Ако бях облак /Bir Bulut Olsam/ - тема 1

• 77 834
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
Ева, може би затова, че се отнасят с нея не много добре, един вид, като слугиня...  Thinking Нед знам, всъщност, накара ме да се замисля  newsm78. Или заради малко спокойствие....

gphilipova, Яшар ми е чаровен, заради големите си, изразителни очи, но малко ми прилича на момченце. Муко и Асил не ми допадат. А Аслан  Laughing - на моменти ми е леко женствен  Rolling Eyes

# 661
За Муко и Асил мога да кажа , че ми харесваха през цялото време,спомням си израза „Мустафа, мъко моя …”
Те са верни приятели на Мустафа,как само го подкрепяха в болницата при лудите и страдаха ,че не е същия човек
Тънкото чувство за хумор на Муко много ми харесваше, не мога да забравя как под формата на шега съобщи на Мустафа, че Нарин се е омъжила за доктора
За Аслан какво да кажа, великолепен актьор,  неговия жест с ръцете също ми е в главата, направете гифче ако можете.Колкото и да е властен, макар да се мъчи да контролира живота на синовете си, той също има слабо място и то е Мустафа.Влезе в минното поле, падна на колене за да го спре, при катастрофата с поглед молеше доктора да спаси сина му, обича също и Яшар

# 662
Мъчех се да си обясня това покорство на Нарин, този сведен надолу поглед  и  този тих глас , тъй като през цялото време тя постоянно се молеше за всички други но не и за себе си , за Мустафа ,да бъде по –добър,да бъде щастлив с жена си  ,за доктора , Мустафа да не му направи нещо, да я обича
Нарин не се съпротивляваше при изнасилването, защото тя е много силно вярваща и знае , че пред бога е жена на Мустафа, той никога не се е отказвал от нея
Попаднах в Интернет на Основи на брачното съжителство  Шейх  Мухаммед Ахмед Кенан   Превод: Айхан Селиман Сюлейман и там пише, че е голям грях жената да се противи на мъжа си  и да не го приеме в леглото си и Нарин ,когато вижда , че вече по никакъв начин не може да го спре, приема съдбата си да бъде негова
В същата тази книга става дума за ръкостискането ,че също е забранено за жените и ми стана ясно защо Мустафа полудяваше ако някой докосне Нарин

# 663
  • София
  Здравейте!  wavey

Turnam gidersen Mardine
                                                Една прекрасна (арменска?) песен от този край

Последна редакция: пн, 02 юли 2012, 16:23 от Dilemi

# 664
  • В Града на Липите
...Нарин не се съпротивляваше при изнасилването, защото тя е много силно вярваща и знае , че пред бога е жена на Мустафа, той никога не се е отказвал от нея
Попаднах в Интернет на Основи на брачното съжителство  Шейх  Мухаммед Ахмед Кенан   Превод: Айхан Селиман Сюлейман и там пише, че е голям грях жената да се противи на мъжа си  и да не го приеме в леглото си и Нарин ,когато вижда , че вече по никакъв начин не може да го спре, приема съдбата си да бъде негова
В същата тази книга става дума за ръкостискането ,че също е забранено за жените и ми стана ясно защо Мустафа полудяваше ако някой докосне Нарин.

Когато Мустафа я отвлече, Нарин вече беше жена на друг. Той изрече три пъти "Пускам я" и я освободи от религиозния брак, който имаха. Мустафа може никога да не се отказа от Нарин, но в онзи момент нямаше никакви права над нея.
Според мен тя не се съпротивляваше, защото дълбоко в себе си вярваше, че това е последната й нощ на земята. Вече й беше все едно. Усещах някаква безкрайна умора и примирение. Все пак не ден или месец се противопоставяше на тази стихия от чувства.
За докосването може и да си права. Може да е било заради религията им, но може да е било и заради маниакалната ревност и чувство за собственост, които изпитваше Мустафа към Нарин.

Героят на Муко ми беше много забавен. В някои моменти имах чувството, че нарочно дразни Мустафа, макар да знае, че може да му излезе през носа. Асил му беше доста предан, доколкото можеше. Правеше ми впечатление, че двамата с Яшар го подкрепяха и защитаваха във всички лудости. И си казвах, щом толкова го обичат, значи знаят, че у него има и добро. Аз не приемах Мудстафа като лош човек, а като болен от любов. Тази несподелена любов, го побъркваше и предизвикваше най-лошото у него.
Към Яшар имам голяма слабост. Дори го бях нарекла "бяла лястовица". Много ми харесва като характер. Иначе наистина прилича на момченце.

Последна редакция: пн, 02 юли 2012, 21:22 от hrissi_sz

# 665
А направи ли ви впечатление в първа серия, когато Яшар се прибра инвалид, какво каза на майка си, която го окайваше, сякаш е умрял:

Замълчи, майко. Не се противи на Божията воля. Ето виж, ето го нашият грях.

и посочи Нарин.

Яшар вярва, че той изкупува греха на семейството си към Нарин? Стана ми много болно...

# 666
# 667
Дали Нарин се умори и се сдаде или предпочете първия да е Мустафа,а не онзи плазмодий-учителя?
Дали Нарин се умори или все пак го пожали???Нарин беше твърде силна...
Защо ли Мустафа не я насили мноого-много по-рано,когато му беше в ръцете,окована във вериги???
Не мога да се сетя хронологично дали той самия вече беше насилен от Асие и Бахар???
Дали пък това му е дало все пак кураж да насили Нарин,след като е изпитал върху себе си това издевателство от нелюбими жени???

# 668
  • Варна
Добра вечер
 За мъжката самота на Мустафа...
Скрит текст:

Последна редакция: пн, 02 юли 2012, 20:31 от баба Ана

# 669
  • Варна
Дали Нарин се умори и се сдаде или предпочете първия да е Мустафа,а не онзи плазмодий-учителя?
Защо ли Мустафа не я насили мноого-много по-рано,когато му беше в ръцете,окована във вериги???
Не мога да се сетя хронологично дали той самия вече беше насилен от Асие и Бахар???
Дали пък това му е дало все пак кураж да насили Нарин,след като е изпитал върху себе си това издевателство от нелюбими жени???
Той знаеше че я губи...
Мислейки си "ти си моя"
насили нея, но загуби
погуби и душата своя.

# 670
# 671
Той знаеше че я губи...
Мислейки си "ти си моя"
насили нея, но загуби
погуби и душата своя.
Или пък изнасилването беше негов последен отчаян опит да я задържи по някакъв начин до себе си.

# 672
Той знаеше че я губи...
Мислейки си "ти си моя"
насили нея, но загуби
погуби и душата своя.
Или пък изнасилването беше негов последен отчаян опит да я задържи по някакъв начин до себе си.
Насила  не може да накараш никого да те обича,не може!
И като че  ли Мерал не осъди изнасилването-тя възнагради изнасилвача  със син!

# 673
Не знам защо си мисля, че на другия ден след "изнасилването" от Мустафа, Нарин  не гледаше отчаяно, а стоеше някак гордо,с какъв жест  развърза червения  колан,  и ако по някакъв начин бягството им в Сирия беше успешно, според мен тя  щеше да приеме вече да живее  с Мустафа
Вие как мислите?

# 674
"Juride Miss Turkey Organizasyon Başkanı Can Sandıkcıoğlu, Demet Şener, İbrahim Çelikkol, Tülin Şahin, Burak Hakkı, Jülide Ateş, Seda Domaniç, Guneri Civaoğlu, modacı Zeynep Tosun, Engin Altan Düzyatan, Nezahat Tosun vardi.."

Доколкото разбирам Енгин Алтан, както и Бурак Хаккъ е бил в журито за избора на Мис Турция. newsm78
Не знам защо си мисля, че на другия ден след "изнасилването" от Мустафа, Нарин  не гледаше отчаяно, а стоеше някак гордо,с какъв жест  развърза червения  колан,  и ако по някакъв начин бягството им в Сирия беше успешно, според мен тя  щеше да приеме вече да живее  с Мустафа
Вие как мислите?
newsm10

Общи условия

Активация на акаунт