Седем часа разлика сезон 2: Симпатяги в действие - тема 12

• 47 862
  • 710
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Цитат
И въобще това ли целеше този убиец? Или да опита да натопи Таня? Или пък да спаси Роки?
Не е второто със сигурност - ако искаше да го спаси, щеше да го изведе тихо и кротко и да вземе камерата. А не да го остави до трупа и да се вдигне този шум около него като първи заподозрян  Peace

# 271
  • Cyprus, Пловдив

Не успявам да отворя линковете само при мен ли е така?

# 272
Момичета, както винаги много интересни разсъждения. Ще се повторя и потретя, но нашите си дискусийки ми доставят повече удовоствие, отколкото сериала, поне през  втори сезон е така.
По същество- ако приемем, че "третият" между Таня и Милото е групичката на Лука и Тренера, то четвърти 100 % има. Да, Таня и Милото не знаят това, но за нас е ясно. Къде да го търсим "четвъртия"? Ми, аз тръгвам оттам, че Лука и Тренера са обвързани с някого, защото колкото и Лука да е влиятелен в днешни дни, никой няма да му позволи сам да си разиграва коня за трасето за петролопровода. Това трябва да е някой или над нивото на Лука, или поне на неговото.Айде пак да спомена чий е проекта за петролопровода  - руски, е тогава много е логично там да са набъркани не индианци или италианци, или ескимоси, а руснаци. Смея да твърдя, че във филма досегане са показани много руснаци - охраната на распутин,жена му и Распутин. Друг е въпросът, че винаги могат да вкарат някой нов,както между другото правят вече доста често. Я си спомнете за адвоката Симеон, чието появяване не можехме да предвидим никога. То , и сценаристите де  може да не са знаели доскоро, че ще го има във филма. Laughing
Скрит текст:
Още едно дребно фактче, което стана ясно от последните епизоди: Латиноса е другият нападател над Неделчев,заедно с Миро/Слав. Лука е използвал посредник, за да  наеме две лица от Америка,  като едното от тях със сигурност е в партньорски отношения с Распутин и го дадоха да му докладва някаква информация, за която руснакът му благодари. Ако няма някаква връзка между групичката на "третия" и Латиноса и Распутин, тогава аз не разбирам защо трябва нападателите да се наемат чак от Америка!Че малко ли разбойници има в България, които за никакви пари не Неделчев, ами цялата градска прокуратура ще пратят в болница. Така че, по мое мнение, скъпите ни сценаристи ни показаха да търсим този "четвърти" някъде из американските герои.

# 273
Така че, по мое мнение, скъпите ни сценаристи ни показаха да търсим този "четвърти" някъде из американските герои.
Подкрепям това мнение. Най-малкото Лука трябва да е взел плана за въпросното трасе от някой руснак.
Нещо друго обаче ми се мотае. Вече видяхме, че Главният е много хлъзгав и играе някаква собствена игра. Нещо не ми се струва много комбинативно настроен спрямо Лука и Коцев. Ако не е от техния лагер обаче, това значи, че е от срещуположния. Също така, на няколко пъти беше споменат министъра във връзка с делото Странджа. Не мога още да оформя смислена теория в тази посока, но ми се струва, че тези две лица са също замесени във втория пласт, наред с американската връзка, която всъщност вероятно води към руснаци...

# 274
А кой е латиноса? Всички серии гледха, а не се сещам за кого говорите. Може ли да ми припомните?

# 275
А кой е латиноса? Всички серии гледха, а не се сещам за кого говорите. Може ли да ми припомните?
Eдин тип с латино-красота, които виси в Избата. Първо го дадоха някъде в началото на сезона как слушаше някакъв разговор между Цвета и Нина, ако не се лъжа. После го дадоха как донесе някаква информация на Распутин.
Скрит текст:
И последно го дадоха на концерта на Софи и Устата, като натъртиха на татуировката му.
Ние се усетихме още при първата му поява, че това има вероятност да е красивия младеж и видяхме, че в кредитите пише "Латиноса" - иначе не помня дали са му споменавали прякора.

# 276
  • Canada
Благодаря много за линковете! Тази вечер ще си доставя удоволствието да изгледам тези две серии... Hug

# 277
Eдин тип с латино-красота, които виси в Избата. Първо го дадоха някъде в началото на сезона как слушаше някакъв разговор между Цвета и Нина, ако не се лъжа. После го дадоха как донесе някаква информация на Распутин.
Скрит текст:
И последно го дадоха на концерта на Софи и Устата, като натъртиха на татуировката му.
Ние се усетихме още при първата му поява, че това има вероятност да е красивия младеж и видяхме, че в кредитите пише "Латиноса" - иначе не помня дали са му споменавали прякора.

Беше и на прощалното парти на Мая в Избата.

# 278
Тоя Латинос нещо не ми се нарисува добре в пезайжа. Не знам как си е украсил тялото, ама хем ми чернее, хем ми едрее за втория нападател на Неделчев и/или Мая. Интересното е, че се появи снасяйки информация на Распутин за далаверата на Дебелия и Боян с подхвърлянето на кокаина. Оказа се, че работи за някой си дон...Балон да речем, който Женята лично поздрави. Аз тогава предпложих, че е част от колумбийския наркокартел. Обаче - на партито на Мая освен, че беше поканен, той разговаряше много приятелски с Боян. Сякаш бяха стари достове. Тази сцена много ме впечатли. Изобщо цялото това парти беше много странно. Рапутин толкова се беше привързал към тези деца, че чак купонче им спретна за довиждане. Но се оказа, че Латиноса си другарува и то от бая време с доста от героите.
Две неща не навързвам тук. Нито на Распутин му отива да урежда биячи и изнасилвачи, нито на Латиноса да е толкова хладнокръвен в присъствието на жертвите си. Мая и Тео там, а душманина им се забавлява на тяхното парти, с вуйчото на момичето, което е изнасилил?
Да, и аз съм на мнение, че трябва да е разбере какво е направил Боян в миналото си. Някой казва обири, аз не знам защо, залагам на изнасилване.
За руската връзка. Ами за мен тя все още не съществува. Не и докато не се разбере какъв го дава Распутин. Аз все още не вярвам, че дори е руснак. Тая откачалка толкова играе, че както проходи, тъй и ще заговори на български. Освен това разбрахме, че не е и мафиот, а според мен и правослваний солдат не е бил. За този човек, честно казано нямам никакъв довод да го намесвам в някаква схема, поради същата причина, че мога да го наместя във всяка схема. Т.е. той играе театри и не се знае кой е и за какво се бори в същност. Целия му образ обаче бие на съсвсем друга посока. Той дори на тариката Боян не посегна, нито се съблазнява от Нина да я накара да спи с него на сила.
Има логика да се внесат нападатели от Америка обаче. Някой страхотно отбеляза, че предвид връзките на Милото в подземния свят, ако наемат родни бандити, той ще ги разкрие лесно. Но кой е посредника, аз лично не се наемам да кажа.
Някой, някога спомена, че Миро е загинал, защото са го объркали със Слав. Не е лоша идея за това я припомням. Има логика да искат да го очистят, ако е бил момче за мокри поръчки. Освен това убиеца пък хвърли кьорфишек, накисвайки Роки и в последствие Гончев. Никой няма да се усъмни и да търси причината в грешка, свързана с криминалното минало на брат му. Малко обаче пък не разбрах защо трябваше в този сюблимен, предоргазмен момент да го стори и за какво му беше да го пита за кого работи?

# 279
и за какво му беше да го пита за кого работи?
Аз също мислих в тази посока. Ако приемем, че е примерно Коцев, който иска да очисти Слав, за да не може да свидетелства някога за престъпленията (ама той дето на Таня и Гончев мислите чете, той ли няма да знае, че Слав има близнак?), защо му е тогава да пита за кого работи? Въпросът беше и преди убиецът да види камерата - тоест, той не е задал въпроса тенденциозно, за да се запише.
Знаем, че от цялата организация срещу Роки има снимки - тоест, всичко е било проследено.Снимките са в Лука, а Коцев е взел камерата от хотела, така че те двамата поне със сигурност са проследили историята. Не ми се връзва обаче да са толкова залисани, че да объркат Миро и Слав. Някой друг, паралелно с тях да е проследил? Ама при положение, че Слав се подвизава в Америка, кой пък ще дойде чак до България да го гърми? От една страна, звучи разумно някой да е застрелял Миро, бъркайки го със Слав, от друга - от това, което знаем, няма такъв човек, който да е можел да се обърка.

Латиноса - а той на какъв език говори тоя човек? Мен нещо все ми се губи. Както казах, и на мен никак не ми се връзва визуално с втория нападател на Неделчев. Никой обаче не е казал, че в задругата на татуираните има само двама. Сега пак ще ми се смеете, обаче след като вече знаем, че биячите са внесени от Америка, да се върнем на детайла с маската и Чушката? От къде се взе у Чушката тази маска? Предполагам, че в Америка не се продават на всеки ъгъл, а за Чушката не знаем да се е прибирал скоро, за да мине през магазина в София?

Така, какво се оформя до момента? Коцев и Лука решават да си "внесат" биячи - много добра идея, така нито Милото, нито някой друг може да ги проследи. Коцев използва връзките си в Ню Йорк и директно или чрез посредник се добира до Слав и Латиноса. В Америка - знаем, че Латиноса си има приказката и с Распутин, и с Боян , а изглежда, че Слав или Латиноса има връзка и с Чушката. Много е вероятно някъде там да има роля и Айвън Крис, който изначално го играе посредник.

И още нещо, което пак ми се завърта напоследък. Гончев. Неговият образ "изгря" във втори сезон. Безумно влюбен рицар, който е готов на всякакви саможертви за любимата си. Обаче - връщайки се към маските и магазинчето, оставихме мечето. От къде се взе това мече у Гончев, за да го подари той на Мая? Може и да е случайност, но едва ли. И второ, коментирали сме много пъти начина, по който Коцев се информира всичко, случващо се в дома на Таня. Колкото и да го мисля, ако той я следи или подслушва, той трябва едва ли не целия си живот да прекарва под нейния блок, или пък залепен за подслушвателно устройство. Другият и единствен възможен начин да се информира, е Гончев. С какво може да е заблудил толкова Гончев, че Гончев да тръгне "срещу" любимата си? И въобще любима ли му е Таня? Като гледахме какви нежни прегръдки си разменят с Мая...

Голям ферман стана пак, извинете Simple Smile

# 280
  • Canada
Малеее, като ви чета колко сериозно размищлявате над сериала и съжета, чак ми стана неудобно че го гледам... Laughing Аз просто си го гледам и чакам да видя какво ще се разкрие в крайна сметка...
Честно казано, на мен лично ми се вижда малко прекален планът на Лука за Странджа. Има хиляди други по-прости варианти, както и някои вече писаха...
Аз също съм на мнение, че на Гончев работата не е съвсем чиста - прекалено положителен го изкарват към момента. Но пък на мен и Стефанаков не ми изглеждаше чист, понеже с него и без него, сериалът пак щеше да си върви... Та придположих, че може би и той е замесен по някакъв начин... Ама дотук - нищо. Rolling Eyes

# 281
Много сте логични и аргументирани!  Hug

Скрит текст:
Така, какво се оформя до момента? Коцев и Лука решават да си "внесат" биячи - много добра идея, така нито Милото, нито някой друг може да ги проследи. Коцев използва връзките си в Ню Йорк и директно или чрез посредник се добира до Слав и Латиноса. В Америка - знаем, че Латиноса си има приказката и с Распутин, и с Боян , а изглежда, че Слав или Латиноса има връзка и с Чушката. Много е вероятно някъде там да има роля и Айвън Крис, който изначално го играе посредник.

И още нещо, което пак ми се завърта напоследък. Гончев. Неговият образ "изгря" във втори сезон. .... И въобще любима ли му е Таня? Като гледахме какви нежни прегръдки си разменят с Мая...

Скрит текст:
Чудя се,къде изчезна Гончев след като Слав отведе Таня във фургона. Уж го чакаха да дойде,а той така и не се появи...Може би е било нарочно- искал е да се срещне с Таня сам, не в присъствието на Слав и затова измисли номера с пицата. Изненадата беше приятна,особено за Мая. Тя искрено му се зарадва. И ,все пак, си имам едно наум за Гончев, следя го изкъсо , защото ми е съмнителен ...Дали пък тези прегръдки и милувки не бяха за Таня,но предвид ситуацията,ги получи Мая... newsm78 Оффф, кой е ,всъщност ,Гончев?....

За камерата в хотелската стая- мисля,че убиецът на Миро е знаел за нея,защото ,след като стреля и сложи пистолета в ръката на Роки, спокойно я прибра.
Да са объркали Миро със Слав  не е невъзможно, но е някак....нелогично ,защото убиецът или поръчителят ,ако са искали да убият Слав, се предполага ,че го  познават  и са наясно,че  той  не е гей,а  момчето с Роки ,явно е гей. Респективно- не е Слав  Оххх, дали ме разбрахте... newsm78
И защо беше направено така,че да изглежда ,че Роки е застрелял Миро/Слав  с пистолета на  Таня СТоева? Как , примерно, пистолета на Таня е попаднал у Роки....

Спирам ,че се оплитам  повече... Simple Smile

# 282
 Четох четох  и на мен ми дойде някоя и друга идея.
 Но първо да отбележа, че маската на Чушката не ме учуди особено и не ми е толкова странно да ги продават и в Америка, щото май Нинчето беше (или лудото руско ленче )на същия купон с една вещерска шапкак каквато си Купих тук във Виена за един маскарад тази година.
 А иначе като стана въпрос за 4-ти  човек, дето да свързва Руско-Американската линия с БГ и ми хрумна за Жената на Распутин. Ами ако Тя се окаже Българка Mr. Green живяла в интерната с Милото и Таня и е ревнувала Милото от Таня и понеже МИлото не й е вързал намразила Танчето и сега си отмъщава. Пък е наясно с цялата история, защото мъжа й (Распутин) е във връзка с Коцев и Лука заради въпросния газопровод и т.н. далавери. Така де щом Таня е все наприцел трябва да е някой който мрази нея, а не просто я ревнува.
А този латиноса наистина ли си е говорил задушевно с Боян на купона на Мая и Тео, защото вечерта на Софчето и Устата не ми изглеждаха като приятели, а по скоро обратното.Стори ми се, че  се прави че не разбира български и Боян е наясно,ама не го издаде а само се направи на интересен с някакъв коментар, чудно защо newsm78
 Имам един процедурен въпрос. Какво ще кажете да се направи анкета: Да се пишат ли скрити текстове за новите епизоди, защото ми се струва, че май всички ги четем без значение дали сме ги гледали или не.

# 283
За скритите текстове мен не ме бърка. Скрити, нескрити, никаква инфомация не носят.
В края на 2 сезон знаем толкова колкото в началото на първи.
Хареса ми идеята за жената на Распутин, но тя е толкова доказуема, колкото и тази за Чушката. Айвън поне го видяхме, че е долен. Просто нямаме никаква идея за героите. За техните характери, чувства, мотиви, дори и за детайли от миналото им. Аз и Васко мога да река да накисна. Той пък с неговата лудост да живее 20 г, с човека разсипал живота му.
Стигнахме до там, че всеки епизодичен или второстепенен герой също е заподозрян наравно с главните.
Толкова съм объркана, че даже се чудя за какво пиша, ама все пак ми се обсъжда с някой най - приличното нещо излизало на роден екран последните години.

# 284
Rorоana, жената на Распутин ,не знам защо,реших, че може да е майка на Роки, т.е. имала е вземане -даване с Милото...Ако приемем тази хипотеза ,това означава ,че Анаис Юдаевна  отлично познава и Таня, и  Боян..Ето откъде Распутин има информация за тях, за миналото им.. Може би мрази Таня ,заради любовта на Михаил към нея ,както предположи и ти . От това може да произтича и личен мотив за отмъщение - да ги докара до война на живот и смърт...Замесването на Роки , обаче,разбива  хипотезата ми , в частта "отмъщение" ,на пух и прах.... hahaha  Joy

И,стигам до това,което  каза 442:

В края на 2 сезон знаем толкова колкото в началото на първи.
Хареса ми идеята за жената на Распутин, но тя е толкова доказуема, колкото и тази за Чушката. Айвън поне го видяхме, че е долен. Просто нямаме никаква идея за героите. За техните характери, чувства, мотиви, дори и за детайли от миналото им. Аз и Васко мога да река да накисна. Той пък с неговата лудост да живее 20 г, с човека разсипал живота му.
Стигнахме до там, че всеки епизодичен или второстепенен герой също е заподозрян наравно с главните.
Толкова съм объркана, че даже се чудя за какво пиша, ама все пак ми се обсъжда с някой най - приличното нещо излизало на роден екран последните години.
,

с което съм напълно съгласна!  Peace

Последна редакция: пт, 25 май 2012, 10:11 от daniela.qnkova

Общи условия

Активация на акаунт