Слънчицето вънка грее, МАРТенчето по поляните лудее! - тема 17

• 43 161
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Здравейте момичета и малки бебоци!

Влизам след няколко дни почивка от интернет и какво да видя...

Сиренце и Вили, много ама много ви гушкам. Да се оправят бързо Аслан и Марио. Такива преживявания... Дори не искам да си помислям...
Хубаво е, че вече децата са по-добре и по повод на това за антипиретиците - аз не чакам 37,4, а камо ли 38, както пише в дебелите книги... Зависи в каква фаза хвана Температурата ВЕДНАГА давам нещо за сваляне и изобщо не я чакам да се качва или спада. Обикновено Теди го усещам към 37-37,3 още по погледа си личи и по телцето. И ние бяхме с ангина цялата фамилия. Забравя се, а децата още по-лесно и от нас.
Бързо възстановяване на всички болнички  Hug

Атанасова, не си единствената останала без море тази година. Догодина живи и здрави  Simple Smile

Теди 5 дни след боледуването заточи едни сополки и не минават и не минават... Пръскам Тонимер, слагах капките, които имах купени (но той тогава сополки почти нямаше). Сега давам хомеопатия през устата, дано помогне. Ако не - ще се разминем с последната ваксина през септември...
Напред през нослето почти ги няма, но се чуват назад съпроводени с хъркане. Със "сополарничето" като дръпна излиза слузест секрет, който нощем го дави. След като прочетох това
... при Дени се разви и стигна до спазъм.....
леко се притесних... Какво е спазъм в този смисъл - предизвикан от хрема?

Не исках да пиша за болести а за нещо друго, но как да не споделя...?

Спокойна нощ!

# 646
  • София
Отделен пост за рожденничката

МАМА ВИЛИ, бъди здрава и много щастлива! Прегръщам те от сърце!   bouquet

# 647
Съжалявам , не съм ви чела имах много работа.Извинявам се!

СКРЕЧ ако можеш да ми помогнеш с малко инфо за лекарствата : Пирацетам АЛ 800 мг и Кавинтон форте 10 мг налага се да ги пия , а всяка информация която намирам е ,че не се препоръчват при бременност и кърмене, уведомих лекаря който ги изписа , а тя ме увери ,че нямало проблеми - дали е така?  ooooh!

# 648
Здравейте мами,

Не съм влизала от 2 дни, а то само какви новини има  Sad

sirence, много гуш на Марио и на теб от нас и никога, ама никога повече да не преживявате подобен ужас  Praynig

VSD, радвам се, че вече Аслан е по-добре. На теб, ЧРД на патерица и дано имате прекрасна почивка  Hug

p.atanassova, добре че си реагирала адекватно, че изгореното боли много  Peace

Anduli, дано бързо да се справите с хремата  Hug

Ani4ka_ , "дъвченето" заради зъби и на мен ми идва в повече напоследък  Crossing Arms

Skrech, от мамите в групата, които вече отбиха децата си, останах с впечатление, че те не се будят или поне се случва доста по-рядко, в сравнение с преди? Какво казват "дебелите книги" по въпроса?

Хайде, и ние да се включим в редиците на болните  Confused Момчил хвана летен вирус в началото на седмицата и за половин ден повърна 6-7 пъти. Искаше да суче и след около 20 мин. повръщаше и така няколко пъти. Много се притесних да не се обезводни. Вдигна малко температура, но всичко приключи в рамките на същия ден. Вчера следобед обаче, аз се тръшнах от същият вирус (предполагам), а днес и ММ  ooooh!
Иначе, никнат му 2 кътника и започнах малко по малко да го отбивам. Искаше ми се да изчакам до есента, но разни обстоятелства ме накараха да започна по-рано.

Приятни почивни дни и дано хубавите новини са повече  Hug

# 649

Skrech, от мамите в групата, които вече отбиха децата си, останах с впечатление, че те не се будят или поне се случва доста по-рядко, в сравнение с преди? Какво казват "дебелите книги" по въпроса?
И на мен ще ми е интересно да го прочета.
Аз и преди бях питала,но никой нищо не писа:как преспивате  децата си нощем ,когато вече са отбити и няма биба?

# 650
Ani4ka_, при нас вечер баща му го приспива и става доста по-лесно, отколкото предполагах. Така сме от около седмица. От снощи му прехвърлих и нощните дежурства и ако детето се събуди, той се оправя. Събужда се поне 4-5 пъти снощи, ще видим как ще е тази вечер. Аз за сега спя отделно от тях. На обяд продължавам да го припивам с кърмене и това сигурно ще остане последно, освен ако не отпадне от само себе си, защото няма кой друг да го приспива освен мен по това време.

# 651
  • София
Прегръдки на всички мами с боледували и оправящи се вече дечковци Hug Hug Hug Дано нямате такива "емоции" повече!

Аз се появявам след дълго отсъствие, но почти цяло лято бяхме извън София. Четях ви, не съм изпуснала почти нищо, но така и не намирах време да пиша.

Включвам се по темата за кърменето - и при нас е мнооого често, за приспиване, за успокоение, нон-стоп. Малко съм изтощена вече. освен това, определено вече съм в периода на инволюция на лактацията, така че нещата са още по-сложни. За отбиване още и дума не може да става. Преди да заминем за чужбина през юни, Тео заспиваше с татко си, поцокваше нощем и веднъж през деня и това беше. Но по време на пътуването отказа тази екстра и се започна всичко наново. Сега така е засилил сукането, че свят ми се завива. нощем спи много неспокойно и мрънка много, при всяко будене ( а те са безброй) трябва да си цокне, за да се успокои и да заспи. През деня също заспива само с мен и пак по същия начин. Е, бяхме на гости при майка ми за 3 седмици и там, ако не ме виждаше си се приспиваха с нея, но само през деня, вечер не признава никого освен мен. Това, което ме притеснява е, че нощем като се поразбуди и започва да плаче, а ако изляза от стаята започва да пищи неистово. успокоява се само с мен. И тъй като от средата на септември се връщам на работа, ще ми бъде малко трудно да продължим с това темпо.
Това което е писала Mur за вечерното приспиване и за нощите не знам как да го постигнем. Преди 2-3 месеца беше така и при нас, но всичко се преобърна. Та....съвети приемам всякакви. Ще се радвам, ако Sкrech  с включи с идеи.

Поздрави на всички мами, пишещи и четящи в тази тема !

Последна редакция: нд, 26 авг 2012, 09:14 от Stacked

# 652
  • София
Привет!

Anduli, дано бързо да се справите с хремата  Hug

Хайде, и ние да се включим в редиците на болните  Confused Момчил хвана летен вирус в началото на седмицата и за половин ден повърна 6-7 пъти. Искаше да суче и след около 20 мин. повръщаше и така няколко пъти. Много се притесних да не се обезводни. Вдигна малко температура, но всичко приключи в рамките на същия ден. Вчера следобед обаче, аз се тръшнах от същият вирус (предполагам), а днес и ММ  ooooh!

Дано и вие да се оправите бързо!  Hug

Най-глупавото е, че летните вируси отминават а идва зимата с нейните си такива. Аман...

Атанасова, как е ръчичката на детенце?

Лека!

# 653
VSD, честит рожден ден със закъснение! Ужасно е било прекарването му, но това да е било лошото, от тук нататък само положителни емоции! За Аслан според мен няма за какво да се тревожиш - много по-силни са децата, отколкото си мислим. Бързичко ще забрави случилото се и скоро пак ще е готов за щуротии Simple Smile
А вие момчета, взимайте се в ръце и оздравявайте! Майките на Аслан, Кирил, Марио и Момчил чакам на отчет с добри новини. Ади също е с течащ нос и съм изненадана, защото сме на село и тук уж въздухът е чист, не сме общували с болни, доколкото знам, не забелязвам в момента да й никнат зъби, явно от батко си го "наследи".
След като прочетох това
Anduli, аз също избягвам да говоря за болести, но благодаря на Сиренце, че е споделила опит, дано не ми се налага да го прилагам. Хубавата новина е, че щом досега детето ти не е правило спазъм има голяма вероятност да не разбереш какво е  Hug Или се появява при някое боледуване като бебе, или не е предразположено детето. Но Дени също така се захласваше като бебе, нямам представа има ли връзка, но това са "екстрите" за компенсация може би на това, че много лесно се гледа иначе. За да се получи спазъм хремата много бързо се развива и слиза надолу като предизвиква кашлица, която може да се засили до такава степен, че да не може да си поеме въздух детето. Просто постоянно получава повик да кашля, без да може да спре. Имали сме невероятния "шанс" през нощта да преценяваме да правим ли инхалация вкъщи, с надежда да се облекчи и успокои или да рискуваме да отидем до болницата, където не е ясно кой и как ще ни посрещне. Хубавото е, че помага и високо атмосферно налягане, не мога да обясня по какъв начин, но се качваме за 3-4 часа в балкана и там се е случвало да няма и следа от кашлицата  Peace
И да завърша по-весело - отдали сме се на творчески идеи последните дни. Използваме докато сме на село да се цапотим на воля. Децата си умират от кеф, целите боядисани в бои, докато рисуваме с пръсти или оцветяваме с водни бои. Вече и с пластелин започна да си играе Ади, научи се, че като направим някой "специалитет" не го изяждаме наистина  Laughing Остава да спре да си похапва и тебешири, преди месец все още й изглеждаха ужасно вкусни, скоро пак ще пробвам.
Ето и една снимка как се е дегизирала докато оцветява... хм, нещо не ми се получава. Или аз съм забравила как се дава линк или не става в момента.

Последна редакция: нд, 26 авг 2012, 02:20 от Лъки

# 654
  • София
Съжалявам , не съм ви чела имах много работа.Извинявам се!

СКРЕЧ ако можеш да ми помогнеш с малко инфо за лекарствата : Пирацетам АЛ 800 мг и Кавинтон форте 10 мг налага се да ги пия , а всяка информация която намирам е ,че не се препоръчват при бременност и кърмене, уведомих лекаря който ги изписа , а тя ме увери ,че нямало проблеми - дали е така?  ooooh!
Почти нищо не откривам за тях. Да не би да са източноевропейски и за това така? Има ли начин да се сменят с някои, за които има повече информация?
 Пирацетам според e-lactancia.org е с ниво на риск 1, като най-ниското ниво е 0.
 в http://toxnet.nlm.nih.gov/index.html пише, пирацетам се отделя в майчиното мляко и е препоръчително да се избягва.
 за Кавинтон само пише, че липсват клинични проучвания.
 Най известния и мащабен справочник на Хейл мълчи по въпроса за тези медикаменти.

Mur, те дебелите книги нали от нашия опит черпят, та няма значение в крайна сметка какво казват, защото или ще е тако или вако  Grinning Или твоето дете ще е от тези, които наистина намаляват или спират буденията или не  Rolling Eyes
 Аз по-скоро си мисля, че ако отбиването се случва в период, който е труден за бебето(или физически нещо го тормози или просто е влязъл в мрънкащата фаза и с тия страхове майка им да не ги зареже  Confused ), тогава сигурно ще е много трудно и за двамата. Когато най-много се нуждае, мама не дава. Може би, когато е спокойно детето и не изглежда да е нещо изнервено, да го притеснява, боли, да е превъзбудено... тогава е по-подходящо. Но то ако не е досадно и мирува, тогава майка му няма да планува отбиване, защото няма да й тежи вероятно. Та такива разни размисли си имам и ми е интересно какво мислите вие. Все пак, ако желанието за сучене не е свикване заради рутината, а нещо да речем емоционално, тогава ще трябва да се решава по друг начин тоя проблем.

Иначе опита на масата показва, че някои бебета реално подушват майка си и заради това се будят. Други се будят, защото са свикнали да се будят  Whistling . Трети пък спят като пънове тъкмо защото усещат майка си.
 Децата(вероятно вече забелязвате) много мразят да им се сменя рутината. Те си знаят тоя начин и така искат. Дори да не са кърмачета, ако до сега винаги са приспивани по един и същи начин от един и същи човек, нека смее някой да им наруши ритуала  Mr. Green сигурно през няколко етажа ще се чуят.

Моя опит от първото дете - ваденка е, че той можеше да суче по безброй пъти нощем, ако нещо го тормози, а може и да не суче. Но определено несученето е било изключение. Закон беше за него, ако спим заедно, спи и не суче, но ако съм на компютъра, за три часа 5 пъти ще се събуди. Много време след като го отбих продължи да се буди(може би над година). Като се хранеше обилно нощем. Не просто да  подхапне, а иска цяла купа с надробена супа примерно. Реших, че това е вреден навик и упорствах да престане. Не спря да се буди, но знаеше, че злата му майка няма да му даде супа и се задоволяваше с нещо дребно или вода. Взе, че почна да му се вие свят сутрин( а понякога и през деня) и педката рече, че вероятно конкретно той се нуждае да си похапва начесто, за да поддържа нивата на захарта.

Второто ми дете малко си прилича с първото по това, че ако съм на компютъра, много се буди(тази нощ 3 пъти вече съм ходила да му давам да суче). Но легна ли до него, забравя за сучене. Ако легнем заедно още вечерта, инцидентно би ме потърсил да суче.
 С него не ми се е случвало да ги има ония супер досадни отвратителни целонощни кърмения(примерно при зъбоник) и много съм щастлива.
 Не съм правила опити да го отбивам, но след някоя и друга година ще дам отчет как е. През това време ще ви стискам палци на вас (малееее и какво ще правите по цяла нощ в сън? Ми че то скука  Mr. Green )

# 655
Боже колко неприятни неща са се случвали,
Мамчета да целунете Марио ,Аслан и Кирчо  Hug
Цитат
След като прочетох това
Цитат на: Лъки в Ср., 22 Авг. 2012, 01:02
Anduli, аз също избягвам да говоря за болести, но благодаря на Сиренце, че е споделила опит
С Хриси ми се е случвало много е неприятно ,но и аз забелязах ,че ходенето на планина е по полезно в случея от ходенето на море,на море винаги си нося урбазон  ooooh!
Цитат
Включвам се по темата за кърменето - и при нас е мнооого често, за приспиване, за успокоение, нон-стоп. Малко съм изтощена вече.
И при нас така има моменти в които съм решена ,че днес е "края", но онзи нейн поглед "сълзливи очи" ме обезкуражава и оставаме на това ниво- когато поиска девойката казва "нана"/за ако и пиш не казва все още ,но с нана-та  ooooh! /,а това е почти 100 пъти дневно и на воля през нощта щот "сергията" е отворена и достъпа до нея е свободен.  ooooh!
Днес "изкарахме" вируса с повръщането и р-вото и съм на 1000% сигурна ,че градина ще види напролет!

И една питанка за сверяване на часа:
1.По колко пъти спи детето на ден/24часов/?И по колко часа спи?
2.Колко са храненията с твърда храна за ден?
3.Кое е любимото им за хапване?

Лека и спокойна нощ ви желая бебчовци

# 656
Това което е писала Mur за вечерното приспиване и за нощите не знам как да го постигнем.
То и ние сме в началото и не знам кое на къде ще тръгне, само казвам, че се получава, а аз мислех, че ще е мисия невъзможна, тъй като през деня и до тоалетна не мога да отида без да виси на вратата и да реве за мен, а какво останало да го оставя да го приспива някой друг, при положение, че от 1 год. само аз го правя. Но е факт, че тази вечер дори не се размрънка като излязох от спалнята и го оставих с баща му, дори сам си подаде ръцете към него, за да го сложи в леглото му  Grinning
А снощи се буди само 2 пъти, което е по-добре от обичайните минимум 3, а напоследък бяха безкрайно много.

skrech, Момчил е от тези, които се сещат да сучат като ме надуши. В повечето случаи щом вляза в спалнята или най-много до 10 мин. се събуждаше и започваше да мрънка.

(малееее и какво ще правите по цяла нощ в сън? Ми че то скука  Mr. Green )
Гледах хубаво филмче на спокойствие до към 1, после до 2 не можах да заспя, ослушвайки се до бебефона, какво се случва в спалнята  Crazy Чувствах се супер странно, мислейки си как не съм се отделяла от детето си откакто ми го дадоха в болиницата и ми идваше да отида и да си го гушна  Tired Явно съм луда, но се надявам да се оправя скоро. Даже бих казала, че той приема по-лесно промяната в ритуала, отколкото аз  Whistling

Лъки, добре сме ние вече Grinning Благодаря, че попита  Hug

ino4kada, много е неприятен този вирус, но поне бързо минава  Peace

И една питанка за сверяване на часа:
1. По 2 пъти - вечер от 21,30 до 7- 7,30 сутрин, следобед от 12,30 - 15
2. Закусва, после давам плодове, на обяд суче и обядва чак като се събуди към 15,30, следва пак някакъв плод и после вечеря към 19-19,30. Сега като редуцирах кърменията забелязвам, че има повече апетит, така че може би ще изместя обяда преди спането, както е редно да бъде.
3. Кисело мляко, диня, грозде, пилешка супа, картофи с грах.

Хайде, лека от мен, че много се разписах  Hug

Последна редакция: нд, 26 авг 2012, 23:31 от Mur

# 657
Привет!

Изчетох всички неприятни новини,много силни прегръдки и целувки за гордия ни лъв Аслан. Сиренце,ще звънна утре да те чуя,че тези дни нямах възможност,а ви умислих с Марио  Hug

1.По колко пъти спи детето на ден/24часов/?И по колко часа спи? - 2 пъти: нощния сън е 12 часа (преди беше от 23:00-23:30 до 11:00-12 на обяд,но тъй като от 3.09 тръгваме на ясла почнахме да го изместваме по-рано и сега е от около 21-22:00 до 9-10 сутринта) и обедния 2 часа от около 14часа до 16ч.
2.Колко са храненията с твърда храна за ден? 2 - закуска понеже не можем да станем е АМ,обяда е твърда храна,вечерята също.Задължително преди лягане изпива 180мл АМ.Иска ми се да го махна,но...
3.Кое е любимото им за хапване? много си мени "любимото" откъм храни,но маслини и сирене никога не отказва

Да се отчета: ходихме на невролог,по мойте описания и тя (д-р Христова в Токуда) се съмни за абсансна епилепсия,в следствие на което направихме ЕЕГ,оказа се че няма такова нещо ( racholina каза,че е ЕЕГ ще хване припадъка,само ако той се случва в момента,така че пак не ми е на 100% спокойно,но поне на 99 Simple Smile )

Почнали сме с изследванията за яслата :кръв и урина -ОК, мама няма сифилис  Laughing утре ако успея ще дам и за патогенни и чревни бактерии

Нещо за мен - бях на кастинг за Черешката на тортата,чакам резултати Wink

Толкова от мен, че е почнала да ме тресе треската от предстоящата раздяла  Sad Напоследък прекалено много свикнахме да сме 25часа в денонощието една с друга  Cry

# 658
Привет момичета!
Всички болнички бързо да оздравяват  Hug
Marinels много се радвам,че всичко е наред с ЕЕГ-то  Hug Успех на кастинга и дано скоро и двете свикнете с мисълта за яслите.
За спането на Анастасия по 12ч.-благородно ти завиждам  Simple Smile Това е мисия невъзможна при нас!
И като говоря за това да се включим и ние в отбора на активно сучещите през ноща.Напоследък спи неспокойно,постоянно иска да суче (вече съм сдъвкана отвсякъде),буди се...А пък за приспиване от друг и дума да не става,и без това само аз я приспивам откак се е родила.

Гледах хубаво филмче на спокойствие до към 1, после до 2 не можах да заспя, ослушвайки се до бебефона, какво се случва в спалнята  Crazy Чувствах се супер странно, мислейки си как не съм се отделяла от детето си откакто ми го дадоха в болиницата и ми идваше да отида и да си го гушна  Tired Явно съм луда, но се надявам да се оправя скоро. Даже бих казала, че той приема по-лесно промяната в ритуала, отколкото аз  Whistling
Изобщо не си луда  Grinning Сигурна съм,че и аз бих се почувствала така!Случвало се е да я оставя за малко на майка ми (когато е тук) и да свърша нещо за 1ч.Направо се чувствах виновна,че съм я оставила,което е прекалено и аз също се чувствах не по-малко луда  Grinning

Вечер заспива около 9:30 и се събужда между 7 и 8 обикновено,дневният сън е от 11:30 до към 1,1:30
Сутрин закусва,после и давам плод,след като се събуди обядва,към 4 и давам отново плод,малко по-късно сиренце или кисело мляко или някое кремче което аз съм направила,следва вечерята.
Обича овесени ядки,телешко варено  Laughing,един ябълков щрудел,който направих ужасно и хареса-голямо ядене падна.

Май това е от мен за сега.
Лека вечер на всички мами и бебоци!   sleepuu

# 659
  • България моята родина
Добър ден на всички и оздравяване на всички мъничета   bouquet

Да отговоря на анкетата
Вечер след 22ч до към 8-9 сутринта,но има по 1-2 будения,след това към 12 на обяд по час-два и следобед пак,може да спи и по един път на ден около 3 часа.
Закуска,обед и вечеря като има моменти,в които не яде по много има и такива,които добре се храни,естествено и млякото,без което не може
За момента зеленчукова супа или пилешка,най-любимото си е доматките,общо взето хапва вече от всичко с по-голямо желание.

Да почерпя днес навършвам 20 години

Общи условия

Активация на акаунт