Има ли родили/които ще раждат в новата болница Софиямед? Препоръчайте педиатър.

• 236 113
  • 1 471
  •   1
Отговори
# 1 290
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Само аз ли не съм имала такива проблеми?  newsm78

Бебето ми си беше добре изкъпано, преповивааха го няколко пъти на ден ( въпреки че първите ден-два те почти не пишкат/акат, проверявала съм)
Всяка вечер идваше периатърът и подробно обясняваше и отговаряше на въпроси.   newsm78

# 1 291
Здравейте пак от мен!... Миналият месец родих с планово секцио там.
При мен всичко на всичко два пъти е идвал педиатър, като не броя деня на изписването... Веднъж ми показаха как да я къпя, но беше толкова бързо, че нищо не запомних😳... Като цяло съм по-доволна от грижите за мен отколкото за беба... Бебето си седеше през деня при мен, като ми го носеха сутрин и аз го носех да го преобуят или като искам да излезна, последните две нощи беше също при мен...  За инфото съм съгласна, че не бяха много отзивчиви...
Бях си взела стерилизатор, помпа за кърма и шишета, три нощници ми свършиха идеална работа. Бях си подготвила и една малка чантичка с две шишета вода с биберон , зарядно за телефон и слушалки за реанимацията, за да не чакам роднините или сестрите да ми ги носят.
Раждането ми излезна 1620лв, защото трябваше да седя 6 дни (900+ 6*120)...
Ако нещо съм пропуснала, питайте...

# 1 292
Аз също бях доволна от неантологията, с мене бяха много мили...Като цяло повечето време бебето беше при мен, но като исках да излезна го оставях при тях и не е имало проблем, даже единия път ме питаха ако огладнее дали да му дават АМ.

# 1 293
  • София
Само аз ли не съм имала такива проблеми?  newsm78

Бебето ми си беше добре изкъпано, преповивааха го няколко пъти на ден ( въпреки че първите ден-два те почти не пишкат/акат, проверявала съм)
Всяка вечер идваше периатърът и подробно обясняваше и отговаряше на въпроси.   newsm78
и при мен така + доста ме натискаха за кърменето

# 1 294
Само аз ли не съм имала такива проблеми?  newsm78

Всяка вечер идваше периатърът и подробно обясняваше и отговаряше на въпроси.   newsm78

Калей, на мен сестрите ми казаха, че го взимали само сутрин и вечер. Приятелка сподели, че ако ги молела тогава преповивали повече. Не знам как при теб са го взимали толкова пъти. Ти ще раждаш ли сега пак или говориш за преди само?

Мартуша, ти ме разби, че си взимала и стерлизатор, за това не бях мислила да мъкна. Добре де, ако си секцио, нали носят техни шишета с АМ и си ги стерлизират, за какво го ползваше ти стерлизатора?

# 1 295
  • София
Здравейте!
Раждах в Софиямед миналата година зимата. Догодина април, живот и здраве, пак ми предстои раждане там.
Притесняват ме мненията за неонатологията, които чета сега. Миналата година, не знам дали защото бяха само 3-4 бебета не съм имала никакви проблеми с акушерките и т.н. Раждах секцио и бебето беше повечето време при тях, нито една нощ не е оставал при мен. Като се сетя колко време ми трябваше за да стана от леглото не мога да си представя да е при мен по цяла нощ  Shocked Възползвах се максимално от тях за да се възстановя, колкото мога...Сега това възможно ли е?

# 1 296
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
jalana родих последно в края на Юли Simple Smile
Може би има значение кой е на смяна и колко е натоварено отделението.  newsm78

maria-simona да, може.

Освен това до колкото знам тази есен ще разширят неонатологията в новото крило.

# 1 297
Само аз ли не съм имала такива проблеми?  newsm78

Всяка вечер идваше периатърът и подробно обясняваше и отговаряше на въпроси.   newsm78

Мартуша, ти ме разби, че си взимала и стерлизатор, за това не бях мислила да мъкна. Добре де, ако си секцио, нали носят техни шишета с АМ и си ги стерлизират, за какво го ползваше ти стерлизатора?

Ползвах го за помпата за кърма и моите шишета...Там нямат помпа, за което бях чела тук във форума, а от миналото раждане имам опит с бучките и болките в гърдите, и се бях подсигурила☺, като стерилизатора ми го донесоха на вторият ден всъщност...

# 1 298
  • София
Ето моите наблюдения:
Минуси:
-Бебето не ми беше дадено веднага след раждането, а чак в стаята след 5 часа Sad
- Дали са на бебето АМ без да искат разрешението ми, уж за да регулира кръвната захар Sad
- Никой не ми обясни за кърменето и не проявиха интерес дали се справям, напротив постоянно ми натякваха че нямам достатъчно кърма и да давам АМ Sad
- Няколко пъти ме питаха дали не искам да вземат бебето при тях,а аз да съм си починела. Знаейки,че веднага ще го натъпчат с АМ,им отказах, но това постоянно дебнене и избилите хормони ми причиниха психически дискомфорт. Вместо помощници неонатологията бяха врагове.
- Не ми показаха къпане и тоалет на бебето
Плюсове:
+ Успях да родя нормално Simple Smile, беше доста мъчително, за мен беше изключително важно
+ Бяхме аз и бебо сами в стаята  постоянно, спеше си с мен. Simple Smile Бебето има нужда от мама и тя от него !!!
+ Таткото стоеше по 2-3 часа, никой не е следял за времето
+ Стояхме само 3 нощувки, всичко ни беше наред Simple Smile
В къщи всичко си тръгна нормално, от тогава сме си само на кърма вече 4 месеца, надявам се и още дълго Wink

# 1 299
Момичета, а някой знае ли какви изследвания са ви правили на бебетата? Въпрос към родилите вече, дават ли ви някакви листове с изброените изследвания- резултати?

# 1 300
Не попаднах на скорошни мнения за педиатри... Понеже тази болница ми е доста удобна и бих искала да сме там (живот и здраве). Моля ако имате впечатления да споделите. Мерси!  newsm51

П.С. Аз се следя при д-р Хасан (доволна съм от него и от Деси - акушерката, с която работи) и май там ще си раждам ако не се разколебая нещо в последния момент. Лежах 3 дена в отделението с болки в коремчето. Повечето сестри бяха мили. Имаше изключения, но какво да се прави.
Още на записването Деси ми каза, че доктора е фен на естественото раждане и ако няма причина едва ли ще се съгласи на секцио, освен ако не му рева на главата  Crazy
При тях винаги има доста хора. Чака се около 20 минути (веднъж 30), което не е проблем. По-скоро се чудя как издържат...  Tired  

# 1 301
  • София
Така като гледам, ще ми трябва по-голям сак, защото този, който бях предвидила, не събира вече всичко - постоянно се присещам за още нещо и си трупкам вътре Laughing Навихте ме все пак да си купя помпа и да я нося в болницата. Но наистина не се бях замисляла как ще я стерилизирам, може би е по-добре все пак и аз да си нося и стерилизатора в багажа. По-добре да нося излишни неща, отколкото да ми потрябва нещо, което го няма.  Thinking

Бебенцето много искам да си стои до мен и да ми спи в стаята. Чувам хубави отзиви за акушерките, но въпреки всичко съм на принципа "За деца и пари - вяра на никого", и предпочитам да си е до мен, дори ако ще предимно да ми реве на главата, по-спокойно ще ми е да ми е пред очите.  newsm07

Още седмица ми остава до приемането в болницата, вече нямам търпение и се надявам само всичко да е наред  Praynig Praynig Praynig

# 1 302
Момичета, как седят нещата с болничните? От там ли си ги издават или трябва да се ходи на ЛКК на друго място?
Интересува ме и в частност д-р Хасан, дали при него има проблем с издаването на болнични, при мен работата е такава, че не позволява бременност и ще се наложи болничен.

# 1 303
  • София
Аз съм при друг АГ в Софиямед, но процедурата беше следната:

1) Стоиш 3 дни в болницата. Този престой не го плащаш и всички изследвания, които са ти направили профилактично в болницата по време на този тридневен престой - ПКК, урина, ултразвук, цитонамазка - са безплатни също.
2) От болницата ти дават 40 дневен болничен заедно с епикризата (в която ще пише "застрашаващ аборт") и следващите ти два ехографа на прегледите при АГ са безплатни.
3) Като изтече този болничен, АГ те праща на комисия, която ще го удължава с 30 дни. На комисия ще ходиш всеки път, когато болничният трябва да се удължи с още един месец. Всяко удължаване на болничния от комисията се заплаща. Ти избираш при коя комисия да идеш. Аз препоръчвам комисията на лаборатории Лора - 30 лв такса.
4) Накрая като дойде време получаваш от своя АГ 45-дневния болничен - 45 дни преди датата на термина.

# 1 304
Аз съм при друг АГ в Софиямед, но процедурата беше следната:

1) Стоиш 3 дни в болницата. Този престой не го плащаш и всички изследвания, които са ти направили профилактично в болницата по време на този тридневен престой - ПКК, урина, ултразвук, цитонамазка - са безплатни също.
2) От болницата ти дават 40 дневен болничен заедно с епикризата (в която ще пише "застрашаващ аборт") и следващите ти два ехографа на прегледите при АГ са безплатни.
3) Като изтече този болничен, АГ те праща на комисия, която ще го удължава с 30 дни. На комисия ще ходиш всеки път, когато болничният трябва да се удължи с още един месец. Всяко удължаване на болничния от комисията се заплаща. Ти избираш при коя комисия да идеш. Аз препоръчвам комисията на лаборатории Лора - 30 лв такса.
4) Накрая като дойде време получаваш от своя АГ 45-дневния болничен - 45 дни преди датата на термина.

Много благодаря за изчерпателния отговор   moresmile

Общи условия

Активация на акаунт