Отговори
# 705
Rosikosefi, мисля че питаш за програмата " обратно на работа" по описанието което си дала. Ето тук прочети http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=565913.0

Josepha, благодаря! Ние имаме вече организация за нашето море, но нищо не пречи септември да проверим как е и чуждото Sunglasses

Иве, с говоренето сме доста напред, няма да разказвам подробно, за да не си мислят някои мами че се поизхвърлям. Но пък познато детенце чак след 2 год се отприщи да говори-дотогава само "мучеше". Така че спокойно. Мисля много по-важно е да виждаш че те разбира, явно си трупа думичките и изведнъж ще започне Peace

Климатици пускаме и в колата и в къщи, в крайна сметка и "ний душа носим" Grinning  смятам че децата както свикнат-ако им е нормално така, защо не? Досега проблеми няма.

Кали, за съня- на следобедния си спят сами. Ако чуя че се разбуждат, ходя да пошъткам и да задрямват пак Peace понякога има рев, понякога не, но не мисля че е защото мен ме няма, а по скоро заради недоспиване, сънища или пък неудобна поза ( а бебо и заради глад Mr. Green)
заглавие..Декемврийчето за жегите нехае, иска нон стоп да играе newsm78 Crazy

Последна редакция: чт, 12 юли 2012, 10:44 от second

# 706
Винаги сме на климатици, имаме във всички стаи. Апартаментът ни е с едностранно южно изложение и мога да пържа яйца на метър от прозореца  Crazy В колата задължително пак с климатик, ако е на дълъг път и мятам одеало на краката.

За b]събуждането[/b] - след като го приспя вечер отивам в хола, той  се буди към 12ч и проплаква. Отивам, давам АМ и пак го слагам в кошарката. Слдобед същото. Знае като се събуди да вика силно. Каката е в друга спалня да не си пречат, че още имат различен режим. Кали, защо те плаши, че ще се събуди сама? Като викне за 1 мин си при нея, няма да има време за стрес.

За тръшкането и малчо е в такъв период. Но хич не го търпя или му обръщам гръб или го вдигам от земята и го засилвам да ходи. Обикновено ме поглежда крайно обидено, но спира. децата не са глупави, знаят кога да не се хабят. Е и за шамарите споделих  Crazy стига да му падна на сгода ми залепва един два.

За говора, прави опити да казва думи, но нищо изчистено. Разбираме го семейно, надали някой друг би схванал, че това е човешки език. Основно крещи и напява на бебешки с голям ентусиазъм.

# 707
  • София
mama_Iva , ааааааааааааааааа пишем съчинения и още как! Днеска подхвана да чете "Война и мир".
Сериозно сега - същата работа сме и ние - мама и мучане му е майката!  Joy
Но пък го виждам, че ме разбира за всичко. Като му кажа "Махни си шапката" и я маха сам. "Ела да ти обуя сандалите" - пристига и си подава краката.
И аз се надявам, че ще се отприщят изведнъж с говоренето. Все пак са момчета. Дано съм права.

KalinaZ , много се радвам, че се чувствате добре на село. Имаш и помощ, чист въздух, детето ти спокойно - кой е като теб?!
За спането - аз Филип го оставям да спи следобяда сам. Вечер също остава сам в креватчето, но винаги на пуснат бебефон и аз с наострени уши  Joy

Климатик в къщи нямаме. Но по пътя до Гърция бяхме на пуснат климатик в колата на най-слабата степен и да не духа в детето, защото иначе много напичаше и нямаше начин.....
А в хотела пък се изпържихме, но не посмях да спим на пуснат климатик, щото разположението на стаята беше такова, че както и да насочим струята, все щеше да бие в леглото на детето.
Не ги харесвам климатиците, ама хич! И гледам да ги спестявам максимално.

Бибата не сме я отказали и ние - само с нея заспива и я плюе сам.
С памперса сме до никъде - изобщо не съм опитвала да го оставям по гащи. На плажа първите дни му обувах бански. Като ми припика 3 пъти кърпите, набързо се отказах от тея експерименти.
Затова пък го слагам на гърне в определени часове и винаги е свършил нещо.
Аз не напъвам много с махането на памперс, защото виждам, че не си казва и няма смисъл засега.
А припикана къща не мога да поддържам. Naughty

# 708
Благодаря за отговорите относно климатиците, аз чак днес пуснах в къщи, че не се трае, иначе в колата си го пускам на по-високи градуси.
 Бебеш, браво за почивчицата. Hug
 Рика, и половинката ще идва, ама аз не го броя като помощник. Hug

# 709
Рика, и половинката ще идва, ама аз не го броя като помощник. Hug
Мари, в Гърция може да ви глобят, ако Аля не си седи в седалката, беше споменала, че не иска. Моите хем са свикнали да са вързани и пак не ги виждам Сф-Атина  Rolling Eyes До 350км им е търпилото.

# 710
Лелее като гледам прогнозата за Бг и направо ми прилошава! Аз тук на 18 градуса измрях от жега онзи ден, няма да оцелея на 37!

И моето диване казва някакви думички и главно последната или първата сричка на думата. Примерно: пари, паричка, падне, пате- всичко това е "па", но с различна интонация и само аз и баща й знаем какво има в предвид. И аз не се притеснявам за говора, нали я виждам, че се развива нормално, няма как на сила да я накарам.

Бибата преди два месеца реших да я махам. Оставихме я за нощното заспиване само, че тогава е голям ужас. Преди често я използвахме през деня, рева, тръшка се две седмици, сега си е супер без нея. Като й се доспи и просто заспива, няма мрънкане.

С памперса от няколко дни обаче имаме голям напредък. Сутрин я оставям без памперс до 12 часа, но преди няколко дена изведнъж започна като й се пишка да си сяда на гърнето. Сега когато сме в нас и е без памперс, като й се допишка и застава до гърнето и си дърпа гащите, ако не я видя- сяда с гащите на гърнето и после си вика "бавооо". Вчера излязохме за два часа на вън и не се напишка, в къщи цял ден само в гърнето, даже привечер и ако направи. Та се радвам, че нещата станаха от само себе си, сама й хареса и реши, че ще пишка така вече, аз никога не съм била твърде настоятелна.

С количката обаче ще видим до кога. Има една площадка на 10 минути от нас, стигаме за 30 минути, което не ми е проблем, аз не бързам за никъде, но ако искам да отида до един парк на 20 минути от нас, прекосявайки центъра... ммм няма как. Ама мисля на есен свекърва ми да дойде да я гледа малката. Тя още от както проходи малката ме юрка да я махам количката, та ще е интересно...  Twisted Evil

Моята адашка се позагуби. Не остана то до септември време. Колко бързо минава когато някой друг е бременен. Simple Smile

# 711
Мама Ива, при нас падна голямо мазане когато се хранехме, от началото много се притеснявах, все си мислех че всички само нас гледат, но после взе да не ми пука. То всички семейства почти бяха с малки деца, така че не само малката плюеше и мажеше. Crazy

За приказването - говори доста думички, някои напълно измислени от нея, само аз я разбирам.

За климатиците - в колата го пускаме, иначе няма шанс, страшен мор е. В хотела също го пускахме, но само когато излизахме навън. Не знам защо, но много ги мразя тези климатици. Close

Кали, много да ви е спокойна и приятна почивката на любимото село  Hug

Бебеш, ей на това му казвам истинска почивка - без деца и мъж. Mr. Green

Памперса скоро няма да го махна, нито си казва, нито има желание да седне на гърнето. ooooh!

Дайте идеи как да я откажа от смукането на пръста, вече чак раничка си е направила. Thinking

# 712
Добра, мерси за инфото, засега решихме  да пътуваме с автобус.Намерих един нощен, за да може децата да проспят пътя, тръгва към 19ч., ще ни закара направо до Атина-Пирея-пристанището.Още умувам по въпроса дали да не отидем със самолет и да останем два дни повече newsm78, но нещо не ми се иска.Хич не ги помислих тези неща , когато резервирах почивката, но ще се справим все някак. Hug

# 713
Момичета, здравейте!!!!

И ние се завърнахме от много приятна морска почивка на Албена! Хареса ни, наистина си починахме и курорта е разкошен за деца. Зелени площи, спокойствие, тишина. Абе с една дума след две седмици пак сме там.

Четох по диагонал и не мога да се включа адекватно, но по-късно пак ще пиша. Радвам се, че повечето от вас са изкарали супер на морето!!! Е, имахме си нужда...

Поздрави на всички!!!

# 714
Какво правите, когато им се доака навън?
Вчера бяхме навън като се хвана за дупето и каза "ако" и аз нямах идея какво да направя  Embarassed

# 715
Вчера бяхме навън като се хвана за дупето и каза "ако" и аз нямах идея какво да направя  Embarassed

вече много пъти ни се е случвало, просто много бързо се оглеждам за градинка /или по скатано място/,където никой не играе и свалям гащите ,ако съм имала време да сложа една салфетка/носна кърпа или мокра/ на тревата като свърши работата ми е по-лесно да го събера и изчистя. Слагам в плик всичко и изхвърлям в някой кош. Ние обикновено сме си по едни и същи маршрути и съм си набелязала вече удобни местенца за бързо реагиране. Общо взето,където свари-там. Няма много време за чудене и търсене,то детето не разбира,че трябв ада търсиш тоалетна или нещо от сорта. Важно е да се свърши работата  bowuu  Само първия път ми беше малко неудобно и сконфузено и се оглеждах дали хората ни гледат,но след това вече не ми пука.

Последна редакция: вт, 10 юли 2012, 14:28 от RikaRurika

# 716
mama_Iva , ааааааааааааааааа пишем съчинения и още как! Днеска подхвана да чете "Война и мир".
Сериозно сега - същата работа сме и ние - мама и мучане му е майката!  Joy
Но пък го виждам, че ме разбира за всичко. Като му кажа "Махни си шапката" и я маха сам. "Ела да ти обуя сандалите" - пристига и си подава краката.
И аз се надявам, че ще се отприщят изведнъж с говоренето. Все пак са момчета. Дано съм права.

Предполагам, че Фифко чете "Война и мир" в оригинал, без да е преведена, нали? Laughing После следва и английска литература, да свиква с езика.... Шегувам се...Ще има след време да се жалвате, че не млъкват дори и на сън... Whistling Скоро ми попадна една мисъл, която гласеше нещо подобно:
" Тъкмо едно бебе проходи и започват да му казват да седи на едно място. Тъкмо се научи да говори и започват да го карат да млъкне" Ама е вярно, нали?
вече много пъти ни се е случвало, просто много бързо се оглеждам за градинка /или по скатано място/,където никой не играе и свалям гащите ,ако съм имала време да сложа една салфетка/носна кърпа или мокра/ на тревата като свърши работата ми е по-лесно да го събера и изчистя. Слагам в плик всичко и изхвърлям в някой кош. 
Защо и собствениците на кучета не бяха толкова старателни в почистването след любимците си? Rolling Eyes Наистина, аз също съм мислила по този въпрос и бих направила това, което ти си описала. За сега не ми се е налагало. Whistling

Добре сте се завърнали на всички от почивките, радвам се че сте си изкарали добре. Аз като се сетя за миналогодишната ни "почивка" и само се моля тази година да разбера и аз нещо от морето Praynig... Но явно вече децата като са по-големи и им е интересно, нещата не са така страшни...

# 717
вече много пъти ни се е случвало, просто много бързо се оглеждам за градинка /или по скатано място/,където никой не играе и свалям гащите ,ако съм имала време да сложа една салфетка/носна кърпа или мокра/ на тревата като свърши работата ми е по-лесно да го събера и изчистя. Слагам в плик всичко и изхвърлям в някой кош.  
Защо и собствениците на кучета не бяха толкова старателни в почистването след любимците си? Rolling Eyes Наистина, аз също съм мислила по този въпрос и бих направила това, което ти си описала. За сега не ми се е налагало. Whistling

ще ти отговоря защо собствениците на кучета не са старателни....., защото не ги издържат да си свършат работата  smile3532 -  просто ги пускат с каишката ,където клекнат ,а пък ние какво- издържаме ги ,бършеме задниците,после събираме *тортичката*   rotfImbo rotfImao то си е цяло изкуство  Mr. Green

п.с. наистина с *постлана* салфетка е много лесно събирането, иначе като почна да търкам оная трева..... ужас ,край няма .... и задължително нося наилоново пликче ,за боклука  Crazy

Последна редакция: вт, 10 юли 2012, 14:32 от RikaRurika

# 718
Вчера бяхме навън като се хвана за дупето и каза "ако" и аз нямах идея какво да направя  Embarassed

вече много пъти ни се е случвало, просто много бързо се оглеждам за градинка /или по скатано място/,където никой не играе и свалям гащите ,ако съм имала време да сложа една салфетка/носна кърпа или мокра/ на тревата като свърши работата ми е по-лесно да го събера и изчистя. Слагам в плик всичко и изхвърлям в някой кош. Ние обикновено сме си по едни и същи маршрути и съм си набелязала вече удобни местенца за бързо реагиране. Общо взето,където свари-там. Няма много време за чудене и търсене,то детето не разбира,че трябв ада търсиш тоалетна или нещо от сорта. Важно е да се свърши работата  bowuu  Само първия път ми беше малко неудобно и сконфузено и се оглеждах дали хората ни гледам,но след това вече не ми пука.

Много ти благодаря, аз после също за този вариант си мислех. Успешен е, така ли? В смисъл въпреки, че не са на гърне си свършват работата? В тоалетна няма да я вкарам, предпочитам навън и да почистя!

# 719

вече много пъти ни се е случвало, просто много бързо се оглеждам за градинка /или по скатано място/,където никой не играе и свалям гащите ,ако съм имала време да сложа една салфетка/носна кърпа или мокра/ на тревата като свърши работата ми е по-лесно да го събера и изчистя. Слагам в плик всичко и изхвърлям в някой кош. Ние обикновено сме си по едни и същи маршрути и съм си набелязала вече удобни местенца за бързо реагиране. Общо взето,където свари-там. Няма много време за чудене и търсене,то детето не разбира,че трябв ада търсиш тоалетна или нещо от сорта. Важно е да се свърши работата  bowuu  Само първия път ми беше малко неудобно и сконфузено и се оглеждах дали хората ни гледам,но след това вече не ми пука.

Много ти благодаря, аз после също за този вариант си мислех. Успешен е, така ли? В смисъл въпреки, че не са на гърне си свършват работата? В тоалетна няма да я вкарам, предпочитам навън и да почистя!

свършва работата винаги, понякога издържам издържамм ... омръзне ми ,пусна го да стъпи ,след малко пак , по 3,4 пъти ми се е налагало да го пускам на земята и пак да го взимам,защото не ми издържат ръцете ,а и на него му омръзва ,но пък винаги свършва работата  Peace

позата клекнал/издържаш/ е най-успешната за голямата работа,  седящата  на гърне им е по-трудна ,чисто физиологически е така  

http://blog.zepir.com/en/blog/view/id/9/Za-vredata-ot-toaletniia-stol.html

Общи условия

Активация на акаунт