Има ли родили/които ще раждат в новата болница Софиямед? Препоръчайте педиатър.

• 236 036
  • 1 471
  •   1
Отговори
# 375
kalei, Laila33, smile79 благодаря ви за отговорите.

На мен също ми е второ раждане и подкрепям Angel&Demon в препоръката за двете чанти.

Относно стерилизирането в родилното, предния път си носих течност за студена стерилизация. За това наистина бях забравила, но последните коментари ме подсетиха. Та носех си такава течност и до колкото се сещам пластмасов съд с капак, вероятно е бил кутия примерно от сладолед, не помня вече newsm78

Накрайници за зърна така и не съм си купувала, не ми потрябваха. Месец и нещо преди термина започнах да мажа зърната и продължих след раждането. Ползвах основно кремчето на авент. Бебето ми беше много лакомо и много трудно го отделях от гърдите, а неонатолозите не разрешаваха да го храня дълго и ме караха на сила да му отнемам гърдата. От това и ми се разраниха зърната, но съпружието и мама отскочиха до близкия магазин и ми взеха колектори за кърма. Тези колектори ги ползвах точно един ден и нещото се нормализираха  Grinning Те уж са за да събират кърмата, която капе от гърдите когато не кърмим, но реално точно те дадоха възможност на зърната ми да дишат и да се възстановят само за ден. После си преминах отново на подложки/подплънки за кърма. Аз ползвах такива http://shop.danet.bg/product.php?ProductID=1270 колектори за кърма на AVENT и то само тези, които отгоре са с дупчици за дишане.

Помпата за кърма ми беше ръчна на AVENT, но сега ще съм с MEDELA. Помпа определено се радвам, че си взех, защото първите дни малчо беше в неонатологията и не ми разрешаваха въобще да го кърмя, цедях капки коластра. А по-късно, когато ми го даваха за кърмене ме ограничаваха във времето на хранене и аз доизцеждах. Но определено помпата на AVENT е прехвалена, като по мое лично мнение има два основни недостатъка - скърца и подлива, а и не е особено стабилна, което прави разливането още по-лесно. Много добри мнения четох за MEDELA и такава си взехме. Който още не се е снабдил, мога да му препоръчам да следи ebay.co.uk или ebay.de Нашата я взехме от там, от uk, на значително по-ниска цена, отколкото е тук по магазините.

Другото полезно, което си носих беше флуида на мустела, с който измивах всичко. Много полезни за болничен престой са антибактериалните гелове без отмиване. Аз в чантата си винаги имам един такъв, обикновено на Бочко http://www.bochko.bg/bg/%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%B1%D0%B0%D0% … D1%8A%D1%86%D0%B5 .

Сещам се още нещо - нужна е отвара от смрадлика за промивки. Отварата обаче трае до 24 часа, т.е. всеки ден трябва да се ползва прясна. Добре е, ако не разполагате с баби от сега да обясните на татковците как да ви правят отварата и да ви я носят всеки ден. Подсетете ги, да не я наливат гореща в пластмасово шише Wink Удобни са и някои пулверизатори, примерно като тези с които пръскаме листата на домашните растения с вода. Продават се по магазините с битова химия и "левчетата". Разходете се и си купете такова, което ще ви е удобно като форма и наклон за ползване за промивка със смрадлика (формата му да е такава, че като го наклоните за да се пръскате тръбичката да е постоянно в течността и да може да засмуква от нея).

Peace

# 376
Laila33, благодаря ти за отговора, и че ме надъхваш, че е различно и не така неприятно в родилно отделение, както в типична болница, пълна с болни хора  Heart Eyes Терминът наближава и страховете се засилват, а може и да ми се посмеете, но като разбрах, че доктора ми ще излиза за 5 дни в отпуска не мигнах 2 дена. След това се чухме по един въпрос и като разбрах, че му е отпаднала почивката си  легнах и спах като заклана!  Mr. Green
Всички мамчета дадохте много полезна информация с последните си мнения. Искам да ви попитам ръчната помпа (която писахте, 4е струва около 4лв) няма ли нужда от стерилизация  newsm78 защото изобщо не се бях сетила, че трябва да стерилизирам помпата в болницата, а пък не ми се иска да си нося стерилизатора в болницата  newsm78
Току-що попаднах на статия - „Софиямед” отваря лятно училище за бременни от 31 юли до 18 септември. Макар че аз ходя на училище за бременни, мисля да посетя и тези лекции преди да родя: http://health.bg/19267/sofiiamed-otvaria-liatno-uchilishte-za-bremenni  Simple Smile

