Има ли родили/които ще раждат в новата болница Софиямед? Препоръчайте педиатър.

• 236 101
  • 1 471
  •   1
Отговори
# 1 305
Момичета родих в София Мед и за съжаление ще дам моят негативен вот за тази болница. Реших да родя там, въпреки случаят с акушерката. Споменавам го, защото болницата вече имаше изграден негативен образ, но реших от препоръки на други момичета, да не се поддавам на този случай. Избрах д-р Хасан от темата тук, тъй като беше препоръчан. В началото останах с много добри впечатления от него, въпреки че стори ми се студен и лишен от всякаква емоция ( един път не се усмихна), но бях доволна от дългите прегледи, не ме таксуваше и ме викаше често на тонове и прегледи. Той ме разубеди да родя със секцио както бях планирала. Бях го планирала, защото знам, че не съм толерантна към болка, беше ме страх и не мислех, че ще се справя.

След като приех да родя нормално, дойде часа, отидох в София Мед, имах разкритие 3 см. Сложиха окситоцин и впоследствие някаква упойка в задника, но не епидорална. Биха ми 2 инжекции, които буквално ме приспаха до пълно разкритие. Тази упойка не знам каква е била, но ме направи напълно неадекватна, неспособна да фокусирам или да ходя сама, всичко ми е като в сън с изключение на няколко момента.
- Докторът крещя през цялото време изключително грубо
- След това реши, че не напъвам и искаше вакуум, след като бях помолила да не ползват, слава богу акушерката го спря
- Срязали са ме отдолу и имам шевове
- Вследствие на нормалното ражддане, въпреки че имах преди това проблеми с хемороиди и кръвоносни съдове, на които той не обърна внимание, както и видимо голямо бебе за моя таз имам в момента такива проблеми с тези хемороиди, че може да се наложи оперативното им премахване. Само човек минал по този път може да разбере за какво говоря

Най-голямото ми разочарование от д-р Хасан е неговото отношение към мен след като родих. Дойде 2 пъти, видимо изключително негативно настроен спрямо мен и самото раждане, защото видиш ли явно съм му създала дискомфорт. Без дори да повдигам темата, той заяви, че съм имала нулев толеранс към болката и след като имам дете, това предполагало, че трябва да бъда твърда. Когато му споменах, че явно той смята, че съм се лигавила, той без никакво възмущение пред мен и семейството ми в стаята, заяви че много меко казано смята, че съм се лигавила, ама много меко.. Чудел се как при такава "конска доза" ме е боляло изобщо. Че аз изобщо не съм родила това бебе, били го родили те и самото бебе помогнало. Това бяха точните му думи...

За мен е смешно да се извинявам на лекаря си, затова че съм изпитвала болка.... още повече смятам за изключително нехуманно, неетично и непрофесионално лекар да ме кара се чувствам виновна, затова че ме е боляло и съм го показала, както и да покаже такъв тип арогантност и видимо негативно отношение спрямо пациента си, заради това, че е изпитвал болка....
При такъв тип упойка, всеки реагира различно и има различен праг на болка и не смятам, за нужно да трябва да се извинявам за това и то пред лекар, на който съм се доверила и се предполага, че трябва да се опра в такава ситуация. Смятам да подам оплакване към д-р Хасан от София Мед и със сигурност е бих препоръчала нито него, нито болницата..

# 1 306
  • София
jalana, най-напред - честито бебче! Hug Радостта от новия живот е най-важното нещо и много съжалявам, че твоята е била така помрачена при тези обстоятелства на раждане. За съжаление, АГ-те, особено мъжете сред тях, често не съумяват да се поставят на мястото на родилката и да разберат колко уязвими и раними сме жените в този емоционален период. И аз намирам коментарите, които д-р Хасан е отправил в случая за най-меко казано безкрайно неуместни и груби. Дори това да е личното му мнение, щеше да бъде най-разумно и тактично да си го запази за себе си, най-малкото защото не е на твое място и няма как да е на 100% сигурен прав ли е, а той си вее обидите като самарското знаме пред семейството ти. Иначе е хубаво човек да има рационален и спокоен доктор, който да взима обективни решения в кризисни моменти, но всичко трябва да е в някакви граници. В крайна сметка, работи се с хора, а не с животни.

Истината, според мен, е, че естественото раждане е много по-труден процес и за родилката, и за бебето, но най-вече и за самия медицински екип. Много по-лесно е да направиш секцио - операция за 40-50 минути, която не изисква кой знае какви дълбоки тънкости и умения, а единствено дълга практика и усет. При естественото раждане обаче всеки случай е уникален и решенията, които трябва да се вземат, са много индивидуални и отговорни. Тук вече си проличават качествата, които медицински специалист от тази сфера е добил. От разказите на немалко познати ми прави впечатление, че дори един АГ с добри умения при малко по-напрегната ситуация може да се напрегне и да започне да неадекватничи - вероятно защото знае, че при възникнали усложнения с теб или бебето, вината ще бъде негова. И макар да разбирам неговите притеснения, това поведение не е оправдано. Една родилка, при всичките ѝ болки и страхове, няма да се успокои и да се справи по-добре, ако лекарят до нея почне да истерясва, да вика и обижда и като цяло видимо да се паникьосва. Това само влошава нещата. И накрая като все пак си се справила, да ти кажат, че си била само спънка в процеса и всички заслуги са на някой друг... Ами грозно е. Много грозно. Crossing Arms

Това, което не разбрах, е защо освен не лекаря не препоръчваш и самата болница като цяло...? newsm78 Имаше ли някакви проблеми с останалите от персонала?

Аз лично от СофияМед няма да се откажа, защото ми остават броени дни до датата и просто няма за кога. Моят АГ, според повечето слухове и коментари, е пък от онези "меркантилните", които лесно и безпроблемно се съгласяват за секцио, дори без медицински причини.  Money Но пък аз винаги съм предпочитала операцията, по свои си съображения, и именно тези "негативни" коментари ме накараха да го избера. Щом е правил толкова много операции, значи би трябвало да е добър в тях, главно на това разчитам. Laughing

# 1 307
jalana и от мен честито бебче. Разбирам шока, който си преживяла, защото аз преживях подобен- в друга болница(държавна), но аз го приех, като нещо съвсем нормално. А дали доктора е мъж или не, с мен и една от докторките се държа ужасно грубо и буквално докато раждах ми крещеше да спра да се лигавя, което те го смятат за начин да те стегнат. Цепването го предпочитам пред това да се разкъсам естествено много повече и докторите да не могат да ми възстановят после шийката на матката и да има усложнения, а колкото до упойката, моята беше лидол, която се слага във вената и те прави абсолютно неадекватна, предполагам нещо подобно са ти сложили.
Отговорността при нормално раждане е огромна, аз и за това приех за нормално отношението на докторите, защото от твоето състояние зависи живота и на двама ви. Разбира се, недопустимо е такова отношение, но повечето доктори са си го създали като начин на работа, нещата за тях изглеждат по различен начин! Аз бях неадекватна и се налагаше доктора да повишава тон, защото от неизпълняване на това, което казва, започнаха да губят тоновете на бебето, смятай какъв ужас е това за целия екип.
Проблемът е, че не са ти обяснявали какво следва и не са имали достатъчно търпение. И тези коментари, поне е можело да са на 4 очи, или да бъдат спестени, особено пред семейството, представям си, ако е бил моя мъж нямаше да го изтрае.
Радвай се на бебчо и се надявам, негативното в теб бързо да отмине, все пак това е един много важен момент за всяка жена! Simple Smile

# 1 308
Здравейте момичета, да шока ми беше огромен. Аз не коментирам д-р Хасан като медицинско лице, нито ме е грижа, че е викал да се стегна докато раждам. Това, което ме шокира, е начина, по който се държа след раждането при посещенията в стаята. Беше изключително груб, неприветлив и си личеше, че искаше да излезне за 2 секунди от стаята. Не му се отговаряше на въпросите ми, а на мен ми беше тегаво да попитам и да помоля за каквото и да било. Заради огромните хемороиди, които получих той ми изписа някво мазило, а една сестра от болницата се примоли на шефа на отделението по хирургия да дойде и да ме погледне, за да изпишат адекватно лечение. Другите лекари по смени караха сестрите да ми правят компреси с реваноли и т.н, но не и моят доктор да поеме оговорност и да покаже загриженост за другите болки вследствие на раждането ми. За това става въпрос.

От персонал в болницата научих, че д-р Хасан е бил уволняван за подобно поведение от друга болница. Извиниха се от негово име, споменаха, че имал лични проблеми, което абсолютно не извинявам, защото това е липса на професионализъм в такъв слуай. От болницата останалият персонал видя епикризата ми и понеже разговарях с хора присъствали на раждането, казаха че  за първо раждане е минало повече от чудесно. Всичко на всичко 2.30 от началото на раждането, а самите напъни, за да изкарам бебето са били около 10-15 мин. Нямам разкъсвания, което си е било чудо и при липсва на епидорална упойка, били са ми някаква друго съм се справила повече от чудесно. В случая, аз не искам похвали, нито очаквам такива, но да ми се СЪРДИ ЛЕКАР, щото ме боляло, това не го бях виждала и чувала и съм направо в потрес, че ми се случи да го преживея.

