Отговори
# 195
  • София
Розеолата започва първо с Т , а след няколко дни се появява обрива. ЩЩом няма Т Венцулини, значи нищо му няма на чавето, стига се оглежда в него!!!!  Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
 Mr. Green

+ 1  Mr. Green Mr. Green

# 196
малиии, мистър В. е ОПАСЕН ЧАР  Heart Eyes Mr. Green ще му изям погледа  love001

попарата - правя я с 3 сухара, масълце и сиренце и чайче. Хапва си хич да нее.. като преди нея е ял плод - ябълка, круша или банан - здравословната я раздаваме  Mr. Green, че покрай него и аз  Mr. Green

ей, тука ни издави честно... не спря да вали... утре пак е смотано времето  Crossing Arms. Днес вечерта обаче след следобедната закуска, ЕдиСян и баба му отидоха до магазина пешком (не валеше  Crazy), та се поразтъпчи и подиша свеж въздух детето, че иначе ще ме побърка и ще откачи милото..... ние много си ги търсим разходките - двете за деня Rolling Eyes Mr. Green

айде лека и спокойна нощ ви пожелавам.... Hug

п.п. виждате ли ми лентичката  Mr. Green още малко, много малко Mr. Green Two Hearts  loveuuu

# 197
  • при палмите и алигаторите,FL
 Mr. Green

# 198
Туй Люси, не е таман!!! Пак почна да се вайка за В. то розеоли, то работи. То верно ще има да те нарежда В. след време - " аре майка ми, спри се!!!" Mr. Green Mr. Green Mr. Green (х3)
Ти, жено, с таз анемия, не пиеш ли течната АФА? Аз даже почнах да давам на Максито от тоя месец, и ще видя какъв хемоглобин ще докара.
Моя позната, като беше бременна, беше с адски нисък хб, та за има-няма месец си вдигна с 10 единици хб. До края си го пи жената. Та тя ме светна, че така ползотворно и дори бързо действа. И тя е такава слаботелесна като теб.

Хоуп, радвам се, че Фифолин е ОК вече.

Бубе, къде сте, как сте?

Деска, добре, че си ти, че помислих, че само аз правя ГОЛЯМА попара сутрин. Луси, специално ще ти снимам какво количество изяжда Максито и ще видя колко слагам. Аз правя на око!!! Но мин. 3-4 сухара

Зу, за Санитата, още като бяхме на ЖК ги разпитах там. Сестрата на Христова ми препоръча някаква Гроздева ли, Грозданова ли... нещо такова. Обаче аз се отказах от там, защото то всички от Младост са там, много деца имало... Иначе на братовчед ми децата са при Йочева и са доволни.
И Максито имаше някакви такива грапави сухи участъци. Тогава и с Лусито обсъждахме. И аз смених козметиката и мина.

Сима, стискам палци. Пиши как е минало.

Жира, и вас не ви подминават бе Sad И Анито на А-вал и вас... гадна работа Sad  Hug

Мист, не се мъча да подстригвам, заведох го на фризьор Simple Smile Разхождаше се с перелината (тя му беше като шлейф) и играхме с топки, докато тя подстригваше.

Даная, аз никога не съм мила с бебешки препарат, винаги с нашето си веро. Не стерилизирам.... мнооого отдавна. Нали го кърмех, не ползвах шишета, в началото само бибероните, като поотрасна, нищо е стерилизирам. Сега само ги измивам и това е.
Стискам палци, скро да си имате бебенце. Дано бързо да направи разкритие.

Тони, пробвах днес да давам да яде сам. Никакъв успех днес. Все още изучава храната явно. Като е меко (праскови от компот) мачка ги и иска да ги махне от ръката си. Струа му се странно някак. Ако давам аз, яде, но сам само ги мачка. За сухите неща е добре- яде си ги сам с ръка, ама други.... за сега не Simple Smile

Бре... днес супер съдържателно го карам....

Аз пък да споделя какво ме сполетя. както си беше статично това Макси и си спеше като пич по гръб и ни се въртеше, ни нищо....... от една седмица се научи да се върти. Съответно през нощта ставам по 3-4 пъти, понякога и повече, защото започва да мрънка/реве като се заърти по корем. Стряска се някак и после не мога да го преспя. Ей, супер се изнервям, защото не знам какво да направя, че да заспи, разсънва се и то времето си минава... Защо не си легне така по корем и да си заспи, ами трябва да мрънка и да ме буди и да не иска да спи  newsm78 М?  Къде ме сполетя това въртене? Така хубаво си спеше по гръб....

По този повод, днес докато беснееше и се въртеше преди да заспи ми дойде пак анкетка-въпрос (ако не ми я сложите на покрива.....) ще я пусна у фейса.
Смучат ли биберон вашите деца и само с тях ли заспиват? (дали вярно си зададох въпроса)
1. Да, само с биберон
2. Да, понякога, но рядко
3. Не, заспиват без нищо в устата
4. Не, защото сучат
5. Не, смучат си палеца

# 199
  • Варна
Докато не е минал деня да честитя рождения ден на Маги на Хохихо!

Зу, и на Валентин му поставиха диагноза атопичен дерматит, той от много отдавна си имаше сухи и зачервени участъци по сгъвките на ръцете и краката, но в един момент започнаха да стават по-големи, появиха се и на коремчето /цялото му коремче беше зачервено/, а всякакви мазила, които пробвах, само влошаваха нещата. Водих на кожен като си бяхме в Разград и тя ни изписа два крема - Nanobase и Lipobase. Първото се маже вечер, второто сутрин по зачервените места, като изчезнат обривите се "разрежда" мазането през ден, после през два, докато спре напълно /не трябвало изведнъж да се спира мазането/. Някъде за около две седмици всичко изчезна и повече не се появи. Аз сега обаче вече с нищо не го мажа, страх ме е, защото само се влошаваше от мазилата /една торба пари дадох за сума ти кремове, млека и лосиони, сега ще си се мажа аз с тях/, отделно че той пищи като ненормален, та вече с нищо не го мажа.

Жира, Зазка, бързо ви оздравяване.

Попара не давам, голяма гадост ми се вижда сухар с чай, ама може и да пробвам тези дни за разнообразие, иначе яде овесени ядки и кус-кус и чат-пат и моята закуска в добавка  Laughing.

Луси, на мен не ми се виждат чак толкова неща изследвани, то пълна кръвна картина не е ли стандартно изследване, включващо стандартни показатели?

Муше, на въпроса ти: Валентин заспива с биберон само, но пък само за заспиване го ползваме, иначе през деня не го търси. Докато го кърмех, заспиваше и без, ама откакто е на АМ си го търси вечер, а за дневния сън го давам, защото напоследък е ад с приспиването при нас. Понякога заспива и без и се мъча да го отказвам от няколко дни, ама следобедите не издържам и му давам, че ме изнервя тотално с това приспиване.

Аз да се оплача, Валентин е станал непоносим напоследък. Постоянно стои залепен за полата ми /буквално/, приспиването следобед е ад /приспиваме се по 1 час, през което време той се дере от рев, защото му се спи, пък не спи/. Къде отиде усмихнатото ми, заспиващо само дете? А ММ пък явно от отсъствието си 1 месец съвсем е отвикнал да се занимава с него и почти не ми предлага никаква отмяна, а преди наистина ми беше огромна помощ. Уж сяда на пода да си играе с него, ама всъщност не го занимава и малкият пак идва при мен и ми се качва на главата, докато ММ стои безучастно и му казва "Вальо, ела тук и остави мама" и нищо повече. Днес помолих ММ да го разходи, да свърша малко работа, ами върна се точно за 40 минути, за това време какво да свърша. А работата ми не намалява /нали работя от в къщи/ и я върша по нощите и съм вече като парцал. Накрая ще ги оставя и двамата да се оправят без мен, че само ме ядосват Twisted Evil.

Да се присъединя и аз към въпроса на Гери - във Варна каква е процедурата с яслите? Тук май не се подава толкова рано като в София? ММ днес каза, че едната им база май щяла да става ясла или детска градина и събирали за записване децата на военните от 1 до 3 години, ама нещо много мъгляво ми се вижда, то докато стане това, сигурно децата ни ще тръгнат на училище Laughing. А аз искам септември евентуално да го запиша, че вече не ме оставя да работя /като ме види на компютъра и пищи, май ме ревнува от него/, пък с минимално майчинство не ми се живее.

# 200
  • Сливен
На тази дата, в този час преди една година се роди нашата дъщеричка Елина. Това беше най-щастливия миг в живота ми. Тя е моето малко слънчице, защото стопля дните ми и ги изпълва със светлина. Тя e моето малко съкровище, защото е най-безценното нещо в живота ми и моето най-голямо богатство. Тя е моето щастие, защото ме кара да се усмихвам всеки ден и ми дава сили и ентусиазъм да живея. Тя е и моето бебче, защото за мен винаги ще си остане онова мило и сладко същество, толкова мъничко и беззащитно, което ме плени завинаги. Човечето, което в най-трудните ми моменти ме  поглежда и ми дава сили да продължавам без колебание, без страх и без никакво съмнение да се боря, да вярвам и да живея пълноценно и истински заради нейната усмивка и нейния смях.
Щастлива съм, че съм майка на това прекрасно, лъчезарно и усмихнато дете. Обичаме те Ели!
Честит празник, малка принцесо! Бъди здрава, все така весела, усмихната и много щастлива.

# 201
  • Сливен
Да почерпим и ние, макар и виртуално Wink

# 202
# 203
Жужи, дано някой, който разбира зарадва  и теб с красива картичка, както ни радваш ти - за всяко едно детенце!  Hug
Да ти е жива и здрава прекрасната Елина, да расте усмихната, весела, щастлива и безгрижна ! Много целувки от Филип! Hug Hug Hug Hug Hug

# 204

Честит  първи  рождем ден на милата Ели, усмихната Ясена, и на порасналите им кавалери Алекс и Дани !!! Мили дечица, растете здрави и щастливи, желаем ви да имате незабравимо детство изпълнено с много игри и добри приятели!

# 205
Жужи, честита ти рожденничка!!!Нека е все така слънчева и уснихната, а ти да си винаги горда и щастлива с нея!

Честит рожден ден на Ясена, Даниел и Алекс.

Некой има ли намерение да маха шишето? Тук по принцип агитират да се маха веднага след годинката и да се минава на чашка с накрайник. Аз си обещах че ще опитам, но не виждам как ще стане тая......  
Розеолата и ние я изкарахме.

# 206

Днес и моето мъж пораства с още една годинка. Да ни е здрав и работлив, и да има стабилни нерви да изтърпява капризите на трите дами  Wink!!!

Сега да пиша и малко по темите

Биберон, така и не се научи да ползва за мое най-голямо съжаление. соник ползваше, само и единствено за заспиване , махнахме го на 2 и половина някъде, няма проблеми със зъби или захапки.

Шишета с биберон не ползваме, пие вода от шише със сламка.

Специален препарат за съдовете ѝ също не ползвам. в тая връзка вчера за пръв пут пуснах пералня с общи дрехи, до сега перях тези на Моник отделно. Изплакнах два пъти/винаги така си правя/ и мисля че няма проблем Wink.

Мрънкало залепено за мен и аз си отглеждам, оня ден правих картофена яхния и рязах картофите държеики Моник на хълбок, няколко дни преди това пък Моник беше залепена за мен а аз с миксера джурках кекс с една ръка #Crazy .

Попара, напоследък я правя с оБесени ядки, масълце и сиренце, ама не е голля фен.

Бегам че ме викат за приспивателно  Mr. Green

# 207
4естита 1 годинка на малката Ели да е жива и здрава и да радва мама и тати   bouquet  bouquet newsm51 newsm51 newsm38

# 208
  • Стара Загора
Некой има ли намерение да маха шишето? Тук по принцип агитират да се маха веднага след годинката и да се минава на чашка с накрайник. Аз си обещах че ще опитам, но не виждам как ще стане тая...... 
Розеолата и ние я изкарахме.
ОПитвам се...но отказва да пие водата с такива шише. МЛякото твърдо го давам с биберон. Но той почти го е отказал. За сега се учим със шише с твърд накрайник.
Хоупче...изпълнено....рамката за РД-то на ЕЛи е във фейса...лично направено от мен Mr. Green
Нямам време да ви чета - извинете Hug
Честит рожден ден ан Ели, АЛекс, Дани и Ясена
Нандисимооо и аз като теб...с една ръка по цял ден...само дето нямам оформен хълбок ахаххахах Mr. Green

# 209
  • До морето :)
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МОЯ ПРЕКРАСЕН ЗЕТ МЕЧО АЛЕКС! ДА Е ЖИВИ И ЗДРАВ, ВСЕ ТАКА УСМИХНАТ И ПО-МАЛКО ДА СКАЧА ОТ КОШАРАТА  Laughing

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ДАНИЕЛ! ЖИВ И ЗДРАВ, МНОГО УСМИХНАТ И БЕЗГРИЖНО ДЕТСТВО!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ЕЛИ! ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА, УСМИВКАТА Й НИКОГА ДА НЕ СЛИЗА ОТ ЛИЦЕТО Й И ДА Е ВСЕ ТАКА ПОСЛУШНА!

ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА ЯСЕНА! ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА, МНОГО КЪСМЕТ И ДА Е ГОРДОСТТА НА МАМА, ТАТИ, КАКА И БАТИ!

НАНДИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ТВОЯТА ПОЛОВИНКА! ВСЕ ТАКА ДА ТИ ПОМАГА, ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ И МНОГО, МНОГО ДА СЛУША

За биберона - ползваме го само за заспиване. Мисля да й го махна, чак като започне да разбира, когато й обяснявам, че кучето го е изяло  hahaha

За заспиването - Ели също плаче, когато я приспивам, но това е когато й се спи, но нещо и е интересно и не иска да заспива (питайте Мариетка дали огласихме центъра на Бургас  Rolling Eyes ). В такива ситуации я оставям да си играе. Когато сама реши, че вече е време на ляга, идва и започва да се гуши е мен и да се омилква. Слагам я в кошара или я гушкам и до 10 секунди е откъртила  Rolling Eyes

За миенето на чинии - мия й ги с нашия препарат, гледам гъбичката да е друга, но не винаги се получава  Embarassed

За прането - все още ги пера отделно, но и те се събират дрехи, на 3-4 дни - 1 пералня.

Myst, на 25-ти дали ще сте в Приморско. Тогава ще ходим и ако ми остане време, може да ти звънна  Grinning

Засега толкова от мен, после ако мога, ще пиша повече  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт