Неприлично предложение , или ...

• 17 231
  • 276
  •   1
Отговори
# 90
  • София
О, Бояна - самото звучене на постовете ти е достатъчно - за да се усети кой критикуваш  Wink
Обличай иначе нещата в каквито искаш думи.
Тъпото е, че много са като теб - смеят да определят, да коментират - чуждите избори - по подобен начин.
Кой какво направил и какво би било добре - въобще не е важно, ама нали все да облизваме чуждата паничка...
Виж си няколкото редни поста, в които дори нарече детето "горкото"  ooooh!
Това ти какво усещаш няма нищо общо с това какво аз казвам. Както се казва, отговарям за онова, което пиша, а не за онова, което разбирате. Хубаво прочети какво пиша, ако те интересува какво  казвам, а не си търси повод да се потрисаш и да ме квалифицираш в рамките на познатото ти.

И да, детето е горкото. Представи си какъв шок е за дете в разумна възраст да се раздели с баща си и веднага да заживее с новия любим на майка си. Децата са личности, все пак.

Иначе нито децата, нито родителите имат полза да живеят в бутафорно семейство. Ако връзката на родителите е приключила раздялата е най- доброто решение. Със или без нови половинки, просто принципно.

# 91
  • София
е то голямо падане трябва да е, за да разбиеш семейството на двете си деца!

Абе тия деца след 10-15 г. ще си отлетят от гнездото, а моят живот ще си продължааава безрадостно.
И друг път съм го казвала - съжителството без любов няма смисъл. Naughty

# 92
  • София
Ако си падам по другия мъж, взимам децата и при него. Това е.  Crossing Arms

Да бе, ама нали в някакъв момент ще трябва и да се разведеш. То май не би станало за ден-два; аз ако съм на мястото на таткото, бая спънки ще направя.
И докато това се точи, току виж милионерът изчезнал.

Е, разводът не отнема чак толкова време в България. А и опитът ми подсказва, че влюбените мъже не изчезват чак толкова лесно. Wink

# 93
И как реши, че тя никога няма да е щастлива?
Защото за мен щастието може да го има само ако е с правилния човек.

Мислиш ли, че когато се е омъжвала, не е вярвала, че е правилният човек. А по думите на авторката явно съпругът си е читав по всички параграфи - ако не е така, нещата се променят коренно! Просто сега жената преживява кризата на 30-тте, кефи се на вниманието и "готовността на всичко" от един богат и красив мъж и ако реши да зареже всичко, в кризата на 40-така ще се терзае, че пак нещо не и достига докато милионерът-съпруг чука 20-годишна красавица, примерно. Наредих ги аз, ама весело да става!  Laughing
Между другото, Бояна е права според мен - детето се обърква при такива обстоятелства, но ето - възможно е и всичко да е наред, така че - колкото хора, толкова и съдби.

Ама то всяка вярва, че е намерил аправилния - като се омъжва!!!
Тогава разводи защо има? Защото понякога не той се оказва правилния!
За объркването - не отричам, но какво - тогава да си сложи всяка катинар - има ли дете - край, вече щастие не трябва за нея!  ooooh!

Бояна - пиши си там каквото искаш, наистина не ми дреме. Но си ужасно ограничен човек, честно. И аз мога с лека ръка да кажа - горкото ти дете с такъв родител! Ако имаше малко акъл - нямаше да пишеш тъпотии, без да знаеш съдбата на тези хора!

# 94
...
Това е ясно. Просто ми се струва, че една жена може да съществува и без да прелита от цвят на цвят и да зависи ту от един, ту от друг мъж.

Сигурно може да съществува, но да не е щастлива. Ние всички съществуваме в чисто биологичния смисъл на думата, но колко могат да кажат, че са щастливи? И ако една жена смята, че е намерила начин да бъде щастлива в някакви приемливи за обществото рамки - в нова връзка, защо да не бъде.

# 95
  • София

Бояна - пиши си там каквото искаш, наистина не ми дреме. Но си ужасно ограничен човек, честно. И аз мога с лека ръка да кажа - горкото ти дете с такъв родител! Ако имаше малко акъл - нямаше да пишеш тъпотии, без да знаеш съдбата на тези хора!

Малко минаваш мярката ми се струва. Отдавна се разбрахме, че ти си по- умна и не ме харесваш, спри се, че досаждаш вече.

...
Това е ясно. Просто ми се струва, че една жена може да съществува и без да прелита от цвят на цвят и да зависи ту от един, ту от друг мъж.

Сигурно може да съществува, но да не е щастлива. Ние всички съществуваме в чисто биологичния смисъл на думата, но колко могат да кажат, че са щастливи? И ако една жена смята, че е намерила начин да бъде щастлива в някакви приемливи за обществото рамки - в нова връзка, защо да не бъде.

Кой е казал да не бъде? Просто попитах незабавно ли прескача заедно с детето от едната връзка в другата. Не критикувам развода и новия мъж. Защо тук се виждат само две крайности като възможност?

# 96
  • Страната на чудесата
В една пиеса имаше кратко описание на брачния живот на героинята: "като започна едно спокойствие - и така цели 30 години, но на мен ми се сториха повече." Та явно не всеки е щастлив от инерцията, още по-малко от това, че има живот, за какъвто някой друг мечтае.
Това е ясно, но трябва ли да се появи друг мъж, за да се сложи край на инерцията?

Напълно нормално е, това е стимула да вземеш решението обикновено.

Вили, понякога това е и стимула, за да се почувства жената нещастна Confused

Не приемам напускането на семейството поради скука, пеперуди не може да има вечно. И какво, жени се през 3 години и ражда на всеки по едно дете, а като започне да се чувства нещастна се прехвърля на следващият вълнуващ мъж ли?  Rolling Eyes
Тези страсти не са ли по подходящи за прохождащи в любовта девойки, една жена на 33 би трябвало да знае какво иска и с какво може/не може да се примири в името на това,  което иска.

# 97
  • Варна
Хубав глагол е "примири".

# 98
  • Kопенхаген
Добре, де тя кога установи, че е нещастна, преди да се запознае с милионера или след това?
И друго не мога да схавана, защо му е на милионера изнурена домакиня с деца на главата те такива не си ли търсят себеподобни?

Ако аз съм един себеуважаващ се милионер, ще си потърся съпруга пак в редиците на милионерите.

Защото ако се обърна към социалната група на затъналите в битовизми, триста гъски светкавично ще установят, че не се чувстват щастливи с настоящите си партньори и ще се наредят на опашка пред вратата ми, бленувайки прислужници и диамантени огърлици.
И аз така мисля, но междувременно какво им пречи да си поиграят насам-натам. Някои хора изпитват огромен кеф да властват, подчиняват ... в смисъл да си правят гаргара с помощта на парите си.

И как тъй се срещат милионери, ако не си в техните среди? То, ако валят милионери под път и над път да се наредя на някое кръстовище и да чакам да ме сполети късмета.
Току виж тук дори благородник бих могла да срещна  Grinning

Това за приказката за бедното красиво момиче и принца милионер не я вярвам, това е просто предния опит да се провери умствения капацитет на форумката и за пари до къде би могла да стигне.
А тая вместо да се чуди как да разреши дилемата при богатия или бедния, да обърне поглед към съпруга си и да си поразклати малко мозъка, какво не прави за него, че той да я накара да се почувства щастлива?

# 99
Боьяно, не ми казвай какво да правя, а се научи ти самата да не определяш тоя и оня, дори без да го познаваш! Елементарно възпитание е!

Lucky Plam - сигурно си права. Но често човек усеща, че нещо не е както трябва, както му се иска, но няма достатъчно сили да направи промяната. Това с напредване на възрастта още повече се засилва, навиците, привързаността, отговорността - често спъват нашата решителност. Това имах предвид.

В случая иде рец за избора на начина на живот според мен. С чиста ръка на сърцето си признавам, че материалната част на нещата никак не бих подценила.

# 100
  • София
Е, това е хипотетична ситуация. Как се срещат милионери, къде се срещат - това са подробности, да приемем, че е въпрос на късмет. Казусът е ясен - ще се изкушите ли, подробностите не са важни.

Иначе принципно Бояна е права, че трябва да има някакъв период на адаптация на детето към новия човек. Но това е технологията. Мисля, че темата беше за друго - кой ще изберете- скучния съпруг или примамливия, че и влюбен, милионер. И в тази връзка ми се струва, че доста от отговорилите си кривят душата, че поне мъъъъничко няма да се замислят, дали да не се поддадат на изкушението. Grinning

# 101
  • София
Добре де, извадете от уравнението думата милионер. Приличен живот и с единия и с другия, без някакви ограничения. Какъв е правилния ход?

Аз за себе си признавам, че съм в позицията на Касита. Аман от емоции, моля да ми е скучно оттук насетне, ако може. За да си тръгна с децата от семейството трябва бая по-сериозни неща от "нещо тука ми е тъпо" и "има един страхотен тип, дето иска да се ожени за мен" да ми се случат.

# 102
А обещава ли й живот като във 50 Shades of Grey?

Ха де, Едуард или Джейкъб...

# 103
  • Бургас
Бояна в случая не пише глупости, нито е ограничена. Вилико, попрочети добре какво е писала, както и моето мнение - тук никой не говори за забранено щастие или лепнати етикети, а човек все пак да може да поразсъждава малко разумно. Мен не ми пука за чуждите решения, нито ми е в природата да съдя при положение, че нямам нищо общо и съответно никакво право на това. Дори и аз имам приятелка в подобно на описаното положение с 4-годишно дете, че и новият беше в друг град - подкрепих я, но и не си спестих мнението, точно за да се опита да поразсъждава - влюби се като ученичка и и беше трудно. Peace
Ти ако се влюбиш и решиш - днес си с мъжа си, а утре взимаш детето и се местиш при новия - ще го направиш ли наистина и ще можеш ли да си щастлива без абсолютно никакво терзание? Това при положение, че мъжът ти е добър и грижовен както към теб, така и към детето си. Не знам, но ако аз съм на мястото на мъжа, няма да позволя жена ми да отиде при друг със собственото ми дете.  Rolling Eyes Да си ходи сама, детето остава при мен или ще се съгласи да почака да се разделим нормално, да поживее сама и да имам контакт с детето, когато пожелая. Това не е обикновена раздяла все пак, а събиране на багажа и отиване веднага при друг. Просто си го представи да си на мястото на този мъж - мъжът ми утре решава, че иска нова жена и майка за детето си и си тръгва с детето ни. Тук говорим за нормална връзка и отношения, не за абдикирал съпруг и баща и нещастна жена и майка. 

# 104
  • София

Иначе принципно Бояна е права, че трябва да има някакъв период на адаптация на детето към новия човек. Но това е технологията. Мисля, че темата беше за друго - кой ще изберете- скучния съпруг или примамливия, че и влюбен, милионер. И в тази връзка ми се струва, че доста от отговорилите си кривят душата, че поне мъъъъничко няма да се замислят, дали да не се поддадат на изкушението. Grinning
Благодаря, че разбра какъв беше въпросът ми.   bouquet
А по темата вече казах какво мисля, и да няма милионер насреща разпаднала ли се е една връзка най- добре да се прекрати.

Общи условия

Активация на акаунт