Инерлейн иначе самата болница не препоръчвам, просто защото ми направи впечатление още едно-две неща. Шефката на акушерките, при моята първа нощ, в която аз съм шита отдолу, с огромни хемороиди, стрес и т.н не бях адекватна да гледам бебето през ноща, защото много ме болеше задника и при всеки плач, аз скачах и сядах точно отгоре при зверска болка и исках да се наспя една нощ, за събера сили. При което, отивам да оставя бебето вечерта с молба да го гледат и тя се обръща и чувам следният коментар: Не мога да ви разбера вас родилките, все гледате да не си гледате децата по стаите, ми то знаете ли, че първите 24 часа са най-важни, за да се изгради връзка с детето  Shocked

Честно ви казвам момичета или аз нацелвам най-смотания и сърдит персонал в тази болница или не знам. Що за коментари, що за разговори????

След това в събота се падаше работен ден и аз казвам на минаващият визитация, зе ме боли много гърло от два дни и да не се разболявам, дали демек ще може да ме види уши - нос или избщо да се погрижат за гърлото ми. Отговор: ми то днес никой не работи  Simple Smile. Казвам добре- вие сте лекар, не може ли да ми предпишете нещо за гърло, семейстовото ми ще го вземе от аптеката. Отговор: ми квото сте взимали досега по време на бременноста като ви е боляло гърло  Mr. Green

Еми ето такива неща ми правят впечатление. Просто изказах моят опит от тази болница. Повече не бих стъпила там и дай боже при второ раждане съм сигурна, че ще се насоча към болница с повече положителни отзиви за нея.  Пожелавам успех на всички момичета и нека да пишат впечатления, може и да са положителни, за да има наистина сравнение на лекари, болници и т.н

# 1 309
Някой има ли впечатления от д-р Владова ?

# 1 310
Някой има ли впечатления от д-р Владова ?

Моето раждане миналата година започна в смяната на д-р Владова. Започна в болницата, защото бях приета за наблюдение заради преносване на плода. Впечатленията ми са прекрасни от нея. Следи ме цяла нощ- постоянно проследяваше тоновете на бебето, проверяваше за разкритие, седя с мен, дори ме милваше и завиваше. Обади се на моя лекар чак на сутринта, за да не будуваме всички, докато чакаме. Отнесе се много човечно, интелигентно и професионално (за разлика от акушерката на смяна, която ме предупреди да не я викам само защото ме боли). Вдъхна ми много кураж, отнесе се безкрайно адекватно и с мъжа ми, който дойде на сутринта, докато още бях с контракции. Пусна го да ме види за малко и го успокои, че всичко се случва точно както трябва. Не съм се преглеждала обаче при нея в кабинета и нямам представа как проследява бременностите. Мога да съдя по начина, по който се ангажира с мен на случаен принцип, че е отговорен и грижовен специалист.

# 1 311
Здравейте, тъй като видях, че всички сте били сами в стая ми е интересно дали мъжът ми ще може да стои постоянно при мен и бебето. Аз планирам да раждам със секцио и не искам точно първите 5 дни да сме сами без него, освен това мъжете имат само 2 седмица отпуска. Ще е голяма загуба на време да си седи вкъщи сам.

# 1 312
Здравейте, тъй като видях, че всички сте били сами в стая ми е интересно дали мъжът ми ще може да стои постоянно при мен и бебето. Аз планирам да раждам със секцио и не искам точно първите 5 дни да сме сами без него, освен това мъжете имат само 2 седмица отпуска. Ще е голяма загуба на време да си седи вкъщи сам.

Няма да може, има си часове за свиждане, може да стои повечко, не всички правят забележки, но не и по цял ден.

# 1 313
Двете седмици бащинство започват от деня на изписването, така че няма да стои сам вкъщи, не се притеснявайте Simple Smile

# 1 314

[/quote]
Двете седмици бащинство започват от деня на изписването, така че няма да стои сам вкъщи, не се притеснявайте Simple Smile
[/quote]

Ооо това е много хубаво, благодаря Simple Smile

# 1 315
Момичета, като лежитее в болницата заради болничен, как протича преестоя, неяо плаща ли се , какви изследвания се пускат докато сте там , пълни три дни ли се лежи в болницата ? Ако ви праща лекар който не е от болницата как реагират там, обръщат ли внимание ?

# 1 316
Обикновено прехвърлям темата по диагонал мълчаливо, но след споделеното от Jalana, не мога да се въздържа.
Мило момиче, моята история с тази болница чисто фактологически няма нищо общо с твоята, но резултатът, травмата и мъчителните спомени с месеци, напомнят болезнено смесицата от разочарование, срам и възмущение, които усетих в написаното от теб. Искрено се надявам, че бързо ще се "пуснеш по течението" и ще забравиш случилото се в момента, който, независимо от обстоятелствата, е и ще бъде най-скъпата и съдбовна среща в твоя живот, и ще успееш пълноценно да се посветиш на твоето Съкровище. Подавам ти рамо, за да споделя от комфорта на интернет анонимността, че напълно съчувствам и споделям огорчението ти от болницата и екипа й. Без да драматизирам, споделям, че с месеци сънувах, че ме изнасилват  там на операционната маса...
А по същество - понеже си постоях в отделението, заради усложнения, неминуемо се срещнах с въпросния д-р  Хасан, който и преди почти 3 год. беше най-неориентираният и неадекватен лекар, на когото попаднах. Буквално си мислех, че този човек са го взели само да назначава инжекции, та с изненада установих от тази тема, че дори изражда - без да обиждам или плаша момичетата, които се следят при него.
Само ще отбележа, че при едно от дежурствата си ми назначи някакво тежко успокоително или приспивателно, не зная точно, от което трябваше буквално да загубя съзнание. Ама някак хич не се получи, което беше доста стресиращо, защото бях като между небето и земята. Дежурният на следващия ден беше в ступор от назначението на въпросния Хасан. Една рецепта ми беше написал, която стана за горчиви подигравки сред негвои колеги.
Като цяло, чак се учудвам, че темата още съществува и има интерес. Честно.

Последна редакция: пт, 30 сеп 2016, 00:28 от Brida

# 1 317
  • София
А пък да Ви се оплача - моята лекарка, която ме следи - д-р Кръшкова, е в болничен поради ицидент с ръката и най-вероятно ще е така до края на октомври. Аз сега съм 36та седмица и беше голям шок, когато ми се обадиха от регистратура да ми отменят часа при нея за този вторник... та тя ме препрати при д-р Владова, с която се уговорих да ме приеме в понеделник. По телефона ми направи впечатление, че насила е взела тези пациентки на Кръшкова и хич не й се ще, ама ние какво сме виновни?! На финалната права как да останем без наблюдение? Иначе са добри мненията за Владова, които прочетох тук, ще видим в понеделник как ще мине прегледа.
Другото, което ми е странно е, че дори и докато си бях при Кръшкова продължаваше да ми назначава прегледи на 2 седмици дори и в 9тия мес, в който съм вече, а пък аз си мислех че се ходи всяка седмица и се правят записи на тоновете...

# 1 318
А пък да Ви се оплача - моята лекарка, която ме следи - д-р Кръшкова, е в болничен поради ицидент с ръката и най-вероятно ще е така до края на октомври. Аз сега съм 36та седмица и беше голям шок, когато ми се обадиха от регистратура да ми отменят часа при нея за този вторник... та тя ме препрати при д-р Владова, с която се уговорих да ме приеме в понеделник. По телефона ми направи впечатление, че насила е взела тези пациентки на Кръшкова и хич не й се ще, ама ние какво сме виновни?! На финалната права как да останем без наблюдение? Иначе са добри мненията за Владова, които прочетох тук, ще видим в понеделник как ще мине прегледа.
Другото, което ми е странно е, че дори и докато си бях при Кръшкова продължаваше да ми назначава прегледи на 2 седмици дори и в 9тия мес, в който съм вече, а пък аз си мислех че се ходи всяка седмица и се правят записи на тоновете...

Бързам да Ви пиша, защото си представям притеснението Ви, аз също частично съм го изживявала. Казвам частично, защото д-р Кръшкова си беше на работа и ме изроди, но също ме викаше веднъж месечно на преглед дори накрая. Отдавах го на термина, който беше в началото на януари. Имах час пет дни преди термина (който беше първият за деветия месец) и час на деня на термина за тонове. Всичко обаче мина успешно. Тя проследява отговорно и внимателно. В деня след термина ме прие в болница и ежедневно следеше състонието на детето. Както писах по-горе, започна раждане в смяна на д-р Владова, с която се почувствах така спокойна и сигурна, че всъщност нямах против и тя да ме изроди. Не се притеснявай! Това са може би двамата специалисти, в които няма и нотка съмнение за прибързаност, пренебрежение и меркантилност. Пожелавам леко раждане и здраво бебе!

# 1 319
  • София
Моя приятелка роди при д-р Владова преди години, но в държавна болница.  Беше изключително доволна от нея. Беше родила без упойка и никакви разкъсания бебе с нормални размери, въпреки че тя самото е около 1.50 см. висока и тежи 45 кг. От нея знам, че Владова много й е помогнала. Според мен е добър избор на лекар.

Общи условия

Активация на акаунт