# 377
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Мамчета, някой да знае дали може да се плаща разсрочено?

# 378
Не разбрах за кое питаш  newsm78 Училището е безплатно, а раждането се съмнявам да може да се плати разсрочено

# 379
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
За раждането де Simple Smile

# 380
Здравейте, включвам се и аз в темата. Предстои ми раждане в началото на м. Октомври и на този етап съм се ориентирала към тази болница. Бременността ми следи д-р Узунова и съм много доволна. Изключително мила и добра. В сряда бях на посещение в родилното отделение и ми се стори много хубаво. Старшата акушерка ме разведе навсякъде и ми обясни с най-малки подробности как протича целия процес. От 31.07.2013г. организират училище за родители с доста интересни, според мен теми и смятам да го посещавам. На сайта има подробна информация за датите и точните часове. Това, което забравих да питам е за цените. Стана ми ясно от темата, че нормалното раждане е 1 200, а секциото 1 400, но имали опция за избор на екип и доплащали се допълнително?

# 381
за Vika: това са цените, за избор на екип не се доплаща. Ще се видим на лекцията, на 31-ви Simple Smile

# 382
мамче_нанче, всички помпи имат нужда от стерилизация. Предвид, че моя стерилизатор е огромен, няма да го нося. Мисля да си взема само измиващо средство за помпата. Една от мамите беше споделила за препарат за студена стерилизация. Споделих за евтината помпа, защото е по-лека и няма да заема много място в багажа ми.

От това, което споделяш за твоя доктор, оставам с впечатлението че те наблюдава д-р Димитров. Той трябваше да излиза в отпуск, но една от дъщерите му си е счупила ръката и почивката се е отложила. И аз бях на тръни, защото термина наближава.

Относно избора на екип - всичко зависи как се разберете с доктора, който ви наблюдава. Наблюдаващият ме д-р Димитров ми каза да му звънна по всяко време на денонощието и ще дойде ( въпреки, че повечето за нормално раждане не се навиват). В повечето болници не ви искат докато контракциите не станат на 5 минути, а той ми каза при 10 минути да съм на линия в болницата. Все пак, всеки случай е строго индивидуален.

Моля мамите, които ще ходят на първата лекция на училището за бременни, да попитат водещите курса по кърмене дали са от екипа неонатолози на болницата.

# 383
Да, първата лекция, която ще е за кърменето, ще се води от д-р Росманова, която е завеждащ отделението по Неонатология в болницата. Чувала съм доста добри отзиви за нея.

# 384
Новината за лятното училище ме зарадва много, точно навреме.
Аз следя тази тема и с надеждата да науча отзиви за д-р Димитров специално за израждания. Той следи бременността ми и съм много доволна, разбирам, че и други мами са, но не попаднах на мнения за случаи, когато той е израждал. Терминът ми е началото на септември и ще съм благодарна за отзиви от мами.

# 385
  • София
Moи две приятелки родиха при Димитров и са много доволни Peace И двете са родили нормално и много бързо Grinning
Успех на всички които им предстои и здрави бебенца  Heart Eyes

Мамче_Нанче  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 386
мамче_нанче, всички помпи имат нужда от стерилизация. Предвид, че моя стерилизатор е огромен, няма да го нося. Мисля да си взема само измиващо средство за помпата. Една от мамите беше споделила за препарат за студена стерилизация. Споделих за евтината помпа, защото е по-лека и няма да заема много място в багажа ми.

От това, което споделяш за твоя доктор, оставам с впечатлението че те наблюдава д-р Димитров. Той трябваше да излиза в отпуск, но една от дъщерите му си е счупила ръката и почивката се е отложила. И аз бях на тръни, защото термина наближава.

Относно избора на екип - всичко зависи как се разберете с доктора, който ви наблюдава. Наблюдаващият ме д-р Димитров ми каза да му звънна по всяко време на денонощието и ще дойде ( въпреки, че повечето за нормално раждане не се навиват). В повечето болници не ви искат докато контракциите не станат на 5 минути, а той ми каза при 10 минути да съм на линия в болницата. Все пак, всеки случай е строго индивидуален.
Идеята ти с по-евтината и малка помпа ми допадна, пък то е ясно, че няма да минем без скъпата....цедила се е някога баба ми с ел. попма на медела, ама какво да се прави, ще се купува  Mr. Green
За съжаление не знаех, че причината за промяната в отпуската на Димитров е така неприятна...ще го видя във вторник и ще го разпитам за всичко, включително и на колко време да са ми контракциите, когато трябва да тръгна към болницата. Не искам да вися много допълнително там. Една приятелка си ги засичаше и отиде на 7-8см разкритие. Роди бързо и безпроблемно...дано сме повече такива  Mr. Green
koalata, и с теб може да се видим в болницата, и ние сме началото на септември  Peace
♥ Димяни ♥ , стискай палци...малко ми остава  Heart Eyes  Hug   bouquet Такъв ентусиазъм ме е хванал вече...така искам да гушна и нацелувам малък бебчо  baby_neutral  Mr. Green

# 387
Момичета здравейте отново   bouquet, бих искала да ви попитам за стерилизирането на помпата и всичко останало в болницата? Трябва ли да имаме стерилизатор или не? И ако да - какъв? Аз си взех вече помпа на Медела електрическа и ще си нося изкуствени зърна за кърмене, ако потрябват, но не знам какъв стерилизатор ще ми трябва. Второ със сигурност ли трябва да се носи комплект за изписване на бебето? Може би това ще ни го обяснят на лекциите. Много се радвам, че точно сега ги организират. И аз се притеснявам като вас и всички други - да не говорим, че ми е и първо раждане и също непрекъснато не спя и по цяла нощ мисля в леглото как ли ще мине, дали ще ме боли много, кога трябва да отида в болницата, дали ще продължи дълго, дали ще ми сложат упойка или ще ми е твърде голямо разкритието и какво ли още не. Изобщо главата ми е пълна с купища въпроси  newsm78 Laughing

# 388
Май най-добрият вариант за стеризация в болницата е течен препарат за студена стерилизация, ако не греша така се води. Видях такъв на Чико, но сигурно има и на други фирми. Ще разпитам в аптеката.
Комплект за изписването трябва да си носи всеки. Те не могат да ти определят с какво да е облечен бебчо на първите си официални снимки.  Wink Аз си взех вече комплектче. Ще сме много модерни с каскетче  Mr. Green
Всички се притесняваме и го мислим раждането, но се опитай да се настроиш и успокоиш. Аз в 7 месец не спях, будех се, мислех  за раждането, плаках дори 1-2 пъти и си го преживях. Не си мисли колко ли ще боли. Всички раждали казват, че болката си заслужава и бързо се забравя.
Относно продължителността на раждането на курса акушерката ни обясни, че раждането протича бавно с часове, за да е добре и бебчо и ти. В началото ме ужасяваше мисълта, че може да раждам 5 часа, но сега го смятам за нормално.  Peace

# 389
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
На мен дрешките за изписване са ми болна тема.  Grinning
Като цяло готовите комплекти за изписване въобще не ми харесват,за това съм си приготвила няколко различни дрешки, които се съчетават добре + 2 одеалца - тънко и по-плътно(взависимост от времето).
За помпата и стерилизацията й в болницата. .. Ето го проблемът според мен :В стерилизацията има смисъл ако смяташ да даваш изцеденото на бебето.
Ако събереш кърма с помпата къде ще я съхраняваш докато ти потрябва? До колкото ми е известно в стаите няма хладилник, а дори и да има, кърмата ще трябва да се стопли    ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт