Юнските проходили крачета, за Първи ден Рожден се готвят вече!

• 35 655
  • 736
  •   1
Отговори
# 360
Цветинка,ами вече има компотчета,баба й направи -всеки ден бере и по 9-10 бурканчета й прави Hug Наистина си е друго да ти кажа домашното и без грам да е пръскано! А за смелостта ти ,и аз съм така ,всеки ден по 2 ягодки се хапва ,и кашкавал яде и кисело мляко всякакво! Дано Мона е добре ,а и нали утре е рожденничка! Hug
Хеберлеа,добре завърнала се!
Дидолинка,милата ,прегръщам те ,всичко ще е наред! Praynig
Тук пече слънце и дъжд вали -лудо време! Laughing

# 361
Дидолинка,много стиснати палци от мен. Praynig

Ваче,как е Ралка? Hug

Ичка,браво на бабата..Златна! Wink

Бюти,не се ли прибрахте?Чакаме отзиви за това как прие Лора морето,обстановката?Имаше ли някакви проблеми?Питам,че нали и на нас ни предстои ,та ми е доста притеснено... Peace

Чинче,браво за изпитите...Нико стана ли си предишното добриче? Heart Eyes

# 362
  • София
Все се каня да питам има ли някаква специална причина да се прави попарата със сухари, защото аз си я правя с пресен хляб и той повече така си я харесва  newsm78[/color]

Освен, че е по-вкусна според мен няма друга причина. Ралка я яде също и с нормален хляб. Абе принципно попарата се прави със стар хляб. Т.е. хората като им остане хляб и го припичат на сухар, после го съхраняват. И как да го ядат тоя сухар.. на попара.  Wink Това е според мен причината да се прави попара със сухар. Ама може и да бъркам. То попарата си е българско "ястие", не знам други народи да ядат надробен в супата примерно хляб  Sunglasses

Силве, Ралка е добре... на вид, не много  Rolling Eyes Има издрано кръгче на бузата, на ноздричката има дерка и после видях, че и над устничката. Абе.. като пиянде е. Ама много ми стана гадно като падна.. всичко ми се сви, защото не разбрах как ми се изплъзна от ръката и се просна по очи  Confused

Цвети, много гадно със супата  Rolling Eyes Аз принципно не позволявам Ралка да идва в кухнята на собствен ход. Много ме е страх Embarassed Ама моята кухня е отделна, ако е във всекидневната кухнята е доста по-сложно. Трябва много да се внимава  Confused

Чинче, браво за изпита!!!  Hug Hug Hug

Дидолинке, стискам палци!!! Всичко ще е наред!!  Hug Hug Hug

Хеберлеа, ще си ходят двамата наесен като Чарли Чаплин.. ми така де! Както им е тръгнало от родилното  Crazy
Мушмуронко къде се затри?

# 363
Дидолинка, много стиснати палци и от мен имаш! Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
Цвети, като каза какви неща си давала - аз скоро гледах от бебешките пюрета, че има с кашкавал, така че в умерени количества би трябвало да е ОК. То като има по-голямо детенце си е трудна работа Wink Добре, че се е разминало със супата  ooooh!

Сега бях на зъболекар и повдигнах темата с упойките и кърменето - той каза, че всяко нещо инжектирано в тялото минава в някаква степен в кърмата. Може и малко да е, но минава и ми заяви, че щом кърмя ще търпя и почна да ме пили без изобщо да обсъдим темата Wink е, добре мина, де, не се оплаквам много Simple Smile Но понеже го избъзиках, че е трябвало да спра да кърмя навреме той каза, че се спирало преди горещото време или след него. В горещо време не се спирало кърмене, защото намалявал имунитета, но бил чел отдавна и не помнел точно добре. Каза да си го проверя за по-сигурно.
Ана2, ти можеш ли да кажеш нещо по този въпрос, че ако трябва да спирам още този месец преди жегите?!

Ваче, баш така си е за надробения хляб. Даже не само чужденците не го ядат - ММ не яде никакво намокрено тесто Wink Аз пък обратното...

Хиберлеа, открадвам си някои добри идеи за махането на памперса, но жалко че това лято ще е твърде рано и ще изпусна топлото време.

Ичка, да е жива и здрава бабата Simple Smile

# 364
Здравейте!
Явор хвана вируса и снощи вдигна температура, а от днес е и с конюнктивит. А той както не може да търпи неразположения... и пак имам страхотен проблем с даването на лекарства  Confused
Шуши, няма никакви научни доказателства за проблем при спирането на кърмата през лятото. И май това си е българско суеверие някакво, но не съм разбрала все още какъв му е коренът.  Преди време писах по тази тема в "Моето дете", но не знам в кой брой, та пуснах линк към запуснатия ми блог. Аз обаче нещо не разбрах. Чий имунитет намалявал при горещо време? И какво общо има това със спирането на кърменето?
За хапчетата, упойките и кърменето, лекарят ти е прав, те преминават в някаква степен през кърмата, но е вярно и това, че всички вещества, на които сме подложени, си имат период на преминаване през кръвта и плазмата. Особено когато не кърмим през час-два, винаги може да се направи така, че хем майката да не търпи зверски болки или пък да си се подложи на необходимото лечение, хем бебето да не приеме нещо неполезно. Често се пропуска, че е по-добре бебето да приеме кърма, дори при медикаментозно лечение (с някои много малки изключения), отколкото да не я приема и да е на изкуствено мляко. Знаете мнението ми за прекалените ограничения -  те направо бутат към отбиване - кой би издържал две години (колкото СЗО препоръчва да продължи кърменето) да не пие лекарства, да не пийне чаша вино, да не хапне нещо неполезно... а в същото време на около година много бебета са пили вече доста силни лекарства директно през устата, яли са не съвсем полезни храни...
Ваче, милата Ралка!
Дидолинка, да се оправя Надя!
Цвети, Явор на няколко пъти успява да се затрупа със столове, засега обаче минаваме с уплаха. Вече нищо не оставям по краища на маси или плотове, защото като котка успява с един удар да блъсне нещо на земята и като нищо да се нарани... Sad Ние с теб сме свикнали на кротки дечица май...
Чинче, браво за изпитите!
Ичка, наслаждавайте се на хубавините на природата!
Хубава вечер на всички!

Последна редакция: вт, 29 май 2012, 22:11 от Ана2

# 365
Ана2 целувки за Явор и бързо да оздравява. Hug
Чин браво за шестиците и за оздравелия чаровник.
Ваче гушки за малка Ралка и нали знаеш герой без рани няма. Hug
Да ви кажа че памперси вече си намерихме Пуфис, пробвахме всичко тия от Пенито, Либеро и т.н. памперс даже и не пробвахме, защото от Италия си знаем че все и е червено дупето от тях, но Пуфис са и супер. Та по този повод да ви питам какво кисело мляко да взимам, сирене, кашкавал за мен всички еднакви. Embarassed Масленост ниска или висока. newsm78 Много глупави въпроси чак ме е срам да питам, но в Италия си знам примерно зехтин масло кое по хубаво, тук гледайки цената се ориентирам, но не винаги е така, че по скъпото е по добро. Бисквити така и не видях от тези обикновените дет взимах в Италия, подобни са на бишкотите с малко захар, на Криси му взимам Закуска, че ги харесва, за нея стават ли не знам,но си гризка. Сиренето Елена досега взех, но не ги знам изобщо. Сухари само на Хип видях и взех, а в супермекатите Пени и ЦБИ изобщо нямаше, тези нормалните си сухари. На ХИП 4,5 сухарчета вътре, за едно ядене 5 лв, в Италия грамеден пакет за 1 евро взимах. newsm78

# 366
Добър вечер.
Накри, аз купува сирене Елена. За мен най-качествени са Елена,  Сердика и Ралица. Сухари вземам от Карфур, тяхната марка и ми харесват. Кисело мляко също Елена, розово - 3,6% масленост мисля беше.

Ани2, дано бързо се оправи Явор  Hug А като говориш за кърменето, при нас ще има драма май  скоро като ми спре кърмата. Марти го преживява доста  Mr. Green Хич не му харесва идеята, че края иде, но тя от няколко месеца след всеки цикъл постепенно намалява и така.

Шуши, според компетентните баби от входа, ако се спира кърменето лятото детето хваща разстройство. Аз пък не трябвало да кърмя лятото, защото не знам какво си. Само не се сетих да питам тези, които раждат в най-големите жеги какво да правят. Тази лекция ми я изнесе съседката, щото се сетила един ден да пита Марти  до кога съм кърмела, а той гордо заявил, че още кърмя  ooooh!

Хеберлеа, утре може да не успея, така че да ти е жива и здрава Бела и много да те радва.

Цвети, и този период ще отмине. Като почне да става по-стабилна ще има по-малко жертви. Странно е аз да ти го казвам, при положение, че Мона ти е второ дете, но търпение му е майката. Всичко се израства.

Ичка, подсети ме да проверя за ягоди за компоти, че на зима Йоанката ще иска да хапва  Peace

Чин, браво за 6-те. Много си пътувала вчера, дано си успяла да си починеш.

Вчера не ми беше хич добре, затова се моля на порасналите деца да приемат най-искрените ми поздрави на патерици. Майките им да ги целунат от мен за закъснението  Hug

Спирам, че май ще лягам.

# 367
  • София
Мъжът ми и детето спят, а аз се кокоря тук, не исках да ви натоварвам, ама голям страх бера от една седмица насам Confused

Накри, добре си се ориентирала към продуктите на Елена, много са добри според мен. За сухари, бисквити, каши - аз вземам българските, Слънчо, Зрънчо и други. Скоро ми свършиха бисквитите и като видях на Хип някакво малко пакетче за 6 лв. просто го подминах, и без бисквити ще мине  Simple Smile

Ани2, бързо да оздравява Явор  Hug

Шуши, за спирането на кърменето през лятото - това са остарели мнения, знам го от Ани2.

Цвети, какво да ти кажа, и аз същото си мисля, че няма как на 100% да съм до него. Господ ги пази дечицата ни  Praynig Добре, че сте се разминали само с уплаха. Виктор пък го изпуснах и отиде до фурната, където разбира се, няма търпение да отиде, защото знае, че е забранено. За късмет, предвид, че в последно време почти не готвя, беше гореща и се опари и опищя света. Викам си - е сега вече няма да припари до нея. Да бе, да - след секунди пак се затърча към нея, пусто любопитство  ooooh!
Същото и с водата в банята докато го къпем - страх го е като пусне крана и като тръгне водата, все се разплаква и в същото време все към нея драпа Crazy

Ваче, и наВиктор първите му стъпки бяха белязани от падане и яко ожулване по брадата. Това се случи по време на разходка с дядо му и горкия сега само го държи, явно доста се е стреснал. А аз му викам да го пуска, че така няма да се научи. Какво да се прави - юнак без рана не може  Simple Smile

Ани, дано хубаво да сте си изкарали  Simple Smile

# 368
Ние се завърнахме, много весел РД беше. И Никола си поигра в детския кът дори.

Цвети и аз не ходя след Никола когато сме у нас. А за яденето и аз така си позволявам да му дам неща които Иван яде. А днес намерил няколко топчета зърнена закуска на бюрото му, хапнал си ги и ми носи купичката да му сипя още  Crazy

Дидолинке, голямо изпитание е било за теб. Олее , направо не ми се мисли какво ти е минало през главата!  ooooh!

Цитат
Мушмуронко къде се затри?
Мушмуронко днес празнува!

Ани2, Румен, сега и Явор ли!? Бързичко да им минава и на двамата. Като писа за лекарства се сетих да пиша - много трудно успявам да давам на Никола хомеопатичните лекарства, затова измислих нов метод. Давам му ги да ги смуче. Забелязах че не ги гълта, а си ги мотае в устата докато се разтопят. Дори и за още пита.

Накри, аз сухари взимам от ДМ. Сирене гледам да ползвам на Хармоника, но не винаги успявам да се запася с такова и ползвам на Елена или Тертер. Бисквитите Закуска скоро ги обсъдихме че имат хидрогени в тях.

Майденли, от какво се страхуваш?

# 369
  • София
Да ви кажа че памперси вече си намерихме Пуфис, пробвахме всичко тия от Пенито, Либеро и т.н. памперс даже и не пробвахме, защото от Италия си знаем че все и е червено дупето от тях, но Пуфис са и супер.

Уфф... аз от Пуфис пък хич не съм доволна  Confused Пропуснаха ми 2 от 12. На мен засега най-добре са ми Либеро. Памперса е влажен целия. Не пуска от ластика, ами директно от хартията. На ДМ новите пропускат от ластика и не знам защо вместо с 2 са с 1 ластик, а бях страшно доволна от тях. Ани.. ти какви наблюдения имаш?

За сухари.. има евтини. Аз в Кауфланд взимам. Има пакети с по 3 малки пакета вътре за около 2 лв. В Лидл също има и от там взимам.
Кашкавал аз взимам Огоста на Войнов и Сие
http://sladolediogosta.com/aboutus.html
Разкошни продукти. Наскоро ги открихме. Капшкавала е супер, киселото мляко - също. Имат всякакво, вкл. по БДС. После пък се оказа, че май сладоледите им са най-известни  Crazy И те са вкусни. Цените им са човешки. Сирене не знам да имат, ама е възможно. Аз за сирене не давам акъл, защото купувам само на Димитър Биков от мандрата в с. Кърнаре, ама го няма навсякъде. Регионално е. Ние си купуваме есента за цялата зима и после като ходим в Копрившица пак купуваме от там.
Бисвити аз взимам на Нестле, Житен дар за деца, те са без маргарин. Взимам и едни други детски пак евтинки, ама не помня сега как се казват.
Масло - немско от големите вериги.. зависи кое е на промоция, преценявам и избирам между 2-3 вида немско масло.
Зехтин досега най-вкусен и най-евтин съм взимала в Лидл. Този е. Правих с него фокача... абе 3 пъти я правих и не остана повече от 1/2 час.. омете се.

Мейдънли, абе да ти кажа.. така е щото всички вкупом ми повтарят как трябва сега да я пазя Ралито кат почвала да прохожда. Аз не съм хич суеверна, ама като всички се втурнат да обясняват и се случва баш каквото обясняват...

Аз пък днес съм с мигрена.. дойде ми вчера и ето... тиквата ме заболя. Лягам, защото цял ден съм неадекватна  Confused

# 370
Здравейте среднощно и от мен! Laughing
За гърнето не мога да се изкажа със сигурност,но малко твърде пресилено ми се вижда травма.Моята найка ме  е научила да ходя на гърне на 10 месеца и край,няма травми ревове и отказване.Но аз си мисля,че едно време заради пелените се е започвало от рано!Сега наблюдавам 3 дечица на по две години в опит за махане на памперс...ами голяма драма е,не искат,не им пречи да са мокри и.тн.
Не зная дали има верен момент,аз слагам Сами от 8 месец на гърне.Понякога я хващам понякога не,имаме моменти когато сама ми носи гърнето и като я сложа си върши работата.Смятам,че детето не трябва да се травмира и да се държи повече от 10-15 минути на гърнето ако не иска и реве! Peace
tzvetihc:Милата Мона! HugАз също съм давала кашкавал и Данонино е нищо и няма.Яла е даже моцарела.
Та в тоя ред на мисли днес за първи път правих домашни брускети,супер станаха! Laughing
deskatta:Не знам каква е логиката да се спре кърменето преди лятото,но и аз съм я чувала.Може да се пресича ааааааа Laughing Laughing Laughing LaughingА иначе за мен ти си герой с това цедене!!!!!!!! Peace Hug
За упойките да кажа,аз скоро ходих на зъболекар и споделих,че не съм дошла по-рано защото доскоро кърмех.Зъболекарката ми каза,че няма никакъв проблем,упойките били съвместими с кърменето newsm78
Vache: Hug за Ралка.Ама без падане не може!Аз много се радвам,че САми пада само по дупе! Peace
Айде лека! Laughing

# 371
ДИДОЛИНКА, дано с Надето всичко е наред, много ви целувам и прегръщам!

АНИ2, дано и на русокоско му мине бързо! И вас ви целувам и прегръщам! Много ми беше полезна, отново, не знам какво ще правя без теб!

ИСИ, мерси че ме мислиш, миличка Heart Eyes- положението е много зле, караме се непрекъснато, от тази вечер не си и говорим дори...

ЧЕСТИТО на големите момчета! Да растат здрави и много щастливи!

НАКРИ, включва всичко, но трябва да избирам между по-добра игрална база или по-добро място за гостите......

ЧИН, браво на теб, момиче!

ВАЧЕ, браво за ходеща Ралка и Дара вчера се фрасна с люлката ужасно ....

ЦВЕТИ, ще правят бели, ясно е......

Остават ми 2 дни и никак не съм на кеф........

# 372
Добър вечер пак по никое време  Hug
За кърмата - според мен са суеверия. За майката не било полезно, защото остава мляко в гърдите и от топлото може да се пресече - Samiimami  Wink За бебето - често след като се спре кърменето падал имунитета и през горещините, когато са стомашните вируси го преживяват по-тежко.
Тоест общи приказки, нищо доказано.
При нас след 5 дни с баткото, днес Йосиф спа почти цял ден  Laughing Много се притеснява да не изпусне нещо като има компания, а и Косьо вдига шум и т.н.
Хубав ден на всички, дано вече светне за повече

# 373
Добро утро!

Аз пия моето, а Стефан се готви да пътува до София, днес им раздават дипломите.
Мрън, не съм спала почти, заболя ме ухо  Confused Трябва да измисля как да ида на лекар, като съм с двете деца (моят ЛЛ е различен от педиатъра на децата).
Самиимами, зъболекарските упойки са съвместими с кърменето, това категорично. По принцип всички медикаменти с локално приложение са най-щадящи и организма на възрастния, и евентуално този на бебето - затова например  глобули и мазила са предпочитани пред орални медикаменти, ако вършат еднаква работа.
Мая, наистина общи приказки -  #Crazy - как ще се пресече млякото! Температурата в тялото на човека е относително еднаква - 36 градуса - това и лете, и зиме. Млякото е белтък, той се пресича при над 40 градуса, но ако има опасност млякото да се пресече, такава съществува за всички белтъци в организма. А и млякото се произвежда основно по време на сукане, то не "стои" в големи количества в гърдите. малкото останало в гърдите количество се резорбира без проблем. При постепенно плавно отбиване напълното спиране е като заместването на хранене - то си е завършек на естествен процес. Статистически запушвания и мастити се срещат по-често зимата, така че тази теория е напълно неоправдана.
Що се отнася до това, че падал имунитета на бебето - това не е вярно! Той просто става такъв, какъвто е при некърмачетата. Т.е. колкото по-дълго се кърми едно дете, толкова по-дълго си има пасивен имунитет чрез майката. Ако майката отбие пролетта, за да не е лятото, всъщност намалява имунитета му предварително. вярно е, че кърмачетата страдат много по-рядко от ротавируси, което може да стимулира онези от вас, които искат да кърмят още, да не спират скоро. Но така или иначе вируси има винаги (зимата да не би да са малко), така че отбиването е добре да не е зависимо от сезона, а от готовността и желанието на бебето и майката.
Дес, Марти ме уби! Simple Smile ти толкова време удържа с това цедене, че си ми като светъл лъч просто...
Накри, кашкавал аз взимам "Fivepi" от Кауфланд, хареса ни. Масло взимам обичайно немско или на "Милица" (тук имат фирмен магазин). Сирене - зависи, не съм се спряла на отделна марка. Мляко - "Елена", "Родопея", "Рила", "Пършевица". Сухари евтини имат "Elite".
Хихи, Майче, отспало си е детето.
Кити, надявам се да си добре и по-спокойна  Hug
Мейдънли, и Виктор е по екстремните преживявания значи  Confused
Накри, и аз харесвам Пуфис. Когато ползвам памперси, взимам от тях или от "Еви бейби" (на които вносителите са в Благоевград и ги взимам на суперприемлива цена от 14.20 за пакет, а са си хубави.
Хеберлеа, честит рожден на Бела! Да расте здрава и щастлива  Hug А ти липсваш!

# 374
Добро утро!

Ваче, аз купувам от биоразградимите с котенцето, но един ден нямаше и взех един пакет със слончето - тези които ти ползваш. Преди няколко дни използвах и последния памперс и нямам нито един пропуснал. Верно че са с един ластик! Но само един пакет съм ползвала.

Общи условия

Активация на акаунт