Има ли родили/които ще раждат в новата болница Софиямед? Препоръчайте педиатър.

• 236 043
  • 1 471
  •   1
Отговори
# 420
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
kalei доста се шашнах, за пръв път чувам да се слага пълна упойка за зашиване! Това ми се вижда доста странно, чувала съм за зашиване с местна упойка, но за поставяне на пълна упойка за зашиване на разкъсан перинеум не съм. Моля те кажи, защо са ти сложили пълна упойка? Доколкото съм чувала такава се поставя при изключително редки обстоятелства с много тежки раждания, например неродена плацента и тежки вагинални разкъсвания, които са много по-сериозни от обичайните. Ако това е така, то твоето раждане не е било никак леко.  Confused
Имам 4 външни и 2 вътрешни шева. Не бих казала, че е нещо страшно, при положение, че 3 часа след раждането се чувствах свежа като краставичка и способна да изиграя един Казачок  Grinning На първото раждане (в друга болница)  пак ми сложиха пълна упойка. До колкото знам общата практика е такава, защото има голям шанс локалната анестезия да не те хване.
 Говори с Нецов по въпроса  Peace

# 421
Честито бебче kalei Simple Smile Радвам се ,че всичко е минало бързо и леко . На мен м ипредстои съвсем скоро и аз да родя и ми е за първи път.Ужасно мног съм се шашнала,само го мисля и в ума ми се разигравят какви ли не сцени.Аз съм при д-р Узунова за естествено раждане. МНого се чудя далид а искам епидурална упойка или да се доверя само на тези венозните обезболявания , които слагат .
Днес и аз ще ходя на лекцията за кърмене.Ходих на такива в майчин дом и останах доволна.Искам днес да видя какво ще ни кажат за тук .  Моля ако някоя от Вас е раждала по естествен начин при д-р Узунова да си каже мнението . Колко човека са по време на раждането - лекари, акушери..... Лекарката ли ръководи раждането или акушерката ? Много въпроси ми се въртят в главата, но да не ставам досадна и дълго за сега тези.Успех на всички бъдещи мами , дано да мине леко и при мени при Вас Wink

# 422
Благодаря на Angel&Demon и мамче_нанче, за отговорите за д-р Димитров. Точно такива лекари обичам, да ми обясняват, да ми отговарят ако питам нещо, а не само да сумтят като бурсуци. От години се лутам от един гинеколог на друг, общо взето от трън-та на глог. До сега някак се справях сама, но искам преди да забременея най-накрая да намеря човек на когото да разчитам, че е в час и че мога да говоря с него като с нормален човек.
Нали работи с касата, той? Аз до сега все платени прегледи съм си правила, че съм без осигуровки, но като забременея ще трябва да ги платя за 2 години назад - искам, не искам.
Благодаря за пожеланията, аз съм си поръчала близнаци, тъй че двойно стискайте палци!  baby_neutral baby_neutral

# 423
Може ли някой, който е ходил днес на лекцията за кърменето да сподели впечатления. Аз лично не успях да отида, за което много съжалявам. Как ви се стори д-р Росманова?

# 424
Здравейте, лекцията на мен лично ми беше много интересна, въпреки, че 80% от нещата аз лично ги знаех, но просто около мен има много родили мами, а и доста литература изчетох. В общи линии д-р Росманова се опита да каже три съществени неща. Първото е, че няма жена, която да не може да кърми, всичко зависи от правилната настройка между нея и бебето. Второто зависи от желанието на жената да се справи с кърменето, а не да прибягва до изкуственото мляко и третото е въпрос на търпение и любов  Hug НЕ сте изпуснали много, но ако искате тези дни ще ви напиша подробно нещата, които си записах в тетрадката от лекцията, за да е ясно всичко и за вас. Само мога да допълня, че лекцията беше много полезна, защото всичко мами се включиха активно с много въпроси и така се обсъдиха и много други теми. Препоръчвам ви следващите пъти да идвате, именно заради това  Rolling Eyes

# 425
  • гр. София
И аз присъствах на лекцията. Впечатленията са ми чудесни, докторката беше много мила ,търпелива и отговаряше изчерпателно на въпросите. Лайла е написала основните неща ,които бяха като теми .
Препоръчвам ви да дойдете на следващите лекции ,мисля,че ще става все по-интересно .

# 426
Понеже имаше преди 10-ина дни дискусия относно стерилизирането на помпата в болницата ще ви споделя отговора на д-р Росманова. Тя каза, че ако си носим собствена помпа, тя подчерта собствена и изцяло лична, е достатъчно помпата да е стерилизирана веднъж в къщи, а в болницата може само да се измива с гореща вода. Ако се ползва нечия друга помпа на 24 часа в болницата могат да ги стерилизират ако искаме. Този отговор лично мен ме успокои, защото се чудех какъв стерилизатор да взимам  в болницата. 

# 427
здравейте бъдещи мами, май доста от нас са били на лекцията, дайте следващия път поне да се разберем и да се запознаем на живо Simple Smile

# 428
  • гр. София
Ами аз ще се радвам да се запознаем , следващата сряда също ще ходя Simple Smile

# 429
Момичета дайте верно да се запознаем ще е много смешно  Laughing
Иначе за стерилизацията аз пък разбрах, друго. Помпата не се дава на никой, и личната ви помпа се стерилизира от болницата веднъж на 24 часа, а през останалото време само я миете след всяко изпомпване, защото иначе кърмата може да я запуши, ако се остави да засъхне. Просто от болницата правят жест към майките, защото знаят, че има проблем със стерилизацията. Аз честно казано, моята помпа не бих я дала, все пак става въпрос за лична хигиена по някакъв начин, все едно да си дадеш използваната кърпичка на друг.
Иначе не знам дали разбрахте, но лекцията за секциото и естественото раждане сигурно ще я изместят по-рано, и ще ни се обадят. Моля, ако на някоя от вас някой и се обади от болницата с променената дата да пише тук и за другите мами, за да няма пропуснали лекцията. Тя според мен ще е една от най-интересните и ще я води д-р Нецов.  bowuu

# 430
Относно лекцията на д-р Нецов аз получих мейл с предложение за 13.8. (вторник) в 14 ч. Трябва да потвърдим или на мейл LBozhilova@bulpharma.bg или на лекцията следващата седмица.

# 431
Здравейте, ще има извънредна лекция на д-р Нецов, която ще е на 13.08.2013 от 14.00 ч. Само не разбрах след това дали ще има и другата или не. newsm78

# 432
Аз със сигурност ще ходя на лекцията на д-р Нецов на 13 август. А вие?

# 433
И аз ще ходя на следващите лекции, защото темите на лекциите в училището за родители, в което ходих започват да се повтарят от следващия път. Не успях да отида на първата лекция за кърменето в Софиямед, защото темата кърмене беше и лекцията в училището за родители в сряда и много се уморих  Mr. Green Може ли да споделите има ли презентация на фирми/марки или си е лекция по темата и това е? Малко са досадни тези презентации, които правят на фирми със стволови клетки, марки козметики, храни и т.н. особено, ако се случи да чуеш два или три пъти една и съща презентация. Иначе са от полза, ако не познаваш продуктите на дадена фирма. И последно да попитам имаше ли татковци на предната лекция? Предварително благодаря!  Hug

Последна редакция: сб, 03 авг 2013, 16:24 от мамче_нанче

# 434
  • гр. София
Презентация на фирми нямаше , имаше рекламни материали ,които бяха оставени на всяко място, на Чико и на някаква банка за стволови клетки ,но иначе никой не е рекламирал или споменавал фирма.  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт