Отговори
# 525
  • До морето :)
1. Спят ли ношем вашите деца? Не, понякога спи, понякога - не. Но в повечето случаи се буди да пие мляко, понякога да играе
2. Пият ли от чаша ? - Има мерак, но аз не я уча. Трябва май да започна.  Crazy
3. Ползвате ли вече гърне? Ползваме го, разбира се. За столче и игра.  Laughing Иначе няма да я насилвам, ще изчакам тя да е готова. Понякога я слагам, но нищо не вършим  Grinning
4. Ползвате ли още биби? Да, но пак ще я изчакам да порасне, за да започне да разбира, че бау-бау я е изял
5. Рисуват ли вашите деца? Да не види химикал. Голямо рисуване е. Понякога просто й давам да пише нещо, за да ме остави на мира.
Изобщо, много ми е притеснено, че нещо изостава.... и не ходи още.  ooooh! - изостава ти главата на теб  Mr. Green

Кажете, моляяяяяяяяяяяя, каква играчка да й купя, че да си седне на дупето и да играе!  Joy Само щъка, не спира за секунда и аз не мога да си изпия кафето и да си изпуша цигарата на спокойствие!  Crossing Arms

Последна редакция: пт, 01 юни 2012, 08:42 от Лече-Буболече

# 526
  • на североизток
Отговорите на въпросите:
1. Спят ли ношем вашите деца? Ния спи почти цяла нощ, буди се рядко, давам вода и биба и заспива. Но като чуя за спане и деца - моят пример е Симеон. За него мога да напиша "Епопея на неспящите" Mr. Green
2. Пият ли от чаша ? - Ако я държа - пие. Сама се залива Laughing
3. Ползвате ли вече гърне? Много рядко я слагам, защото не виждам смисъл все още. Ще опитам през лятото, ако няма интерес - по-късно.
4. Ползвате ли още биби? Да, само като се приспиваме или ако плаче, за да я успокоим.
5. Рисуват ли вашите деца? Коронният й номер е да докопа моливите или химикалите на батко си и да му надраска тетрадките с домашните Mr. Green

За ходенето - знаете, че имах притеснения с Ния и крачето й. Откакто правим упражненията вкъщи нещата са много по-добре. Вече си пълзи доста добре, а от известно време и ходи като я държим за двете ръце много стабилно, но е страхлива и едва ли ще се пусне скоро.

Лече, и аз се чудя какво да им вземам newsm78 То вкъщи е като един склад за детски играчки и пак им е скучно на милите Crazy

И накрая:

Честит празник на всички дечица! Бъдете живи и здрави и много щастливи! Безгрижно детство ви пожелаваме, изпълнено с много игри!

# 527
Честит празник на всички дечица! Бъдете здрави и щастливи, слънчеви и усмихнати!

# 528
Честит Празник на нашите сладки МАЙ-ски деца! Бъдете винаги толкова прекрасни, колкото сте сега, играйте на воля и развивайте въображението!

# 529
Честит празник на всички деца! Много здраве им желая и веселиеи все така любознателни да растат!

Сима, радвам се, че Ники е по-добре вече. Дано скоро и белезите не са толкова видими. Hug

Стиснете по един палец за Нико, че отиваме на консултация и ваксина. Praynig Така мразя да го бодат...а и той ще си пореве, а това ми къса сърцето.  Cry

# 530

1.Спят ли ношем вашите деца?[/u] - когато не я мъчат зъбите, спи по цяла нощ без да мрънка. Иначе мрънка, но не се събужда.

2. Пият ли от чаша ? - не пие от чаша, изобщо вода не мога да я накарам да пие.

3. Ползвате ли вече гърне? - не, другото лято ще почна да я уча.

4. Ползвате ли още биби? - да, но предимно за приспиване.

5. Рисуват ли вашите деца? - не, флумастрите на батко си ги дъвче.

[/size]

# 531
  • Пловдив
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ДЕЧИЦА ! ПОЖЕЛАВАМ ИМ ЗДРАВО И БЕЗГРИЖНО ДЕТСТВО, НЕКА УСМИВКАТА НИКОГА НЕ СЛИЗА ОТ ЛИЧЕЦАТА ИМ !!!

Сега с въпросите на Хоупи :
1. Спят ли нощем вашите деца? - Буди се на всеки 2 - 3 часа, я за вода, я за биберон, вече свикнах и не знам какво да направя, за да я накарам да спи без да се пробужда, то и аз самата се будя често през нощта.
2. Пият ли от чаша ? - Не, и тя като Борис на Хера, пие от шише с биберон 2 номер.
3. Ползвате ли вече гърне? - Подариха ѝ пеещо гърне, но дупката му ѝ е голяма и дупето ѝ опира в дъното му, така че ще чакам да понапълнее и тогава ще се учим на гърне.  Laughing
4. Ползвате ли още биби?  - Дааа, тя ми е голямо спасение, особено сега като вади зъби.
5. Рисуват ли вашите деца? - Не, нищо пишещо и рисуващо не ѝ е интересно.

Ох, тази Моник, не знам вече какво да кажа за нея, като всичко вече е казано, от къде да започна да я ям и къде да да я завърша не знам. / и на рими го изкарах /  Grinning

Лече-Буболече, като дойде време за детските басейни, може и да се кротнат и да поседяват по - дълго време на едно място.  Grinning

Мариетка, стискаме палци за изпита, то сигурно вече си го взела.  fingerscrossed

Тони, дано по - малко да плаче Нико и Йоана е същата още само като влезем в кабинета и се започва едно реване, поне едно време баща ѝ викаше повече да не сме е я водили на консултации, че се стресирала, но как да стане това, после те били силния пол, може ама физически.

Хубав и усмихнат ден на  всички!  Grinning

# 532
Само да се оплача, че сме с ееееееееееееей така голяма цицина на челото. Спъна се диването и си удари главицата на един гаден ръб Sad Докато я успокоя и видя пораженията - вече беше се надуло много и е синьо бая. Намазах я с олио и като чели сега е по-добре. Дано скоро мине "рогчето"  Praynig

# 533
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА МАРТИ И ТУК(на патерици)!!!

ЧЕСТИТ ПЪРВИ ЮНИ НА ВСИЧКИ МАЛКИ И ГОЛЕМИ ДЕЦА,И НА ВСИЧКИ,КОИТО ОЩЕ СЕ ЧУВСТВАТ ТАКИВА!!!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА ПАТЕРИЦИ И НА ТАТКОТО НА МАРИЕТКА!!

Хич не ми е празнично,даже ми е смотано-Мариела след 2 дни с Т,се оказа с херпангина.Днес изби обрив по ходилата и дланита на ръцете,а този по дупето(който отдавах отново на подсичане) се задълбочи.На места обрива вече става на малки плюски,Мариела отказва да яде,набива основно хляб,кисело мляко и десертите от кухнята.Текат лиги,пищи от зъби....имахме две безсънни нощи,защото се буди с писък и едвам я успокояваме.То безсънните нощи са за баща й де,аз след като Мариела се успокои и заспи,заспивам като труп,но баща и сън не го лови.
На всичкото отгоре свекър ми го оперираха днес в Медицинска академия с диагноза -отлепена ретина на окото,та ММ тича и при него,и на лекции(сега са му очните) и дете кисело и мрънка-купона е на ниво.
От къде я лепна тая херпангина,като за една година не е боледувала грам незная.Сега пие хомеопатични за гърлото,за пъпките Фенистил и Калциев глюконат.За дупето педи ни изписа някакъв крем с Нистатин,но все още търсим аптека,която да ни го приготви....

По въпроситЕ:
1.Има нощи,в които спи непробудно,има такива,когато само проплаква за биба,а има и такива,когато стои будна в леглото,и като я вземем при нас заспива.
2.От чаша не пие,не съм и давала.Мекия накрайник го изяде.
3.Гърне още не съм купила,но ще трябва,защото в яслата,ще започнат да я учат.
4.Биберон ползва,заспива  с него,но и през деня го търси,особенно покрай зъбите.Снощи заспа с два -държи единия в ръка,другия го смуче и след минута ги сменя.
5.Да рисува-ми не съм пробвала.Химикалката я гризе,листите също.
6.Триколка можеби ще купим,ама по проста,че едната баба даде пари и заръча това да е подаръка за ЧРД.

