Най-после!

• 61 630
  • 1 946
  •   1
Отговори
# 15
Искам да видя колко заведения ще фалират и дали тогава ще отменят закона.

# 16
Очаквах тази тема на първи юни Grinning
Пушач съм, но напълно подкрепям забраната. Peace
Интересно ми е само как точно ще се събират глобите, защото съм сигурна, че ще има глобени newsm78
Преди време гледах  репортаж за един , който сечеше незаконно дърва. Човекът си каза, че има над 20 глоби за това, но никой не му ги иска и той си продължаваше със сечта.
Все си мисля, че и тук може да стане така - ако няма събираемост на глобите, какъв е смисъла от тях?

# 17
Както всеки закон в БГ, не очаквам спазването и на този...

А относно заведенията....ами вече няма да си пия кафето в такива. )) а в къщи. )))

# 18
  • София
На мене пък въобще не ми е ясна тая логика с бъдещите фалити на заведенията.
Като навсякъде не се пуши, хората, които обичат да посещават такива места, пак ще си ходят - да не мислите, че ще си останат у дома, надвесени над котлона и фурната,  димящи с пет цигари като вълка от Ну Погоди?
Просто по-често ще виждаме пушещи хора до входовете на заведенията.

# 19
Red, на мен лично си ми беше удоволствие да седна и да изпуша една цигара заедно с кафе и сок.
Сега, след като няма да мога да пуша в заведението....ами няма да седна изобщо. Просто ще си изляза на двора и ще си пуша там...)

# 20
За заведенията съм сигурна,че ще се спазва забраната, както се спазваше и до сега.
За стадионите ми се струва напълно излишно изхвърляне. И точно там няма да има никаква събираемост на глобите.
За детските площадки - пак не виждам как диша цигарен дим дете, играещо на метри от пушеща майка. Ама като са решили да правят добро впечатление управниците, да бяха почнали от по-сериозни неща, а не от цигарите.

# 21
  • София
Red, на мен лично си ми беше удоволствие да седна и да изпуша една цигара заедно с кафе и сок.
Сега, след като няма да мога да пуша в заведението....ами няма да седна изобщо. Просто ще си изляза на двора и ще си пуша там...)
Е добре де, що - при хубаво време - в заведение навън, какво толкова.
Освен това аз вече даже свикнах и с кафе без цигара.
Иначе сутрешното си го пия у дома, ама то и без това няма да могат да ми отлепят клепачите, ако по нощница не си гаврътна кафето с цигарата, та това не ме притеснява.  Grinning

# 22
  • Там,където се събуждам щастлива.
Вместо да се радвате, че се вкарва такъв закон....вие почвате да мърморите, че това било последна грижа, а  други неща са по-важни.... ooooh!

Никога не съм разбирала защо към кафето върви цигара....Някой да ми обясни какво му е толкова сладкото на това?

# 23
Много съм доволна от закона, защото не пуша (отказах ги преди няколко години) и много ми се иска София все повече да прилича на европейски град. От както не пуша не посещавам заведения, в които се пуши. Сега вече всички заведения ще са такива  Simple Smile. Дано да се спазва закона, защото си имам едно наум, че тук много-много не обичаме регулациите.

# 24
Red, нали се води уж обществено място...
или в кафенето от вън - може???
То вече човек съвсем да се ошашка с тези закони и чудеса....)

Kalinka, след като не пушиш, няма как да разбереш. )

# 25
Вместо да се радвате, че се вкарва такъв закон....вие почвате да мърморите, че това било последна грижа, а  други неща са по-важни.... ooooh!

Никога не съм разбирала защо към кафето върви цигара....Някой да ми обясни какво му е толкова сладкото на това?

И аз не разбирам как към салатата върви ракия ,ама на....нямам мнение относно закона,просто ще правя каквото се иска от мен и толкова. Щом не може,значи не може.

# 26

И аз така.
На заведение вече само лятото  Mr. Green
Иначе няма смисъл да сядаме като ще седим отвън.

Имаше и по-просто решение. Можеха да приемат да съществуват заведения, в които да е разрешено пушенето. Да ги обложат с допълнителен данък, както беше патентния - еди колко си пари на място. Щяха съответно да приберат и повече данъци, а всеки щеше да си решава дали да ги посещава или не.  

# 27
Да бяха впрегнали същите усилия за боклуците в храната, защото ако без цигари може, то без ядене - не. Особено пък децата.

На това мнение съм и аз!  Peace
При нас, както винаги - много шум за малките неща, за наистина сериозните - няма кой, защото не са и толкова удобни!

# 28

Обикновена пристрастеност към никотиновите пръчици, нищо толкова сладко или вълнуващо няма. Пристрастеният има нужда от никотин за да усети вкуса на кафето.....когато е в абстиненция нещата имат нормален вкус, който пристрастеният е забравил и му е криво от този факт.  Peace

# 29
Да бяха впрегнали същите усилия за боклуците в храната, защото ако без цигари може, то без ядене - не. Особено пък децата.

На това мнение съм и аз!  Peace
При нас, както винаги - много шум за малките неща, за наистина сериозните - няма кой, защото не са и толкова удобни!

Всичко се прави за да се избегнат трудните теми. Като мине това с пушенето ще се започне с черешите, краставиците и т.н Тласка се една тема на първа линия, леко щекотлива и общественият интерес е ангажиран на 100% - в това число и нашия.

Общи условия

Активация на акаунт