Проблем с улично коте

• 9 602
  • 56
  •   1
Отговори
Здравейте! Вчера намерих едно малко коте на около няколко дена. Нямаше майка. Прибрах го у дома. Нахраних го с прясно мляко. Даже мога да кажа, че доста мляко изпи. Коремчето му е надуто. Първоначално като го взех не спираше да мяука.  Спи и леко да му преместиш кошчето ведната почва да мяука. Днес беше излезло от кошчето без да забележа и точно като го видях беше на ръба на леглото и се търкули. Веднага го грабнах и га сложих обратно в кошчето. След малко го видях отново излезнало. Двете ми кучета го душиха и котето се навря под едното куче и то се стресна и избяга, в следствие на което котето се търкули, но не падна от леглото. Кучетата ми са йоркширски териери и не са някакви големи.  След това го сложих в един леген, за да не може да се катери, понеже е хлъзгав. От тогава като легна да спи не мога да го събудя. По едно време се уплаших, че може да си е заминало и го бутнах. То само се извъртя и пак заспа. Нито мяука нито нищо. Преди случката само да се надвеся над него и веднага става и почва да се търкаля и да мяука. Сега съм много притеснена. Помогнете ми! Не искам да видя как това коте може да умре!  Praynig Praynig

# 1
  • Sofia
   Здравей! Не знам какъв съвет да дам – възможно е котето просто да е изтощено, а може и да е болно от нещо. Доколкото разбирам от публикацията ти, е доста мъничко – толкова малките котета са с променлива издръжливост и е възможно нещо съвсем дребно наглед да повлияе негативно на здравето им.

Като цяло, махай го това прясно мляко! То е противопоказно за котките! Малките котенца трябва да бъдат хранени със специално адаптирано мляко, купено от зоомагазин – за предпочитане, от по-скъпите марки.

Котенцето пишкало и акало ли е от вчера досега?

# 2
Преди малко се изака. Забравих да спомена че се наложи да му измия дупето и опашката, защото акото се беше размазамало. След това го избърсах и го сложих да спи. Постлала съм легена с одеялце.

# 3
Млякото, с които го храня го купих от зоомагазин на прах. Доста скъпо е.

# 4
  • Sofia
   Добре, значи всичко е наред. Peace Ами, следи го, наблюдавай го – може наистина да е нещо временно. Малките котенца лесно се изтощават. Ако видиш, че тръгва да му става много лошо, заведи го бързо на ветеринар.

Ще го задържиш ли или ще му търсиш дом?

# 5
Прави му и масажи на коремчето и му мокри дупето с малко намокрено памуче за да може да се изхожда след хранене Peace

# 6
Смятам да го задържа.

# 7
  • Sofia
   Супер, браво за благородната постъпка. newsm10 Много ще те радва, гаранция. И аз така преди време се сдобих с 2 броя котанковци, които обожавам.

# 8
Ще ме радва, ако оживее. Преди малко една приятелка ми беше на гости и като го видя каза "Не го пипай. Остави го да умре спокойно." Cry

# 9
  • Sofia
   Добре, а какво му е, в крайна сметка? По какво съдиш, че е на ръба да умре? Имаш ли възможност да го заведеш на ветеринар още тази вечер? Ако си от София, има денонощни клиники.

# 10
От Бургас съм. Нямам възможност да го заведа на ветеринар. След малко излизам по важна работа и ще се прибера вечерта. Просто това е, че преди да падне от леглото мяукаше като лудо, а сега непробудно спи и като го събудиш само си отваря очите без никакъв звук и пак заспива. Утре, ако е живо значи ще се оправи. Много ще се надявам!

# 11
  • Sofia
   Не знам какво може да му е станало от едното падане, това е котка, все пак. Съмнява ме да е от това. Thinking

# 12
Да, котка, но съвсем малка.  Може би на 12-15 дни. Пък и от тогава спря да мяука.

# 13
На млякото би трябвало да има дозировка. Изразът "доста мляко изпи" ме навежда на мисълта, че си го оставила да пие до насита, което не е добре - то не може да си прави сметка и има опасност да умре от преяждане (в случая е получило разтройство). Добре е, ако наистина е толкова малко, да му се масажира коремчето, за да се изхожда. И едно посещение при ветеринаря няма да е излишно, особено ако разтройството продължи повече от ден-два.

# 14
Не беше разстройство. Просто когато се изака аз точно бях го извадила от кошчето. Котето беше в ръцете ми. Още преди да е паднало акото аз го избърсах със салфетка и заради това се размаза.
П.п давах му млякото с биберон. Не съм го оставила да си пие само от купичка.

Общи условия

Активация на акаунт