2. Пият ли от чаша ? - Филип умира да "пие" от чаша, което си изразява в тотално оливане и излизване на съдържанието върху него А тук, в една книжка, която ми дадоха от кабинета на док пише, че вече трябва да може да пие от чаша.

3. Ползвате ли вече гърне? Колебая се дали да запозна да го уча или да чакам.

4. Ползвате ли още биби?
5. Рисуват ли вашите деца? Фифо никакъв интерес не проявява към пишещите средства, освен, че се опитва да ги изяде. а в книжката ми пише, че вече трябва да може да дращи нещо
Изобщо, много ми е притеснено, че нещо изостава.... и не ходи още.

Норе, нали знаеш, че всяко дете е различно? Излишно е да сравняваш децата, пък били те и наборчета... едно ще проходи първо, друго ще проговори първо, трето ще има други заложби... не бих се притеснявала за това, или онова, освен ако няма сериозна причина за това, а както схващам при Филип няма такава причина.

Все пак ще отговоря на въпросите ти и дори ще си позволя да коментирам малко...покрай опита ми и с Рая.
1. Нико спи по 7-8 часа непробудно само ако не го болят зъбите. Има нощи, в които се буди едва в 6-7, за да суче и доспива до 8-9, но има нощи и когато започва да се прибужда и мрънка още от 23 ч. За мое щастие тези нощи понамаляват.
3. Гърнето Никола го ползва само за стилна шапка.

4. Никога не е смукал биберон, нито той, нито кака му. Тук винаги съм се учудвала как децата имат биберони в устите си до 5-6 годишни и как се возят в колички също до тази възраст. Рая винаги много са и се радвали хората по улиците, ама тя отказа количката си на година и 2 месеца и си ходеше сама.
5. И Нико само дъвче на кака си моливите, все още пастелите и боите не му е дала да яде.

Та, може да е от полза да се успокоиш и да не очакваш от горкия Филип да прави неща непривични за него.
Макар, че май нещата отиват към:

Да расте здрав и все така лъчезарен. Честит празник и на мама Теди
За толкова време нищо няма да постигна, но поне може да поставя началото и после като свикна да успявам да го съчетавам с всичко останало...

но много се надявам скоро това да се оправи 

).