Има ли родили/които ще раждат в новата болница Софиямед? Препоръчайте педиатър.

• 236 641
  • 1 471
  •   1
Отговори
# 1 275
Здравейте, искам да попитам дали някоя от вас е раждала с миомен възел или и предстои да ражда в СофияМед . Ако може да ми дадете малко повече информация при кой сте били и дали миомния възел се маха по време на раждане.
Родих при Нецов с миомен възел. Д-р Владова пожела да ми го махнат по време на секцио.Той отсече НЕ. Ами обиждащо е. По-късно разбрах защо не отстраняват възела по време на раждане - Защото се губи много кръв. На епикризата ми пише,че 600 гр са отишли за секцио. А аз си мислих, че искат да ми вземат пак яката сумичка и за отстранявяне на възела.

И аз така знам, че е заради загубата на кръв, въпреки че е много неприятно да те отварят два пъти.
  може да се отстрани и безкръвно. Надуват корема и с камера робот се гледа и действа. Забравих как точно се казва този метод на операция.

# 1 276
Здравейте, искам да попитам дали някоя от вас е раждала с миомен възел или и предстои да ражда в СофияМед . Ако може да ми дадете малко повече информация при кой сте били и дали миомния възел се маха по време на раждане.
Родих при Нецов с миомен възел. Д-р Владова пожела да ми го махнат по време на секцио.Той отсече НЕ. Ами обиждащо е. По-късно разбрах защо не отстраняват възела по време на раждане - Защото се губи много кръв. На епикризата ми пише,че 600 гр са отишли за секцио. А аз си мислих, че искат да ми вземат пак яката сумичка и за отстранявяне на възела.

И аз така знам, че е заради загубата на кръв, въпреки че е много неприятно да те отварят два пъти.
  може да се отстрани и безкръвно. Надуват корема и с камера робот се гледа и действа. Забравих как точно се казва този метод на операция.
нарича се лапароскопска операция. Така ми махнаха апандесита преди 2 години в Софиямед. Аз съм алергична и не можеше да ми се слагат болкоуспокояващи и 5 дена доста боли,едва се изправяш...но сравнение със секциото болката е нищо. Имам 3 дупки големи не повече от ноката та плоча на палеца.

# 1 277
Здравейте,
Нека и аз ви разкажа за моето раждане в Спфиямед. На 15.08 родих нормално, без упойка при д-р Кръшкова - уникален лекар, препоръчвам с две ръце и цялото си сърце. Относно цената - 900 лв. избор на екип и по 120 лв. на нощувка. Тъй като аз родих вечерта в понеделник, с беба ни изписаха чак в петък, защото имало някакви часове, които трябва да сме в болницата, ако бях родила преди обед щяха да ни изпишат в четвъртък.
Нещо друго обаче ме възмути - неонатолозите и техните акушерки! Това за мен е първо дете и можете да си представите какъв е шока в началото. Когато ми я донесоха в стаята никой не ми обясни как да кърмя, какво да правя и тн и никой не дойде да я види или вземе докато аз не отидох да ги търся. Не се интересуваха кърмила ли съм я, за преобуване ли е, изобщо как се справяме. Когато исках да ми покажат как я къпят и тн след хиляда уговорки едната акушерка нажързо ми показа на едно бебче докато стоях на прага на вратата. През нощта също беше при мен като цяла нощ никой не мина да види имаме ли нужда от АМ например или изобщо за каквото и да било. Пълен шок!
Доколкото знам от познати, в другите болници на всеки три часа идват и взимат бебето за да го измият, преобуят и го връщат с допълнителна доза ам, ако не успее майката да го накърми. При нас нямаше такова нещо. Ходих да ги търся за да си взема ам, да го помоля да я преобуят и тн, и тн.

# 1 278
  • София
Във всеки коментар за тази болница четем различни правила и различни цени...  Money А може би отделните лекари таксуват различно? Shocked Моят ми каза, че нощувките влизат в цената и няма да ги плащам допълнително, без значение колко седя.  newsm78

А това, че са ти оставили бебенцето и са те зарязали е странно наистина. Така както върви, накрая ще си взема в багажа и памперси, и бебешка козметика, и АМ, и шишенца, че и дрешки за всеки случай Crossing Arms По-добре като че ли да нося излишни неща, отколкото да се окаже, че нещо ми липсва и да се разхождам насам-натам след секциото да издирвам и да се моля на сестри и акушерки.  Naughty

# 1 279
  • София
Ами наистина не проверяват как се справяш. Очаква се ти да ги търсиш. посред нощ обаче е малко кофти,защото трудно се откриваха, но аз така или иначе там не успях грам да спя, много ми беше неудобно леглото, та си обиклях да търся някой за АМ. Акушерките обаче бяха доста неприятни. Едната най- редовно ми забелваше очите като видеше, че се приближавам да искам нещо. друга пък си позволи да прави грозни коментари за друга майка пред мен как не знаела да кърми и как реагирала, когата й дали детето. Но лекарите са чудесни

# 1 280
  • София
Задължително си вземете помпа, козметика ( в случай, че искате, аз си носех ланолин за дупето ) и памперси - нямат помпи, а памперсите им не са никак хубави. Бебетата се къпят с Мустела и аз изрично помолих да къпят бебето само с вода - много силно ми миришеше и се съобразиха без проблем. Можете да направите консултация с главния неонатолог - д-р Жана Станева - даде ми добри съвети, дъщеря ми беше с рефлукс, повдигнахме матрачето и ми показа как по-лесно да я оригна.

# 1 281
Във всеки коментар за тази болница четем различни правила и различни цени... 

Не са различни просто момичетата ги разбиват и ти се струва, че е различно - реално нормалното раждане е към 1350 мисля, това включва 900лв + 3 нощувки по сто и колко беше. Секциото стана 1500, преди беше 1400, стоиш 5 дни.

Иначе бебетата ги взимат през 3 часа в по-скъпите болници по 2 бона Simple Smile раждането, тук и аз знам, че ги взимат само сутрин и вечер и това го казват. Вие не сте ли ходили на обиколка преди това, защото сестрите си ми го казаха с чисто сърце  Laughing Предупредиха ме, че нямат помпа и да си взема. Сега съм решила и памперси да си взема, че и козметика поне за дупето. Да влизам и да излизам и аз по-бързо, че ако някоя ми забели очи, ще я хвана за опашката. Да не говорим, че директорският кабинет е на 6-ти етаж, а мен много ме бива в оплакванията  Mr. Green Така, че момичета никога не търпете нечие поведение, а си търсете правата и се оплаквайте, само така ще има някаква промяна..

Лукито, чак сега виждам, че си ми писала хехе, така да се каже Simple Smile. Сега няма да съм секцио, отказах се. Принципно беше мое желание, не толкова на лекаря, но ми предложи много ранна дата, защото идвали празници и аз отказах, ще се пробвам нормално пък ще видим. Принципно съм и на 35г. а много лекари не препоръчат нормално раждане на тази " достолепна възраст", другото е, че ме е зверски шубе, не търпя на болка, имам нисък праг, абе ако чуете някой да вие, а псува и да крещи, да знаете, че съм аз : )))

Последна редакция: ср, 31 авг 2016, 14:06 от jalana

# 1 282
  • София
Здравейте,
Нека и аз ви разкажа за моето раждане в Спфиямед. На 15.08 родих нормално, без упойка при д-р Кръшкова - уникален лекар, препоръчвам с две ръце и цялото си сърце. Относно цената - 900 лв. избор на екип и по 120 лв. на нощувка. Тъй като аз родих вечерта в понеделник, с беба ни изписаха чак в петък, защото имало някакви часове, които трябва да сме в болницата, ако бях родила преди обед щяха да ни изпишат в четвъртък.
Нещо друго обаче ме възмути - неонатолозите и техните акушерки! Това за мен е първо дете и можете да си представите какъв е шока в началото. Когато ми я донесоха в стаята никой не ми обясни как да кърмя, какво да правя и тн и никой не дойде да я види или вземе докато аз не отидох да ги търся. Не се интересуваха кърмила ли съм я, за преобуване ли е, изобщо как се справяме. Когато исках да ми покажат как я къпят и тн след хиляда уговорки едната акушерка нажързо ми показа на едно бебче докато стоях на прага на вратата. През нощта също беше при мен като цяла нощ никой не мина да види имаме ли нужда от АМ например или изобщо за каквото и да било. Пълен шок!
Доколкото знам от познати, в другите болници на всеки три часа идват и взимат бебето за да го измият, преобуят и го връщат с допълнителна доза ам, ако не успее майката да го накърми. При нас нямаше такова нещо. Ходих да ги търся за да си взема ам, да го помоля да я преобуят и тн, и тн.

Да ти е живо и здраве бебчето! И аз съм при Кръшкова, страхотна е! Исках да те питам (понеже часът ми е след 2 седмици и така или иначе щях да питам и нея, но все пак) - докато ти траеха контракциите можеше ли да се разхождаш и да заемаш различни пози, докато бебето тръгне да излиза? Снощи посетих страхотен курс за естественото раждане и ни разясниха, че лежането на легло/магаре е единствено за улеснение на тези, които израждат, но не и на жената с контракции, по-поносимо е да се разхождаме, както и да заемаме пози, при които действа гравитацията, т.е. да сме прави или на колене, бебето излиза по-лесно

# 1 283
Здравейте,

Да ти е живо и здраве бебчето! И аз съм при Кръшкова, страхотна е! Исках да те питам (понеже часът ми е след 2 седмици и така или иначе щях да питам и нея, но все пак) - докато ти траеха контракциите можеше ли да се разхождаш и да заемаш различни пози, докато бебето тръгне да излиза? Снощи посетих страхотен курс за естественото раждане и ни разясниха, че лежането на легло/магаре е единствено за улеснение на тези, които израждат, но не и на жената с контракции, по-поносимо е да се разхождаме, както и да заемаме пози, при които действа гравитацията, т.е. да сме прави или на колене, бебето излиза по-лесно

При мен беше много интересни раждането като цяло Grinning влязох за да ме наблюдават на 15.08 без никакви признаци за родова дейност, а накрая взех че родих Grinning
Контракциите ми започнаха някъде около 13 ч. но тогава бяха леки и правех каквото си искам. Около 18:30 ми изтекоха водите и към 19:30 ми включиха окситоцин, в 22:39 родих. Реално в този тричасов интервал само лежах, а и слушаха тоновете на бебето. Ставах с помощта на акушерките да ходя да пишкам, но честно казано хич не ми беше до разхождане Grinning
Д-р Кръшкова е наистина един чудесен избор за лекар, през цялото време беше при мен, не се отдели и за секунда, грижеше се за мен сякаш съм нейна дъщеря и изтърпя молбите ми в края на контракциите, когато ибяснявах, че не мога повече и искам просто да го изкарат това бебе. Grinning

# 1 284
Dilyana KostadinovaВ самостоятелна ли стая беше? Таткото присъства ли на раждането? Дават ли му да идва по често и по дълго да ви вижда? Направиха ли ти клизма?

# 1 285
Да, в самостоятелна стая бях, мисля, че всички родилки са в самостоятелни стаи (все пак това влиза в цената на раждането или поне така пише на фактурата - 120 лв/нощ самостоятелна стая). Аз не съм била с претенции да съм сама в стаята. Таткото не присъства на раждането, но не съм и искала да е там, така че не знам как стои въпроса с това.
Относно посещенията - можеше да идва да ни вижда не само в този един час и не само за час, но е важно все пак да няма визитации и разбира се състояниято на майката.
Клизма не ми правиха, в 17 ч. лекарката ми ми каза че за мен приключва яденето и пиенето на вода за деня.

# 1 286
Благодаря🤗Това с непиенето на вода ме претеснява,защото пия много.:.
Какви изследвания се правят на бебето-разбра ли?
Колко нощници ти бяха нужни?

# 1 287
Голяма мъка е липсара на вода, защото по време на раждането бях пресъхнсла от жажда буквално. Даваха ми капчици с марля, а можех да изпия хиляди литри.
Относно изследванията - неонатолозите нищочко не спиделиха освен за слуховия скрининг, но може би беше защото им е необходимо съгласие.
За нощниците - според мен три - една за раждането и две за след това, да си се преобличаш.

# 1 288
Значи, разбрах, че таткото не се допуска при нормално раждане - явно не е като при другите болници по желание. Това, което ме притеснява, е че получих отзиви за след раждането на една мама, че на бебето й са дали АМ при изрична нейна забрана и при наличие, че кърми. Върнали са бебето не добре измито, с АКО по него и цялото било подсечено. Това много ме притеснява, аз съм решила памперси да си нося и да го преповивам сама, но миенето все пак ме трвожи. Как може, няма толкова раждания на етажа и явно сестрите са големи мързели, така излиза  newsm78

Оделно неонтологията никога, нищо не казват и не дават като информация. Аз като питах за изследвания ми върнаха въпроса, вас какво точно ви интересува, защото не могат да изредят какво правят, а то явно е нищо. На друго момиче и отговорили - Ами кръвни правим и дотам  Rolling Eyes Честно почвам да се замислям дами да не я сменя в последният момент тази болница..

А този окситоцин за какво се бие всъщност? Чела съм доста мами са против да им го бият..

# 1 289
  • София
А този окситоцин за какво се бие всъщност? Чела съм доста мами са против да им го бият..
Окситоцинът се слага на система за предизвикване на раждането - т.е. за да започнат маточните контракции. Доколкото знам контракциите, предизвикани с него, болят повече от естествените.

Аз ще си нося абсолютно всичко за бебето - памперси, мокри кърпи, хавлия за къпане, всякаква възможна козметика, шишета, биберони, дрешки. Поне ако се наложи, да знам, че ще мога да си му сменям памперса сама, да го къпя или преобличам. Изобщо нямам намерение да разчитам особено на сестрите и акушерките. Laughing И в друга болница да съм, пак не мога да знам с какъв екип на смяна ще се падна.

Общи условия

Активация на акаунт