Има ли родили/които ще раждат в новата болница Софиямед? Препоръчайте педиатър.

• 235 962
  • 1 471
  •   1
Отговори
# 105
а разбрахте ли каква е цената на ваксината за майките с отрицателен резус фактор?!?

newsm78

Актуалната цена е 1200 - естествено, 1400 - цезарово.
Включва избор на лекар, всичко, което е по касата (покрай раждане, изследвания и ваксини на дете), престой в болницата в стая с 2 или 3 легла - 3 дена за нормално, 5 дена за секцио, разни консумативи - превръзки за майката, памперси за бебето и т.н. , всякакви видове упойки, включително епидурална. Не се сещам сега за още нещо съществено, но си записаха препоръката ни да опишат подробно на сайта си какво се включва и да сложат евентуално един препоръчителен списък за болницата. Разбрах, че не се включва ваксината или каквото там се води за майките с отрицателен резус-фактор, не дават помпа за кърма...
Иначе 2200 струва за нормално раждане вип пакет, който представлява абсолютно същото нещо, само че се полага вип стая, в която си сам и май някакви допълнителни козметики... Съответно мисля, че за цезарово беше 2400 вип пакета.
За изследвания за упойки не е ставало дума, но подозирам, че няма да се включват.
Иначе, да, може лекар, който не е от техния екип да изражда там, но трябва да си говори човек с лекаря си - той все пак трябва да има някакъв вид договор с болницата  Hug

# 106
На 10-ти и 24-ти август има дни на отворените врати на АГ отделението на болница Софиямед - за подробности www.sofiamed.com. Между другото, вчера там се е родил синът на музиканта от ФСБ Иван Лечев.

Здравей Ива, не мога да се ориентирам в сайта от колко часа започва на 24.08 ден на отворени врати

# 107
  • София
mimi3389, инжекцията е около 180лв по спомен и си я взех направо от аптеката, която е към болницата. В началото на темата съм дала информация за болницата и екипа, ако има въпроси на които мога да отговоря, ще се включвам. Лека нощ!

# 108
Относно ваксината - имайте предвид, че здравната каса я плаща, така че след като си я закупите, отивате в НОИ и от там ви връщат парите - тоест не е задължително болницата да я купи, за да минете през ЗК  Peace

# 109
edna ot nas, благодаря ти за изчерпателния и бърз отговор. Виждам, че ти остава още малко, така че пожелавам ти много леко раждане и после ще разкажеш впечатленията си и се надявам, че ще си много доволна.

# 110
Много благодаря за пожеланията, ще разкажа, разбира се  Hug

# 111
  • София
Някой има ли представа, ако бебето има някакъв проблем или дори и да няма, неанотолозите в София Мед правят ли ехографски преглед на бебето - сърце, бял дроб, бъбреци.

Всъщност интересуваме неанотологичното отделение - разбрах че не е малко, има 4 неанотолога, но ако някой може да ми каже повече ще съм много благодарна!

- наистина ли не е малко отделението
- колко лекари работят
- правят ли на бебетата с открити проблеми през бременността ехографски преглед и някакви нужни манипулации

колкото повече инфо получа, толкова по-добре!

А ако има някой записан за отворените врати на 24-ти, може ли да ми каже от колко часа са?

# 112
много благодаря за отговора
  bouquet
mimi3389, инжекцията е около 180лв по спомен и си я взех направо от аптеката, която е към болницата. В началото на темата съм дала информация за болницата и екипа, ако има въпроси на които мога да отговоря, ще се включвам. Лека нощ!

# 113
аз ще ходя на 24.08 от 10 часа е,но не е нужно записване,,повече инфо ще дам след срещата в петък
Някой има ли представа, ако бебето има някакъв проблем или дори и да няма, неанотолозите в София Мед правят ли ехографски преглед на бебето - сърце, бял дроб, бъбреци.

Всъщност интересуваме неанотологичното отделение - разбрах че не е малко, има 4 неанотолога, но ако някой може да ми каже повече ще съм много благодарна!

- наистина ли не е малко отделението
- колко лекари работят
- правят ли на бебетата с открити проблеми през бременността ехографски преглед и някакви нужни манипулации

колкото повече инфо получа, толкова по-добре!

А ако има някой записан за отворените врати на 24-ти, може ли да ми каже от колко часа са?

# 114
  • София
добре, много ще съм благодарна   bouquet

# 115
  • София
Да докладвам какво разбрах, днес ходих да се срещна с д-р Нецов както и с неонатолог.

Казаха ми че при бебенца с проблеми, намерени още вътреутробно имат всичко необходимо да проследят и дори и да лекуват бебенцата. Че всичко нужно ще се направи и то доста стриктно като майките получават всякаква информация какво се случва когато и да посикат да знаят!

Ако има майки на такива дечица, мисля че лекарите са доста опитни, все пак са работили в неонатологиите на МД и други болници и са имали всякакви случаи!

# 116
Като родила в тази болница искам само да кажа ,4е при раждането ми ( секцио) вси4ко мина страхотно и още  на следващия ден се 4уствах идеално,но в неонатологията никой не ми даваше информация за детето ( беше в кувиоз) Лекарките бяха готини,ама акушерките ,които се грижеха за бебетата ,бяха отврат( без една) .Всяка,ако нещо ми обяснеше,беше разли4но от предната,само ми се сопваха ,абе доста съм разо4арована.Ина4е на всякъде казват,колко са отзив4иви и обясняват вси4ко на родилките,ама само се разправяхме ( и не само аз ,но и другите майки).Ако имате въпроси по-конкретно,мога да отговоря.Аз родих края на юни там!

# 117
Не мога да разбера всички ли неонатологични акушерки нещо са сбъркани в тая държава???  Whistling

# 118
  • София
Явно във всички болници са такива! Във други слагали антибиотик на бебето без да кажат на майката  Shocked То във всички болници май ще се разправяме... но по обясненията на акушерката към таткото, на което бях свидетел не личеше да са дръпнати. Дадоха му много инфо... дано да е било инцидент!

# 119
Е да де,преди да те приемат са много любезни,ама после като ги питам нещо излизах най-тъпата и неинформирана майка( не само аз,така говореха и на други мами) и то при условие ,4е ми е първо дете,роди се с проблем и така.А и аз доста след като му бяха приложили ле4ение ,разбрах 4е е бил на антибиотик и вси4ко останало.Все едно ,аз бях НИКОЯ ! Плюс това лекарките ми даваха да си виждам детето,а тъпите акушерки ми се караха ,ако ходех да го виждам.Не стига ,4е при цялото ми притеснение не ми даваха информация,ами и ми се караха,като го гледам през стъклото на кувиоза!!!!!!!!!!!!!!!Ама то е така -царя дава,пъдаря не дава!!!

Общи условия

Активация на акаунт