Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво трябва да направя, когато осиновявам малко коте?
Подходящо ли е да оставям котето си на терасата, когато ме няма?
Какви играчки и съоръжения са необходими за котето?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво трябва да направя, когато осиновявам малко коте?
При осиновяване на малко коте е важно да го заведете на ветеринарен лекар за профилактичен преглед. Там ще бъде обезпаразитено и ваксинирано, ако е необходимо. Уверете се, че имате основни неща като тоалетна за котки, купичка за храна и играчки. Освен това се препоръчва обсъждане на кастрация в подходяща възраст.
-
Подходящо ли е да оставям котето си на терасата, когато ме няма?
-
Какви играчки и съоръжения са необходими за котето?
-
Какво да правя, ако котето ми не иска да яде гранули?
-
Как да се справя с маркирането на територия от мъжко коте?
Отидете на ветеринар за обезпаразитяване, както са те посъветвали и задължително се консултирай кога да се кастрира. Няма да можеш да го гледаш изцяло на терасата, ще страда много. Пускай го вътре и го наблюдавай в почивни дни, когато сте вкъщи, как се държи, дали прави някъде пакости.
Аз бих посъветвала следното:
Днес взех гранули, но засега не ги иска, иска си течната храна от консерва, а знам че не е хубаво. Взех му топчета и др играчки за когато е съмичък
Не се и съмнявам, че в този случай гранулите са правилното решение, но това не важи за всички котки.