Слънчицето вънка грее, МАРТенчето по поляните лудее! - тема 17

• 43 205
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
Ехооо,забравихте ли ме коя съм  Rolling Eyes Чета ви редовно,но нямам никакво настроение да пиша...

Иночкада - много благодаря,че се сети за мен  Hug А твоята принцеса е страхотна,ако не е че са ме заплашили мен да ме обръснат и аз бих постригала ОТНОВО Анастасия.Разбирам косата й да беше достатъчно дълга за панделки,ластичета и т.н.,за да я връзвам,но тя е нито дълга,нито къса и само се "пречка". Така че много ти е хубаво детето,според мен.

Сиренце -много,ама много ми липсваш.

Томасито - радвам се,че пишеш тук,защото с удоволствие чета постовете ти.

Иначе ние сме добре,ходихме 2 пъти на море до сега - единия с таткото за 3 дни (успяхме да се видим с Таша и Пиппилота на живо  Sunglasses),а другия аз,малката и свекърите за 10дни,в резултат на което си имам негърче  Laughing

За уменията - всичко стандартно (но не по стандартите на Елия на Томасито  Joy) С речника все още имаме проблеми и вероятно септември-октомври ще ходи на логопед (не мислете,че се престаравам,просто поради проблемите й искам всичко да е изчистено,без излишна паника) А и нещо,което като допълнение към говора ме притеснява - тя се "отнася",за части от секундата все едно не е там,гледа през мен и не реагира на нищо,а като минат тези секунди все едно нищо не е било. Очите и през това време се променят много,но не мога да го опиша с думи,става само с виждане. И не само аз го забелязвам,да речете че си въобразява,свекърва ми на морето го видя няколко пъти,мъжа ми също го е "виждал"...

Интересно би било да пуснем анкетка "Кой ще ходи на ясла от септември" - ние сме в графата "Да". Първо защото аз вероятно отново ще пътувам всяка седмица до София и яслата е по-добрия вариант в нашия случай от бабата. И второ,защото трябва да си намеря някаква работа.Аз съм на принципа,че не бих си свила бюджета,бих си намерила работа и така...

Друго при нас засега няма...

# 511
На ясли ще ходим, ако ни приемат!!!

# 512
Маринелкаааа  Hug Hug Hug
Къде се губиш, бе жена?
На всички ни липсваш, ама мнооого! Simple Smile Трябва да се видим още първия път, когато дойдеш в София   bouquet
И на мен ми звучи странно това "отнасяне" на Анастасия, но дано да е просто проява на една дълбоко философско замисляща се още от много малка рибка Wink , а да не е нищо притеснително  Hug
Макар че реших, че от октомври се връщам на работа с ограничена програма, тази година не сме кандидатствали за ясла. Идеята е вкъщи да се гледаме по някаква схема с помощници-роднини. Но за догодина ще кандидатстваме и ако ни приемат, мисля постепенно да го пускам, живи-здрави.

Последна редакция: вт, 31 юли 2012, 23:12 от sirence

# 513
  • София
привет и от мен  Hug

Ние уж се завърнахме по-рано от Лъки от морето, а още не намирам време нито да пиша, нито да кача някоя снимчица. Но като съм с двете диванета, то не остава време - ядене, разходки, спанета и то свършил деня и заедно с това и моите батерии  Laughing.

Ние изкарахме 10 дена на Албена, но през повечето време някой беше болен от стомашен вирус - първо мъжете ги бутна, после Яна. Само аз се оказах яка и ми се размина  Simple Smile. Бобо най-трудно го изкара вируса и все му се спеше, на плажа повече спеше под чадъра или дремеше, закачен на мен, отколкото да си играе. На плажа си играеше в пясъка и басейнчето, на басейна също му харесваше, седеше си на най-плиткото и се плацикаше, но чаааак последния ден ми позволи да влезем в морето. Много се забавляваше да посрещаме вълните и все искаше да ходим пак, но късно. По този повод искахме да останем още, но нямаше места в хотела, та си тръгнахме, без Бобо да му се нарадва на морето. Яна най-добре си изкара - по цял ден с морето и басейна, всеки ден си имаше по един специален подарък - прическа с плитчици, цирк, "6D"кино, оцветяване на гипсова фигурка, разходка до Балчик и т.н., та бая я поглезихме. Като се има предвид, че тръгнахме след рождения й ден и парти със сума ти подаръци, е време да я вкарам малко в дисциплина, че училище ни чака наесен.

Ади на Лъки е голямо сладурче, жалко, че срещите ни все бяха кратки. Бобо даже май не успя да я забележи  Laughing. Такава си е както я описва Лъки - закача се, после тича, гледа назад дали я гонят и се хили като репичка малка  Laughing Heart Eyes.

Аз бях забелязала, когато Яна беше бебе, че след пътуване винаги се връщаме с някое ново умение, но сега май не мога да кажа, че Бобо е научил нещо специално. Май единствено това, че свикна и с баща си и сестра си толкова, колкото и с мене и вече ревва, ако някой от тях се отдалечи, а не само аз, ама това май не е много за хвалене. Много е залепен за нас напоследък и никой друг не признава, особено пък като не сме в къщи или пък когато беше болен.

Мама Веси, много се смях на клипчето с храненето, как плясна тоя спагет на корема на Диманка, ама тя не се сърди  Laughing.
Да не сте били с нашето клубче със Сиренце? Ако ходите пак, обаждайте се, че ми се ще да го пускам и Бобо да играе сам, стига толкова е търсил мама.
Току измислиш някое творческо занимание ти - плетене, месене, ремонти - браво на тебе за ентусиазма.

Бобо не чупи играчки, но и май няма много такива, които би счупил. Има разни, които успява на нагризе, като например едни малки колички, на които беше изгризал колелцата и 1-2 гуми дори изчезнаха, дали не ги глътна  newsm78.
На него му дай да подрежда - само намира сходни неща и ги реди - пластмасовите чинийки ги слага на купчинка, шишенцата на редичка, топките ги събира в една купа. На морето само ни събираше пластмасовите шишета от нощните шкафчета и ги подреждаше на едно място в редица  Joy.
Когато се прибрахме, започна да се хили от радост още от входа и докато не си обходи всички играчки, не спря да се кефи. Накрая даже си нагледа колонката от кремчета и шишенца, които си подрежда редовно  Joy.

Та така с нас, още ми се пише, но ще си лягам, друг път пак.

# 514
  • Варна
Привет и от нас! Ние се завърнахме миналата седмица, ама какво завръщане беше само... Два дни и половина път вместо един. Но вече сме си у дома и това е най-важното Simple Smile

Мама Веси, не ти завиждам за "маската за лице"  Joy А на мен пък ми стана много сладка каката как си бърше устата след всяка хапка и каква чистница е Simple Smile Имаш си голяма помощница май Simple Smile

На ясла тази година Аслан няма да ходи, отговарям на анкетата с "Не" Simple Smile

Аслан спи към обяд за около 2 часа. Това е, веднъж през деня Simple Smile

За кърменето не знам какво да кажа-Аслан суче само веднъж през нощта, а понякога и толкова няма. Вчера му предложих сама през деня, но той не прояви интерес. За сметка на това като е разстроен или като му се спи се сгушва върху гърдите ми и си лапа палеца, след което започва да се намества върху едната ми гърда и да ми подръпва блузата. Така и заспива често. Това го свързвам с навика му да суче и по-скоро липсата на сукане, но пък когато му предложа суче за няколко секунди и после се отказва. Предполагам сам си казва вече, че е време да спрем, ама аз май малко се правя на ударена newsm78

Пропускам много неща май, но аз основно влизам, за да задам два въпроса:

1. Имаше един крем за заличаване на белези, който се ползва при бебенца. На Аслан белезите от пъпките от херпангината/алергията не избледняват, вече втори месец е. Затова се питах дали мога сега да го мажа или е късно и кое беше кремчето?

2. Някой да е виждал някъде да продават олио (за готвене) от гроздови семена?

# 515
Привет  Hug

Аз да използвам съня на синковеца  Laughing да драсна някой ред Simple Smile

Сиренце Вярно много изписах  Blush  Радвам се че Марио е добре  Hug А за питката много е вкусна, когато кажеш ще ти замеся една   Heart Eyes

Бета Радвам се за хубавата почивка. Ама това с вируса много неприятно.  Confused Бобо е бил зле за това не е могъл да се порадва на морето, но следващата година със сигурност ще го оцени подобаващо.  Grinning Правилно си си помислила във вашето клубче бяхме. Аз за първи път го оставям но останах много доволна от него, не се сети че има майка  hahaha Ние много инцидентно се видяхме със Сиренце, но следващия път непременно ще се обадим  Hug Аз мился че излишно се притесняваш за Бобо, ето не си споменала че може да свири на свирка, Вики от известно време разбра, че може да го прави.  Peace

Томасито  Hug Това и аз съм го чела, но при него беше по скоро само към 1 играчка. Само нея "тероризираше"  Rolling Eyes Иначе много обича да ги разглобява - разваля  Laughing  и после се мъчи да ги оправя, ако не му се отдаде е много ядосан и започва да пищи  Laughing или ми я носи аз да я оправя, ако въобще става нещо от нея.  Grinning

VSD Добре завърнали се  Hug Ама защо толкова време сте пътували  newsm78 Каката, не чак такава чистница  Laughing  За олиото от гроздови семена - виждала съм в Метро за кремчето , нямам идея.

Маринелс За логопед не е ли много рано  newsm78 Не съм се интересувала, дали се занимават с толкова малки деца   newsm78  А за отнасянето, може прекалено много да се вглеждаш в детето. Естествено ти най добре знаеш и съответно ако наистина мислиш, че може да е проблем да потърсиш спец.  Thinking Може да си записваш кога по колко време е в такова състояние, за да може след това да говориш с факти.  Целувки на "негърчето"   Mr. Green и да преодолява всички проблеми.   love001

На ясли няма да ходи тази година  - значи "НЕ"  Simple Smile

Хайде да спирам, докато още мога  hahaha че сиренце пак ще ме коментира  Hug

# 516
  • София
Здрасти и от нас с Теодор!

Ние сме на бабин дом, както го наричате, нямахме интернет тук до днес и преди не ми е липсвало, но сега като ме хвана един бяс да си пусна и успях да намеря изгоден без договор - имам, когато плащам.

На мама Вили и Аслан- добре си дошли! За олиото от гроздови семки - ние сме си купували от Кауфланд. Със сигурност го има и на други места- много вероятно Била и Хит (не знам дали във Варна има Хит).

На въпросчето на Маринелс - Не сме кандидатствали за ясла тази година. Догодина ако го приемат ще го пусна.

Сиренце, добре че Марио се е оправил от обрива. Много е сладичък, малък бонбон.

За постригването на децата всеки си знае. Моя приятелка си постригваше и момиченцето и момченцето голи глави по цели лета в продължение на няколко години. Сгъстяването на косите им стана според гена на всяко - едното е с гъста коса, другото не ... Аз Теди не съм го постригвала, но той няма много коса от бебе. Сега поникна  не е много така, че да пречи.

Ani4ka, не давам топли храни сега (освен супите и готвеното, но не са много врели а приятно подгряти за да са вкусни) За следобедна закуска давам десерта от кухнята (ако не е нещо, което не давам) Иначе наблягаме на плодовете, кисело мляко с бисквитки и май е това...

Пуфита да се включи, не мога да и отговоря на въпросите, но бих я посъветвала да действа практично и така, че на нея да е удобно и комфортно за да се справи с лекота с новите си "стари" отговорности. От жена с 2 деца съм чула думите " С две деца не е като с едно по две"
Пуфита, ако си кърмила Катрин на 3 часа и е работило добре защо се настройваш предварително за нещо друго. Виж какво ще покаже малкото човече и тогава реши как е по-добре. Имай предвид, че колкото по-организирано ти е ежедневието, толкова по-спокойна ще си ти. Хаосът обърква и изнервя!

WithinTemptation благодаря за хубавите думи. Обикновено се въздържам по темата за кърменето понеже има вероятност някого да засегна без да искам, а за мнението си съм била критикувана, та това, че си харесала поста ми го оценявам високо особено от мама, която все още кърми!

Пазете се от вируси, Теди е с ангина, хвана и мен и е много гадно, но не искам да задълбавам затова само ще го спомена.

До скоро момичета!

# 517
  • Sofia
Здравейте, вече съм горда майка на 2 деца Simple Smile
вчера ни изписаха и първото денонощие мина добре. Кърмим се на поискване, доста често, но таткото и едната баба са тук и помагат Simple Smile Първата нощ  мина сравнително леко и двамата се събудиха по 3 пъти, но в различно време. Аз вземам малкия и ходя да му сменям памперса и кърмя в другата стая и каката спи. Ще видим за напред как ще се справяме Simple Smile Катрин малко ревнува от бебето и иска да я гуша повече и аз гледам всяка свободна минута да съм с нея. От понеделник тръгваме по разходки с бебока и ще мога да и обръщам повече внимание докато сме в парка.
За яслата, Катрин ще ходи. Винаги мога да я спра, ако не и хареса, но няма как да я запиша.

# 518
ЧЕСТИТО, ПУФИТАААА  Hug Hug Hug
ЖИВ И ЗДРАВ ДА Е И МАЛКИЯТ ВЛАДКО   [/

Андули, Бета, Мама Веси  Hug

# 519
pufita  Hug Живи и здрави да сте!

# 520
pufita  bouquetЧЕСТИТО!Да сте живи и здрави!

sirence Hugвлизам само да кажа, че много, много ми липсваш, но доста съм изпуснала и имам да четаааа ooooh!

VSD, изчакай още малко, при нас белезите от херпангината изчезнаха много бавно около 2 месеца стояха, накрая се обели кожата.

# 521
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Пуфита, честито! Да е много здрав малкия мъж и много, много да ви радва!

# 522
pufita ЧЕСТИТО!!!СТРАХОТНА НОВИНА!ДА ВИ Е ЖИВ И ЗДРАВ МАЛКИЯ МЪЖ И МНОГО ДА ВИ РАДВА!

Ние днес бяхме на Canada Wonderland (като Disney ама канадския вариант  ) Беше много забавно,имаше ужасно много неща и най-важното е,че на Ани много и хареса  Grinning Не успяхме да обиколим всички детски забавления,но Ани се измори накрая . Викаше и се смееше,радваше се на дечицата и си изкарахме много хубаво  1swing Само дето аз карах и направо се скапах  Tired

Лъки хубаво сте си починали  Hug Това за "старата" вода много ме разсмя  Laughing

VSD Честито завръщане!Защо толкова дълго пътуване?  Confused Хареса ли ви Канада?  Simple Smile
Олио от гроздови семки съм виждала в Биомагазин Балев.

Anduli наистина напълно споделям виждането ти относно кърменето  Hug Жалко,че няма бутон like  Wink

mamma_vessy малкия е такъв сладур с "маската"  Grinning

За яслите-няма да я пускам още.

Лека вечер мами!

# 523
Пуфита, честито синче, да ви е жив и здрав, лесно да се справите и голямата кака да помага скоро на мама Simple Smile

# 524
  • Варна
Пуфита, честито! Да ви е жив и здрав и да ви радва още повече!

Пътуването ни се удължи, защото едното летище беше затворено заради гръмотевична буря и трябваше да кацнем на друго летище, и от там изтървахме всички останали полети. После имаше проблем със самолета и пак закъсняхме, успях на косъм да си хвана следващата връзка. Мислих, че никога няма да се приберем Simple Smile

WithinTemptation, хареса ни, естествено. Но пък си мисля, че ние бяхме там лятото, а сестра ми каза, че е топло само 2 месеца в годината, и много често вали дъжд (поне във Ванкувър), така че не знам дали бих се радвала толкова ако през ден е дъждовно Simple Smile

migeo, как се обели кожата? На Аслан белезите не са релефни, пъпчиците изгоряха и хванаха коричка, която после падна, и сега стоят като петна по кожата му. Затова се притеснявам...

Ани, скорошно оздравяване на теб и Теди  Hug   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт