Има ли родили/които ще раждат в новата болница Софиямед? Препоръчайте педиатър.

• 236 039
  • 1 471
  •   1
Отговори
# 390
Ох, това с кърмата става все по-сложно Sad По-опитните как сте процедирали?  newsm78
А за комплекта за изписване и аз имах такъв проблем - все някоя част не ми харесваше и лудостта ми стигна до Пловдив, от където го купих уникалното комплектче. Хората ми се смяха в магазина, че от София съм се вдигнала за дрешки до там, но нали аз спя спокойно и съм доволна. Добре че имаше кой да ми угажда на лудостта. Вече всичко е изпрано и изгладено, а таткото е инсруктиран и при нас за тънкото или дебелото одеалце  Laughing

# 391
Пак да се включа:

От любопитство прочетох за студената стерилизация. И за нея трябва да си носите някакъв съд - за предпочитане дълбок, който да събира поне 2л. Този процес се оказа голяма хамалогия. Моля момичетата, които ще ходят на първата лекция, да попитат отново по въпроса за стерилизацията. Може пък да измислят някакъв вариант ако ги притиснете повече хора  Wink.

Комплекта за изписване и на мен ми предизвика главоболие. За баткото бяхме си купили к-т от Англия и всичко беше наред. Сега съм направила 2 сборни варианта и на място ще решавам кой да ползвам.

За тези, които ще раждат нормално - всичко свързано с болката е до психическа нагласа.
През моята първа бременност посещавах курс по йога за бременни при Роси Божкова. Там се надъхах, успокоих, научих на правилно дишане... Много ми помогна. Акушерките не можеха да повярват, че ми е първо раждане, защото бях абсолютно спокойна. Страхът заключва организма ви и затруднява раждането. Не вярвайте на това, което виждате по филмите - пълна пародия на истерично крещящи за допълнителен ефект актриси. При виковете изхабявате енергията, която ви е необходима за напъните и вместо да си помагате, си вредите, защото забавяте процеса. Болките са по време на контракциите. Епидуралната упойка тушира до известна степен болката, но не я премахва. Търпи се. Същинското раждане ( прогонване на плода или както там го наричат) при мен продължи 10 минути, за които нямам спомен да ме е боляло. Спомням си само чувството на облекчение, че съм на финала. Не се наложи да ми правят епизиотомия и нямах никакви разкъсвания. Искрено се надявам и този път да мине леко.

И един пример с храненето малко преди нормално раждане:

Момичето, което роди след мен и впоследствие ми стана съквартирантка беше направило всичко обратно на препоръките преди нормално раждане. Беше се нахранила обилно, което е довело до повръщане по време на контракциите. Крещяла истерично ( по нейните думи е изплашила и акушерките с виковете си) вместо да напъва, което е довело до разкъсвания.

Знам, че отстрани звучи лесно, но моят съвет е да запазите самообладание, да слушате напътствията на акушерките и да мислите за хубави неща. Все пак раждането е финала на 9-месечното чакане. Финал с голяма награда - малкото вързопче, което ще ви гледа учудено и в последствие ще ви покаже какво е да обичаш с цялото си сърце.

Последна редакция: пн, 22 юли 2013, 10:58 от Angel&Demon

# 392
  • гр. София
Здравейте момичета, аз също смятам да ходя на лекциите ,мисля ,че ще ми бъдат много полезни....така че ще се запознаем Simple Smile .
За д-р Димитров аз пак ще кажа ,че съм адски доволна и самата мисъл ,че той ще ми води раждането ,било то нормално или секцио /още не е решено/ ме успокоява,защото според мен най-важно е да имаш доверие на лекаря си .
За комплекта за изписване и аз не можах да намеря нищо достатъчно хубаво,накрая си намерих дизайнер от Пловдив ,който шие такива миниатюрни дрешки ,нарисува и ми уши комплект за принцеса Simple Smile . Така че и моята лудост не е малка хихихи..

# 393
  • София
Нанче,още малко да  Praynig Hug
Моето първо раждане беше общо 2 часа с всички подготовки Mr. Green мина супер леко без разкъсвания  Sunglasses Пожелавам на всеки раждане като моето  Hug

# 394
Здравейте момичета, всички сте страхотни и като ви чета се успокоявам  Hug На лекциите задължително ще питаме за стерилизацията. Аз си мисля само да се цедя като ми дойде кърмата - доколкото знам първата е най-най-полезна. В момента, в който се изцедя ще извикам мъжа ми да я вземе и да я занесе вкъщи и да я сложи в камерата и когато дойдем с бебчо ще му я дам. Четох, че първата кърма е най-важна, защото изгражда имунитет за цял живот. И освен, че помпата ще ми помага в болницата, ако имам проблем, после ще мога да му дам кърмата в някакъв момент.   chef Относно комплектите за изписване - още не съм мислила, то ще е ноември и най-вероятно ще е доста студено  Sad и ще изчакам да изкарат комплектите за по-студено време. А за раждането се опитвам да се настройвам, че всичко ще е наред, а и мъжа ми иска да ражда с мен  Laughing Моят лекар е д-р Нецов и силно се надявам, че ще позволи и мъжа ми е да е с нас и да пререже пъпната връв  Rolling Eyes

# 395
Блазе ти, Laila33 и на теб и на всички други мамчета, чиито мъже искат да присъстват. Моят го попитах веднъж, каза че не иска, а аз не смятам да го карам след като сам не го чувства за важно. Мисля си, че ще ми е много по-спокойно, ако е там, но пък си имам друг мъж - бебчо, който ще ми пази страх и ще си е с мен  Hands Clap  Grinning

# 396
Здравейте момичета ,само искам да споделя ОГРОМНОТО ми съжаление, че си взех ръчна помпа на Медела! Малчо беше в кувиоз и аз трябваше де се цедя (както и в нас)!Беше ми едно от най-неприятните и отегчителни занимания! Момичето в стаята ми се цедеше супер бързо с електрическа ,мисля пак на Медела ! Живот и здраве другия път със сигурност ,ще си взема електрическа.Лично на мен ,това ми беше едно от най-важните неща,може би защото в началото бяхме разделени с бебчо,но е факт! Успех и леко раждане на всички бъдещи мами!

# 397
Да, наистина ръчните помпи не са за препоръчване. Мен кумата ми ме предупреди в никакъв случай да не взимам ръчна помпа, на която и да е било марка и аз си взех електрическа на Медела и дано не съжалявам. Вчера гледах стерилизаторите и ми се сториха доста скъпи, пък и нали ще кърмя и си мислех, че може да изварявам вкъщи частите на помпата в тенджерка и биберона, вместо да дам над 100 лева и за стерилизатор за едно шише и един биберон. Освен това е хубаво стерилизатора да е на същата фирма като помпата, шишенцето и биберона, защото частите се подреждат и прилягат идеално в стерилизатора - нали са си една фирма. Но нещата на Медела ми се виждат доста скъпи, сравнение с другите марки. Така, че май ще се пробвам с тенджерка  Rolling Eyes

# 398
Laila33, по-евтините стерилизатори са тези за микровълнова.

В края на краищата, това не е жизнено необходим уред. Попитайте ваши приятелки дали не могат да ви дадат за няколко месеца техния да използвате. Моя обиколи още 2 мами и едва сега си го прибрах. И двете кърмеха и почти не са го използвали. Не си заслужава за едната биберона да пускаш уреда, и тенджерата върши същата работа.

Нашия татко присъства на първото раждане. Беше готов да се бие с докторите, ако не го пуснат. Много беше наплашен горкия от "страшните" разкази, които беше чул за лошо отношение към родилките. Колкото и да му обяснявах, че в частна болница няма как да се държат зле, той се беше запънал като магаре на мост и присъства...на всичко...от клизмата - до преместването в стая след раждането. Вярно, беше пребледнял...малко  Laughing, но се държа мъжки и не се налагаше да го свестяват. Този път обаче може и да пропусне великия момент - някой трябва да се грижи и за баткото  Wink.

# 399
За съжаление в болницата изхвърляхме това което се изцеждаше точно поради липсата на стерилизация:(
Не е задължително стерилизатора да е на същата марка каквито са помпата и шишенцата. Моите са на Авент, но една приятелка ми даде стерилизатор на Чико, който ми върши много добра работа, а иначе мислех да си взема уред за готвене на пара, който също става за стерилизация и да го ползвам след това за приготвяне на зеленчуците при захранването. Опитах се с тенджерка, но ми се видя досадно и се отказах. За залъгалките продават кутийки за носене,  които стават за стерилизация в микровълнова и са доста удобни, особено ако сте на гости Simple Smile Продават се и кърпички за дезинфекция, които са удобни за болницата, макар там да не са любители на залъгалките.
 Все пак престоя там е само няколко дни и всичко ще мине бързо докато се усетите особено на тези, които ще са за първи път:)

# 400
Здравейте момичета, прави сте напълно за нещата, само жалко, че в нас не ползваме микровълнова и сигурно ще си ползвам тенджерка. А за стерилизацията научих, че има и хапчета за студена стерилизация и така може и в болницата да станат нещата. В един съд и разглобявам помпата и директно вътре. И докато разсъждавах по този въпрос си мислех, че ако бебето не иска да суче в началото може да му се дава кърмата в шишенце, въпросът е лекарите да се навият, вместо да му дават изкуствено мляко, което по мое мнение е ужасно и само в краен случай трябва да се прилага. Но сега на лекциите ще имам възможност да питам. А някоя от вас раждала ли е в Софиямед естествено? Защото тук май повечето мами са раждали само секцио  newsm78
Разказа за таткото е чудесен. Ей такива татковци трябва да има  Grinning. А той къде седя - до вас или някъде отстрани? Интересно ми е напътствието за дишането. Предполагам, че някоя сестра седи до теб и ти казва кога да дишаш, кога не, или се бъркам  newsm78

# 401
А някоя от вас раждала ли е в Софиямед естествено? Защото тук май повечето мами са раждали само секцио  newsm78

Този въпрос и мен силно ме интересува. Ходих на деня на отворените врати и попаднах на един много любезен и внимателен доктор, който освен разходката из отделението ми направи и обстоен преглед. Но веднага заговори за секцио. Аз не желая секцио, освен ако наистина не се наложи.

За първото раждане се подложих на куп изследвания само и само за да откажа секциото и след пълни изследвания на глава с ЯМР, очни лекари, бъбречни ехографии (имам проблеми с всичко изброено) си родих нормално. Наистина с усложнения и форцепс, но не поради други причини, а заради тройно увита пъпна връв, благодарение на предизвикано без мое съгласие по-ранно раждане.

Сега въобще не казвам на докторите нито за проблемите с главата, нито за бъбреците, нито за друго, защото те като чуят и бързат да искат секцио.

Аз обаче твърдо НЕ желая секцио. Уви ми изглежда, че и в Софиямед практиката е да предпочитат секцио.

Моля, ако сте родили нормално кажете при кой доктор и споделете отзиви.

Също моля, ако сте родили секцио споделете при кой доктор и поради какви причини.

Информацията ще е много полезна за бъдещи родилки Flutter

# 402
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Останала съм с впечатлението, че във всяка болница ако родилката има здравословни проблеми ще се заговори първо за секцио  newsm78
Аз като прясно обебила се (тази сутрин   Mr. Green ) определено смятам, че подкрепят естественото раждане  Grinning Аз бях при доктор Кръшкова.
За кърмата/коластрата, не си мислете,че още с първият ден ще текнат количества достатъчни за съхранение и после даване с шише.  Grinning

# 403
Laila33, таткото присъства при първото раждане в друга частна клиника. Голяма част от екипа и се е преместил в Софиямед и поради тази причина и второто ми раждане се мести. През целия процес на раждане бяхме заедно. Той просто стоеше малко встрани, за да не пречи на персонала. Първо на него подадоха бебо и той не знаеше на кой свят се намира. Доколкото ми е известно, в Софиямед няма проблем да присъства таткото. Мястото му се определя от начина на раждане - при секцио не го допускат в операционната зала.

Колкото до дишането, аз го оттренирах на йогата за бременни. На мен ми помагаше да понеса по-леко болките при контракциите. Акушерките се намесват едва когато дойде момента за прогонването на плода ( моите последни 10 минути, за които писах). Когато влизаш в контракция те просто ти напомнят да напъваш, за да не изпуснеш момента.

На мен ми предстои раждане в близките 2 седмици. След това ще мога да споделя с вас как е минало.

Melodiya , както споменах и по-рано, мен ме наблюдава д-р Димитров. От самото начало след като се осведоми, че първото ми раждане е протекло нормално, въобще не повдигна въпроса за секцио.

kalei,честито бебче. Да е живо и здраво! Ти като прясно обебила се може да споделиш твоя опит когато имаш възможност  Grinning

# 404
Angel&Demon - всичко ми звучи много хубаво - мога ли да те помоля да споделиш малко повече за това на какво са те научили на йогата за дишането по време на контракциите, ще ми бъде от голяма полза   bouquet А таткото сто процента е бил на седмото небе  bowuu
kalei - ЧЕСТИТО БЕБЕ  Hug   bouquet Какво е момче или момиче, как се казва? Да ти е живо и здраво Hug Хайде разкажи ни за раждането в Софиямед, искаме пълни подробности - плюс отношение на екипа към теб и как е минало всичко от самото начало  Rolling Eyes
Относно секциото си мисля, че при проблеми със здравето аз самата бих се подложила на секцио, все пак бебето е най-важното за нас. Иначе бих предпочела естествено, но ако се наложи нещо няма да откажа секцио, нито форцепс. На една позната така спасиха сина й - с форцепс, иначе е щял да се задуши - така че...

Общи условия

Активация на акаунт