Любители на кучета - 28!

• 64 058
  • 744
  •   1
Отговори
# 105
Галето, изненада ме с този алабай. Представа си нямах, че такова е оригиналното име на средноазиатската овчарка Simple Smile

Трите породи са съпоставими по предназначение и характер, пък и вие вече имате богат опит с подобен вид кучета.

Права е джоджо, ако отделиш време и имаш правилния подход, всяко куче можеш да научиш.

# 106
  • София
Синът ми каза, че снощи 10 мин. преди земетресението Бъди е лаел много особено, дори отворил прозореца да му се кара. Чак като друснало разбрал какво иска да каже.

# 107
Умно момче е Бъди,а моите калпазани спят пред вратата и хъркат.

# 108
  • София
И Джесика се разлая преди да удари, така че този път бях подготвена.

Момичета, пишете, че животните не са лаяли. Ами преди това през деня имаше ли някаква промяна? Преди малко Джесика започна да се влачи по земята и да иска да се гушне в хората, а точно така направи преди голямото земетресение. Та сега сме в чуденка  Tired newsm78

# 109
Моя куч никаква промяна няма.
Снощи се събуди когато диванчето му, на което спеше дълбоко, се раздруса. И дойде да ми маха с опашка, все едно аз съм го събудила. Ама беше толкова смешен Joy - сънен, очуден, дойде при мен и гледа с изненада и недоумение дивана, на който спеше Joy .

А за голямото земетресение - пак нищо не е усетил, аз го проспах, а мъжа ми каза, че куч се е събудил, когато той е станал от леглото.

Но да речем, че още е малък Laughing

# 110
-=Деси=-, имаше ли нещо след промяната в държанието на Джесика?

Ние сме по-далечко, де, но Ая не е имала такива промени. Съвсем по обичайно се държеше.

# 111
Имаше болно кученце ,дали се оправи?

# 112
А за голямото земетресение - ... аз го проспах
Ами така де! Люш-люш, нани-на...

# 113
А как е Фокс? Дано да се е излекувал напълно! Praynig

# 114
И двете породи са чудесни.
Съседите има кавказка,ние каракачанки овчарки.
Всеки е с характер,но и възпитанието играе роля.
Например Чери е на две и най малко е своенравен.
Умен и възприемчив защото е лаком.
На всичко може да го научи човек ако има време,дори да ходи на предни лапи.
И ние сме любители на тези породи, страхотни пазачи са, изпълняват някои команди...но са много своенравни. Говоря като ги водим на разходка пуснати...имаме и двама комшии с българско овчарско куче, като гледам същата история като нашата. Crazy Възпитанието играе роля, но според мен по-голяма роля играе породата. Например разхождали сме се с други породи кучета и мога да дам доста примери... за това ако има някой мнение за породата алабай ще се радвам да сподели.

# 115
  • Варна
˘Galeto˘, за алабай можеш да прочетеш в този форум. Там са специализирани по КО, САО и алабай, не знам каква е разликата между САО и алабай, но явно има щом са в отделни теми. Повечето които пишат там са развъдчици, кучетата им са все клубни и обикновено куче трудно ще приемат редиците си, но има много полезна информация  Peace

# 116
  • София
-=Деси=-, имаше ли нещо след промяната в държанието на Джесика?
Слава богу - не!  Flutter Тя по-късно се разигра, яде, донесе играчките, много странно  Tired
Тя напоследък от време на време става кииииисела, та не се трае  Tired

# 117
˘Galeto˘, за алабай можеш да прочетеш в този форум. Повечето които пишат там са развъдчици, кучетата им са все клубни и обикновено куче трудно ще приемат редиците си, но има много полезна информация  Peace
Ах, колко се радвам, че има такива групи!

И в БГ нещата ще се регулират. Бавно, но ще стане.

# 118
  • На един клон
Това няма нищо общо,не се лъжи,ами прочети ,че сайтът е на определен развъдник  Mr. Green .
По-надолу за съдържанието - може и да е полезно ,ама напъни "да ни приемат в редиците си нас простосмъртните " чак - няма смисъл.
За горните породи - ако аз трябваше да избирам винаги бих избрала БОК ,а на другите две - кавказка,алабай и каквото и да е едро съветско куче - не бих им се доверила.Според мен  не са "у ред" с характера.
А БОК-а може би си пада скиталец също,но си е един добър мечок.
Но,айде да млъквам-ти имаш определено доста повече и то преки впечатления за две от породите поне  Laughing .

Последна редакция: пт, 25 май 2012, 22:33 от Кукумявка под прикритие

# 119
  • София
Здравейте Simple Smile

няма как да изчета всичко и затова се извинявам ако сте го обсъждали. Искам да заведем нашата девойка (2 годишна голдънка) на море и се чудя къде мога да намеря читави бунгала близо до спокоен плаж. Не си представям кучето на претъпкан плаж - тя ще тича, ще играе и ще притеснява хората. Вие къде ходите на море с кучетата си? Предложете добри дестинации.

За земетресението, ние сме в София и доста се раздрусахме. Всички се събудихме, но кучето изобщо не си направи да стане, спеше като пън. Мислех, че е доста странно такова спокойствие, но гледам, че и други кучета са реагирали спокойно или изобщо не са реагирали Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт