Любители на Котки Тема 61

• 46 866
  • 739
  •   1
Отговори
# 660

Малки разкошотийки!

# 661
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Котьо, благодаря! Имах нужда от усмихване.  Grinning

# 662
  • На остров

Уникално сладки муцунки..

Бих искала още веднъж да благодаря на всички за мненията относно моите терзания  bouquet. Изчетох и от 1 страница разни съвети и остава да пристъпя към действие.

Ще си позволя  още един последен въпрос. Според вас как е по добре - да имаме една котешка тоалетна или две? Тоест да поставим само една да кажем в банята на 2 етаж или да поставим и една в банята на 1 етаж? Според мен 1 е ок ама да се допитам и до Вас.

# 663
 Аз до колкото знам,котешките специалисти препоръчват тоалетните да са колкото броя на котките плюс една, т.е една котка-> две тоалетни. Но това май много малко хора го спазват, обикновено една е напълно достатъчна, стига котето да разбере къде е .

# 664
Благодаря на всички, които са писали по въпроса за "събирачите"...реално не съм си мислила, че имам проблем, но се притеснявах, че ме делят няколко крачки от него.

Стана дума за това, че се пъхат навсякъде и може да излязат от най-причудливи места...Мароко тази сутрин беше отворил един от кухненските шкафове и беше извадил всичко от него. В случая нямаше особен проблем, но в съседния шкаф (напълно идентичен на отворения) стои храната му и се притеснявам да не я намери и да преяде (склонен е да хапва повечко).Та се замислих за някакви варианти за обезопасяване. Имате ли опит?

# 665
  • До хладилника, който обичам
Няма да ме гледате много строго, но с любимата котка навремето бяхме пробвали с баща ми колко може да изяде Blush Беше още млада и леко лакома. Ние сипем, тя изплющи, ние сипем, тя изплющи и така много пъти. Как не се пръсна, не знам... и все си мисля, че спря да яде само защото й омръзна тая храна нон-стоп, тогава още нямаше паучове-маучове, ако й бяхме дали такова, като нищо щеше да продължи. По-късно тя и другите ни котки се е случвало да се докопат до котешката храна и ядат до наяждане (е, може и до преяждане), но общо взето нищо им няма от еднократно такова. Та, котките все пак имат граници за ядене.

# 666
Момичета, знам прекрасно мнението ви за създаването на поколения... но една колежка много иска да заплоди женската си котка и ме помоли да пиша с надежда да намерим кандидат. Мацата е чисто бяла, на 2 години, в София. Търси се мъж, бял Simple Smile Това е само изискването.

# 667
Не всички котки имат граници в тъпкането. Някои при неограничени количества ядат, ядат, повръщат, и пак отиват да ядат и така докато свърши. От опит Mr. Green.  Не е фатално ако се преяде с котешка храна, най-много да има после чистене, защото и коремчето се разбутва и на изхода няколко дни може да е по-...интересно . Доста по-опасно може да е, ако се прекали със някаква човешка храна.

Има комплекти за обезопасяване на шкафове за деца, някой действат, някой не толкова добре. Мои приятели имат котарак, който е изключително изобретателен и лаком, сложиха си много интересен магнитен вариант, шкафа се затваря плътно с магнити, и за да се отвори, има една "дръжка", магнит, оформен така, който  се прилепя до вратичката и само така може да се отвори. Звучи по-неудобно, отколкото е всъщност и най-голямото предимство е, че няма тракане посред нощите когато лапичка се опитва да отвори.

Фея, аз и преди съм писала за Фелиуей, но май излязоха много скъпи в БГ? Не помня вече. Имаме в приюта от типа пълнител за стая, във всички помещения, като отънее бюджета остават само в стаите с новодошли и проблемни екземпляри. Няма миризма, по никакъв начин не се усещат от хората. Имат много добро действие на голяма част от котките, както за новите по страхливички, така и просто за да се поддържа по-спокойна среда като се посъберат повечко на едно място. За съжаление не действа в 100% от случаите, но определено препоръчвам да се пробва при драстична смяна на средата и при добавяне на нов животински член на семейството. Със сигурност ги намирам за по-добър вариант от 'успокоителните' каишки.

# 668
И ние сме имали котки които повръщат след преяждане (и след това отиват пак да ядат  Mr. Green ). Наистина не всички могат да се регулират сами. Предполагам еднократно не е проблем, но ако често преяждат и повръщат, това не е здравословно. Ако има как да се сложи ключалка с ключ на шкафчето? Или ако вече има заключваемо шкафче, да държите храната там.

За тоалетните - ние сме с една въпреки че сме в къща на два етажа. Чувала съм препоръки при повече от един етаж, на всеки етаж да има тоалетна, но предполагам това е по-скоро за котки които имат проблеми с ходене до тоалетната или пък са по-непукисти и ако няма наблизо, не си правят труда да се разкарват и цвъкват къде да е  hahaha Нашата е голяма жена, здрава и права, може да се разходи един етаж разстояние до тоалетната си, и не сме имали проблеми досега.

Този спрей ми стана интересен... Ако е на принципа на маркирането, те нали маркират със собствена, уникална миризма и тя им мирише на свое и ги успокоява? И ако помиришат чужда, се стресират? Тогава как може от един и същи синтетичен аромат всички котки да се успокояват? Щом не влияе на всички, останалите наистина ли от него се успокояват, или е просто плацебо ефект? Малко съмнително ми се струва, като поредния търговски трик, но може би съм прекалено скептична  Mr. Green

# 669
Ние цялото семейство по принцип хапваме най-много вечер и котаракът и той като нас.
Само вечер съм го виждала да се тъпче, и то, ако му сипеш няколко различни храни. Иначе толкова бързо му омръзва, че е абсурд да се наплющи до пръсване. Винаги има по нещо в паничката, обаче например може да изчака до вечерта докато го изяде. Особено, ако е нещо, дето вече го е ял и не го е доял. Допускам, че може би и не му харесва толкова вкуса като престои храната.
Сега например го усещам, че му се хапва, обаче не иска да си яде сухата храна, която му е останала от вчера, а аз в момента нямам друго. Като се насландисва, ще чака да отворят магазина и тогава Simple Smile

А за тоалетната искам да попитам и вашите питомци ли имат гадничкия навик да отидат да пуснат едно въженце, точно след като сте им я почистили?

# 670
buttinsky, точно така правят с тоалетната, чакат мъжа ми да изчисти, а после чакат ред пред вратичката и първия влязъл се "из.... на метено"  Laughing

# 671
Мхмм, и замирисва на прясно котешко акенце. Извинявайте, че така на закуска, ама...

# 672
Ние сме с три тоалетни за 3 бр.котки. Ама ги ползват на общо основание - няма мое и твое. Laughing Иначе на стратегически места /балкони/ има заложени още 2 легена.

# 673
  • Costa Rica
Ние сме с една за трите, но те са възпитани и няма инциденти. Разбира се, почистването на току-що сменена тоалетна х 3 Sick е ежедневие, да не кажа ежечасие Sick

Почерпете се за здравето на моето  дете-чудо, днес остаря порасна с 1 година;

# 674
Да ти е живо и здраво детето, Делфина.

Общи условия

Активация на акаунт