БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-19

• 23 638
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Е аз няма сега да го давам, просто исках да се информирам за черешите.
Благодаря!

# 541
Черешите са силно газообразуващи. Преди 8-ми месец не са подходящи  Simple Smile

# 542
Мами,знам че е коментирано,но не го намирам Wink
колко АМ се добавя към зеленчуковото пюрре? сега ядем малко бурканче 130мл. и после пие АМ, но мисля да мина на големи пюрета вече Simple Smile

Аз добавях 30 мл и после давах шише с мляко. Той сам се отказа от шишето и точно тогава пък минахме на месно пюре всеки ден.

и при нас е така отказва шишето, явно се засища с пюрето Sad,затова мисля да мина на големи пюрета, но 30мл не е ли малко Rolling Eyes

# 543
Ако ядем около 60 гр. плодово пюре после с колко АМ да се дохранваме? И проблем ли ще е ако ядем повече пюре?

# 544
Здравейте момичета, от млечната каша с нишесте и ванилия на "Ганчев" безглутенова може ли да се обрини детето или от жълтъка , или и от двете? Вчера забелязах ситни пъпчици по цялото тяло, като повече бяха по ръчичките и вратлето.   Confused

# 545
fifi2011 дохранваш с толкова мляко, с колкото се наяде бебето.А за яденето на повече пюре не мога да ти отговоря, защото за мен плодовото пюре служи за десерт или го давам с каша.

МимитоСавова може да е претоплено детето, не е задължително да е от кашата и жълтъка.  Peace

# 546
Ако ядем около 60 гр. плодово пюре после с колко АМ да се дохранваме? И проблем ли ще е ако ядем повече пюре?

Плодовото пюре не е хранене и след него няма нужда да добавяш мляко. То се дава по малко и между храненията, не за наяждане.

Мимито, а какъв е този жълтък на 6-месечно бебе?  Rolling Eyes Жълтък се предлага най-най-рано на 8 навършени месеца. Най-добре е моментално да го спреш.
Кашите на Ганчев са с обикновено сухо мляко, което е подходящо да се дава след годинката, та при всички положения и двете неща, за които питаш, са грешка и нямат място в менюто на толкова малко бебе  Peace

# 547
Какво количество шоколад може да се дава на дете на 2г и 5 м? Давам от детския Милка.
Като цяло не са много сладките неща, които детето ми яде. Беше на 2г и 2-3 месеца, когато вкуси за първи път "коладче", но напоследък е едно тръшкане за него...

# 548
Няма определени грамажи за въпроса ти  Simple Smile Колкото прецениш. Гледай да не е много, да е като награда, десерт. Според мен на тази възраст една линийка дневно е достатъчна  Simple Smile

# 549
  • UK
Въведох жълтъка, няма никави проблеми, но нямам намерение да редувам месо с жълтък, това проблем ли е? Да давам ли в такъв случай всеки ден месо или не е хубаво още? Да редувам ли още месно с чисто зеленчуково? Мисля жълтък по-рядко да давам, когато имам достъп до домашни пресни яйца.   

# 550
Блонди,  Hug Точно като награда го почнахме. Под "линийка" имаш предвид късата част, нали? По толкова и аз се опитвам да е, но таткото много отстъпва.

# 551
Блу, давай "коладчето" до ранен следобяд, на много деца какаото им действа възбуждащо.
Ако даваш от големият Милкинис, 4 блокчета е ок, ако даваш от фингърчетата - 2 броя е достатъчно.
Шоколадът си е хубаво нещо, давай спокойно на детето.

Моето дете към 3 откри шоколадовата страст. Наричаше шоколада "шошолак".

dejie, както дойде. Все пак може 1-2 пъти в седмицата да даваш само зеленчук с яйчен жълтък.
И не лишавай детето от яйце, има и хубави купешки яйца.

# 552
Sourcherry, благодаря. От големия Милкинис давам, по 2 блокчета е моето ограничение, но таткото отпуска до 4. Ще запазя официалната версия пред него да е 2 парченца. Ако кажа, че 4 не са много, той ще ги направи 6. Laughing  Не съм забелязала превъзбуждане от какаото, но явно не съм и прекалявала с количествата. А сутрин задължително пие и мляко с нескуик. Повече захарта ме притеснява.

# 553
Повече захарта ме притеснява.

Нищо лошо не виждам в захарта, пък и детето не е пеленаче.
Захарта е страхотна храна за мозъка, а в тази възраст темповете на развитие са огромни.

# 554
В млечния шоколад и особено в детските с пълнежчета почти няма какао  Grinning съдържанието му е незначително (за съжаление  Crazy). Ако има евентуално превъзбуждане, то според мен се дължи на покачването на кръвната захар, от сладкото, но не и от какаото  Simple Smile

Ние в къщи и тримата сме почитатели на черния шоколад (е, не чак от ония със 70-80% какао  Rolling Eyes), но с 50 - да. Но пък за съвсем малките деца не е особено привлекателен  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт