Коте от улицата

• 6 376
  • 44
  •   1
Отговори
# 15
+1 да обсъдите с хазяите, може изобщо да не позволят да го гледате на място, различно от терасата, или да поискат по-голям депозит. Не е много лесно да се намери квартира, където приемат домашен любимец.

# 16
Трябваше с тях да говоря, но беше късно когато го взехме, а не исках да го оставя на улицата, сигурно вече щяха да са го блъснали. Много неориентирано обикаляше по средата на улицата, даже се карах с един таксиджия. Не вярвам да имат нещо против. По скоро бих сменила квартирата отколкото да върна котенцето на улицата

# 17
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ау, не искам да бъда зла, но аз съм твърдо против отглеждането на коте вътре, особено мъжко.
Според мен, то ще бъде нещастно, защото има нужда от много внимание, докато е малко и ако не му го осигуриш, му става скучно и скоро ще започне да си отмъщава...
Мъжките котета са големи диваци. Те имат нужда да се катерят, да си пилят ноктите и дращят, да се бият и по цял ден тренират това вкъщи, ще се опитват винаги да ти се налагат и освен това ужасяващо силно им мирише урината... и когато се разгони, ще се опита да избяга...

# 18
Прави сте, но няма да го върна на улицата. Ако наистина смятате че го мъча ще го дам за осиновяване

# 19
Много домашни котки са ограничени в една стая/коридор/тераса, докато ги няма стопаните. Осигуряваш достатъчно интересни занимавки там и го кастрираш, не би трябвало да е проблем.

# 20
А според мен, ще е по- щастливо навън, отколкото в кутия ... просто го обезпаразитявай и му слагай храна

# 21
Глупости безумни, те такива щастливци отровени и размазани от коли редовно виждам.

# 22
Глупости безумни, те такива щастливци отровени и размазани от коли редовно виждам.

Не са глупости...
Това коте никога няма да има котешки приятели Simple Smile , да има потомство и да се бие като истински див котак, да се катери по дървета, да ловува т.е. ще му бъде отнето всичко, което природата е заложила в него ....

Моля ви, спрете да  "спасявате" котета !!!
Те са по- щастливи навън, при другите котки, изложени на законите на джунглата... Там им е по- добре отколкото кастрирани, с изрязани нокти в някакъв апартамент... в котешка самота

# 23
  • София
Роузи, недейте така.
Две мъжки котки имам, и двете прибрани от улицата. Няма по-кротки и поспаливи същества на света. Единият е кастриран, другият още не. Досега нито една беля не са направили вкъщи. Нито са драскали, нито късали, нито разхвърляли...
Втория котак взехме преди половин година, но първият си живя сам 2 години у нас и си седеше сам по цял ден (излизаме за работа в 9 сутринта и се прибираме в 19.00). Никога не е изглеждал нещастен или скучаещ от това.

# 24
Много е хубаво, че котенцата ви са щастливи ...
аз просто мисля, че човешките представи за щастие и котешките са различни ... със сигурност са...

Оки...няма да се меся...спирам ...
зная, че мислите доброто на котнцето и ви пожелавам всичко да се нареди по най- добрия начин ...

# 25
  • София
Така е, но максималната продължителност на живота на уличната котка е 3 години. Глад, студ, болести, автомобили, садисти... сигурно е голямо щастие през тези максимум 3 години, но някак си си мисля, че им е по-добре на меко, топло, сухо и с осигурена храна и играчки.

# 26
котките са домашни животни. опитомени са от човека и до известна степен разчитат на него, за да оцелеят. котаракът на баба ми вършее из 3 дка двор плюс дворовете на съседите, но не се изхранва само от мишки, врабчета и гущери, а си търси паницата, както и използва всеки удобен случай, за да се мушне в къщата, когато навън е студено. има нужда и от човешка ласка и внимание, нищо че се връща от битка с другите квартални гамени.
какви закони на джунглата в градска среда, Роузи? природата не му е заложила да оцелява сред асфалт и контейнери за боклук.

# 27
Има истина и в 2те гледни точки. Може би е до самата животинка. Ако видя че откача от скука и само ще го мисля. Благодаря на всички отговорили

# 28
Ние също намерихме нашата котка навън и вече доста години е с нас. Котката има любима стая и само там си стои, но не обича да са затворени вратите вкъщи, обикаля навсякъде. Спи по цял ден, но вечер доста става игрива. Взехме и лазарче и тя гони червената точка дълго време преди да се умори и да си легне отново.
Котешката тоалетна въобще не я хареса, а ходи в банята на канала, храним я с гранулки и консерви, за съжаление нищо друго не яде. Лесни са за гледане, но редовно обезпаразитяване е необходимо на 2-3 месеца външно и вътрешно.
Според мен оставете котето при Вас, ще спасите една душица.

# 29
Привет, аз съм от любителите на котки. В момента имам две женско на 2 г. и мъжко на 7 месеца. Разхождат се из целия апартамент, не ми правят никакви бели. Играят си, бият се каквото им скимне на момента. Стоят сами докато сме на работа и тогава спят, когато се прибираме започва голямата игра. Гледай го вътре и не се притеснявай, само радост ще ти носи, а и ти на него щом го храниш и галиш. bouquet

Общи условия

Активация на акаунт