Нелка,да се оправя бързо цицината на Ели  Hug

Луси-на мен педи ми даде направление за офтамолог по Коледа,защото се притеснявах че едното и око е по отворено от другото.
Сега си прося направление за ортопед,че сме ходили,когато Мариела беше на 1 месец.В този ред на мисли -ИМАЛИ ДЕЧИЦА,КОИТО ПОНЯКОГА СИ КРИВЯТ КРАЧЕТО НАВЪТРЕ КАТО СТЪПВАТ.Забелязах,че Мариела понякога го прави предимно с левия крак.Като върви на право-десния крак е в правилна позиция напред,а левия го изкривява навътре така че пръстите на ляв и десен ако се допрат ще образуват ъгъл(офффф как го обесних,дано да сте ме разбрали.)

Последна редакция: пт, 01 юни 2012, 15:39 от danaq_lv

# 534
  • Варна

1.Спят ли ношем вашите деца? - не, не и не!!! Всъщност тя спи, но реве насън и някой трябва през 1 час да става да я носи и да я успокоява. И този някой ако не съм аз драмата става още по-голяма!

2. Пият ли от чаша ? - може да пие, но много се улива и не й давам да си я държи сама. Инъче си пие от сламка без проблем.

3. Ползвате ли вече гърне? - Аз си го ползвам отдавна, но само сутрин за голямата работа  Mr. Green Знам, че няма много смисъл в това, но ако щете вярвайте откакто го ползваме наакан панпемрс сме имали сигурно 2-3 пъти макс. Тя си свикна - сложа ли я на гърнето почва да пъшка  Laughing Пък и поне си свикна и може 30мин да седи на гърнето без проблем  Peace

4. Ползвате ли още биби? - за мой ужас никога не сме ползвали

5. Рисуват ли вашите деца? - само дъвче моливи и химикали

Даная, и Симонка стъпва понякога навътре, но според мен го прави от бързане. Когато върви спокойно (колкото и рядко да се случва) си стъпва идеално, тръгне ли да бяга и почва да плете краката  Laughing За сега не смятам да я водя на ортопед, ще изчакам да стане съвсем стабилна. Самата аз като малка стъпвах навътре и редовно обувките ми бяха изтъркани винаги от вътрешната страна. Сега нямам този проблем  Peace

Ох миличката Елиии  Hug Бързо да й минава цицинката!

Аз съм на АБ  Sad Направила съм зверско възпаление на яйчниците и затова са били тези прокървявания по никое време. И за пореден път се убеждавам, че откакто спрях да кърмя съм станала супер безотговорна към себе си, нито ям като хората, даже вода не пия, да не говорим че и като ме боли нещо не си обръщам внимание... Чак като ми изписаха аб се замислих, че нещата се сериозни, та взех да усещам и че ме боли  Laughing Пълен дебил...

Честит празник на всички малки и големи дечица!!! Весело и безгрижно детство и много усмивки!

# 535
Гале, даже за първи път чувам за тази болест. Дано бързо й мине на Хубавелка  Heart Eyes

ДеСимонка, и аз съм така. Аз ако детето кихне и веднага скачам, да не е нещо. Вече сме на второ място. Но другата седмица ще ходя вече на гинеколог (да не казвам голяма дума).

Луси, и според мен иди на очен лекар, за твое успокоение.  Hug Сигурна съм, че Венци си е наред, но ти си малко болен мозък (с най-добри чувства го казвам   bouquet ), затова да си спиш спокойно (доколкото В. ти позволява).  Hug

За стъпването - не съм обърнала внимание на Елена, но и според мен е от бързане и, че още не могат да го координират краката като хората. А прегледа пак ли е с направление след годинката?  newsm78

За мидата-пясъчник - ей, навихте ме и мен.

Аз бягам да будя Ели, че ще изтървем празненството.  Mr. Green

# 536
отдавна не бяхме отговаряли на анкети Mr. Green добре,че има кой да ме отменя отвреме навреме Sunglasses

1. Спят ли ношем вашите деца? НЕ!От едно известно време положението се влоши още повече Mr. Green

2. Пият ли от чаша ? - Преди доста време го бях научила,мога да кажа,че се справя Crazy Но тъй като в момента ОТНОВО не пием нищо,нЕма кво да пие от тази чаша Twisted Evil

3. Ползвате ли вече гърне? Да!За игра Mr. Green

4. Ползвате ли още биби? НИКОГА не сме ползвали - за мой ужасТ Mr. Green

5. Рисуват ли вашите деца? Да!Върху холовата ми гарнитура Mr. Green

Имах да казвам доста неща,но съм мноУ заета в търсене на доФтори Whistling Мога да кажа,че намерих най-добрите,сега очаквам да чуя присъдата за часове - ако ми дадат за тази година,ще викам Ура Crazy

Определено ще заведа детето на офталмолог и не само Naughty Душката го е казала най-правилно(както винаги) - ако не се притеснявам за детето си,явно аз нещо не съм наред Naughty Mr. Green

Днес ходих да го записвам на ясла - върнаха ме Mr. Green Директорката трябвало да излиза по спешност и най-учтиво ми се извини и ме помоли да отида в понеделник - сигурно видя убийствения пламък в очите ми Twisted Evil В този ред на мисли,ако щете ми вярвайте толкова усойно ми стана(като видях тлъстите лелички да носят храната все едно ще хранят животни и изобщо самата обстановка...пфууу,а това е една от хубавите ясли в града Crossing Arms)...ама на мен изобщо не ми се дава това дете никъде Crazy Кво ще правя без него ooooh! Луда съм,знам Mr. Green (но това е един много преломен момент в живота на майка и дете Naughty)

Абе я дайте съвет кво да правя с тая ясла Naughty Значи,обяснявам с 2 думи терзанията си Naughty Този септември няма да го дам със сигурност(не му е дошло времето ми се струва Crazy),а другият септември той ще е на 2 и 5м.,т.е. аз трябва да го пусна на ясла за 7 месеца и след това да го местя в градина Whistling Това дали ще е ок за детето Thinking Очаквам вашите коментари Peace

Галке,квото и да кажа,ще е излишно Confused За първи път чувам въпросната диагноза и не мога да кажа нищо за нея,стискам ви палци Мариелка да се оправя,свекъра ти да се възстанови бързо,а на теб много  Hug
Кажи ми на вас какво ви каза офталмолога за това чудо newsm78 Имам чувството,че и при нас го има същия проблем Whistling

За кривенето на краката - криви ги във всички посоки,но за мен той все още не е 100% стабилен,така че поне тук няма да слагам крайни диагнози Mr. Green Wink Да не говорим,че понякога все още стъпва на пръсти,но най да не говорим,че ние не вървим спокойно,а бягаме Mr. Green

Откакто се е появил В. съм не на второ,ами на ничие място Twisted Evil Все още не съм отишла да си пусна изследванията,а жената откога ми каза,че не е добре хавата Whistling уффф,такава ще е тя занапред,само той да ми е жив и здрав,а аз все ще оцелея - то черен гологан се не губи Mr. Green

Нелке,дет се вика трябва да свикваме с тия неща вече,но пусто не моА Mr. Green Мажи с олиото,налагай суров картоф и трябва да мине Peace  Hug
Искам и аз мида-пясъчник Crossing Arms Този път изтървах къде,колко и каква Mr. Green

Моооонииииииииииик Heart Eyes  eat

Сигурна съм,че имаше и друго...но сега съм на друга вълна ooooh!

П.П.Аааа Мариетке,крайно време беше бебето да порастне и да се превърне в красива жена hahaha И стига вече с тия килограми,знам че не е приятно,но човек е това,което е отвътре Peace  Hug

ЧЕСТИТ ПЪРВИ ЮНИ НА МАЛКИ И ГОЛЕМИ ДЕЧИЦА!ДА СА НИ ЖИВИ И ЗДРАВИ,МНОГО ЩАСТЛИВИ И ДА ИЗЖИВЕЯТ НАЙ-КРАСИВОТО СИ ДЕТСТВО!

П.П.хахаха ами аз пак не съм казала малко бе Mr. Green

# 537
Абе я дайте съвет кво да правя с тая ясла Naughty Значи,обяснявам с 2 думи терзанията си Naughty Този септември няма да го дам със сигурност(не му е дошло времето ми се струва Crazy),а другият септември той ще е на 2 и 5м.,т.е. аз трябва да го пусна на ясла за 7 месеца и след това да го местя в градина Whistling Това дали ще е ок за детето Thinking Очаквам вашите коментари Peace

Мога да кажа при нас как е. Сега дреб тръгва във първа яслена група. Следващият септември, когато ще е на 2г 4м се мести във втора яслена група и чак по-следващият септември може да кандидатства за градина, 1ва група. Преди, като направеха децата 3 години и автоматично ги отписваха от яслата (т.е. в нашия случай - в началото на май трябваше да си е вкъщи да се чудя какво да го правя до есента), но сега вече ги държат до септември т.е. до новата учебна година.

А дали ще е ОК за детето една година да е на едно място, следващата - на друго - еми по-добре е да не се мести (ако няма проблем някакъв), но децата са много бързо приспособими...

Гале, да се оправяте бързичко и Мариелка отново да е във вихъра "преследване на котьовци" Simple Smile

# 538

Много бързо притичвам да се обадя и да честитя 1 ЮНИ на всички деца и на тези от вас, които все още се чувстват деца дълбоко в себе си. Аз, например съм една от тях  Wink

На въпросите на Хоупинец- аз мисля, че едва ли има човек, който да не знае, тоест нееднократно съм споменавала за 90% от питанети неща, но накратко сега отново:

Не спи
Не рисува, но дъвче (всичко, не само моливи). Понякога ако е хванал молива с рисуващата част надолу може да ми надраска и масата. Това брои ли се?  Mr. Green
Не ползва гърне. Сигурно 100 пъти заявих позиция по въпроса, ама пусто на някои хора все не им се вярва, та решиха да питат за Ен-ти на брой път  Laughing
Гърне не съм купувала и не смятам да взимам, защото нямам място за поредната вещ, която да прескачаме из къщи. Другото лято ще е момента  Wink
Не ползва биба. С това хич не се гордея, опитвах да го науча, но не и не!  Tired

Май единственото дето прави е да пие от чаша- с накрайник и със сламка. От обикновена чаша, разбира се, че не пие  Crazy

Книжки не чета и без друго знам доста повече отколкото ми е нужно за да се шашкам за щяло и нещяло  Tired
Отделно- с Американски дивотии не се сравнявам и не взимам под внимание. Да ме прощават.

Мариети, специално исках да ти пиша на теб- разликата от преди и сега наистина е огромна. На мен ми е трудно с 5-те си кг отгоре, но знам, че сравнение с твоите 50, моите са направо лиготия, та не смея да се обадя  Embarassed

Изглеждаш много, много различно, дори никога не бих казала, че си същия човек!  Embarassed Разбирам как се чувстваш и каква воля трябва да имаш за да ги свалиш тези килограми (мама им мръсна!)
Пожелавам ти цялата воля, сила и търпение на света! Прегръщам те и ако имаш нужда някой да ти пили на главата, не да те успокоява, пиши ми, веднага ще се включа  Naughty Mr. Green

Изчезвам  Hug

# 539
Честит Първи Юни на всички дечица!!!Да се живи,здрави,весели и засмяни и да имат едно спокойно и безгрижно детство!!! Heart Eyes
[/color]

Бубе...благодаря за пожеланието и аз се вмъквам при непорастналите деца  
Mr. Green Майка ми все още ми честити празника и аз съвсем се чувствам като на 10 Laughing

Луси...а защо точно от Септември трябва да тръгва на ясла  Thinking Има ли такова изискване в яслите  Thinking Аз дадох Клавдия през Ноември  newsm78 Обадих се да питам има ли места и се оказа,че имало и я взеха веднага.Говоря за 30-та ясла до ТЕТ-а,една от хубавите .Но тогава явно съм уцелила момента,сега вече нямало изобщо такива места  newsm78
И в този ред на мисли аз няма да давам Рая на ясла,но просто,защото съм си вкъщи.Ако нямах избор,щях разбира се  Peace

Последна редакция: пт, 01 юни 2012, 21:17 от elfi4ka

Общи условия

Активация на акаунт