Слънчицето вънка грее, МАРТенчето по поляните лудее! - тема 17

• 43 160
  • 755
  •   1
Отговори
# 660
1.По колко пъти спи детето на ден/24часов/?И по колко часа спи?
Става в 6:00, обеден съм от 12до 14 часа, 20 часа вечерен сън.Обеден сън- 2 часа, нощен 10, като се буди 1-2-3 пъти, пие вода а в 4 сутринта яде АМ.
2.Колко са храненията с твърда храна за ден?
6 часа АМ, 8 часа закуска твърда храна, 12 часа твърда храна, 17 часа твърда храна, 19:30 АМ
3.Кое е любимото им за хапване?-Краставица, пъпеш и броколи

# 661

Напоследък по веднъж следобед, защото не става толкова рано сутрин, както преди. Вечер ляга в 22-22.30 и става  към 8-8.30. В 13.30 заспива и спи около час и половина-два.
Сутрин, обед, следобед и вечер. След като приключихме кърменето не съм давала АМ. Пловоде яде доста.3.Кое е любимото им за хапване?-Краставица, всякакви пловоде в огромни количества/освен пъпеш/, десерти.

# 662
Ivelina9292, честит рожден ден   bouquet
Много да те обичат и глезят твоите мъже в къщи !!!

WithinTemptation,  Hug

Да се отчета за снощи - детето се събуди само веднъж на зазоряване. А ММ дори не си спомняше, че се е събуждал и му е предлагал вода  Crazy Смятайте колко лесно е заспало детето, както и  ММ  Whistling А на мен за първи път откакто съм родила ми се случва да спя непробудно около 5 часа  Grinning Надявам се да не съм досадна с подробните си описания напоследък, но го правя заради тези, които се чудят как ще се получи при тях, защото и аз имах такива притеснения.

Лек ден на всички  Hug

# 663
Mur,и аз съм си мислела този вариант,но ми е съвестно заради тати.Той може и да няма против или пък някога да стигнем и до този вариант,но за сега ми се вижда повечко да го натоваря.По цял ден на работа и нощем да се занимава с Мартина,не знам. Rolling Eyes
Skrech,и аз мисля,че Мартина ме надушва и тогава започва да иска да суче.Затова при всеки възможен случай я местя в леглото й .Понякога обаче тя не иска да я бутам,друг път аз съм заспала преди нея докато суче или просто ме домързява.Забелязах една закономерност при нея:като беше бебе спеше като пън по цяла нощ/и всички викаха имаш бебе мечта не реве,спи по цяла нощ/,обаче стана топло и започна да се върти и буди,съответно да цока.После дойде зимата,пак спокойствие .Будеше се ,но 1-2 пъти.Сега пак жега -пак сукане.Надявам се като се захлади да спим спокойно. Peace
Да отговоря на питането:
1.По колко пъти спи детето на ден/24часов/?И по колко часа спи?-2 пъти .От 13-16ч.и от 21-21,30 до 7-7,30ч.Следобед 3ч,нощем 10 ч.
2.Колко са храненията с твърда храна за ден?4-твърда храна/ако някой хапва -ядем с него,гризем солети или някакъв плод.С една дума все мели нещо и все е гладна  Mr. Green/Цоква 3 пъти дневно и нощем безброй пъти.
3.Кое е любимото им за хапване?-кашкавал,кисело мляко ,краставица,банан,чай.Да чукна на дърво всичко си хапва с наслада и не е претенциозна,но това са нещата които никога не отказва.Краставицата и млякото бяха и първите неща към които посегна сама като бебе.
В последно време Мартина иска да слуша постоянно музика или да й пея .И когато се провини или съм я сложила в леглото й за да спи пък тя иска да я взема  започва да ми пее:"миамоя мамо''/мила моя мамо/и да ме гали/мили-мили/като я взема.Такава тарикатка е от сега пък после не знам.И ми става много смешно. Laughing
Маринелс,ти си имаш поспалана, блазе ти. Heart EyesЕдно време и Мартина си поспиваше хубаво/е никога не си е лягала толкова късно,но мисълта ми беше ,че спеше по 12-13ч./,но всичко това е в миналото,вече е петле. Mr. Green
Ох ,имам си излюпено  пиленце,до после. Hug

# 664
  • Варна
Ивелина, Честит Рожден Ден! Пожелавам ти много късмет и любов, здраве и щастие!    bouquet

По въпросите на ino4kada :
1.По колко пъти спи детето на ден/24часов/?И по колко часа спи? - вечер около 10 часа и половина, около обяд 2 часа, понякога следобяд около час.
2.Колко са храненията с твърда храна за ден? : всичките 4 хранения са с твърда храна. Кърмя го когато се присети, но то не стига за цяло хранене, по-скоро за замезване  Laughing
3.Кое е любимото им за хапване?: банани, диня, пилешка супа.

Днес спрях да давам АБ на Аслан  newsm44 Утре ще го водя при хомеопат, за да направи програма на Аслан за повишаване на имунитета. Вече съм спокойна, направих си някои много важни за мен и Аслан изводи, както и разбрах на какъв лекар съм се доверявала и колко съм грешала в преценката си за него. Като цяло се опитвам да извлека позитивно от негативното и да не се вайкам за това какво е можело да бъде и защо не е било друго...

Сиренце, как е Марио?

Атанасова, а Кирил?

Маринелс, разкажи какво представлява кастинга и кога чакаш новини?

Мур, личи си, че си спала добре Simple Smile Целият ти пост е свежарски  Peace

Спокойна нощ на всички  Hug

# 665
Ivelina, честит рожден ден!   bouquet Неприлично млада си  Wink -  20 години!!! Ей това си е юбилей!  newsm03
Да си здрава и само да те радва малкият Сашко, пък и татко му  Hug

Лилироуз, голяма "10х" прегръдка за теб и Марти - ти си знаеш защо Wink

Маринелка   bouquet
ВСД, радвам се, че Аслан е добре, и ние свършваме АБ утре. И аз мислех за имунитета и ще започна да му давам коластра.

В тази връзка, някоя от вас захрани ли с медец, и ако не - кога мисли да започне?

Браво на всички мами с успехи в безболезненото отбиване   bouquet

Става в 7:00; следобеден сън от около 13 до около 16, ляга в 22.
Основните са  му твърда храна (в 8, 12, 16, 20); веччер заспива с около 200мл АМ; между храненията яде плодове ( макар че последните два месеца не искаше да яде манджи и понякога  АМ заместваше 1-2 хранения).
3.Кое е любимото им за хапване? - домат (както го нарича той "мома" и диня (нея си я казва правилно  и си я иска често-често)

Последна редакция: вт, 28 авг 2012, 00:23 от sirence

# 666
Мърче, как искам и аз така, но ще го отложим след морето, а и таткото се ослушва  Confused

Сиренце Hug, радвам се, че Марио е добре вече, здравата се бяхме претиснили, ей да го нагушкаш мнооого този юнак Heart Eyes

Ивелинка ЧРД, ех, колко си млада  Flutter да си жива и здрава!

Хубаво, че и Аслан е вече добре, дано да няма повече болни дечица Praynig

1.По колко пъти спи детето на ден/24часов/?И по колко часа спи? - вечер заспива в 10 часа и сутрин до 8 часа, на обяд около 2 часа, общо 12 часа на денонощие, може и повече, но не по-малко.
2.Колко са храненията с твърда храна за ден? : всичките 4 хранения са с твърда храна. Кърмя само за приспиване на обяд, вечер и през нощта ако се събуди.
3.Кое е любимото им за хапване?: Пъпе-така му казва Grinning, всичко обича да яде, но определено предпочита по-суха храна пред супи и манджи. Научи се да отваря хладилника, вади кутията с прясно мляко и пие  ooooh! и така по няколко пъти на ден, знам, че не е хубаво до 2г. ама какво да го правя, много го обича  ooooh!.Друго, което обича са краставици, домати, плодове също всякакви, но Пъпеша му е любим.

Сиренце, не съм давала мед, но аз доста смело давам храните, просто нямам в момента хубав домашен мед, иначе сигурно щях да му дам, на палачинка със сиренце и мед например   newsm78

# 667
  • България моята родина
Момичета благодаря за пожеланията.
 След два дена си заминаваме за Гърция и ми е терсене хич не ми се прибира,но се налага.

# 668
VSD - вкарваха по един пред жури от 8човека,имаше и камера,която записваше,задаваха въпроси от сорта на да се представиш,какво ще готвиш,защо искаш да участваш,ей такива. А кога ще се обадят не са казвали (ако въобще се обадят де  hahaha)

Сиренце - вчера Пиппилота ми даде много добра идея за имуностимулатор - Годжи Бери. Преди време правих презентация на една кетърингова фирма,която използваше този продукт и още тогава се бях впечатлила,но после съм се отнесла. Ето повече за него: http://www.tialoto.bg/a/16-polezni-hrani-i-napitki/14916-super-v … ozde-godzhi-beri/
Друго много добър имуностимулатор са и боровинките,все още се намират червени на пазара...

# 669
marinels, успех и дано се обадят Simple Smile

# 670
Сиренце,аз мед съм давала,но само 1-2 пъти /в чай и в един грис със печена круша за леко подслаждане ,че не беше сладка/.Днес мисля да й направя печена филийка с масло,малко мед и може би сиренце ще видим дали ще й хареса.Меда е домашен.

# 671
  • Пловдив
Утре, четвъртък, среща на пловдивчанки на чешмичката на "Сентрал парк" в Градската градина в 10 ч..

Уинен, атанасова, елате и вие да се запознаем!  Wink

# 672
Здравейте,искам да питам след като ти изтекат 2 год платен отпуск по майчинство и искаш да си вземеш натрупаните отпуски трябва ли да се върнеш на работа ,за да ти се актуализира заплатата?Ако- да колко работни днитрябва да имаш?

Ако не се върнеш как ще ти се изчисли колко ще получаваш,докато си в платен отпуск?

И има ли нещо такова заплатата ти докато си в отпуск да ти е по-висока,отколкото като си на работа?

# 673
Usmivka - по-висока е защото вземаш 90% от брутото,а иначе като махнеш удръжките става по-малко.

# 674
Бреййй - годжи бери значи... не го бях чувала това, но ще го потърся. Мерси, Маринелка  Hug
Благодаря и на Мигео  newsm51, и Аничка   за медеца bouquet
Усмивка, макар че в работата не бяха категорични за колко точно дни трябва да се върна, за да изляза в натрупания отпуск и да ми се осъвремени заплатата, аз се върнах за десет работни дни, и заплатата ми се актуализира с около 40 лв нагоре, така че имаше смисъл все пак. Доколкото си  спомням, се гледа месеца с последните фактически отработени десет дни преди майчинството, и въз основа н анего ти се смята заплатата, ако не се върнеш на работа, а направо излезеш в отпуск. И в периода  в отпуск до две години на детето ще си взимаш от НОИ и половината от 240-тте - значи 120 лв, ако то не ходи на ясла.
Но най-добре питай конкретно в Майчинството счетоводно.

Ех, пловдивчанки, някой ден, може би напролет, ще дойда и аз на хубавите ваши срещи в този Сентрал парк ... Wink

Общи условия

Активация на акаунт