Има ли родили/които ще раждат в новата болница Софиямед? Препоръчайте педиатър.

• 235 955
  • 1 471
  •   1
Отговори
# 90
  • сф
доби и miuu, за съжаление не мога да ви помогна. засега не съм се интересувала, тъй като за мен е още много рано. но съм сигурна, че на тези въпроси могат да ви отговорят, ако звъннете на регистратурата. ако пък и споделите тук после, ще сте безценни.

лека от мен!

# 91
здрасвейте  и от мен , момичета,,
и аз ще раждам в Софиямед,,моята докторка е Стояна Павлова, кадър на Шейново е,,до скоро беше в Тина Киркова,,мен ме следи в Медицински център Кристал на ул.Осогово 55,,но раждането ми ще е в Софиямед.
Тя ми каза също цена от 1200 лева за нормално раждане. Сега на 18.07 съм на преглед и ще я питам какво точно включва в цената,,дали тя ще дойде в момента на раждане, защото аз незнам кога точно ще започне Heart Eyes,,и такива неща..после ще пиша подробности
Аз имам още няколко месеца, т,,.като термина ми е на 04.11 чак
Лека

# 92
Здравейте  Hug
Заинтересувах се и аз от болницата, така че всеки разказ ще ми е от полза - не познавам лекарите, така че по-скоро и мен ме интересува има ли разлика с/без избор на екип.
Една мама, родила наскоро там 3 дете (забравих ник-а  ooooh!) сподели, че се е наложило престоят да бъде 7 дена - може ли да сподели защо и по принцип на кой ден най-рано изписват след естествено раждане?
Благодаря на всички предварително за всякаква информация   bouquet

# 93
Здравейте,
записвам се да следя темата, болницата ми е сред фаворитите за раждане, но още имам време да мисля.
Ще съм благодарна на всяка споделена инфомация.

# 94
  • София
Здравейте,
и аз се интересувам от раждането в болницата, но без екип, тъй като не познавам нито един от лекарите там. записвам се да следя темата. Simple Smile

# 95
Среща дискусия на тема "Първият контакт с бебето и началото на успешно кърмене", която ще се води от д-р Радосвета Росманова - началник на неонатологично отделение в МБАЛ "Софиямед":
https://www.facebook.com/events/142340315903886/

# 96
Здравейте,

няма ли някоя наскоро родила майка там, за да сподели мнение. Аз естествено, ще бъда много благодарна.

# 97
Аз да споделя, че моята АГ се изказа много ласкаво за Нецов - шефа на родилното там, доколкото разбрах. Бил невероятен специалист и го е виждала да прави много сложни операции, които почти никой в БГ не можел да изпълни толкова добре...
Като цяло беше положително настроена да раждам там, като и споделих идеята си, каза само, че няма идея дали са добри педиатрите.
Иначе откъм условия и налична техника - абсолютен топ.
Това е засега, което съм проучила, другата седмица ще посетя и на място болницата  Hug

# 98
На 10-ти и 24-ти август има дни на отворените врати на АГ отделението на болница Софиямед - за подробности www.sofiamed.com. Между другото, вчера там се е родил синът на музиканта от ФСБ Иван Лечев.

# 99
и аз се записвам в темичката да я следя Simple Smile И без това не познавам никакъв АГ доктор в София и всички препоръки за другите болница и лекари ми изглеждат еднакви. Тази поне е новичка, надявам се да е все още чистичко, наблизо ми е, мога и по домашни пантофки да отскоча за раждането  Joy

# 100
  • София
И аз ще следя темата!

Интересуват ме някои неща:
 - като се следя при друг лекар, който не изражда там, как става записването за раждането. В цената влизат ли и измерване на тонове. Кога е най-подходящия момент да се запиша.
 - възможно ли е моята лекарка да ме изроди в болницата?
 - тези всички изследвания, които правят преди да родиш влизат ли в цената на раждането, отделно ли се плащат?

Благодаря предварително, иначе сигурно по-нататък ще посетя ден на отворени врати и дано има кой да ми отговори.

# 101
Brayda, от ден на ОВ разбрах, че от началото на 9 месец става записването за раждане там - предплагам трябва да се отиде на място, то не може да се нарече точно записване, защото нищо не ти включва, освен да се срещнеш с лекар и май консултация с анестезиолог. Предполагам, че ако лекарят още нещо ти назначи, също е включено, но отделно се заплащал ехографски преглед и тонове (за тоновете казаха, че са 15лв на запис). Иначе можеш да се запишеш на ЖК там и беше за цялата бременност около 500лв някъде.
Има лекари, които не са щатни в болницата, но израждат там, този, към когото съм се насочила, е такъв, но това са си взаимоотношения м/у твоята лекарка и болницата.
За кои изследвания преди да родиш питаш дали се включват? По принцип няма специални такива, в деня на раждането ти пускат кръвно изследване, доколкото помня, но то си е включено в пътеката по принцип. За секцио вече не знам...
Можеш да избереш да родиш там и в последния момент, можеш със или без предварителна уговорка с лекар, но цената си остава същата...
Това е, което разбрах...

# 102
  • София
Ами аз съм вече средата на 6-ти месец някъде и тепърва да се отписвам от сегашната ми лекарка и да плащам нов пакет за проследяване няма смисал.
Примерно изследванията за алергии към упойките ако раждането е секцио или нормално дали са към цената на раждането?

Значи има вариант лекар, който не е описан в сайта им като екип на АГ отделението пак да ме изроди в болницата?

# 103
edna ot nas, колко е актуалната цена за раждане и приблизително какво включва тя? Много благодаря, ако знаеш.

# 104
Актуалната цена е 1200 - естествено, 1400 - цезарово.
Включва избор на лекар, всичко, което е по касата (покрай раждане, изследвания и ваксини на дете), престой в болницата в стая с 2 или 3 легла - 3 дена за нормално, 5 дена за секцио, разни консумативи - превръзки за майката, памперси за бебето и т.н. , всякакви видове упойки, включително епидурална. Не се сещам сега за още нещо съществено, но си записаха препоръката ни да опишат подробно на сайта си какво се включва и да сложат евентуално един препоръчителен списък за болницата. Разбрах, че не се включва ваксината или каквото там се води за майките с отрицателен резус-фактор, не дават помпа за кърма...
Иначе 2200 струва за нормално раждане вип пакет, който представлява абсолютно същото нещо, само че се полага вип стая, в която си сам и май някакви допълнителни козметики... Съответно мисля, че за цезарово беше 2400 вип пакета.
За изследвания за упойки не е ставало дума, но подозирам, че няма да се включват.
Иначе, да, може лекар, който не е от техния екип да изражда там, но трябва да си говори човек с лекаря си - той все пак трябва да има някакъв вид договор с болницата  Hug

Общи условия

Активация на акаунт