Има ли родили/които ще раждат в новата болница Софиямед? Препоръчайте педиатър.

• 236 031
  • 1 471
  •   1
Отговори
# 345
  • СОФИЯ
Здравейте, аз бих искала да попитам тоновете кога се правят? В смисъл в коя седмица? На мен досега не са ми правили.
Явно при всеки лекар е различно,аз съм в 31 г.с. т.е. начало на 8ми месец и от другата седмица ме викат на записи всяка седмица.

# 346
Зависи как работи доктора, който те следи. Някои лекари искат запис на тонове и в 20 и някоя седмица. Аз започнах от 28-ма. Димитров каза до 32-ра, че иска тонове по веднъж на 2 седмици, а след 32-ра г.с. всяка седмица. Докато съм си чакала за часа при него са идавали момичета, които ги следят други доктори и си правеха записи на тонове в 21-22 г.с.

# 347
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
правеха записи на тонове в 21-22 г.с.

Много рано ми се вижда  newsm78, освен ако не чакаш близнаци  Simple Smile

# 348
Момичета, благодаря за отговора, мен ме следи д-р Нецов и сигурно ми е рано още, но ще го подцетя, че понякога тези лекари ми изглеждат доста пренатоварени и май позабравят това онова  newsm78

# 349
Може и причината да е близнаци, може и ако е проблемна бременност...знам ли?! Но това видях и чух с не малко мамчета  Simple Smile

# 350
  • СОФИЯ
правеха записи на тонове в 21-22 г.с.

Много рано ми се вижда  newsm78, освен ако не чакаш близнаци  Simple Smile
И на мен ми е странно,толкова рано да се правят записи на тонове.Но щом казва момичето.
Аз си записах час за понеделник в Софиямед,дано остана доволна.

# 351
  • гр. София
По принцип записа на тоновете зависи от бременността и от лекаря ,който те следи, моя например иска от 28 седмица ,почва на две седмици до 32 и после всяка ,ако се наложи и по-често Simple Smile

# 352
Може би зависи от бременността на жената и разположението на плода, заболявания на майката и т.н.  Thinking От 20 и на мен ми се вижда доста рано - то това е 5-и месец  newsm78

# 353
То че е рано в 20та, рано е, ама явно ако е проблемна си следят контракциите така. Четох, че единия колан отмерва тях и отчита дори много леки, а с другия се мери пулса. Не знам, лекарите си знаят най-добре.
Някоя от вас ходила ли е на Ден на отворени врати в Софиямед? Ако да, моля да сподели какво представлява обиколката. От скоро има и часове на отворени врати (всеки вторник). Чудя се има ли разлика в информацията, която можеш да получиш. Писах им на болницата, ама няма отговор засега.  Thinking

# 354
  • СОФИЯ
Момичета,в понеделник ходих на запис в Софиямед, и впечатленията ми са следните: болницата наистина си личи,че е нова, хубаво направена,кабинетите не са кой знае какво поне този, в който аз бях. Първо много се издразних още с влизането на регистратурата. Трябваше да чакам 10мин,за да ми обърнат внимание и да ми кажат къде да се кача за записа,с работеща само една каса и момичето се местеше по всички столове,а заедно с нея и опашката от хора.
После стаята , в която ме записваха ...сложиха ме на едно легло да легна,на което сигурно са лежали сто бременни и изобщо не сменят хартията,стори ми се доста нехигиенично за такава болница,при положение че си оголваш кръста и лежиш там,другият път ще си взема кърпа.
Иначе ми е доста удобно да ходя там,така че следващите записи пак ще ги направя там.
Докторката много похвали родилното,но накрая ми каза:и от мен да знаеш,по-хубаво от държавната болница няма.

# 355
Аз съм лежала замалко в родилното и впечатления имам само хубави, не ми е направило впечатление да е мръсно или нещо подобно - даже напротив. Стаите са много чисти, хигиената е просто изключителна сравнение с държавните болници, където хлебарките например са и в леглото ти, да не говорим за тоалетните! Но както и да е. Това, което на мен ми показа една акушерка е следното. Има родилна и предродилна зала. Предродилното представлява стая, просторна и светла, където, ако имаш контаркции и малко разкритие те преглеждат, мерат ти кръвно, следят как ти се развива разкритието и т.н. След това отиваш в родилна зала, която е доста голяма има две легла. Приличат на типичните магарета, но са доста по-големи. Там става раждането по естествен път. Залата е в изряден вид, абсолютно нова и чиста. Срещу нея се намира операционната, в която не ме пуснаха, именно за да се запази стерилността на помещението. През едно стъкло ми я показаха. Изглеждаше чиста, адски подредена и всичко си беше нормално. Има отделна зала за бебетата - тези които са в кувьоз са си отделно от тези, които не са. Изобщо на мен много ми хареса, останах с чувството, че лекарите много си поддържат нещата там, много са спокойни. Няма да чуеш стенещи жени по коридорите. Бебенцата само плачат малко през деня, но това пък е толкова мило  Hug Изобщо отделението е малко и спретнато - това са моите впечатления. А да, забравих да допълня, че всяка стая има собствена баня, климатик, телевизор и леглата са чисто нови - не са от някакъв гаден дюшек, а са от кожа, която лесно се почиства! Това е, успех на всички бъдещи мами!   bouquet

# 356
Laila33, звучи чудесно. Аз съм виждала само стаите и един от кабинетите, защото там видях за 1 път точицата.  Heart Eyes
shamandurka79, аз съм ходила и на други прегледи в тази болница и винаги съм минавала много бързо на регистратурата, а момичетата са били много любезни, но ти май не си имала късмет. Прегледа, при който установиха бременността ми също беще там и беше много чисто в кабинета, а хартийката на леглото доктора я сложи пред мен. Надявам се следващия път прегледа ти да мине по-приятно и без тези проблемчета.  Peace Сега ти видях линийката. Ние с теб може и да се видим в болницата като гледам колко дни ни остават и на двете  Mr. Green

# 357
  • СОФИЯ
Laila33, звучи чудесно. Аз съм виждала само стаите и един от кабинетите, защото там видях за 1 път точицата.  Heart Eyes
shamandurka79, аз съм ходила и на други прегледи в тази болница и винаги съм минавала много бързо на регистратурата, а момичетата са били много любезни, но ти май не си имала късмет. Прегледа, при който установиха бременността ми също беще там и беше много чисто в кабинета, а хартийката на леглото доктора я сложи пред мен. Надявам се следващия път прегледа ти да мине по-приятно и без тези проблемчета.  Peace Сега ти видях линийката. Ние с теб може и да се видим в болницата като гледам колко дни ни остават и на двете  Mr. Green
Нали трябва да има и каръци като мен Simple Smile не може всичко по мед и масло,но както споменах и преди личи си,че болницата е нова,има тоалетни на всеки етаж,общо взето лекарката и акушерката,която ми направи записа бяха много любезни. И въпреки всичко ще си ходя на записи там,дори се оказа,че докторката и тази,която ми следи бременността се познават отпреди,защо и двете са работили в Тина Киркова,явно доста лекари са се махнали оттам и са отишли по частните болници.

# 358
Здравейте, момичета.

Някой знае ли каква е цената за секцио в болницата и след това настаняване в самостоятелна стая? В едно мнение от миналата година пишеше, че е 2400 лв. Дали все още е толкова и какво още се включва, освен самото раждане и стаята - напр., неонатологични грижи и др.
В допълнение, моят лекар не е на щат там, но има договор с болницата. Знаете ли дали в този случай се заплаща нещо допълнително (ако случайно и някоя друга жена е в същата ситуация и знае това)?
Извинявам се, ако въпросът ми се повтаря и вече е имало отговор, но не успях да открия по-актуална информация. Уж изчетох всичко, ама... Simple Smile

# 359
Здравейте, момичета.

Някой знае ли каква е цената за секцио в болницата и след това настаняване в самостоятелна стая? В едно мнение от миналата година пишеше, че е 2400 лв. Дали все още е толкова и какво още се включва, освен самото раждане и стаята - напр., неонатологични грижи и др.
В допълнение, моят лекар не е на щат там, но има договор с болницата. Знаете ли дали в този случай се заплаща нещо допълнително (ако случайно и някоя друга жена е в същата ситуация и знае това)?
Извинявам се, ако въпросът ми се повтаря и вече е имало отговор, но не успях да открия по-актуална информация. Уж изчетох всичко, ама... Simple Smile
Здравей ако си здравно осигурена цената на секциото е 1400лв + 40лв за някакъв тест. Плащат се при изписването, а  40лв при постъпването. За самостоятелната стая не зная , иначе стаите са с по две легла и аз като раждах там бях сама в стая чак последния ден настаниха друго момиче при мен и да ти кажа честно като си сама е по кофти че няма с кой да си говориш и времето минава по бавно. Тази сума включва всичко друго не съм доплащала . Надявам се да съм ти била полезна  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт