бързоварче я затоплям леко в шишето, сипвам АМ, бъркам и давам. Много е лесно.  Peace Нашето мляко лесно се разтваря и на ниска Т и не остават бучки, но пробвай твойто как е, защото Силвето е права, че може да останат и бучки - зависи от млякото.

Хелън, честито кръстено човече!

Криси, стискам палци за ОДЗ-то.

Ана2, честити първи крачки на Яворче Simple Smile Щом има желание, то и възможностите ще дойдат скоро Simple Smile
Бътърфлай, честити ходещи крачета и на Виктор:)

Зверче, много хубаво да си изкараш на събирането! Ще се разведриш, ще видиш Simple Smile

Чин, бързо да се оправя Нико и дано мине добре в самолета...

Ани, голям си пророк пак Simple Smile браво, че си решила за къщичките. С интерес ще следя развитието Simple Smile

Последна редакция: нд, 27 май 2012, 11:08 от Шуши-

# 295
Хелен много сте хубави. Hug
Кити аз затова виках някой парк. Не знам тук, но в Италия има примерно паркове и си плащаш само масата, някъде дори и не се и плаща (ако няма барбекио) и всичко от вкъщи носиш. Излиза 100 пъти по ефтино, но занимавката е много(чистене, прибиране,носене на храната, готвене). Не знам какво включва 500 лв, но и на мен много ми се струва. newsm78 Може би не само храната и пиенето. Виж само тортите вървят от 80 до 160 лв, но като се замисля тези торти дет ги правят тук са такава играчка и толкова красиви, че си заслужават парите хората. За украсите аз лично ти го казвам, тъй като правех курс за декорации в Италия и е голяма играчка и много време се иска, та мисля че и много малко взимат тук. Например една арка тук и за 40 лв има, докато в Италия няма под 120 евро, а е занимавка за най малко 2,3 часа. 500 лв ако включват всичко е добре, но говоря за всякакви екстри. Още не съм много навътре в нещата, живот и здраве от септември почвам да се занимавам с тези неща и тогава мога да кажа повече. За Софи засега само тортите съм гледала и затова видях горе долу цените, но за храната не знам. Знам само че тук от Дупница си взимаме често готова храна - кебапчета, салатки... и ефтино ми се струва, по 39 стотинки на кебапче. Кажи какво има за тези 500 лв?
Шарката минава на мен само точки са ми останали, Софи още и мехури има. Но малко по малко засъхват. Нищо не слагам сега, защото виждам, че не я сърби вече и мисля че сами да зараснат е най - добре. А аз дали мога да слагам фондютен. newsm78 На точки не мога да излизам, но ме е страх да не стане нещо от грима. То така или иначе до четвъртък сме вкъщи заради Софи, но аз мисля че и после ще имам още следи по лицето.

Влезнах тук от гугала ''цена торта'' и това гледах:
http://www.kaneia.com/
http://tortiperla.com/photogallery.php?album_id=9
Много различни цени, но сигурно размерите са различни, а и едното гледам е Стара Загора, другото София, явно и от града си има значение не знам. newsm78 Не знам колко ще да е точно средната цена за една торта.
Отивам че зверчето се събуди... Crazy

Последна редакция: нд, 27 май 2012, 12:36 от nakri88

# 296
  • софия
Здравейте,
Хелан Чрд и честито христянче Simple Smile
Шуши честита месечинка и много се радвам за хубавото изкарване в Гърция. Simple Smile
Деска по добре ли сте Praynig
Момичета направо ме изумявате с рождените дни на децата, първо защо толкова много хора каните това са излишни разходи при положение че на 1 г детето нищо не разбира, по нататък ще си кани приятелчета и по си заслужава, аз ли нямам толкова роднини, а и да имам бих поканила най близките.То като гледам и баловете сега ги правят малки сватби та може и аз нещо да не съм в крак с модата. ThinkingТова е личен празник и ще поканя 2-3 приятелки и най близките роднини, мисля и прощапулника да е тогава, че бебка вече доста добре си ходи, но на се пада през седмицата та ще изчакам Тони да се върне и най вероятно ще е в Неделя.
Кити, Патетата2 в Лозенец е много хубав детски център.

# 297
Цвети, знаеш ли кога трябва да се ходи за купоните на кухнята?

Утре Нико ще го гледа баба му. Малко ми е притеснено, защото тя обувките му не може да му обуе и само ме дири къде съм, пък за гледане ... не знам. Да се оправят обаче...

Какви са тия рождени дни по парти центрове ?  Rolling Eyes Какво ще разбере детето от това нещо и защо правите празненства за хората, а не за вас ??

На Нико рождения му ден и кръщенето с всичко излезе около 350-400лв без дрехите...
В нас не си видях гостите и не можах да седна... но варианта кръчма отпадна, защото беше студено и съвпадаше с доста балове и липса на места по заведенията. Та, отново се връщам на идеята, че ако има възможност- заведение е най-добре. Със сигурност няма да е по-скъпо от това да купуваш, готвиш и слугуваш. Ние бяхме около 20 човека у дома, защото ако поканиш едните, няма как да не поканиш другите...

Ако сте решили да правите парти у дома, можете да погледнете моите разходи по нашето домашно парти.

украса, чаши, пластмасови чинии и балони - 70лв - Джъмбо
храна - 120лв (мезета, сандвичи, сирена... никаква сериозна храна при това  Crazy)
алкохол и безалкохолни - 100лв
снаксове, бонбони - около 30лв ( 1 кутия бонбони си е около 10лв.)
кръщене - 40лв  (минахме евтино даже...)
дрехи за кръщенето - около 80лв (риза, дънки, чорапи, боди)
торти 2бр - 70лв (едната беше дори домашна...,т.е по-евтино трябва да ни е било)

Май минах бюджета  и съм похарчила далеч повече....

Чета си поста и искам да напиша извод:
Изводът е: Повече такива неща никога! В заведение с близки и децата им...

Последна редакция: нд, 27 май 2012, 13:56 от chin

# 298
Аз пък вчера бях на заведение на рд за 1 годинка.Ввътре бяхме,защото валеше много и да ви кажа честно направо полудях!! На Мартин му беше супер скучно,не искаше естествено да седи седнал,ако го пуснех да обикаля,търчах след него,ходеше към вратата постоянно да излиза,с баща му го подмятахме като мокър парцал и през 15мин някой от нас излизаше с него на въздух да се разсее.По едно време вече започна да мрънка и реве за щяло и нещяло та си тръгнахме набързо от партито.Другите бебета бяха много малки или непроходили,та май само за нас беше изпитание да седнем да си изядем салатата.

Аз ще направя вечеря за роднините-общо 8 човека.Свекърите и братята на двама ни с жените им.
На следващия ден ще организирам бебшко парти у нас,където купона ще е за децата,много място и играчки,с приятелките ми с деца + 1-2 други.
Така смятам,че няма и да ми излезе скъпо,защото ще направя някакви сандвичи и разни други нещица,май  тортата ще ми е най-скъпото нещо + украсата,та едва ли ще надмина 150лв.

# 299
Здравейте! Нещо се опитвам и аз да се разболея Sad Гърлото и главата ме болят, но може да е и от недоспиване главоболието - Румен се спуква да кашля нощем, а от това и Явор се събужда. И едно отвиване пада...Дес, ти как си?
За рождения ден, бяхме четири семейства на партито с общо четири деца и сметката беше под 100 лв. Тортата излезе 25 лв., а направихме и вкъщи една домашна. На Румен първия рожден ден въобще не съм го празнувала, защото имаше грипна епидемия... Но роднини нямаше - Стефановите са далече, сестра ми също, баща ми вече не е за компании, така че...
Престъпулката на Румен я правих в Лясковец преди години, за да имат баба му и дядо му някакъв спомен за внучето си, сега може пак същото да направя.
Иначе Явор задобрява и е голям хитруш - блъска два стола, доближава ги на около две крачки разстояние и пристъпва от единия към другия, без да се държи някъде Simple Smile Но е голям екстремист - катери се на мотора - уолкър (който въобще не се застопорява и много лесно се задвижва) и от него се опитва да се покачи на столовете - и успява от време на време. Чудно как досега не се е пребил  ooooh!
Пао, дано не е нещо сериозно с хапченцата  Praynig Честито ти отбиване!
Накри, ще минат пъпките и помен няма да има...
Шуши, добре сте си прекарали явно! Честита месечинка!
Хубав ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт