Има ли родили/които ще раждат в новата болница Софиямед? Препоръчайте педиатър.

• 236 048
  • 1 471
  •   1
Отговори
# 465
Зависи от доктора какви конци ще използва, на мен не ми се наложи след това да ходя да ми ги махат и съм много доволна Simple Smile
Успех на всички бъдещи мами, няма поводи за притеснение защото болницата и екипите са страхотни   Simple Smile

# 466
Здравейте, всички лекции в Училището за родители са с начален час 15:30ч

От 15:00 - 15:20ч - Отворени врати в Отделения по Акушерство и Гинекология, и Неонатология
От 15:30ч - беседа с обявения лектор.
Записванията не са задължителни.
Срещите се провеждат в болница "Софиямед", ет.6, конферентна зала

В утрешния ден 13.08.2013 г от 14:00 (по изключение) ще се проведе извънредна лекция
на тема: "Раждане" с лектор д-р Валери Нецов -зажеждащ на АГ отделение в болница "Софиямед"

Пълната програма на Училището за родители може да намерите в сайта на болница "Софиямед"
www.hospitalsofiamed.bg

Ако имате въпроси съм на разположение,

Хубав ден и Ви очакваме!

# 467
Ехо мамчета, кажете впечатления от лекциите? За лекцията на д-р Нецов какво ви е мнението - естествено или секцио предпочитате? На мен днешната лекция много ми хареса при д-р Росманова и изобщо ми прави впечатление, че в тази болница са много напред с новите начини за отглеждане на бебетата, което е супер, защото и книгите които чета дават абсолютно същите съвети  Wink

# 468
  • СОФИЯ
Аз тези дни пак ходих на тонове и пак се изнервих в тая болница. Незнам само на мен ли ми се случва? Първо на регистратурата трябваше да изчакам секретарката да се наговори,за да ми каже в кой кабинет да отида,после като се качих на втория етаж се оказа,че акушерката заключила стаята за записи и си тръгнала с ключа. /явно само един ключ имат/ не можаха да ми го направят.
Оттам ме пратиха в АГ отделението за запис,където една много мила акушерка ме посрещна,но пак ме сложи на легло на което лежат всички в отделението,няма смяна на хартията,няма нищо. На една и съща възглавница лежат всички,да не говорим и в областта на корема би трябвало да се сменя хартията. Накрая  след като записът беше изтекъл ме оставиха да лежа 30мин докато някой дойде да ме изключи...еми за частна болница се изнервих много. Мислех да се откача и да не платя нито стотинка.

# 469
Аз лично в по-чиста болница от тази не съм влизала. Интересно, защо ходите в тази болница, а не в друга след като ви е толкова мръсно?

Последна редакция: пт, 16 авг 2013, 12:43 от Laila33

# 470
Аз ходя на тонове всяка седмица и съм много доволна. Момичета моля ви разкажете как протече лекцията за новородените в сряда, благодаря ви Simple Smile

# 471
И аз бих се радвала да чуя отзиви за лекцията. Аз ходих на лекция със същата тема на др. място и ми хареса, че ни вдъхнаха увереност, че можем да се справим с раждане по ест. път като ни обясниха и за секциото как стоят нещата. Ние сме в очакване и вече на всеки ритник по-продължителен си казвам ето, започва се с контракциите. Вече мн. ми тежи и нямам търпение да раждам, а и на бебчо мисля, че му е мн. тясно
Що се отнася до записа на тонове аз така или иначе се къпя след всеки запис най-малкото заради гела, така че ми е все тая къде лежа за 20мин.  Mr. Green

Последна редакция: пт, 16 авг 2013, 13:27 от мамче_нанче

# 472
До shamandurka79 - бих те посъветвала да ходиш на запис на тонове в дните, когато приема д-р Иван Димитров, може да се наложи да чакаш, но ще ти обърне внимание. Във връзка с лекцията от сряда бих искала да споделя, че съм очарована както от самото съдържание на презентацията, така и от иновативността и компетентността на д-р Росманова. Накратко тя ни информира с какво ще се сблъскаме веднага след раждането на бебето по отношение на физиологични промени по кожа, отделителна система, хормонална система, като ни предупреди от какво не трябва да се притесняваме. Даде ни указания за грижите, които трябва да полагаме за бебето, и ни даде съвети да не прекаляваме с определени загрижености. Говорихме малко и за захранването на бебето, като тя сподели, че може да направи лекция и на тази тема. Лично за мен това би било много полезно и ще се радвам, ако се случи, макар и на по-късен етап.
Аз съжалявам, че ще пропусна лекцията за анестезиите, защото би трябвало да сме се родили вече Simple Smile. Поради тази причина разпитах моя лекар. Той сподели, че за нормално раждане се практикуват 2 вида упойки - венозна и епидурална. Някой може ли да сподели нещо по отношение на венозната упойка? Тя била с наркотични препарати, постига се обезболяване без риск за съкращаване на контракциите. Сякаш тази опция бих предпочела пред епидоралната упойка. Ще съм благодарна за мнения.

# 473
  • СОФИЯ
Аз лично в по-чиста болница от тази не съм влизала. Интересно, защо ходите в тази болница, а не в друга след като ви е толкова мръсно?
Ами защото ми е близо,само заради това. И съм в 9 ти месец и просто няма кой да ме кара всяка седмица до болницата в която ще раждам, а от нас имам маршрутка,която спира пред Софиямед. Laila33 забелязала съм,че доста настървено защитаваш реномето на болницата. Все пак всеки може да си изрази мнението. Нали така?А и никога не съм използвала думата "мръсно",просто ме дразни дезорганизацията,както и това че възглавницата на която лежиш за тонове мирише на парфюма на акушерката. ...иначе в АГ отделението видях,че стаите са доста чисти и хубави.

# 474
Здравейте момичета,
Искам да попитам някоя от Вас дали има следния проблем или пък ако вече някой е родил в СОфиямед дали е имал следния проблем.Да ми даде съвет,защото много съм се притеснила. На 24.08 ми е термина, но до колкото разбрах съвсем скоро ще е щастливото събитие - до няколко дни. Във вторник на преглед ми казаха,че пъпната връв на бебето се е увила един път около вратлето му ,а може би е само преметната. Поисках тогава да ми се направи цезарово, но лекарката ми каза,защото това се случвало на всяка четвърта жена и за такова нещо не пристъпвали към операция. Сега ходя всеки ден на запис на тонове и когато тръгне бебето да излиза ми казаха,че пак ще му следят тоновете.Ако  му отслабнели тоновете по време на раждането  са щели да пристъпят тогава към операция. Много съм притеснена и само се ослушвам дали мърда бебето , как мърда .ЧУдя се дали не сгреших, че не настоях повече за секцио ,а така се доверих на лекарката си . Моля някой ако може да ми даде съвет.
Относно венозните упойки - до колкоо разбрах се слага нош па и бусколизин. Една позната ражда в Токуда и там са и слагали такива вливания и по нейните думи не било толкоз болезнено раждането.

# 475
Здравейте момичета,
viktoriq_marinova - на лекцията за естествено или секцио д-р Нецов каза, че при увита пъпна връв задължително се прави секцио. Попитайте пак вашата лекарка, да не би да не сте я разбрали правилно. Няма как бебето да излезе с увита пъпна връв около вратлето - това е сигурно, то даже и около крачето ако му е увита май пак няма как да излезе. Може би лекарката ви е казала, че все още не е увита и, ако не е ще си родите нормално, но, ако е ще ви срежат по спешност.
Относно упойките - мисля, че епидуралната е по-силна и по-безопасна за бебето - затова нея я препоръчват повече - иначе венозните може да приспят бебето и то да не може да излезе по естествен път, а и болката май затихва за съвсем кратко време и после пак я има - и аз не знам. Аз лично мисля да си поискам епидурална, не изпитвам страх от нея, хиляди жени раждат така, така че няма страшно.  

shamandurka79 - ДА аз защитавам тази болница, защото съм виждала, какво може да означава наистина, че леглото е мръсно и нехигиенично, че лекарите нехаят за пациентите и, че хигиената като цяло е под всякаква критика. И за пръв път виждам място, което ми се струва наистина много над тези неща, затова имам право да го защитавам  Wink Пък и вие за един чаршаф ли сте, а и вече ни го споделихте веднъж това на предното ви мерене на тоновете  Laughing !?

Последна редакция: сб, 17 авг 2013, 21:03 от Laila33

# 476
Здравейте момичета,
Не съм се включвала от известно време. Бих искала да споделя, че вече си имаме бебе😃. Тези, които са чели последните ми коментари, знаят че се бях ориентирала за раждане към Софиямед под наблюдението на д-р Димитров. Само че бебо беше решил да се появи екстремно вкъщи за всеобща изненада. Всичко стана за отрицателно време и нямаше възможност за реакция. Та, в нашия случай акушер се наложи да стане тати. За щастие всичко мина успешно, макар и шоково.
Изключително съм благодарна на д-р Димитров, който в този изключителен момент беше с нас на телефона, даваше напътствия и ни проверяваше как сме.
Относно увитата пъпна връв:
- при първото ми раждане пъпната връв беше увита веднъж, но акушерите се справиха отлично и не сме имали проблеми;
- няколо часа преди последното раждане бях на консултация при д-р Димитров и го помолих да провери точно за увиване. Нямаше пъпна връв около вратлето, но той ми каза че увиването може да стане и по време на раждането ако бебето се завърти. Съпруга ми, който изроди нашето второ дете само броени часове след прегледа, каза че пъпната връв е била увита 2 пъти. Въпреки това, дечко е здрав и не е имало проблеми при израждането му.

Все пак всеки случай е индивидуален и ако се съмнявате в думите на наблюдаващия ви лекар, винаги можете да се консултирате и с друг специалист, за да сте спокойни.

# 477
  • гр. София
Angel&Demon ЧЕСТИТО ви детенце, да ви е живо и здраво,много да ви слушка и да има прекрасно детство. Голям късмет сте  имали,браво ! Слава Богу ,че всичко е минало нормално. Направо настръхнах като четох . Браво и на таткото,че е запазил самообладание.
Относно пъпната връв ,преди няколко дни сестра ми роди нормално и бебо се беше увил два пъти около вратлето,но е добре . Така че е много относително.Те могат да се увият и по време на раждането.

# 478
Laila33 ,смятам че идеята да се споделя тук е да се казват и положителни и отрицателни неща ,пък всеки да си прецени ,дали да ходи там да ражда и не виждам ,какво лошо е казала  shamandurka79 . Когато човек си плаща,може да има изисквания ,все пак не е даром(или аз не съм разбрала )!?  Grinning Grinning Grinning

# 479
 Angel&DemonЧестито бебе!!! Бих ви стиснала ръката, ако ви видя - ето на това се казва смелост  Grinning Прочетох поста ви на мъжа ми преди малко - браво на вашия татко  Grinning   bouquet Ситуацията ви е била направо за филм  Laughing
Относно мнението за евентуално несменения чаршаф в болницата и аромата на парфюма на сестрата  - мисля наистина повече да не се спираме на тази дреболия, защото е просто смешно на фона на едно истинско раждане у дома  Hug

Общи условия

Активация на акаунт