Има ли родили/които ще раждат в новата болница Софиямед? Препоръчайте педиатър.

• 236 046
  • 1 471
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте,

До сега само четох но сега реших и да попитам Simple Smile.
Трябваше да раждам в Тина Киркова при познат лекар, но разбира се той излезе в отпуска.
Терминът ми е след 10 дни и за това реших да се ориентирам към частна болница, а да не се оставям на случайността и благоразположението на лекарските екилпи в държавните болници.
В центата от 1200 за сетествено раждане влиза ли цената на епидорална упойка преди и по време на  раждането?
Изобщо лекарите там имат ли практика да уважават желанието за раждане с упойка?
Благдаря Simple Smile

# 436
Здравей dysha ,

В цената влиза и упойката и окситоцина, ако ти слагат система.

При последният ми престой в болницата ( за задържане) имаше жена, която роди без упойка, по нейно желание. Така че, не се притеснявай. Според мен ще се съобразят с твоето желание - със или без упойка.

# 437
Много ти благодаря за свтекавичния отговоер Simple Smile
А аз никога до сега не съм ходила при някой от лекарите там, ЖК ми беше в друга клиника. Това дали ще е проблем? И дали имат места за за раждане или капацитета им е запълнен?

# 438
Няма значение кой ти води ЖК. Важното е, когато влизаш да раждаш, да си носиш направлението и обменната карта, които ти се издават от наблюдаващия те лекар.

Не съм чувала да са върнали родилка заради липса на места. През март, при първия ми престой там, имаше бум на раждащи. Стана ми интересно как са се оправили с настаняването и попитах акушерките. Наложило се е да преструктурират другите свободни стаи, които по принцип са за патологична бременност или гинекологични операции.

# 439
Мерси много!
Утре ще отида до там да проверя. И после ще пиша какво е положението.

# 440
Изобщо лекарите там имат ли практика да уважават желанието за раждане с упойка?
Благдаря Simple Smile

dysha, не се притеснявай,никой на сила не слага упойка. При мен доктора влезна и ме попита,искам ли,аз го помолих да изчакаме малко да видя ще мога ли и до колко да издържа без. Когато си поисках бях вече с 8см разкритие и не можеше  Crazy .

# 441
Здравейте мами! Първо с радост ако искате в сряда да подхванем темата за чата и да се запознаем:). За лекциите на 13-ти ще е извънредна и на 14-ти ще си има нормална от 15.30ч. За цените 1200лв. е нормалното плюс 40 лв. упойка. Това е засега, до сряда Simple Smile

# 442
И мен тези дни ме мъчи дилемата дали да раждам със или без упойка. Дано д-р Нецов ми помогне да избера  Rolling Eyes Много се чудя. Едни мами казват, че не боляло чак чак толкова, че да ти бият упойка в гръбнака, а други казват, че без упойка не биха издържали втори път. Явно всеки е различен. Моят цикъл е толкова болезнен, че без аулин не минавах никога и си мисля, че ако болката при раждане е още по-брутална и съм без упойка няма да се справя. Вие как мислите - със или без упойка е по-добре?

# 443
Здравей Laila33 ,
И аз съм като теб с такава дилема.Много се чудя и мисля да говоря с лекарката ми ако може да се изчака слагането на упойката , ако видя,че не мога да издържам , тогава да ми е поставят.Някъде четох,че тази упойка може да спре контракциите, с нея по - дълго протича раждането и какво ли още не и............ съм изправена пред същата дилема със или без. Може би в последния момент ще го решим чак когато видим какви са болките .  Ще се радвам да кажат и другите мами какво мислят за упойките.

# 444
Laila33, аз също бях с мнго болезнен цикъл и аз се чудех,като теб,дали да прибегна до упойка. Сама ще прецениш на място,дали ще можеш да издържиш. Бях свидетел как една родилка раждаше с мен,беше при една докторка,но не и знам името. Слагаха  и упойка,защото момичето пищеше,че иска,изгуби си контракциите,акушерката се скара с докторката,че не може така и резултата беше голямо мъчение за родилката,цялата беше подута след раждането,не приличаше на човек.

# 445
Момичета само да ви кажа, че преди да си пожелаете упойка трябва от болницата да ви направят тестове за алергия, така че ако ще решаваме, че искаме трябва преди това - поне седмица преди термина лекарите да знаят, защото в последния момент никой няма да иска да рискува да слага упойка на някой, който може и да е алергичен. Но това сигурно Нецов на лекцията ще ни го обясни. И друго, упойката се слага само при разкритие 5 см, и след това не слагат. Така, че никой няма да чака да сме с разкритие 8-9 см. и тогава да кажем, че не можем повече. Или ни слагат на 5 см или не. То това му е и тъпото. Защото някои жени на 5-6 см. нямат почти никакви болки, те идват чак на почти пълно разкритие, когато упойка не се слага. Ето затова е дилемата - или казваш, че искаш или не  Confused На мен са ми правили операция на крака и са ми слагали такава упойка и не съм имала проблем. Но тук се притеснявам за бебето повече не за себе си. Да не би да заспи например или както казвате да намалеят контракциите - въпреки че тогава пък ти слагат окситоцин в по-големи дози и си имаш брутални контракции - и аз не знам  newsm78

# 446
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Момичета само да ви кажа, че преди да си пожелаете упойка трябва от болницата да ви направят тестове за алергия,
Само да кажа, че тест за алергия в Софиямед няма. Когато попитах докторката тя ме препрати с алергологията на Александровска ( в крайна сметка не си направих, защото и преди ми бяха слагали различни упойки и нямаше смисъл) 

# 447
Може би има промяна в болницата, защото миналия път ни казаха, че вече правят тестове и в тази болница. Така, че трябва и това пак да питаме, но аз предполагам, че Нецов това ще ни го каже. Но без тест не знам дали ще ти сложат анестезия.

# 448
На мен ми направиха тестове за алергия за упойка и антибиотици след като постъпих, но бях с планирано секцио.

# 449
ДА, точно за това говорим, но според мен при всички положения правят тестове, защото често се налага и спешно секцио по време на естественото раждане.

Общи условия

Активация на акаунт