Слънчицето вънка грее, МАРТенчето по поляните лудее! - тема 17

• 43 162
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
ВСД, въпреки всичко ЧРД!

Дано всичко премине по-бързо и да изкарате една страхотна почивка след това! Много прегръдки от нас!
Hug Hug Hug

# 631
  • България моята родина
VSD Стискам палци малкия Аслан да се оправи по-бързо и добре да си починете след това.

Lilyrose честно казано думите на докторката бяха малко объркани от факта,че на малкия нищо му няма и се опита да обясни по сто начина,за да заслужи парите за прегледа.Това не е важно,а че малкия е добре.Според нейните думи от както малкия рязко е започнал да приема повече твърда храна заедно с кърмата стомаха се е разтроил и по-трудно храносмила,изписала ни е хапчета по време на хранене,за да му помагат на храносмилането и едни прахчета и витамини.Също така препоръча да намаляме кърмата вече,което и на мен ми идва на ум,не защото му пречипо нейните думи,а защото започва да ми натежава това даване на цица по цял ден и приспиване по 3-4 пъти само за един сън.А и вече става много лош сърпа и ако не дам,когато той поиска,започва да ме бие  Laughing

# 632
  • София
 Ivelina9292, вероятно опита ще ти покаже на къде да поемеш, но се чудя защо мислиш, че бебето се приспива по 3-4 пъти на сън, защото суче? Допускаш ли, че може да е тъкмо обратното - нещо пречи на детето да спи спокойно, но с кърменето ти му помагаш да се унесе отново? Спиране на кърменето, не значи непременно спиране на проблема с неспокойния сън.
 Но като преживяла вече едно такова дете  #Silly мога да кажа съвсем истински "разбирам те!" Беше просто ужасно. И на всичкото отгоре той не само че се нуждаеше да бъде приспиван по няколко пъти, за да спи, а да лежа до него. И само леко да помръдна, тои усещаше и се събуждаше. Обикновено ползвах времето за четене на книги(макар в мега неудобна поза) и когато се схващах и исках да се понаместя, той отново се събуждаше и хайде наново приспиване.
 И това чудо мина. Но за това сега Никола ми се вижда егати и лесното дете. Защото мислех, че всички са като Митко и очаквах да мина през същото, бях подготвена за силноизискващо дете, пък то - приятна изненада  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 10:53 от skrech

# 633
skrech благодаря ти,че сподели!  Hug Съжалявам за случилото се,все пак добре че всичко е наред накрая.

VSD
  миличкия Аслан,дано скоро да се оправи!Представям си какво ти е  spoko
Все пак Честит рожден ден!Дано това да е последния ти такъв рожден ден и занапред само хубави моменти и здраве!   bouquet

# 634
ВСД, честит рожден ден, желя ти едно много здраво детенце от тук нататъка, и ти също  Wink

# 635
VSD, честит рожден ден! За съжаление, човек има такива рождени дни в живота, и те са, за да може с още по-голяма наслада да започне да изживява всеки хубав момент в своите делници! Наред със здравето на теб и близките ти, ти пожелавам ти точно това - делници, изпълнени с прекрасни малки мигове!
И на мен ми е много мъчно за малия Асланчо с този абокат... Ама както казвам за успокоение на Марио, когато нещо е пострадал, и той всеки път основателно вярва на думите ми  - "Ще мине, ще мине!".

Да, кратка е паметта на децата за лошото, в това се уверих след първия ни път в болницата. Мислех, че детето никога няма да е същото, но след две седмици си стана такъв, какъвто си беше.

Съжалявам, че и аз с напрежение ще ви заредя, но и на нас се случи нещо много страшно. Тъкмо във вторник щях да пиша, че и ние сме като Аслан болни, и Марио вдигна 39.5, каквато температура никога не беше вдигал, и направи фебрилен гърч. Страшна работа ви казвам, дано на никого не се случва. Около пет минути  (сториха ми се часове) държах малкия в ръцете си вкоченен, с отворени немигащи, прани очи, стиснати зъби и ръчички напред - помислих, че детето ми умира... Не спирах да му говоря, защото си мислех, че така му помагам да не умре - майчина заблуда, но освен това просто не знаех какво друго да направя. Чувствах се толкова безсилна. Не бях сама - и мъжа ми, и майка ми бяха тук, но и те не знаеха какво да се прави.  Така никога не съм се плашила в живота, макар че съм имала няколко сериозни  инфарктни пеживявания. Какво облегчение когато го чух да проревава... Прекарахме три дни в болницата, за да сме там, ако случайно беше се повторило - дано никога повече да не се случва, но е вероятно и оттук нататък трябва да давам температуропонижаващи още на 37.4. Направиха му и ЕЕГ - слва Богу, наред е всичко.
Вече сме вкъщи, от два дни без температура. Инфекцията (тип ангина) била на бактериална основа, и затова - АБ амоксиклав - орално. За абоката ги бях предупредила, че няма да се съглася.

Внимавайте с температурата, моля ви.

Това, което вече знам, че трябва да се прави при гърч: почти нищо - слагаш детето легнало на една страна да не се задави при евентуално повръщане при стягането на гръкляна, и чакаш да мине. Не трябва да се опитваш да му вадиш езика, да го тресеш, да го клатиш (което ние грешно направихме). При по-дълъг от 2 минути гърч - диазепам. Имало диазепам свещички в Гърция.

Благодаря на всички тукашни мами, които бяха разбрали, и ми писаха съобщения за подкрепа  Hug.

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 14:39 от sirence

# 636
Сиренце, много се радвам, че с Марио сте вече добре и че сте си вкъщи. Аз четох във фейса, следях какво се случва с вас и направо настръхвах. В такъв момент се вижда колко безсилни сме хората и не знаем какво да правим в такава ситуация. Пожелавам ви никога, ама наистина никога повече да не ви се случва подобно нещо, дай Боже никой да не го сполетява. Пращаме ви много прегръдки и ви пожелаваме да сте спокойни и здравички.
И ние от няколко дни сме с температура и май чак днес ще вземе да спада. Според лекарката има само леко зачервено гърло и засега отърваваме антибиотика, но ако температурата продължава до неделя ще трябва и него да му давам. Зъбите сега ни мъчат и май заради тях е отслабнала имунната система, а и имунизация ( Слава Богу последната), много се натрупаха. Пожелавам на всички болни малчовци скорошно оздравяване и никакви болести повече.

# 637
sirence, голям кошмар сте преживяли Cry Желая ти бързо да забравиш този ужас и оттук нататък само хубави моменти да има Hug Целувки за сладък Марио Hug

VSD, Честит рожден ден! Желая ти да си много здрава и Асланчо много да те радва  bouquet
Миличкия той, измъчили са го милото Cry Стискам палци всичко да минава бързо и да си изкарате страхотна почивка! Много гуш и за двамка ви Hug

# 638
Sabrina, благодаря за пожеланията! Още днес да свали температурата вашето Митаче и да е здравичък!  Hug
Маца     bouquet

# 639
  • В сърцата на моите трима мъже!!!
Sirence , радвам се, че Марио вече е добре. Пожелавам ви бързо оздравяване и кошмарът, който сте преживели никога да не се повтаря, а и да не се случва на никой друг! Дано и ти успееш по-бързо да се оттърсиш от шока, който си преживяла! Много прегръдки от нас  Hug Hug Hug!

# 640
Аз уж гледам във ФБ   newsm78

Сиренце бързо оздравяване, представям си, колко си се изплашила и какво ви е минало през главите. Какво да кажа...за съжеление живота ще ни поднесе тепърва много незнайни за нас моменти, дано са повече хубавите от лошите. Марио е силно детенце и дано никога не му се случва подобно нещо. Дано да ви ръсте по-здрав от всякога.
Преди, когато нямах дете, а и мисълта за дете ме втрисаше, тогава не проумявах как може да не си купя нещо, а на детето да купя, как може да мисля за някого повече отколкото за себе си? Е, сега виждам какво е Simple Smile  Ако преди съм си мислила, че съм щастлива в някои моменти, то те са нищо в сравнение смеха на детето ми, той ми дава най-голямото щастие, малка усмивка или прегръдка, е няма с какво да го сравня. За да съм и аз малко в черната хроника и ние имахме малък инцидент, но в сравнение с тези на Аслан и Марио е нищо. Кирил леко се попари с вряща вода и може би така като го гледам е втора степен изгаряне. Веднага намазах с лосион за след плаж (че само това се сетих, че имаме) тичах до аптеката за Пантенол и го пръсках. Днес е много по-добре, а ръчичката е леко червенка.
В среда бяхме в Хисаря на плаж цял ден и прекарахме чудесно. Ние сме сигорно единствените, които няма да отидем на море или планина, но свекитата ни взеха с тях за един ден и беше много хубаво, Кирил "гъбяса" във вдата.

# 641
VSD,бързо оправяне на Аслан ти желая и честит рожден ден на патерици.Нека само оздравее детето  и ще бъдеш щастлива ,както и ще имаш достатъчно поводи да празнуваш. Wink
Сиренце,направо се ужасих.Слава Богу,че всичко е наред с детето. PraynigДано никой не преживява такава болка и ужас! Praynig
Атанасова,хайде и вие. SadКакво става със всички деца?Бързо да се възстанови и Кирил и дано не е сериозно .Аз затова винаги съм била на мнение,че за да бъде една жена майка,трябва да е готова за това.Едно време и аз като теб не исках да чуя за дете,но ето че дойде момента и се почувствах готова да го имам и както ти каза:да мисля за нея повече отколкото за себе си.Затова
всичко с времето си. Wink
Мартина я мъчат зъби,а не ми дава да погледна какво става.Онази вечер почти не сме спали имаше температура/ниска 38 градуса/,въртя се ,плака,сука 1 млн.пъти и накрая дадох биба.Предпочетох да дъвче нея ,а не мен.За мое щастие и учудване на сутринта не я потърси и изобщо не попита за нея и си караме по старому.Явно вече няма нужда от нея.Като види някое връстниче с биба все посяга да я вземе и се чудех дали иска да я лапне или хвърли.Явно детето е решило,че щом тя няма  биба и другите трябва да я махнат. LaughingСега вече е ок.

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 16:20 от Ani4ka_

# 642
  • Варна
Сиренце, скорошно оздравяване на Марио и много  Hug и за двама ви. Бъди силна, макар че е лесно да се дават съвети отстрани. Най-лошото е зад гърба ви, пожелавам ти повече никога да не се сблъскваш с подобно нещо!

Аслан днес е по-добре и за първи път от три дни мога малко да се отпусна. Днес сестрата не можа да намери "хубава" вена на Аслан и започна да му разглежда краката и сгъвките на ръцете. Тогава вече не издържах и казах да му бият АБ мускулно, а вечерта пак ще "търсят". Поне вечерта е другата сестра, и смятам да и кажа да останем без абокат, защото мускулните са болезнени, но поне болката трае няколко секунди, а абоката е коварен и след като видях пораженията не го искам. Чудя се само как деца на година и половина успяват да си опазят абоката... Понеже това ми беше казано, сякаш Аслан нарочно го е изкривил...Сиренце, разбирам те защо си била против това, как аз не знаех по-рано. Но понеже му вливаха серуми за обезводняването, решиха, че най-лесно е да остане с абокат още 5 дни, а аз се заблудих, че добре фиксиран абокат означава, че той наистина няма да го размърда  ooooh!

Но хайде, спирам да се оплаквам, стига толкова. Това лято имаше толкова много болни дечица и толкова тъжни и тревожни майки. Дано краят на лятото да е и краят на всички тези ужасни мигове  Praynig

p.atanassova, дано Кирил да е добре и ръчичката му да се оправи бързо. Вземам си бележка от твоя пост и ще си купя Пантенол  Peace

И искам да благодаря на всички за милите пожелания   bouquet Както сиренце е казала, всеки ден може да е рождения ми ден, не е задължително да е точно един определен в годината Simple Smile

Хубав следобед на всички и благодаря за подкрепата ви  Hug

# 643
ВСД, радвам се, че помогнах с нещо  Hug Наистина е добре да се имат такива препарати при подобни непредвидени ситуации. Иначе Кирил е добре, още е червеничко, но не е болезнено.
За абоката мога да кажа, че на възрастните също се получава така, камо ли на бебе. Хайде оздравявайте и да почват игрите Simple Smile

# 644
 Hug за Кирчо на Атанасова, бързо да му мине ръчичката!
ВСД, радвам се, че Аслан е по-добре - в чест на рождения ден на мама Wink

Ама наистина  какъв е този етап с болести за много от нашите дечица? Да отминава вече за всички!

Абокат не може винаги да се отказва, трябва правилно да се прецени тънката граница между необходимостта и улесняващото медицинските лица презастраховане.

Благодаря и на ВСД, Аничка, Атанасова и Надя за благопожеланията  Hug

Общи условия

Активация на акаунт