Любители на кучета - 28!

• 64 061
  • 744
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Какво точно яде кучето?
Нашата яде гранули и консерви кучешка храна Отвреме на време получава някоя пържолка, риба или голям кокал. Всичко сготвено. Гризе ябълки и други плодове, но това  е само ако си открадне. Резултатът е смрад, но то само за нас е смрад, за тях може и да мирише приятно Wink

# 331
  • София
Feeling, изобщо не сте закъснели, дребосите сменят зъбките до 1 годинка  Peace
Джеснатата е на гранули и консерва, но устата й никога не е миришела  Peace Като беше по-малка й сипвахме една зелена течност във водата, а после забравих да купя и караме без нея.

# 332
Елл, менюто включва разнообразни сурови меса (предимно пилешко заради малкото тлъстини, но давам телешко, свинско, пуешко) барабар с кокалите; карантия (дроб, непочистено шкембе, далак, очи, трахея, зурла, уши); сурови кокали с високо съдържание на мозък. Отделно му правя бъркоч от смеска смлени и дехидратирани зеленчуци и плодове, които само заливам с гореща вода. Към бъркоча добавям най-различни неща (за разнообразяване на полезните вещества): домашно кисело мляко, фъстъчено масло, животинска кръв, омега 3, пресен пилешки бульон... Веднъж седмично давам и риба: цяла, сурова, от по-едрите видове (скумрия, пъстърва, талапия и др.). Ако нямам прясна, сипвам в бъркоча 4 консерви скумрия в зехтин.

В резултат на това дъхът на бобтейла мирише единствено след като е ял непочистеното шкембе или рибените консерви. Старателно забърсване на муцуната с мокри кърпички + яколко глътки вода и тази миризма изчезва.

# 333
  • София
Фея, благодаря ти   bouquet А бобтейлът е прекрасен, просто уникално красиво животно пупу  Peace На каква възраст е? Изглежда ми млад (не смея да кажа малък  Joy  някак не му отива)

Елл имам въпрос. Колко килограма е вашата голдънка? Моят в момента на 10 месеца е 28 кг и като му гледам розовия нос си мисля, че още ще расте. Досега съм гледала все средни породи кучета - фокстериер, кокер и квартална превъзходна с размер кокер, та сега не мога да се ориентирам какво да очаквам. Всички ми казват, че Хари ще расте до към година и половина и въпреки че е слабичък си тежи на мястото  Grinning

Относно храненето и мириса на дъха, определено има връзка. Много често по-възрастните кучета имат дъх именно от стомаха, а не от зъбен камък.

Пожелавам ви хубав ден   bouquet

# 334
  • София
Фея, някой с по-слаби нерви може да припадне докато ви чете менюто Wink Шегувам се. Ти ме накара да се замисля, че те животни, при - това хищници и е нормално да я ядат сурова храна. Единственото, което се чудя е не е ли рисковано от гледна точка на зарази?

Корса , нашата голдънка  е стройна и фина Simple Smile Около 35 кг е, но изглежда по-малко от 30. Тя е атлетка, скъсва се от тичане по топката и предполагам, че затова изглежда доста лека. Всъщност е само мускули и последно като я мерих преди месеци беше 35 кг. За сравнение, имаме един познат мъжки голдън, на същите килограми и години, който е по-голям на размери от нея и все е на диета Wink
Растат до година и половина, горе-долу. Като височина не мога да ти кажа какво да очакваш - различни са. Гледай само да не напълнява. Много обичат да играят и да тичат (това със сигурност го знаеш вече), ако му осигуриш това винаги ще е във форма.
Иначе не са от най-едрите кучета. Аз вече свикнах с размера и го приемам като среден.

# 335
Корсата, благодаря от името на Беро Simple Smile Сладък е, гадинчото. Но най-вече е изключително спокойно и балансирано куче. Не знаем точната му възраст, защото е рескю. Ветеринарката твърди, че е пенсионер на около 8 години.

Елл, хищниците имат по-къс храносмилателен тракт. Кучетата, като потомци на динго и вълк, са устроени да се справят даже с вмирисано или замразено месо. Рискът от зарази за кучето клони към нула.

# 336
  • София
Беро е страшно сладък, обожавам ги тези мечовци.  Heart Eyes

# 337
Браво на американските учени Grinning
http://profit.bg/news/S-kuche-na-rabota-za-tonus-i-spokojstvie/nid-89730.html

Искам и аз! Heart Eyes

# 338
  • София
О, Беро е рескю. Браво на вас, страхотни стопани сте  Peace  И много добре изглежда, тук съм виждала едни обрасли бобтейли, а той е чуден  Sunglasses

# 339
Корса, нашия куч го подстригах за лятото, но за есента и зимата ще го оставя да "втаса" Simple Smile На което и той ще е бухнало, пухкаво псе поне за най-студените месеци.

# 340
Момичета, невероятни снимки пускате Heart Eyes . Няма да изброявам, да не пропусна някой Heart Eyes .
Ние сме добре, но много кърлежи ни се лепят. Май нещо обърках с Адвантикса.
На Еди му е много жега у нас и все драпа да излиза, а като излезе и види, че навън е още по-горещо, сам се прибира Laughing .

# 341
 Hug  Не съм писала мноооого време тук, но сега се връщам с един "малък" нерешим за мен проблем. Ще се радвам ако можете да ми помогнете защото аз вече се изчерпах.
Как да отуча разбойника да ползва жилището ни като тоалетна?
Той не е малък, на 3 г. ще стане края на месеца. От извесно време на сам забелязвам издънки, но не бях сигурна от кой са (имаме и две котки). Днес обаче за пореден път се събудихме с мокри обувки, локва на друго място придружено с акита. Така разбрах кого да виня поне за част от случващото се. 
Не е като да няма как да излиза. Имаме голям двор и вратата е отворена докато не си легна и съответно щом се събудим, първата ни работа е да им отворим за да излизат на вън. И въпреки това, вечер има издънки.  Tired  Някакви идеи?

# 342
Здравейте , а вие как се справяте с горещините.Аз гледам да го извежда след 6  и после късно излизаме да тичаме.Моя кокер е доста космат и вече се сбърках как да го стрижа.Той ще ми изяде рацете само, ако му покажа машинката, с ножиците става страшно офъкан(нямам дарба за фризьор) намерих едно от ония гребенчета бръснач, но с него ще го подстригвам до другата година.
Вие как се стрижете?

# 343
Не е като да няма как да излиза. Имаме голям двор и вратата е отворена докато не си легна и съответно щом се събудим, първата ни работа е да им отворим за да излизат на вън. И въпреки това, вечер има издънки.  Tired  Някакви идеи?

Сигурна съм, че сте отхвърлили вероятността кученцето да има физиологичен проблем.
Остават две неща: или поведенчески проблем, или липса на режим за извеждане. Явно като тича наволя из двора, не може да схване, че това е единственото време за вършене на важните кучешки дела.

Единственият изход (за който се сещам) е да се опитвате да го хващате в момента на белата и да реагирате.  newsm78

Успех! Hug

# 344
Фея, някой с по-слаби нерви може да припадне докато ви чете менюто Wink Шегувам се. Ти ме накара да се замисля, че те животни, при - това хищници и е нормално да я ядат сурова храна. Единственото, което се чудя е не е ли рисковано от гледна точка на зарази?

Въпреки, че съм голям противник на този начин на хранене, заразите могат да бъдат избегнати ако преди да се даде на куч, бъде дълбоко замразено

Общи условия

Активация на акаунт