Има ли родили/които ще раждат в новата болница Софиямед? Препоръчайте педиатър.

• 235 979
  • 1 471
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Нека и другите родили мами да кажат какво е станало с тях - давали ли са им да си виждат бебетата, давали ли са им инфо за тях когато са поискали!

kate - твоето е било в кувиоз, за това не е било при теб постоянно, но според мен тъпо са постъпвали. Щом лекарите са били твоите хора е трябвало само при тях да ходиш... а не да се разправяш с акушерки! Аз щеше сигурно и скандал да вдигна (или поне така говоря сега, защото съм смела  Blush)

# 121
Да ,казвам 4е аз като ходех в стаята с кувиоза ми се караха,4е влизам,като малко преди това лекарката на моя бебо ми беше позволила да вляза.Ами в крайна сметка да си се изяснат там .Може или не може.Ина4е не ме разбирай погрешно,другите бебета бяха при майките си.Може би това беше другия проблем ! Като ми го дадоха в последствие ,след като на две ,на три ми обясниха как да го кърмя и то се скасваше да реве през ноща( оказа се ,4е нямам кърма и като ни изписаха педиатарката ми каза да дохранвам) те ме навикаха и казваха,4е съм го прехранила и за това пла4е,вместо да ме успокоят и да ми помогнат,едва ли не ми обясняваха,4е не съм била 4ела преди това достатъ4но( което не е вярно),но да му се не види,те там за красота ли са или да си спят на спокойствие!!!! Аз не исках кой знае какво,просто да ми обяснат накои неща
И друго-едната казва примерно храни на поискване,другата идва и се кара буквално-храни на 3 4аса!!! Е последно КАКВО ДА ПРАВЯ!!!????
Това са 4аст от нещата,наистина хи4 не съм доволна от акушерките и от храната ,но вси4ко останало беше ОК!!!

# 122
  • София
Аз за това няма да слушам никакви акушерки и ще си храня на поискване, а ако се залежи повече от 3 часа без да иска го будя! А ако ми кажат че неможе, ще им казвам че д-ра ми е позволил и да ходят да си го питат него, а мен да ме оставят на мира. Ако той дойде да ми каже, че не може тогава ще се махна! Аз съм малко от по-устатите и ще си търся правата и бебето до дупка, а да не говорим ако майка ми ме посети и разбере за какво става въпрос (не искам да се хваля с нея, но тя е особено настойчива когато става въпрос за нещо такова, може да стигне и до управителя на болницата  hahaha )
Защо да е лоша храната?

# 123
Не лоша а отврат е храната .Аз също съм устата,но бях стресирана за здравето на детето си и не знаех ,какво става.А за храненето на детето в моя слу4ай никой не те пита,дойдоха в 3 през ноща,влезе в стаята,гушна го (съответно го събуди ) и ми го сложи в ръцете да го храня,няма това онова.
Не искам да настройвам никого,все пак като цяло съм доволна,просто исках да споделя мнение,защото като бях бременна и аз много се информирах и се радвах ,като всяка информация, за да съм подготвена!!!!

# 124
  • София
хах сега за храната ме заинтригува - какво може да й е толкова ужасното - някаква помия?

# 125
ами например аз имах здравословен проблем и ми казаха да се храня здравословно.единя ден примерно ми бяха донесли 2 варени кремвирша и изкуствено пюре от картофи( беше като лепило) и тем подобни гадости

# 126
  • София
Е, аз кренвирши не ям... никога не съм ги обичала... няма ли някакво меню както е в другите частни болници и да си избира човек?

# 127
хахахаха да бе,ме4тай си ! Но пак казвам ,доволна съм като цяло и ако 4овек е склонен да преглътне тези неща е добре!

# 128
  • София
аз храната ще я преглътна, но ако има проблем с бебето и да не ми казват, с това ще си имам проблеми... още повече че моето бебе най-вероятно ще се роди с проблем, мисля че няма да се наложи да е в кувиоз, но все пак ще има проблем.
При първия по-рязък отговор от страна на някоя акушерка ще почна да търся лекари и който ми попадне ще питам и разпитвам и освен със сънотворно, няма да ме накарат да спра да обикалям за лекари! Мога такава патардия да вдигна, че от сега набирам сили ...  Whistling  Mr. Green

# 129
  • София (Възраждане)
Момичета, до колкото бебето не е подложено на процедури / като престой в кувьоз/, не виждам как акушерка може да ви диктува кога и с какво да го храните. Щом допускат бебетата да стоят при майките, карайте според нагласата си отпреди раждането и бъдете убедени, че в масовия случай акушерките изобщо не са наясно със съвременните тенденции в кърменето, те нямат и за цел да подпомогне изключителното кърмене, просто местната школа е такава. Не се поддавайте и на агитация от рода "ама бебето трябва да е наддало толкова, пък след пробното кърмене е наддало по-малко, затова ето ви н-грама добавка". Относно храната за майката, болницата е голяма, няма как да доставят от съседен ресторант. Дори и там, където се бият в гърдите че храната, приготвена на място, е съобразена с нуждите на пациента /визирам Токуда отпреди 5 година/, са ужасно далеч от идеята за рационално хранене, така че ако допускат внасяне на храна от вън - вариант е.
Леко раждане на всички!

# 130
ами дано не ти се наложи да се разправяш!На мен ми беше много изненадваща и стресираща тази ситуация.О4аквах друго отношение,за това споделям да сте подготвени!

# 131
Ами по принцип долу в болницата има заведение! Проблема си е техен,да си направят кухня,все пак не плащам малко пари и не мисля ,4е за болница кренвирши и изкустено пюре е най -добрия вариант и то при условие ,4е ми казват да ям по-силна храна и ми се караха,4е не ям!Е как ще ям тая гадост и при това притеснена за детето,???Що се отнася до това дали ще слушам акушерките,въпреки 4е много 4етох,се опитах да ги слушам за доброто на детето си,след като те имат богат стаж!За това съм отишла в болница,подкрепяща кърменето. Още пове4е в моята стресираща ситуация! Така 4е  по-добре да не ви се слу4ва,4е 4овек не знае как ще реагира!!!

# 132
Да, реалността в БГ действително е такава, моят опит показва същото. Имам успешно дълго кърмене само защото бебето беше 24 часа при мен и само защото бързо се ориентирах, че не трябва никакви съвети на акушерки нито да търся, нито да слушам и бях достатъчно смела да си следвам принципите, въпреки че детето не засукваше 2 денонощия и спадна доста на тегло. После обаче като започна да качва, как си навакса, лелеее  Laughing
Взимах си бебето директно в леглото с мен, носих го денонощно, говорех му, пеех му, час по час се пробвах да го слагам на гърда, та дано успее да засуче и една нощ най-сетне успя!!!
Мисълта ми е - разчитайте само на себе си в България. После и на педиатрите съветите са крайно неадекватни имайте предвид и за кърмене и за захранване...

# 133
Може ли да помоля мамите, раждали в болницата, да споделят подробно какво точно подсигуряват там и какво трябва човек да си носи? На отворените врати уж ги помолихме да сложат списък, сега виждам, че уж са сложили нещо, но само най-общо пише.
Например, разбрах, че памперси, мокри кърпички за бебетата, превръзки, лигнини и еднократни гащи за родилките - всичко това го подсигуряват.
Но например хавлии? Еднократни чаршафи? Термометри?
Предполагам е излишно да питам за прибори за хранене в частна болница, но за всеки случай го споменавам, понеже в държавните навсякъде те карат да си носиш  ooooh!
И каквото още се сетите, моля  Hug
Благодаря предварително, че ми дойде май времето да имам един стегнат багаж за болницата  Crazy

# 134
Да ви споделя, че вече мина раждането ми в Софиямед и съм много много доволна  Hug
Много са мили, внимателни, с каквото могат помагат, не те агресират, бебето си е твое, не е тяхно, съобразяват се с изискванията ти, ако имаш някакви специфични. По-трудно ми е да преценя дали човек получава адекватна помощ при проблеми с кърменето, защото аз съм вече с опит в тази област и не съм и разчитала на външна помощ, справяме си се сами с бебето. Само че останах с впечатлението, че съм единствената в отделението, която кърми безпроблемно  Confused Вярно е и, че май всички останали бяха родили с цезарово, което по принцип забавя контакта с бебето и може да е малко по-проблемно кърменето в първите дни...
Самото раждане мина много добре, много бързо и леко, много добре бях информирана за всеки един етап и всяка процедура, която се прави. Хубави инструкции получих от акушерката за периода на напъните, което ми спести разкъсванията, направо като по ученик мина раждането, страшно съм щастлива. Малка епизиотомия ми направиха, но само това, вече много бързо се възстановявам.
Храната им е зле наистина - точно като в държавните болници е.
Другото кофти е, че всички лекари и сестри идват от различни болници и всеки си има негов си начин на действие, следва си негови си правила, определено не са се стиковали, та доста хаотични ми се струват - могат да забравят за някоя процедура или 5 човека да дойдат да те попитат едно и също. В общи линии са добронамерени, но не особено организирани. От друга страна пък поне като няма много стриктна организация, повече се съобразяват - няма да ти събудят спящото бебе, за да му правят тоалет, ще те изчакат, ако искаш. Ако пък предпочиташ - ще го събудят... В общи линии приятно си изкарахме там и имам хубави спомени! Успешно раждане на всички, на които им предстои!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт