Има ли родили/които ще раждат в новата болница Софиямед? Препоръчайте педиатър.

• 236 039
  • 1 471
  •   1
Отговори
# 405
kalei, честита радост!   bouquet  Живо и здраво бебче, да е много усмихнато, и щастливо детенце  Hug

Относно дишането може да са ви полезни техниките, които ни казаха на курса:
1. Дишане на тактове за релаксация - прилага се по 1 път след контракция.
Представлява вдишване през носа (броите си 4 такта), задържате (броите 4 такта), издишате през устата по-продължително (броите 8 такта), вдишвате по-дълго (броите 8 такта)

2. Дишане по време на контракция - усетим ли стягане, вдишваме през носа и издишваме дълбоко, пак вдишваме и на върха на вдишването започваме често дишане - тип пуф-паф (няколко пъти), отново издишваме, вдишваме и издишваме

3. Валсово дишане за безболезнено разждане (1,2,3) - вдишаме през носа, задържаме, вдишваме, изпускаме през носа

4. Дишане стълбичка за обезболяване - Поемаме максимално въдух, изпускаме често все едно духваме няколко пъти (представете си слизане по стълбичка), издишаме силно докрая с леко издаваме на звук (изсъскване или изохкване, но не викане)

На мен лично последното ми е най-лесно и приятно. Хубаво е всеки да си намери неговия начин. Обясниха ни, че на някои жени им е по-удобно на 4 такта, други на 3, така че който, както иска. Има и картинки към тези типове дишане, но няма как да ви ги нарисувма тук. Аз се ориентирам дори само по тях. Те са със стрелки нагоре, настрани и надолу, и с различна дължина, взависимост от продължителността на вдишването и издишването. Ако искате можете да се ориентирате по описанието и да си ги нарисувате. Ако имате 4 и 8 такта в описанието на едно дишане рисувате линия 4 с размер на половина на този на лични 8, и в зависимост дали е вдишване или издишване са линии нагоре или надолу. Пуф паф е зиг-заг, а стълбичката са надолу като стълби.  Mr. Green Казаха ни да тренираме по 5мин на ден, който начин си харесаме, за да се подготвим за деня. Дано се разбра описанието ми. Дадох ви го точно, както ни го дадоха  Peace

Последна редакция: пт, 26 юли 2013, 17:02 от мамче_нанче

# 406
Laila33 , дишането при мен беше много просто - то е и до усещане - вдишваш дълбоко през носа и издишваш бавно през устата. Много важно при вдишването е въздуха да отива в долната част на корема, а не в гръдния кош. За да разбереш дали го правиш правилно сложи ръце на корема и вдишай. Ако се издува като балон, значи си на правия път  Laughing.

# 407
  • гр. София
Калей , честита ви радост ! Да ви е живо и здраво детенцето,много да слушка и да ви радва Simple Smile
И аз много ще се радвам да споделиш ,когато можеш впечатления и как е минало всичко Simple Smile

# 408
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Благодаря на всички!  Hug
Впечатленията ми от болницата и персоналът са прекрасни! Всички бяха многопозитивни и любезни. Обясняваха ми всяко нещо. При постъпването докротката ме заведе в стаята, в която ще бъда и заключи багажът ми в гардеробчето. Ключът го прибра тя (не мога да кажа дали това е практика и на другите доктори) При последният преглед тя ми беше казала, че ще родя много бързо. Така и стана -цялата работа отне не повече от час и половина  Mr. Green
Около 40 мин. след като родих (толкова време отне да ме опоят и зашият епизотомията, която се наложи),сестрата сложи бебка на гърдата ми. Час след като ме настаниха в стая (и се увериха, чесъм в кондиция Grinning ) ми я донесоха и тя остана при мен целият ден. Оставят ти и писмено упътване за кърменето и винаги са на разположение, ако имаш въпроси. Вечерта я взеха за през нощта. Мисля че не е задължително, но на бебка доста й хриптеше носа и неонатоложката искаше да я наблюдава. Специално питах за стерилизацията. Казаха ми, че при положение, че детето е на естествено хранене ( и каквото и да правиш не можеш да си стерилизираш гърдите Joy ) една стерилизация след купуването на помпата/шишето и т.н. е напълно достатъчно. От там нататък хубаво почистване с гореща вода.
Бебетата ги вземат 3 пъти на ден за преобуване, като ако ти си прецениш че има нужда можеш да го заведеш по всяко време. Позволяват и да останеш и да гледаш. Друго, което видях е, че ползвят козметика Sebamed.
За промивки ми предписаха някакъв спрей, не смрадлика.
Това, което малко ме шашна беше количеството дрехи, което искат за изписването въпреки топлото време:
 Боди с дълъг ръкав, ританки, чорапи, шапка, гащеризон с дълъг ръкав  #Crazy
Ако носиш друго, пак ще го облекат, но принципно това е техния стандарт. Обяснението беше, че бебето още не можело,да си регулира температурата и така му е най-добре.

За сега това се сещам.  Peace

# 409
Калей, благодаря за полезната информация. Действа успокояващо, когато прочетеш положителни коментари.
Това с дрехите за изписване е малко пресилено. Не мога да си представя как обуто в ританки бебе ще го напъхат и в гащеризон, а и чорапи.... Да не говорим, че то ще бъде завито и с пелена  Laughing
За да родиш бързо бяха ли ти сложили система окситоцин? Интересно ми е дали питат, дали си съгласна да ти сложат системата или деректно те дупчат.

# 410
Окситоцин не са ми слагали със сигурност. Вливаха ми от банка някакво лекарство за регулиране на контракциите. За питане нищо не мога да кажа, но определено ми казваха кое какво е и защо го слагат.
Сега си спомних, че докато лежах в предродилна дойде главната педиатърка да ми се представи и ме попита дали да слага ваксини на бебето като се роди.

# 411
Аз само искам да споделя,че ,,благодарение,, на това навличане с дрехи в болницата,моя бебчо целия се беше обринал! Като го видя едната неонатоложка ,се развика как може да се навлича така бебето (родих юни) и веднага го съблякоха с по-леки дрежки! А като се прибрахме в нас на 5 ден педито изрично каза да го обличм така ,както аз се обличам,само чорапчета да слагам в повече!

# 412
kalei Много ти благодаря и аз за супер полезната информация за болницата и за раждането! Всичко звучи просто чудесно и се моля всички ние чакащите тук за раждане да имаме такова като твоето  bouquet. Много ми хареса това, че ти обясняват всичко, и че бебето е при теб през целия ден и има инструкции за кърмене. Изобщо всичко звучи чудесно. Аз би искала да те попитам ти при кой лекар ражда? Моят е д-р Нецов, ако и твоят е той можеш ли да споделиш за него няколко отзива? Ако е друг, момичетата от форума ще се зарадват да получат инфо за лекарите. И още нещо бих искала да те попитам. Казваш, че е имало упойка. Можел ли да споделиш мнение за това как се ражда с упойка, чувстваш ли нещо изобщо. Неприятно ли е докато ти я поставят и т.н.

Благодаря ти от сърце за отговорите bouquet Simple Smile

# 413
Аз бях при др. Кръшкова. За упойката - ставаше въпрос за пълната, която се поставя след раждането, ако трябва да те шият.  Peace

# 414
Здравейте, момичета!
Изчетох цялата тема. Не съм бременна, но работим по въпроса.  Rolling Eyes
Май се ориентирах към д-р Димитров, въпроса ми е, тъй като нямам гинеколог, той преглежда ли небременни, или само с бременни се занимава?
Тъй като няколко гинеколога са ми казвали, че имам двурога матка, ми се иска да отида преди да съм забременяла, ако евентуално има наистина нещо такова, лекаря който ще ми води раждането, да е наясно.
Лека бременност и раждане на всички бременни, а на мен стискайте палци, скоро и аз да съм в кюпа  baby_neutral!

# 415
sonali , д-р Димитров работи и с небременни. Моята бременност е планирана. Месец преди определения от нас период за забременяване отидох при него за пълен преглед с цитонамазки, изследвания и преглед за рак на матката.

Той специално преглежда в Софиямед и в Люлинмед. Ти си преценяваш къде ти е по-удобно.

Предвид проблемите, които имах на работа, заради това че съм майка и отказвам вече да работя 24 часа 7 дни в седмицата, го помолих да ми издаде документ, че съм бременна. Доста се постара в описанието на регистрираната бременност  Laughing.

Без значение кой ви наблюдава бременността, първо питайте дали въпросния д-р работи със Здравна каса. Така поне част от прегледите и изследванията ще са ви безплатни.

# 416
kalei доста се шашнах, за пръв път чувам да се слага пълна упойка за зашиване! Това ми се вижда доста странно, чувала съм за зашиване с местна упойка, но за поставяне на пълна упойка за зашиване на разкъсан перинеум не съм. Моля те кажи, защо са ти сложили пълна упойка? Доколкото съм чувала такава се поставя при изключително редки обстоятелства с много тежки раждания, например неродена плацента и тежки вагинални разкъсвания, които са много по-сериозни от обичайните. Ако това е така, то твоето раждане не е било никак леко.  Confused

Последна редакция: вт, 30 юли 2013, 23:11 от Laila33

# 417
Laila33, независимо при кой доктор си, когато отидеш на преглед в края на 8 или началото на 9 месец ще ти обясни как протича целия процес на раждането. Така стана и с мен на предния ми преглед при д-р Димитров. Той ми обясни висчко, включително и за пълната упойка накрая. Прави се, ако си съгласна, но докторите в тази болница конкретно явно предпочитат да работят така. Тя е много кратка подобна на тази, която ти слагат, когато отиваш за преглед на язва, когато ти пъхат едни тръбички в гърлото. Поставя се венозно и се подава малко количество, това ми обясни доктора. Прави я, за да не ти е неприятен прегледа и зашиването.
sonali, аз ходех на прегледи при д-р Димитров години наред преди да забременея. Насочила си се към чудесен лекар, защото е много педантичен, оглежда, преглежда, праща при други специалисти и т.н. Дори може да ти се стори прекалено следенето на бременноста от него, но никога не е излишно. И аз като Angel&Demon отидох на преглед преди да започнем опитите и бях спокойна, че съм здрава и съм се прегледала. Успех и чакам да ни се похвалиш скоро с бебчо   bouquet

# 418
мамче_нанче много мерси за отговора, така ме успокои, аз си представих, че едва ли не те приспиват там с часове  Laughing Но, да това звучи логично  bowuu и без това от раждането си се шашнала достатъчно, че едно леко задремване не е фатално

# 419
Питай доктора си за всичко, което те вълнува и притеснява. Те са хората, от които ще чуеш как стоят нещата точно и реално. Все пак, ако пълната упойка, макар и кратка те притеснява я откажи. Аз я обмислям сега.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт