Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво трябва да направя, когато осиновявам малко коте?
Подходящо ли е да оставям котето си на терасата, когато ме няма?
Какви играчки и съоръжения са необходими за котето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво трябва да направя, когато осиновявам малко коте?
При осиновяване на малко коте е важно да го заведете на ветеринарен лекар за профилактичен преглед. Там ще бъде обезпаразитено и ваксинирано, ако е необходимо. Уверете се, че имате основни неща като тоалетна за котки, купичка за храна и играчки. Освен това се препоръчва обсъждане на кастрация в подходяща възраст.
-
Подходящо ли е да оставям котето си на терасата, когато ме няма?
-
Какви играчки и съоръжения са необходими за котето?
-
Какво да правя, ако котето ми не иска да яде гранули?
-
Как да се справя с маркирането на територия от мъжко коте?
Снощи пред блока ми се появи малко коте, според мен изхвърлено. Влюбих се, обожавам животни, но котка до сега не съм гледала. С приятеля ми решихме да го вземем, и той обича котки. Изкъпахме го, нахранихме го и му направихме тоалетна. Решихме докато ни няма да е на терасата - остъклена и просторна. Сутринта си спеше и беше ходил до тоалетната. Веднага свикна с нас и новото място. Това, което ме притеснява е дали не го мъчим на терасата. Притеснявам се да е вътре докато няма никой, а и сме под наем. Приятеля ми каза да питаме във ветеринарната аптека за нещо обезпарезитявящо, или директно на ветеринар. Моля за съвети. Как се гледа коте на терасата. Работим по 8ч. На ден, вечер можем да наваксваме с гушкането и игрите. Какво още трябва да се купи. Помогнете на начинаещите