Има ли родили/които ще раждат в новата болница Софиямед? Препоръчайте педиатър.

• 236 046
  • 1 471
  •   1
Отговори
# 450
  • гр. София
Ехооо,момичета,днес имаше ли мами на лекциите. Никой не повдигна темата за бг мама /и аз включително /. Много срамежливи ще излезем ххихи...  Hug а иначе сигурно си говорим там помежду ни . Хайде другата сряда вече да се престрашим Simple Smile . Аз за извънредната няма да мога да дойда сигурно Sad , после ще разказвате . Хубава вечер на всички:)

# 451
Може ли да споделите накратко какво казаха за ваксините? Бях се записала, но не успях да дойда.

# 452
В общи линии изнесоха лекция, че не трябва да се страхуваме да ваксинираме децата, защото самите заболявания не са изчезнали и опасност от заразяване има и на практика, ако не ваксинираме децата ги излагаме на огромен риск да се заразят с някое смъртоносно заболяване. Това е. Имаше и кратка дискусия по темата, но най-важното е за всички притеснения майките винаги да се съветват с педиатрите, а не да вярват на интернет - форуми и мнения на който им падне, защото това може да ги обърка.  bowuu

# 453
Благодаря ти!  bouquet

# 454
Аз посетих тази седмица  болница Надежда и Софиямед. Надежда е доста по луксозна и цената за естествено и секцио е 1400 лв. В крайна сметка се спрях обаче на Софиямед.
Питах как седи въпроса с упойката. Аз лично за себе си знам че искам с упойка. Просто съм прекалено голямо шубе. А и от мои приятелки раждали с упойка са ми казвали, че с упойка е много по-добре. Но както се казва всеки си има право на мнение.
Та така явно упойката обаче не е масова практика за раждане в Софиямед.
Няма анестезиолог към родилното отделение, но ако настоявам за естествено раждане с упойка щели да ми викнат анестезиолог от друго отделение. Един вид може да се направи ама трябва да си го поискаш. Както казах аз искам дано да уважат желанието ми когато настъпи момента.
Макар, че наистина ми е леко странно, наистина много често се налага секцио при раждане започнало естествено. Пак ли тичат по етажите да търсят анестезиолог от друго отделение  newsm78? А какво става ако си естествено раждане без упойка и трябва да те шият? Тогава кой слага упойката и има ли такава изобщо?

# 455
Няколко пъти писах в темата, че правиха операция на майка ми в Софиямед. Надявам се да не ви досадя вече със споменаването на това, но я питах днес и каза, че са й направили тест на ръката за упойките. Каза също, че е имало и анестезиолог, който е поставил упойката. Не бива да се тревожим и за това. За мен няма значение от кое отделение е анестезиолога щом го има.  Peace

# 456
Аз бях с планирано секцио и нито са ми правили тест там  ,нито някога в живота ми са ми правили тест за алергия спрямо упойките!

# 457
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Явно не сме се разбрали за теста с моята докторка  newsm78

А какво става ако си естествено раждане без упойка и трябва да те шият? Тогава кой слага упойката и има ли такава изобщо?

При мен се обадиха в хирургията още докато ме приемаха, за да може анестезиологът да е в готовност ако се наложи. Аз до колкото разбрах през деня към отделението има анестезиолог за плановите операции, но е възможно отново нещо да не съм разбрала  Embarassed

Последна редакция: чт, 08 авг 2013, 22:19 от kalei

# 458
  • София
Аз също съм оперирана там април месец и имаше двама анестезиолога по време на операцията,тест иначе не ми е правен за алергии Peace

# 459
Момичета, няма болница, в която да няма анестезиолог, няма причина за притеснение. И в тази и във всички болници в БГ анестезиолози има. А от кой етаж ги викат - това няма никакво значение. Аз и преди съм била оперирана и анестезиолозите си имат собствено отделение и то на съвсем различен етаж и това не им попречи да ми сложат упойката Simple Smile
Така че не се тревожете. Лекция в болница Софиямед специално за анестезиите ще има на 18 септември. Тя ще се води именно от анестезиолога на болницата, него ще го питате за всичко! Естествено, че ако сте за спешно секцио ще ви сложат упойката и без тест, защото от това зависи живота на бебето ви, но ако кажете на своя лекар, че искате да раждате с упойка естествено - той ще ви прати за тест, за да е по-спокоен по време на раждането, но ако ви се наложи по спешност тога вече е друго. И това е така във абсолютно всички болници. Аз лично искам да раждам естествено с упойка и мисля да си кажа да ми направят тест. Това е.

# 460
има си анестезиолози, не се тревожете. А за тестовете, моята лекарка е от Софиямед и ме прати в Александровска да ми направят тестове за упойки, с направление от личната лекарка ми струва 27лв., правят се всяка сутрин от 8 до 14ч. в алергологията. Хайде мами ще се видим във Вторник Simple Smile

# 461
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Здравейте!
Искам да питам мамите с епизиотомии - с какви конци ви шиха - ходихте ли да ги свалят или сами падаха?

# 462
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
Зависи от доктора. Моите външни докторката ме повика да ми ги махне.

# 463
Аз няма да мога да се включа на лекциите в идните две седмици - на път съм, а и още ходя на работа, т.е. ще мога да дойда чак след две седмици. Иначе задължително щях да разпитам на лекцията кои сме пишещите тук. Ако през следващите две седмици не се запознаете, аз ще поема инициативата след това Laughing

Много разчитам, че ще споделите информация от лекциите, особено от извънредната. За нея съжалявам, че няма да мога да присъствам, тъй като към момента това е най-важната за мен лекция - аз много напирам да раждам естествено, но доктори ме насочват към секцио и именно заради това тази лекция ми е много важна.

# 464
Здравейте!
Искам да питам мамите с епизиотомии - с какви конци ви шиха - ходихте ли да ги свалят или сами падаха?
Аз лично ходих да ми ги свалят и ми се стори по болезнено от раждането  Crazy .

Общи условия

Активация на акаунт