Любители на Котки Тема 61

• 46 868
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Нещо от рода на Feliway, за да улесни прехода към новата среда?

# 646
  • На остров
Благодаря за линка Фея. Доста интересно звучи този спрей. Предполагам не се отразява на хората. Ти ползваш ли?

# 647
  • София
Според вас ниски купички на земята или на стойка?

Аз имам такива купички:

Използвах ги само веднъж. Дрънкат невероятно много. Тъй като Мъро има достъп до храна и нощем, и то където спя, просъществуваха само 1 нощ.  Laughing Пробвах да ги ползвам без стойката, но не са стабилни и лесно се обръщат. Освен това храната много се запичаше (от алпака са). Може би ако смяташ да храниш с гранули това няма да е проблем. С други думи - точно този вид купички не ги препоръчвам. Ако имаш деца не препоръчвам и порцелановите, защото могат да стъпят в тях и да си нарежат краката. Освен това колкото е по-дълбока купичката, толкова вероятността да вади всяка хапка на земята преди да я изяде е по-голяма.

kikaha1, нагушкай сивушкото и от мен!  Hug

# 648
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
ima , у нас никога не е имало котешко легло, но предположих, че при толкова изисквания които са ви поставили и така както са ви гледали под лупа, котето ти със сигурност идва от котешко семейство спало в кралско ложе. Laughing Мен ако питаш, един мек стар пуловер за бебето Роуз също ще свърши работа.  hahaha И понеже е още малка купичките не трябва да са високи. Впрочем Силвестър и до днес предпочита киселото мляко и паучовете да му ги поднасям в капачки от маргарин.  hahaha Само сухата храна се сипва в истинската купичка. Успех с транспортирането!  Peace

# 649
  • София
От известно време чета по малко и набързо и нямам време да се отчета и да ви се усмихна от името на Шели
Видя двор и се пристрасти към него.Колкото повече стоеше навън, препичайки се на слънце, толкова по - трудно я прибирах после без да почне веднага да драпа по вратата да излиза пак.Каси излизаше само нощно време и едвам я удържах да не изчезне в тъмницата.Видяха се с ПРИдворните котаци и за моя изненада и двете страни заеха поза пасивна отбрана - нито нападат, нито бягат, само се съзерцават изпитателно и така до безкрай. Ако бяхме останали за по- дълго подозирам, че биха се сприятелили. И все пак и на двете толкова им хареса, че започвам да се чувствам виновна  затова, че съм ги затворила в апартамент ( както и себе си за съжаление).

П.П. Снимана от този ъгъл изглежда стройна колкото снежен човек.

...и още малко усмивки Simple Smile

Последна редакция: пт, 08 юни 2012, 00:11 от sabah

# 650
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
 Laughing Laughing

sabah, на мен по-скоро си ми прилича на Снежанка. Heart Eyes

# 651
  • На остров
Sabah голяма красавица имаш..

profesorkata_1, ми и аз бях в шок, но това е положението тук тези изисквания имат и много хора, които продават вече пораснали котки по различни причини.
Значи засега няма да взимаме легло  Simple Smile..

За купичките е много ценна информация защото точно такива каквито е показала Таня мислихме да купим. Значи ще търся плитка купичка от пластмаса или метал.

Благодаря на всички за съветите, не знам защо така  изпадам в подробности и се тревожа и вълнувам май твърде много.

# 652
Не е желателно купичките за храна и вода да са пластмасови, материала е порест и задържа лесно бактерии. Металните променят вкуса на водата. Оптималния вариант е порцеланова.

# 653
  • София
Има, все пак може на различните фирми да са изработени по различен начин. Разгледай ги в магазина и ще прецениш. Моите са метални (алпака) и стойката също. Дрънкат при всяко хапване, дори и при минаване на трамвай  Laughing. Мисля, че бяха от ИКЕА. Може другите фирми да са помислили за това и да са сложили някое уплътнение например. Все пак и котката май не се чувстваше комфортно да яде на високо, но пък може би е до свикване. От друга страна при наличие на мравки (при нас всяка пролет се появяват), купичката с храна донякъде е предпазена от тях.

Да, порцеланът е оптимален вариант, но не и при наличие на малки деца. Все пак децата ни са с приоритет.

# 654
Толкова ли е некачествен порцелана в България? Нашите купички са доста дебели и многократко са изтървани на плочките от високо, все така здрави са си, не мога да си представя случайно да се счупят.

# 655
  • София
Нашите порцеланови (даже бяха от аркопал, а не порцелан) купички бяха рекламни на Роял Канин. Не са били произведени тук. В интерес на истината не се и счупиха, но за мой ужас децата стъпиха вътре поне 2 пъти преди да ги махна. Лично аз съм с шит крак в детството си от подобно стъпване и съм много предпазлива.  Wink  Нямам много детски спомени, но шевовете в спешното ги помня като сега.  Laughing  То няма как и да ги забравя, защото белегът си стои, за да ми напомня. Laughing

# 656
Ima, не, спреят няма да повлияе върху хората. Не съм ползвала котешката версия, защото не съм имала нужда - досега всичко е минавало гладко. MissNellie, ти имаш ли наблюдения за продуктите от типа на Feliway?

Аз също ползвам само порцеланови съдинки за котките.

Sabah, права е profesorkata - Снежанка!

Ама как са се набутали тия котки в кашончето?!  Shocked Пусти зор!

# 657
ох, Шели е голяма красавица Heart Eyes

А тези в кашона...  Joy Горкия дебеланко в ляво как е притиснат hahaha

# 658
  • на брега на морето
Да се посмеете за хубав ден:

http://www.vbox7.com/play:b44f3c73aa

# 659
Много е красива Шели   bouquet Приказна направо и колко е чистичка и бяла, и пухена Rolling Eyes
Котките в кашона с уникални, мисля че имат клипчета в youtube, ако не се лъжа и са абсолютни непукисти. Този дето се е кекнал отгоре на последната снимка толкова прилича на моя Пърси (само че в много по-дебеличък вариант  Laughing )

Ох сега видях и клипчето....  Heart Eyes  Heart Eyes  Heart Eyes Нямам думи, как може да са толкова сладки тея същества  Hug

А ето ги и котките от кашона  Party да им се порадвате и вие
http://www.youtube.com/user/shironekoshiro/videos
Не са толкова забавни като другия японски котарак- Мару, но пък да им се неначудиш на уникалното спокойствие...

Последна редакция: пт, 08 юни 2012, 10:56 от tonni123

Общи условия

Активация на акаунт