Има ли родили/които ще раждат в новата болница Софиямед? Препоръчайте педиатър.

• 236 036
  • 1 471
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте отново  Simple Smile Аз бих искала да попитам мамите раждали вече в Софиямед, кога след раждането ти носят бебето в стаята и после през какъв интервал ти го носят да го кърмиш?

# 361
Здравейте отново  Simple Smile Аз бих искала да попитам мамите раждали вече в Софиямед, кога след раждането ти носят бебето в стаята и после през какъв интервал ти го носят да го кърмиш?
Бебето го носят почти веднага, ако поискаш ще ти го сложат на гърдата веднага след раждане. Аз бях секцио и ми дадоха бебето след няколко часа. След това ти го носят за кърмене/шише, както предпочиташ, ако искаш може и през цялото време да е при теб, ако искаш ще ти го носят само за хранене.

# 362
Еее супер - много се радвам, аз ще поискам веднага да ми го дадат да го гушна преди всичко останало, дано ми дойде и кърмата по-бързо, за да не го хранят с изкуствено мляко Confused

# 363
Бих искала да ви попитам за ваксините на бебето. В болницата поставят ли им или само педиатъра след изписването отговаря за това. Четох някъде, че имало ваксина, която трябвало да се постави 48 часа след раждането и затова питам. Не, че съм фен на ваксините, но да знам какво ще предстои и какво не. Мерси  bouquet

# 364

"Не, че съм фен на ваксините, но да знам какво ще предстои и какво не. Мерси"

Едва ли някой е фен на ваксините, но няма как налага се да се слагат Sad
На бебетата им се слагат още в болницата необходимите ваксини, за което ще ти обяснят подробно в деня на постъпването когато попълваш всички документи.
Няма поводи за притеснение, грижат се много добре за малките сладури Simple Smile

# 365
Благодаря много за отговорите   bouquet

# 366
Здравейте бъдещи и настоящи мами Simple Smile На мен скоро ми предстои раждане в Софиямед - другият месец и искам да попитам за някой неща.
1. Може ли някой да ми каже,който е раждал там дали след раждането ти искат лигнин както в някой болници, дали може да минеш само с памперси или парчета за родилки ?Моя позната,която ражда преди няколко месеца в друга болница ми каза,че не са и давали да носи бельо и такива парчета за родилки.Искали са на визитацията да е с лигнин и без бельо .
2. Мен за сега са ме насочили за естествено раждане . Бременността ми води д-р Узунова ( много съм доволна ) и искам и тя да присъства на раждането. Трябва ли да казвам на нея ,че искам тя да присъства и трябва ли да избирам друг лекар или който друг се случи на смяна присъства.
3. Има ли обезболяващи по време на раждането ? За първи път ми е и малко съм изплашена от предстоящото.
4. Помагат ли после за показването на майката как да кърми ?
5. В някой болници дават там нощниции не дават да си обличаш своя.Тук как е ?
6. Кога пускат таткото при мама и бебето ?
7. Някакви медицински препарати за шевове искат ли,за да се мажем след раждането ?

Четох за една мама,която е родила в Софиямед.Хубаво е ,че дават бебетата да са при майките им когато те си ги искат,че от думите и раждането е минало много добре и с голямо внимание от страна на екипа.

Предварително благодаря за отговорите.Може да са малко глупави някой въпроси, но ми е за първи път и имам много въпросителни.

# 367
Здравейте,

Включвам се с питане към родилите в Софиямед - как е организирано свиждането? Т.е. ограничено ли е или е "разграден двор" или е разрашано свиждане по всяко време примерно само на таткото?

Питам, защото при първото ми раждане много държах таткото да има неограничен достъп до нас. В родилния дом, където родих, свиждане на ВИП етажа беше разрешено постоянно. НО! беше малък хаос. Постоянно влизаха и излизаха всякакви хора. Аз бях в стая тип двоен вип и свиждането на другата родилка се изсипваше на талази по 5-7 човека. Ако оставя на страна това, че лежа по лигнин, без бельо, трябва да се цедя и т.н. то не мога да оставя на страна факта, че в малката болнична стая при новороденото ми дете се изсипва маса народ, ръсеща всевъзможни микроби и глъчка - да хората са с медицински калцуни, но с дрехите от улицата, слюнките си и т.н. Самият въздух в стаята се променяше като се изпълни с толкова народ и неколкократно се наложи аз да ги моля да напуснат.

Не го разбирам този зор да отидеш да видиш на всяка цена новороденото в първите му три дни. Разбирам да дойдат най-най-близките и този който помага - носи примерно ежедневно смрадлика, лигнин и други, но да се изтърсят всички роднини, приятели и познати, при условие, че в повечето случаи бебето бива изписано до 3-5-7 дни не го разбирам това!

Аз май се поотплеснах, а исках само да запитам как е организирано свиждането в Софиямед Embarassed

# 368
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Здравейте,

Включвам се с питане към родилите в Софиямед - как е организирано свиждането? Т.е. ограничено ли е или е "разграден двор" или е разрашано свиждане по всяко време примерно само на таткото?
Свиждането е от 17 до 18 часа. Аз днес ходих на преглед и имаше една щастлива групичка от 7-8 човека, която се опита да се вмъкне по-рано. Не ги пуснаха и след това бяха помолени да се разделят на 2 по-малки групички.Мисля, че дори им облякоха хирургически престилки.
За бащата, аз лично съм виждала да пускат и през деня, но пък те бяха придружавани от лекар, така че не съм сигурна как точно стоят нещата  Thinking

# 369
Здравейте момичета, и аз бих искала да науча същото като вас, знам обаче със сигурност, защото лежах за кратко в болницата, че посещенията на външни хора са строго определени и хаос там няма. Бебетата са пазени и групи от някакви външни хора нямат достъп до тях когато си пожелаят. Свижданията са само и единствено от 17 до 18 часа и това е. Не съм видяла повече от двама души да влязат при майката, да не говорим за бебетата. Така, че сравнение с други болници редът е перфектен Simple Smile Това, което знам друго е следното - пише го на сайта на болницата - при постъпване -  за бебето не се носи нищо! Дават ти го облечено и напудрено Simple Smile)) За майките не знам, но аз лично мисля да си взема еднократни бикини и превръзи ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ - продават се във всички магазини за бременни. Друго: - помпа, две пижами - удобни за кърмачки (продават се също в магазините за бременни, накрайници за зърната за кърмене, крем за разранени зърна и тоалетни принадлежности + джапанки, предпазни еднократни марли за изтичане на кърмата и сутиен за кърмачки. Мисля, че е това. И силно се надявам, че сестрите там ще ни помагат за уроците по кърмене. Аз бих искала да ви помоля, ако раждате скоро в Софиямед да споделите как е минало. Моят термин е на 14 ноември. А, да - за д-р Узунова знам, че присъства на ражданията, ако я помолите  Wink

# 370
Laila33, всичко, което си изброила за болницата е така. Аз само мисля да не си купувам накрайници за зърна и помпата с отиването, защото като ходя на училището за родители много майки ми казват, че техните зърна не са се разранили и не са ги ползвали, а от помпа не зная във всички случаи ли ще имам нужда. Скоро ни предстои лекцията за кърма в училището и чакам да ни разяснят. Освен това имало и размери за зърната и някои мами не са се съобразили, защото не знаели и не могли да ги ползват. Смятам да покажа на тати каква помпа и зърна искам и да ми ги купи при първа необходимост.  Simple Smile Към списъка, който си изброила мисля да си взема и книжка, защото ми се вижда страшно много времето там. Дано минава по-бързо, че не съм била в болница и мен ме е повече страх от това, че ще съм в болница, отколкото от раждането   Mr. Green А за раждането ще докладвам, аз съм преди теб  Peace

# 371
мамче-нанче - първо да те успокоя за болницата - времето наистина минава бавно, но хубавото е, че в стаята ще има и друго момиче като теб и най-вероятно или ще подремвате, или ще си говорите за бебетата и ще ги храните и гушкате. Освен това има разлика между типична болница, пълна с болни хора и родилно отделение  Simple Smile Така, че няма от какво да се притесняваш  Hug За помпата аз поне съм сигурна, че ще си я имам още от сега, защото се наслушах на препатили приятелки, които са били без помпи и какви болки са изживели. А в болницата знам със сигурност, че няма помпи. Бих искала да ти дам съвет - ако си взимаш помпа, задължително да е електрическа. Ръчните не вършат никаква работа - само си даваш парите. За марката аз съм избрала medela - mini electrik - за нея чух и прочетох само добри отзиви и се спрях на нея. Разбира се, че помпата и накрайниците за зърна може и да не ти потрябват никога и ти го пожелавам, но в това не може да си сигурна. Попмата има и друг плюс - ако ти се наложи да пътуваш например, можеш да се цедиш да замразяваш млякото и после да го даваш на бебето с шишенце за кърма с вакум, така че да не привикне към шишето. Освен това - предполагам, че това на курса ще ти го кажат - много е хубаво винаги след кърмене да се доизпомпваш, защото така стимулираш произвеждането на кърма, защото бебето не може всичко да изяде и винаги се получава задържане. Помпата облекчава живота на майката - и аз лично предпочетох да се подсигуря, а не да ми се втвърдят гърдите в болницата и да чакам да ми донесат помпа, за да се оправя с хиляди мъки - и я стане, я не. А и една помпа си струва към 200 лева, и си е част от бюджета.   bouquet

# 372
Здравейте момичета,

Преди 2 седмици лежах в болницата за задържане. Термина ми е в началото на август и се надявам да устискам поне до края на този месец.Поразпитах малко акушерките - за бебето се носи само комплекта за изписване. Предвид лятното раждане бях в голяма дилема за дрешките за изписване - с дълъг или къс ръкав. Акушерката ме посъветва да са с дълъг ръкав, защото на бебето ще му отнеме малко време да се климатизира с температурите извън утробата.
Моят съвет е да си приготвите 2 чанти - една с вашите най-необходими неща за постъпване в болницата и втора с багажа за изписване - за детето и за вас. От коментарите в темата останах с убеждението, че когато приемат за раждане не настаняват директно в стая и багажа или се заключва някъде от персонала или се влачи с вас из отделението. Именно затова си позволявам да посъветвам за двете чанти. Все пак татковците ще идват поне няколко пъти до изписването.

На мен ще ми е второ раждане. Та поради тази причина ще дам и още няколко съвета:
- освен вода си носете и нещо за хапване - снаксове, шоколад или домашно приготвен сандвич. Имайте предвид, че преди раждането не ви е разрешено да се храните, а то ( в случай на нормално раждане) ще продължи с часове. В един момент след раждането, когато всичко е отминало и организма ви се успокои, може да се окажете гладна като вълк в 22:00часа.

За помпите -  акушерката ми каза, че в отделението не стерилизират нашите помпи! При първото раждане бях помъкнала целия арсенал на електрическата помпа на Авент и сега го определям като грешка. Представете си да носите голямата помпа и стерилизатор!!! Момичето в моята стая беше с ръчна помпа от 3 лв, която беше с големината на круша и и свърши същата работа. Не се товарете с излишен багаж! Помпата в отделението се ползва за стимулиране на кърмата, в случай че се забави. Ако сте решили да кърмите тя няма да ви трябва за изцеждане и захранване на детето с шише. Затова сега съм се снабдила с една лека помпа БГ производство, която струва скромните 4,30лв.

Друг съвет, който ще прозвучи малко неприятно - след раждането, предвид обилното кръвотечение, се слага памперс за възрастни. Страшно е удобно, защото не се оплесквате до ушите. В момента търся аптека, която би ми продала само 2бр. памперси за възрастни, които да ми свършат работа поне първия ден след раждането. Имайте предвид, че кръвотечението е наистина обилно и превръзките не спасяват положението.
При това раждане се отказах да си купувам еднократните гащи за след раждане. Първия път не си бях уцелила размера ( няма как да ги пробвате) и ми бяха неудобни. Сега съм решила просто да си взема памучните бикини, с които си карах бременността.

Спирам дотук, за да не ставам досадна. Ако някой се сети за още някой полезен съвет, нека да го сподели. Никой не ви задължава да спазвате препоръките. В края на краищата всеки сам избира как ще му е най-удобно.

# 373
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Друг съвет, който ще прозвучи малко неприятно - след раждането, предвид обилното кръвотечение, се слага памперс за възрастни. Страшно е удобно, защото не се оплесквате до ушите.

При мен пък първият път ми донесоха такива, бяха ми страхотоно неудобни и си карах с обикновенни нощни превръзки. Сега мисля да пробвам превръзки за родилки. Нещо от този сорт:
Скрит текст:
Миналият път и аз до последно се чудех даси купувам ли помпа.Накрая не си взех и за мен това се оказа грешка. Сега съм я проготвила мъжът ми да я носи, ако се се наложи.

# 374
"Друг съвет, който ще прозвучи малко неприятно - след раждането, предвид обилното кръвотечение, се слага памперс за възрастни. Страшно е удобно, защото не се оплесквате до ушите."

В болницата слагат точно от тези памперс гащи за възрастни след раждането и ако поискаш ще ти дават и за смяна, но с превръзки за след раждане или с обикновени нощни и памучни бикини също няма проблем на втория ден, поне така бяхме повечето жени в болницата, но бяхме и след секцио ако това оказва влияние за силата на кръвотечнието.
Съвета за храната е много добър, а и не е зле водата да ви е в малки бутилки за по-лесно Simple Smile
Болницата и персонала са страхотни, свижданията са организирани, не се допуска голям поток при бебетата, но на татковците дават свиждане и извън определениет часове ако не моат да стигнат навреме след работа както беше в нашия случай Simple Smile но и всичко си е до възпитание и такт от страна на посетителите, все пак отиват да видят бебето най-близките, в стаята има и друго бебе с което е добре да се съобразят Simple Smile

А колкото до помпите си е въпрос на личен избор, аз имах и от най-ефтините и от ръчната на авент от която съм много доволна, все пак с електрическа е голямо удобство и ако имаш повече кърма си струва инвестицията, но това няма как да се разбере веднага, затова моя съвет е да се вземе една обикновена пък после ако има нужда да се вземе електрическа.

Успех на всички бъдещи мами Wink

Общи условия

Активация на акаунт